יורוליג 2012-13 - נקבע הפיינל פור

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י idans10, ‏9/10/12.

1. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

שי, עוד משהו: מכבי העונה בנויה על ג'יימס ודווין. מסיבה לא ברורה, דווין פשוט לא הופיע באף משחק עד עכשיו ולעיתים הוא אפילו גורם ליותר נזק. לטעמי מלבד משחק מספר 1, זה יותר הפסד של מכבי מאשר ניצחון של ריאל. גם היום אנחנו משחקים בסדר גמור פרט לריבאונד וללא דווין והיקמן שפשוט לא במשחק.

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם לא יקרה משהו בלתי צפוי אנחנו נתחפף מאירופה. חמש דקות לסיום הרבע מכבי עולה ל-4 יתרון. ריאל לוקחת פסק זמן, קארול דופק שלשה על הראש של נדמה לי אוחיון וכולם מאבדים את הראש. ריצת 10-0 לריאל הרבה בגלל ששחקני מכבי החליטו להתאבד משלוש.

עידן, אם מכבי בנויה על ג'יימס למה במשך דקות החבר'ה יורים פצצות מרגמה מחוץ לתל אביב? מבחינתי גם דווין סמית' איבד בסדרה הזאת המון קרדיט, אבל שחקן כמו היקמן אני בכלל לא רוצה לראות יותר במכבי.

אגב משהו אחר. אם ריאל טוחנת בכל פעם מחדש את השחקנים שלנו בריבאונד ההגנה למה בלאט ממשיך לייבש למשל את פלניניץ' על הספסל? איפה למשל לנדסברג?

נערך לאחרונה ב: ‏16/4/13
  3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

נו עידן, עדיין מאמין שלא נעוף בסוויפ http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    אני באמת כל כך רציתי לאכול את הכובע, אבל החששות שלי היו נכונות. שמעון ודיוויד צריכים לעשות בדק בית רצינית. מבחינתי בלאט ימשיך, אבל הגיע הזמן לפרק את החבילה הזאת. הלוואי שנראה עוד מישהו עם כסף שיכול להשאיר למשל את שון בקבוצה. הוא באמת השחקן היחיד ברמה שאנחנו צריכים. השאר יכולים מצדי לחפש קבוצה אחרת.

4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

שי, תסתכל על הרבע האחרון ותבין למה זה יותר הפסד של מכבי בסדרה מאשר ניצחון של ריאל. ושוב, ריאל קבוצה הרבה יותר טובה ממכבי, לריאל מגיע להעפיל לפיינל פור, אין פה בכלל ספק. אבל לא היה פה פייט שלנו ולא לקצת מכל מיני סיבות. אם בהיכל ריאל תוקעת קרוב ל-50% מאחורי הקשת ואנחנו 25%, זה אומר הכל. יכולנו לטחון אותם מתחת לסל, אבל ג'יימס לא היה במיטבו בשני המשחקים הראשונים ואין לו מחליף. ואז גם דווין לא הופיע לסדרה והיקמן נראה כמו הצל של עצמו ויוגב החליט לעשות טובה ולהראות היום שהוא קצת התעורר. רוט לא משחק, שארקו לא משחק, ליאור לא משחק, סילבן לא משחק...אנחנו קבוצת טלאים שאחרי ההפסד בברסלונה החבר'ה אמרו מספיק, הגענו עד הלום וזה יפה. ויתרו על הסדרה מול ריאל, אחרת אין לי הסבר ליכולת כל כך חלשה בשלושה משחקים. אנחנו לא קבוצת טופ 8, לבטח לא טופ 4, אבל אחרי הקאמבק המדהים, מאכזב לסיים בכזה הפסד את הסדרה. הדבר האולי חיובי שייצא מזה, זה שאולי יפיקו לקחים לקראת עונה הבאה ויתחילו להריץ קצת סקאוטינג נורמלי בנוסף לפתיחת הכיס. לטעמי לאוהדים נגמרה הסבלנות מהעונה הזו.

5. קשר שמאלי Member

למרות ה3:0, בלאט מוציא מהשחקנים שלו את המקסימום. יש לו שחקנים מביכים.
    הוא צריך לבנות קבוצה חדשה

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי אתה צריך לתת יותר כבד לספרדים. רודי פרננדז היה היום נורא, אבל סרחיו יול וקארול חיפו עליו. לקבוצה יש קו קדמי כמו שצריך. עידן, אי אפשר במשך דקות לקח את הכדור ובלי שום תרגיל סתם לזרוק לשלוש. אני חוזר על מה שכתבתי, רגע מפנה היה השלשה האדירה של קארל על הפצוף של אוחיון. היקמן, סמת' ולוגאן רצו בכל הכח להחזיר והפכו את המשחק שלנו לבלאגן ושכונתי. באותן הדקות ג'יימס פשוט לא נגע בכדור. את אמרת שבנו עליו את הענה הזאת? אני ל חושב.

הגנה? ששמעון ופדרמן יגידו לי עכשיו איך יש למכבי שחקן פנים איתי אחד. רחמנות לשון שלבד נלחם כמו אריה. פלניניץ' (מי ראה אתו? מי היה האיש שהביא אותו?) לא תרם דבר, אליהו רכרוכי ולא שחקן פנים. מי נשאר? רק המלחמה של קיינר מדלי...

באמת כל הכבוד על הקאמבק של הקבוצה, אבל עדיף היה לא לעלות להצלבה. מה שכן, ברור לי עכשיו שההנהלה לא תוכל להמשיך עם השטויות האלו. לא סתם יש עכשיו דיבורים על רוכש נוסף. כסף זה לא הכל, אבל אם שמעון ופדרמן רוצים גם לתת מלחמה באירופה אנחנו צריכים שחקנים יותר איכותיים מקיינר מדלי, היקמן, פלניניץ' ואולי גם דווין סמית ודיוויד לוגאן. על הישראלים אני בכלל לא רוצה לדבר. חוץ מאוחיון שהיום הראה שוב קצת כדורסל אפשר לעלות בעונה הבאה עם חמישייה ללא ישראלים.

7. Ricky van Wolfswinkel Member

איזה כיף זה לראות את מכבי מודחת אחרי סוויפ ביתי כשכל העלאק אוהדים בורחים מהאולם ואלו שלא פשוט שותקים, תוסיפו לזה שכמעט כל המחצית השנייה הייתה גסיסה.

אז זהו, זו התגובה האחרונה שלי כמגיב פעיל בת'רד הזה, בשנה הבאה אני בשנת שירות ואחר כך בצה''ל.

מקווה שבשנה הבאה הדיון הזה לא יתקע בעשרה עמודים.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה שקורה ביוון פשוט גדול. פאו מנצחת את ברצלונה 65-63 ועולה ליתרון בסדרה.

9. shlomydavid מנהלים

10. Telkiyski Member

מדהים לראות את האואקה מפוצץ ככה ב20,00
    מדהים כמה יוון מדינה של כדורסל

אגב, 4 הספרדיות משלימות 4/4 בנוקיה

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לא הבנתי אם אתה מתכוון שיש להם קו אחורי כמו שצריך אחרי שהזכרת את השחקנים האלו ופשוט התבלבלת, או שאתה באמת חושב שיש להם קו קדמי כמו שצריך. לריאל יש קו אחורי מצויין, אין ספק. אבל יש להם קו קדמי בינוני מאוד ביחס לקבוצות הגדולות ובטח שבשביל קבוצה בסדר גודל כזה. מירוטיץ' נהדר, אבל רייס, סלוטר ובגיץ' מאוד בינוניים. הקו האחורי זה משהו אחר. אבל שוב, מה זה תן יותר כבוד לספרדים? נתתי, הם קבוצה מצויינת. אם אני חושב שיכולנו להוציא עוד מהסדרה? בוודאי, בטח עם המומנטום שהגענו אליו אחרי ניצחונות לא פשוטים במקומות לא פחות קשים. אתה לא מסכים איתי שראינו את מכבי בסדרה אפילו מתחת לרמתה שגם ככה לא היתה גבוהה השנה? לדעתי אם מכבי היתה מגיעה לסדרה מבלי לתפוס יום משוגע, היתה לנו סדרה הרבה יותר צמודה. זו הכוונה שלי.

אתה לוקח משהו שאמרתי והופך אותו לגמריי. אני אמרתי שג'יימס ודווין הם השחקנים הכי חשובים של מכבי העונה. איך זה הגיע למצב הזה? בנויה לקוייה. אבל בשום שלב לא אמרתי שמכבי בנו על ג'יימס מתחילת השנה. מישהו כאן חושב שג'יימס לא היה השחקן מספר 1 של מכבי לאורך העונה? הבעיה שגם הוא נגמר ולבד מול 4 גבוהים שמתחלפים ביניהם, גם לו היה קשה אחרי שהוא משחק רצוף מתחילת העונה. הוא לא הופיע לשני המשחקים הראשונים ודווין לא הופיע בכלל בסדרה. תסכים איתי ששני אלו, שהיו עמוד התווך של מכבי העונה, מגיעים לסדרה ולממוצע שלהם ומכבי נותנת פייט הרבה יותר גדול, גם אם השלשות לא תמיד נכנסות. ג'יימס הוא לא שחקן של 20 נקודות, וגם לא היה מתוכנן להיות הסנטר הפותח ל הקבוצה, אבל הבניה הלקויה הובילה אותו לשם.

שטויות במיץ. מה אתה רוצה? שהשחקנים יוותרו מראש ולא יתאמצו? אני מעדיף לראות קאמבק מהסרטים כמו שראינו ואז להיות מודח ככה אחרי שאני יודע שהשחקנים של נתנו 1000% מאמץ, מאשר לוותר מראש כמו איזה לוזר ולהעביר סיבוב שלם כאילו אנחנו לובליאנה.

שיהיה לך בהצלחה בצה"ל, רק לא הבנתי למה שהדיון ייתקע. תסתכל על ההיסטוריה של הדיון הזה ב-3 שנים האחרונות (שאני התחלתי להיות פעיל בו) ותגיד לי מתי הוא נתקע ב-10 עמודים, גם כשמכבי עפה לפני הפיינל פור.

רק עכשיו שמתי לב לזה...זה באמת דבר מדהים.

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עידן,
    ריאל מדריד - לעומת מכבי יש לספרדים קו קדמי מצוין. בגיץ הוא סנטר קלאסי, למירוטיץ' יש גם קליעה משלוש, רייס וסלוטר יודעים לשים כדור בחישוק מחצי מרחק. אם זה מספיק בשביל לקחת את התואר? זה כבר לא מעניין אותי ואני בספק אם השחקנים האלה יותר טובים מהחבר'ה בפאו, ברצלונה ואולימפיאקוס, אבל מול מכבי הם הראו לדעתי עליונות.

שון ג'יימס - לא הבנתי אותך נכון. עם ההסבר הזה אין לי בכלל בעיה.
    מאד מתסכל אותי שבגלל בנייה לקוייה גמרו לגמרי את הכח שון. אני בכל זאת שואל שוב: מי היה האיש שראה את פלניניץ' בפעולה? מי החליט בסופו של דבר להחתים אותו? ברור היה שהסרבי הצעיר היה צריך להיות המחליף של שון, אבל בסופו של דבר זה לא קרה.

העונה האירופאית הסתיימה ועכשיו יש צורך לעשות חושבים איך הלאה. בשנתיים האחרונות איבדנו שחקנים טובים שבחו"ל קיבלו יותר כסף. בקיץ הזה אנחנו נצטרך לפרק את החבילה בגלל יכולת חלשה. אני שמח שלפי הסימנים הקבוצה תקבל עוד חיזוק כלכלי מאיש נוסף. כולי תקווה שהפעם משחקי האגו לא יפריעו בתפקוד הקבוצה...

http://one.co.il/Article/215702.html
    זה סימן טוב שריצ'י הנדריקס היה אתמול בהיכל, אבל אין לי מושג מה הדרישות שלו. חוץ מזה אני ממש לא שמח מחזרה אפשרית של יותם הלפרין. הקריירה שלו בדעיכה ואם מכבי חושבת שהוא יוביל אותנו לפיינל פור אירופאי אז אני חושש שבעוד שנה שוב נתאכזב. שחקן ליגה נחמד בגלל החוק הרוסי זה נהדר, יורוליג? לא חושב.

למרות ש-ONE אתר לא אהוד במיוחד אני חושב שהמשפטים האלה כן מאד נכונים:
    מכבי תל אביב היא קבוצה נטולת כוכבים, אף לא כוכב אחד גדול שיצליח להוביל אותה רחוק. לברצלונה יש את חואן קרלוס נבארו, לאולימפיאקוס את ספאנוליס הגדול, לפנאתינייקוס את דיאמנטידיס האדיר ולמכבי יש רק את אוחיון. לא מספיק בשביל לחזור ולהיות אחת מאריות אירופה. הגיע הזמן שגם הצהובים יזכרו עד כמה נוח ומועיל זה כאשר בקבוצה שלך משחק כוכב סטייל שאראס.

עכשיו נראה מה בין היתר ערוץ הספורט הולך לספר לנו מה הולך לקרות בעונה הבאה...

נערך לאחרונה ב: ‏17/4/13
  13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לעומת מכבי, גם להפועל ת"א יש קו קדמי טוב יותר. למכבי אין קו קדמי, נקודה.

עכשיו תחל רכבת השמועות לגבי הארכת חוזים, שיחרורים והחתמת שחקנים חדשים ואני מסרב בתוקף להתחיל להאמין להם לאור ניסיון העבר שבסוף רק 10% נכון אבל הנה משהו שפורסם בוויינט:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4368590,00.html

לטענת הסוכן, לסמית' יש הצעה במיליון דולר שהאמת, זה לא מופרך לאור היכולת שלו בשנתיים שלו במכבי. סמית' הוא שחקן של מיליון דולר, בטח אם משווים אותו לליאור. אני מאוד מקווה שמכבי תסגור איתו מהר לשנתיים נוספות, כי אם נאבד גם אותו על כסף, אפשר לוותר על העונה הבאה מראש מאחר ושום לקח לא נלמד.

14. LIVERPOOL87 Member

בוקר עצוב למדי, מכבי פשוט נמחקה בסדרה הזאת.
    פערי הכוחות היו ידועים, ריאל מדריד קבוצה טובה ממכבי ועמוקה ממנה, עם זאת לא ציפיתי לסוויפ ובצורה כל כך מביכה.
    אחרי הכל מכבי רק לפני שבועיים נתנה משחק מצוין בברצלונה, אולי זה מרמז על היכולת של ברצלונה האמיתית שלמרות שדרסה את הבית היא נחלשה מאוד השנה.
    אגב ברצלונה, שתי הסדרות שלה מול פאו בשלוש שנים האחרונות מראות כמה ההישג של מכבי עונה שעברה היה מרשים כאשר לקחנו משחק ביוון וללא שיפוט ביתי גם היינו לוקחים את המשחק המכריע ביוון.

לפי דעתי לא נראה שינוי גדול בחשיבה לעתיד של ההנהלה, גג יביאו לכאן שחקן בפנסיה כמו שאראס לנסות לרצות את המנויים.
    אני הייתי מעיף את כל הסגל הזה לכל הרוחות פרט לג'יימס,סמית ולוגאן.
    אם לא נראה כאן סנטר ראוי ורכז ברמה גבוהה חבל על הזמן של כולנו ואפשר לחפש עיסוקים אחרים לימי חמישי.

15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

שמעתי שמנסה-בונסו חתם בוארזה אחרי שישה משחקים בקאחה סול. מצד אחד אולי הוא לא השחקן שציפינו ממנו להיות בתחילת השנה ולראייה הנדידה שלו בין קבוצות בינוניות, אבל מצד שני יותר גרוע מג'יימס לבד בקו הקדמי לא יכול להיות. בניית הקבוצה השנה גבלה בשערוריה ואני בכלל לא נכנס לעניין התקציב. מקווה שזו היתה מעידה חד פעמית, כי צריך הרבה כישרון כדי לא לפגוע בול כמעט באף שחקן בעונה אחת.