פשוט מאוד, אתה מנצח את משחק מספר 3 ותאמין לי שאנחנו ננצח את משחק מספר 3 (מכבי לא מפסידה 0-3 בסדרות) ואז במשחק מספר 4 אתה תקבל מלחמה בלתי מתפשרת שתכפה חמישי במדריד... וברצינות, אני מאמין שפאשר לעשות את זה כי ריאל באמת לא כזו גדולה כמו שעושים אותה ומכבי נתנו בשני המשחקים יכולת באמת מחרידה. שני השחקנים הכי חשובים שלך לא הופיעו לשני המשחקים האלו, אחוזי הקליעה נראים כמו אחוזי גבינה רזה (גם קליעות פנויות), לא כל יום מכבי תשחק ככה, בוא נהיה כנים. לא רואה סרט שאנחנו לא מנצחים במשחק מספר 3 ואז אני מקווה שהמומנטום יהיה איתנו למשחק מספר 4. למרות כל הגגות שאנחנו אוכלים, הקו הקדמי של ריאל הוא באמת בינוני, הבעיה שאצלנו חוץ מג'יימס ומדלי, אין לנו קו קדמי בכלל.
חבל שאני גר בהולנד כי אחרת הייתי רוצה לעשות איתך הימור נחמד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx אנא אל תשכח דבר אחד מאד חשוב: מומנטום ריאל למעשה פרקה אותנו בשני משחקים. יהיה לי קשה לראות איך ננצח שני משחקים ברצף, אבל זכותך להאמין. רק דבר אחד עידן, בעיניי קו קדמי אלה הם בעיקר הסנטרים ושחקני פנים אמיתיים. לקיינר מדלי אין שום משחק עם הגב לסל. אליהו הוא בכלל בעיה ולכן אנחנו תקועים עם שני שחקני פנים אמיתיים: ג'יימס ופלניניץ'. אתם יכולים להסביר לי בבקשה מי הביא את פלניניץ'? האם בלאט ראה את הבחור בפעולה?
מכבי פשוט בנויה רע מאוד. אין מצב ששון ג'יימס, שהוא שחקן לא רע בפני עצמו (אבל לא יותר מזה), יהיה האופציה היחידה מתחת לסל, כשהמחליף שלו, פלניניץ', הוא שחקן שאין לו שום קשר לרמות האלה (לפחות כרגע). בנוסף כל מי שאמור לספק סלים לא קולע, מלבד מחצית אחת טובה של לוגן. הסגל של מכבי קצר, והיא לא מספיק טובה בסדרה הזאת. אמנם קשה לראות את ריאל לא מנצחת את משחק 3 או 4, אבל בכל זאת למכבי בבית יש אפשרות עם קצת מזל להשוות ל2-2, איכשהו, ואז במשחק חמישי אולי יקרה נס. כרגע זה לא נראה סביר, אבל הסדרה עדיין לא גמורה. כמות הזריקות הקלות שמכבי קיבלה מריאל (בערך זריקה למשחק בשני המשחקים הראשונים) לעומת המצבים הקלים שמכבי נתנה לריאל (בערך כל התקפה) היא פשוט לא הגיונית. מזלה של מכבי שריאל, מלבד יול, לא קלעה כל כך טוב היום, מה שעוד השאיר אותם במשחק 3 רבעים. לא ברור אם זה באמת כל מה שיש למכבי לתת מול ריאל, או שאלו היו פשוט 2 משחקים רעים מאוד שלה. בכל מקרה מתחת לסל ריאל מנצחת בקלות, רק יום טוב של סמית'-היקמן-לוגאן יכול לנצח למכבי משחק כמו שזה נראה כרגע.
הנה ציטוט יפה של המאמן: בלאט דיבר גם על אוחיון ושון ג'יימס: "ג'יימס משחק מול 5 גבוהים, לנו יש רק אותו. לבד. זו בעיה גדולה והוא יצטרך לדעת גם להוציא כדורים החוצה. אבל אם סמית', אוחיון והיקמן לא יקלעו, זה לא יעזור לפתוח את ההגנה". 1) אם ג'יימס שיחק לבד מול 5 גבוהים אז מכבי בנתה את הקבוצה לא נכון... 2) סמית' לא הופיע בנתיים למאני טיים. כנ"ל היקמן שמצדי יכול בקיץ למצוא קבוצה אחרת. 3) אוחיון? ביחד עם אליהו, פניני, לנדסברג ורוט הם שלד ישראלי לא מרשים. אוחיון לדעתי עדיין תקוע בקובאן, אליהו יכול בקיץ לחפש קבוצה אחרת (בליגה אפשר לתת דקות רבות לזלמנסון ושגב), מלנדסברג עדיין לא ראיתי דבר ורוט מתאים ללהפועל ת"א/ירושלים... אני לא מסכם את העונה האירופאית, אבל לדעתי אנחנו באמת מתקרבים לכך. אני חוזר ואומר, ריאל פשוט השתעשעה מולנו. חוץ מהרבע הראשון במשחק הפתיחה אנחנו נראינו לא שייכים לשלב הזה. מאד מאד קשה לי לראות את זה דווקא אחרי קאמבק נהדר שכזה במהלך הסיבוב השני.
מעניין מה ייקרה עם היקמן ומדלי בעונה הבאה, אני במקום בלאט משאיר אותם בסגל לעונה הבאה למרות שאני לא תופס מהם, שחקני ספסל טובים. קיים סיכוי שגם לנגפורד וגם הנדריקס יגיעו במקומם? יש מספיק כסף?
כשחקני ספסל אין לי בעיה. כסף? אולי הנה התשובה: http://one.co.il/Article/215527.html את האמת, אני עדיין לא בטוח שהבעיה באמת רק כספית. חימקי ופנרבחצ'ה אפילו לא הגיעו לשלב ההצלבה. שתי קבוצות עם הרבה יותר כסף ממכבי. אנדולו אפס? עוד קבוצה טורקית שמפגרת 2-0 וגם לא עושה רושם שהיא תמשיך ללונדון. ללא ספק שכסף חשוב, אבל אפשר גם לבנות את הקבוצה בצורה אחרת. לתת לצעירים ישראלים כמו זלמנסון ושגב דקות משמעותיות בליגה שלנו. לא לצרף ישראלים שמקומם בקבוצה אחרת. לא לתת לשחקן כמו אליהו חוזה שלא מגיע לו. לא להביא שחקן משירוקי שנראה כרגע כבדיחה מהלכת. הנה חסכתי כבר לדעתי מספיק כסף בשביל לנסות להחזיר את הנדריקס שללא ספק חסר לקבוצה שלנו.
אנחנו זקוקים למהפכה בסגל, חוץ מלוגאן-סמית'-ג'יימס אף אחד לא מספק את מה שדרוש לקבוצה ברמות האלו. אם מכבי מנסה להחזיר אקסים, קודם כל הייתי הולך על סופו שהוא בדיוק השחקן המתאים למכבי, דורש 15 דקות משחק ומספר מעל 10 נקודות. מה שבטוח מכבי חייבת רכז נורמלי ואם לא ישקיעו בקבוצה בבובי בראון\פלאניניץ' מצב הקבוצה לא ישתפר, יוגב לדקות רבות לא בעל בית ולא משחק, אולי עדיף לנו שיילך לקובאן ונביא את מקל במקומו. אכזבה הסדרה הזאת, כמו במשחק הראשון ריאל לא נתנה משחק מדהים ועדיין היינו רחוקים הרבה יותר מההפרשים במשחק אתמול, זה היה נראה כמו 30 הבדל ולא 8-10. אני לא מאמין שניקח את שני המשחקים, ייגמר 3-1 או 3-0 ואפשר ללכת לים. בכל מקרה למשחק הקרוב מול לא יודע מי ולא מעניין מי בליגה, לעלות את כל הצעירים בקבוצה ולא לשתף את הזרים.
עדיין אני מבקש לשפוך יותר אור על איך ג' סי קארול היה חתום במכבי לפני שנתיים והיום קובר אותנו.... איזו ידית מטורפת. כמו שאמרו, יצטרכו פה כמעט קבוצה חדשה לגמריי בקיץ - ובראש ובראשונה סנטר ורכז.
לפני שנתיים ג'סי קארול לא חסר לאף אחד. ואני מאמין שאם הוא היה כזה טוב אז, הוא עדיין היה קובר את מכבי הערב.
דווקא ONE שלא תמיד נחשב לאתר איכותי מגיע עם הטור הזה: http://one.co.il/Article/215552.html הקאמבק הגדול בעונה הרגילה שימחה אותנו מאד, אבל לדעתי עכשיו טוב שריאל תבוא לארץ ותסגור את הסיפור ביום שלישי. אז שיצחקו עלינו במדריד, אני צוחק עליהם כי מתי לאחרונה הם זכו ביורוליג...? הכי חשוב עכשיו לעשות סדר בקבוצה שלנו וטוב שהאגו של שמעון ודיוויד לא מכריע: אנחנו צריכים יותר משקיעים. אין מה לעשות, עם רענן כץ הקבוצה הגיעה להשגים, בלעדיו אנחנו מתקשים להתמודד עם הטופ האירופאי. כסף זה באמת לא הכל, אבל זה אחלה עוזר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
שי, לא מתאים לך להתלהב מטור של ONE, האתר שכל קשר בינו לבין מקצועיות והבנה בספורט מקרים בהחלט. לגבי משחקי הבית, מכבי לא הפסידה סדרה על ה-0 מאז 1999, שהפסדנו לקינדר בולוניה 0-2 (הטוב מ-3) בחצי העונה הראשונה של פיני. אנחנו גם לא נפסיד לריאל, גם כי זה בבית והשחקנים כבר הוכיחו השנה שהם יודעים יופי להלחם בכבוד וגם כי ריאל באמת באמת לא כזו גדולה. ריאל קבוצה יותר טובה מאיתנו ואולי זה יומרני להגיד את זה אחרי שני הפסדים כביכול ברורים, אבל מכבי פשוט לא הופיעה למשחקים האלו ונעשו יותר מדי טעויות. אפשר לספור על כף יד אחת את כמות המשחקים שג'יימס לא הופיע אליהם השנה, כנ"ל גם דווין ולצערי שתיים מהפעמים היו במדריד. לא תמיד נקלע כל כך גרוע ולא תמיד ריאל יצלפו. מה שכן, הביתיות לא חשובה לגבי ריבאונד וכאן כל השחקנים יצטרכו לתת את עצמם. אני חושב שאם אנחנו נצמק ל-1-2, המשחק הרביעי עם כל האנרגיות יהיה שלנו ואז על כל הקופה במדריד. כבר ראיתי את הקבוצה הזו העונה חוזרת מקבר לא פחות עמוק ואני מאמין שהם יכולים לעשות את זה. מקווה שבלאט ייתן יותר דקות לרוט (אוחיון לא מתפקד בסדרה) וגם ללנדסברג ופניני, שביד אליהו יכול להיות פקטור. אני מסרב להכנע עד שריאל לא יוציאו אותנו בכוח לחופש. כשזה יקרה, נתחיל לתכנן את העונה הבאה. אגב, להרצליה אנחנו צריכים לעלות עם הנוער בלבד.
לוקומוטיב קובאן ניצחה אתמול בגמר היורוקאפ את בילבאו בתוצאה 75:64. מצטיין המשחק נבחר שר הטבעות ריצ'ארד הנדריקס עם 14 נקודות ו-9 ריבאונד ב-23 דקות משחק. ראיתי אתמול את המשחק בשביל לבחון את הנדריקס ומאריץ'- הנדריקס היה קליל ומאוד מדויק מול הסל ומאריץ' קצת פחות. בילבאו חזרה מ-20 הבדל ברבע האחרון עד ל-6 בלבד בזמן שמאריץ' היה הסנטר בהרכב והוא נראה פשוט לא טוב מול רקוביץ' שאני לא מחזיק ממנו כאחד הסנטרים הבולטים ביבשת. להנדריקס לא היה יריב מהרמה הגבוהה ביותר ולכן המשחק המצוין שלו לא אומר הרבה כרגע. בכל מקרה הלוואי והוא היה כאן במקום פלאניניץ', יכל לתרום לנו לא מעט. נתון מעניין הוא שבניצחון של קובאן אתמול, הרוסיות השלימו שלושה ניצחונות רצופים על קבוצה ספרדית בגמר היורוקאפ, הקבוצות הרוסיות שנותרות מחוץ ליורוליג בדרך כלל מחזיקות בתקציב שלא מבייש קבוצת טופ 16 ביורוליג. קובאן קבוצה מאוד מרשימה, בשנה הבאה היא תשחק ביורוליג, האם יוגב ישחק בשורותיה? כנראה זאת תהיה סאגה ארוכה ביותר.
מקווה שכן. יוגב שחקן טוב, אבל מאוד לא אהבתי את ההתנהלות שהיתה בקיץ, התנהלות שדי דפקה לנו את בנית הקבוצה ושלבסוף הוא קיבל חוזה משודרג יותר ועל מה? העונה אנחנו רואים שהוא רכז טוב אבל לא כמו שהוא עצמו חשב והחליט לנפח שרירים בגלל זה. אני בלאו הכי מקווה שמכבי יביאו רכז נורמלי לשנה הבאה ואז ליוגב יש את אופציית הספסל או אופציה לעזוב. לגבי רוט, אני לא חושב שבכללי הוא יותר טוב מיוגב, אבל לטעמי הוא כן מנהל משחק טוב ממנו וחבל שהוא לא קיבל יותר הזדמנויות השנה, כשיוגב וריקי היו חושך. משהו להפסיד ממנו לא היה לנו וחבל שבלאט התעקש על יוגב. אני מאמין שהוא כבר לא יראה יותר מדי פרקט מול ריאל והוא ייאלץ לעשות חושבים בקיץ.
השאלה כמה קובאן רוצה אותו לאחר הסדרה הלא מרשימה מול ריאל, גם לזה צריך לתת את הדעת. בכל מקרה יוגב יצליח יותר עם שחקן כמו מאריץ' מאשר עם ג'יימס ולכן קובאן כן תנסה להביא אותו להערכתי בקיץ. אני גם מקווה כמוך שזה מה שיקרה, אני בטוח שמקל הוא אופציה טובה יותר, הוא התבגר ואם הוא מצליח לא רע עם שחקן משוגע כמו סטול, יהיה לו נוח הרבה יותר עם הגארדים של מכבי. אני חושב שרוט יחזור לחולון במידה וזה יתאפשר או במידה ומכבי תיקח את מקל, לרוט יש אופציה מצוינת להוביל את מכבי חיפה. אתמול הראו את ארון ג'קסון עם חולצה של בילבאו כדורגל, ברור לי שהוא אהב את הקבוצה הזאת המון ובגלל זה הוא הגיע לעודד אותה. אבל אני חושב שזה גם מצביע על מידת החיבור שלו בצסקא, הוא לא מאושר שם זה בטוח. הזדמנות פז להביא שחקן מצוין ובמחיר סביר יחסית.