יורוליג 2012-13 - נקבע הפיינל פור

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י idans10, ‏9/10/12.

1. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

עם כל הכבוד לניצחון היום, ראינו כמה פעמים מכבי בחצי השני נתנה לאולפיאקוס את ההזדמנות לחזור למשחק ופעם אחר פעם השחקנים היוונים פשוט בעטו בדלי. במצב של 3 הפרש הם פשוט לא היו מסוגלים לקלוע.
    כל הכבוד למכבי על הקאמבק אבל צריך להגיד את האמת. אין באמת לקבוצה הזאת מה לעשות ברמות הגבוהות העונה. עלייה להצלבה תהיה הישג, אבל המפגשים מול מי שזאת לא תהיה עשויים להיות די מביכים.

נערך לאחרונה ב: ‏22/3/13
  2. samoel Member

ראשית, אפתח בתסריט.
    מכבי מנצחת את בשיקטאש.
    סיינה מנצחת 2(בארסה שאיבדה עניין + פנר)
    אול' מנצחת את חימיקי(משחק בית אחרי הכל)
    חימיקי את קאחה לבורל (אחרי הכל חימיקי עוד רוצה לעלות)
    מכבי מפסידה בברצלונה.

מישהו יודע מה קורה?
    ניחשתם בטח, מכבי לא עולה.
    התסריט הזה הוא לא כל כך הזוי, אפילו הייתי יכול לשים עליו כסף אני בטוח שהיחס שלו לא יהיה אחד ל-100 כמו שאיזה נבחרת אזרבייג'ן תיקח מונדיאל אפילו לא יוון את היורו.

ועכשיו פחות להתעסק בחישובים.
    זה באמת מרגיז איפה החבר'ה האלה היו כל העונה. בעצם מה זה מרגיז? הם הפסידו שני משחקים על חודה של נקודה על החטאה של יוגב. קבוצה מוזרה המכבי הזאת השנה. לדעתי היא מאוד דומה לריקי היקמן במהלך משחק - רכבת הרים עליות ירידות שטויות מלחמה הכל כשר כאן. אפילו בלאט מושפע עד שחשבתי שהשתפר בניהול משחק שלו בשנתיים האחרונות, העונה הנוכחית הוכיחה הרבה ליקויים ובעיות. וגם היום מחצית ראשונה לפנתיאון, מחצית שניה, איפה הטיים אאוטים? למה היקמן שספאנוליס שהוא מהשומרים הטובים ביורוליג(היה שחקן ההגנה נדמה לי לפני שתי עונות) לוחץ לו את הצורה, ממשיך להוביל כדור וכל מעבר של החצי נראה כמו איבוד. איך כמעט והצלחנו להחזיר אותנם ונזקקנו לשלשה של סמית' כמעט מה-OAKA. לעזאזל, לא מבין את הקבוצה הזאת.

ספורט הוא דבר אכזר, אבל כשנלחמים ורוצים - הניצחון הוא הרבה יותר מתוק. מכבי מוגבלתי אבל בסוף זו מכבי. הרוח של מיקי ומוטי דבוקה שם בספרות שעל גב החולצה. אגדות בדברי הימים של הכדורסל האירופי נרשמות על ידן. פעם זה היה מספיק אפילו להשאיר כאן שחקנים. איזה מועדון. כנראה שעל זה באמת מגיע פרס על מפעל חיים, זה משהו לא ברור ונוגד את הטבע. אמונה חזקה ואנשים חזקים(דיוויד בלאט שהאמין כל הזמן - יותר מהבוסים שלו).

אפילו שהקבוצה נראית בעונה מהחלשות שלה ביום כזה רק דבר אחד אתה יכול להוציא:
    א-י-מ-פ-ר-י-ה!

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

סמואל, אם לא נעלה אז פשוט לא מגיע לנו. הקבוצה הזאת גם ככה מאד בינונית. היא מציגה בשבועות האחרונים לב ענק, אבל לדעתי אנחנו מנצחים בעיקר בגלל האחוז שלנו משלוש. שון ג'יימס פשוט ענק, אבל חוץ ממנו אין לנו שחקן פנים אמיתי. מה נשאר? לקוות שהשלשות של היקמן, לוגאן ודווין סמית נכנסות...

בסופו של דבר אני גם רוצה להאמין שחוץ מג'יימס לקבוצה הזאת אין ממש שחקן ברמה הנחוצה. סמית' ולוגאן מתקרבים לרמה הזאת, אבל איכשהו אני בספק אם הם יכולים להציג רמה טובה לאורך כל העונה. היקמן התעורר בשבועות האחרונים, אבל הוא לא רכז. קיינר מדלי כנראה הבין שבלי לב בכלל אין לו סיכוי להשאר בקבוצה כך שהוא נותן מעצמו 110 אחוז. פלניניץ' נראה כרגע כפלופ. מה נשאר? הישראלים שלנו. עושה רושם שאוחיון הבין שהוא טעה בקיץ, עכשיו נראה גם את אליהו עושה חשבון נפש. מרוט ופניני אני לא מצפה להרבה. לנדסברג נשאר נעלם מבחינתי.

אני בהחלט מאמין שנגיע להצלבה, אבל אם לא אז השחקנים החזירו הרבה מאד כבוד. אם אין מספיק יכולת אז לפחות רצון והקרבה. כשרואים את ג'יימס דופק על ימין ושמאל גגות אז אני נהנה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

4. LIVERPOOL87 Member

איזה לב יש לקבוצה הזאת, פשוט לעמוד ולהצדיע לשחקנים על משחק הקרבה למען הסמל.
    הביקורות על ההנהלה היו מוצדקות, התנהלות כלכלית חסרת היגיון.
    אנחנו משחקים ללא רבע מהתקציב שלנו כי מדלי ואליהו לא עושים שום דבר ולא תורמים למכבי.
    ההנהלה הביאה אותנו למצב שאין לנו מנהל משחק ואין סנטר טוב במקום ג'יימס.

יש סיכוי לא נמוך בכלל שזה לא יספיק ולא נעלה כמו שסמואל תאר כאן, ואם זה יקרה כנראה שאין לנו מקום בשלב הבא, אני לא חושב שזה נורא כל כך כי גם ככה אין לנו מקום בפיינל פור השנה.
    הקבוצה מתבססת על יכולת שיא מהשלוש, זה פשוט לא משהו שאפשר לבנות עליו לאורך זמן.
    גם אתמול לאחר שפאוול יצא הקבוצה עדיין התקשתה ללכת על ג'יימס ולא ניצלה את החור ששרמדיני השאיר.
    אני דווקא חושב שאם יש אופציה להביא רכז כמו פלאניניץ' או ארון ג'קסון אפשר להשאיר את לוגאן והיקמן בעמדה 2.
    אני ירדתי הרבה על האדישות של לוגאן, אבל הוא הצליח לעשות מהפך גדול בגישה שלו למשחק, הוא גם לוקח על עצמו את הקבוצה כשצריך ולא נעלם בפינה.

ארז אני לא חושב שמישהו כאן מתחילת העונה היה צבוע בקשר לליאור, כולנו פה אחד הסכמנו כל מחזור כי אין לו מקום במכבי תל אביב, אלא אם כן הוא משחק בשביל 400 אלף ולא מיליון וחצי, החוזה שלו פשוט לא פרופורציונלי.
    החוזר ההגנתי שהוא משאיר אחריו אפילו מעלה תהיות האם מדלי שלא מסוגל לקלוע סל צריך להיות אחריו ברוטציה, אחרי הכל מה שמדלי עשה שבוע שעבר הגנתית שווה לעונה שלמה של ליאור.

5. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

סתם כמה משחקים באתר של היורוליג הביאו אותי לזה - כל הנתונים מתחילת העונה ועד היום:

מקום ראשון בחסימות ביורוליג - שון ג'ימס 44 חסימות (2 למשחק)
    מקום ראשון בריבאונדים ביורוליג - שון ג'יימס 143 ריבאונדים (6.5 למשחק)
    מקום שני נקודות מדד ביורוליג! בכל העונה - שון ג'יימס. ראשון בובי בראשון וג'יימס לפני ספאנוליס, טומיץ' ופארמר.

כמזיזים את השלב הראשון ושמים רק את הטופ 16 (איפה שבאמת החזקים מתגלים וליאור אליהוים נופלים) הפער של ג'יימס בריבאונד ובחסימות רק עולה על יריביו.

אם מישהו היה מראה נתונים יבשים היינו מדברים על שחקן של 2.5 מיליון דולר לעונה.

6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

ארז, זה רק מראה לך כמה מכבי בנויה עליו וכמה היא מתפרקת כשהוא לא משחק. ממתי למכבי היה רק שחקן אחד שבלעדיו אנחנו לא מתפקדים? אז אשמת מי זה בדיוק שהגענו למצב שללא ג'יימס אנחנו הפועל ת"א משופרת?

7. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

לא סיכמנו כבר כולנו שמכבי השנה הטעות ההגדולה והעיקרית שלה הייתה בעמדת הסנטר?.

ספורט 5 פירסם שקית' מעוניין לחזור. נו מילא. אני לא חושב שיש מקום גם לקית' וגם לריקי. על אחד מהם צריך לוותר או להכריח את היורוליג לשחק עם שני כדורים.

8. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מצטער, אני מאלו ששומרים טינה לשחקנים אלא אם קוראים להם שאראס או פארקר. לא מעוניין בו או בהיקמן, שיפתחו את הארנק ויביאו משיהו שיכול לסחוב אותנו למעלה.

9. LIVERPOOL87 Member

אם הידיעה אכן נכונה אני מסכים שאי אפשר להחזיק את שניהם, לפי דעתי במידה ולאנגפורד אכן מגיע חייבים לשחרר את היקמן ולהשאיר את לוגאן.
    לוגאן במצבו כרגע הוא מחליף הרבה יותר חיוני לקבוצה, קלעי ברמה שלו לא היה למכבי הרבה שנים.

מה שבטוח ובמידה והוא יגיע לכאן אפשר לשכוח מרכז טוב, סיכוי גבוה ששניים מתוך השלושה ישחקו כאן-אוחיון\מקל\רוט.
    ועוד לא דיברנו על הלפרין שהמניות שלו ירדו והרצון העז של פדרמן להנחית כאן כל ישראלי בינוני ולתת לו חוזה מקסימום עדיין על הפרק.

10. אלי מתחן Member

תגידו רק לי ספאנוליס נראה כמו ילד חסר קואורדינציה שלא יודע לכדרר או לזרוק?

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

12. yakov_y YNWA

הרבה זמן לא הגבתי בפורום הנהדר הזה למרות שאני נכנס אליו כל יום. שמח לחזור http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

אני זוכר את סיום הסיבוב הראשון כשמכבי ת"א הייתה עם מאזן 5-2 שלילי, חבר שלי אוהד הקבוצה בכה לי שאין סיכוי לעלות לשלב הבא (למרות שיש עוד סיבוב שלם ויש 4 עולות לשלב הבא), התקשורת חיסלה את דייוויד בלאט ומכבי ת"א למרות שאני ידעתי שמכבי ת"א תעלה לשלב הבא ואני ממש לא מופתע ממה שקורה היום בסיבוב השני, אין לי ספק שמכבי ת"א תעבור את הטורקים בקלות ותנצח גם את ברצלונה בספרד שהבטיחה את המקום הראשון בבית.

עם כמה שהסגל של מכבי ת"א בינוני והכי חלש שהיה לה בשנים האחרונות הוא לא מיצה 50% מהפוטנציאל שלו.
    דייוויד בלאט מאמן ענק, בושה כל מה שעשו לו לפני חודשיים, אוחיון שחקו אוברטייד ובינוני, לא רואה בו משהו מיוחד, רוט לא קיבל צ'אנס אמיתי, לוגאן לא הביא אפילו רבע מהיכולת שלו העונה ואני לא מדבר על היד האדירה שיש לו מחוץ לקשת, היקמן שחקו בינוני מינוס אבל מפתיע כל פעם ומגיע לו חוזה לעונה הבאה למרות שאני ממש לא אוהב אותו, לנדסברג בדיוק כמו מורן רוט לא קיבל צ'אנס, דווין סמית' השתיק לי את הפה, לא תפסתי ממנו אבל הוא מוכיח שהוא שחקו גדול, מדלי ופלאניניץ' שחקנים שאני דווקא אוהב אבל הם נראים כמו שתי נגרים שלמכבי נתניה לא הייתי לוקח, את שתיהם הייתי משאיל בקיץ ובטוח שייחזרו בעוד שנה וחצי שחקנים מציונים, פוטנציאל יש להם, שון ג'יימס אין מילים ודבר אחרון על גיא פניני ובעיקר ליאור אליהו, שמח שהבלופים האלה מאכזבים, לא סובל אותם, לפניני אין כלום חוץ מיד בחוץ, אליהו זה הבלוף הכי גדול ואני אומר את זה כבר שנים, מיליון דולר ביחד הם לוקחים למכבי ת"א לעונה אחת, איך רק היום מזהים את הבלופים האלה כשאני זיהיתי לפני שנתיים?!

סגל לעונה הבאה:
    מקל היקמן סמית זר ג'יימס
    אוחיון לוגאן לנדסברג טיוס זר

אני תופס מגל מקל שחקו גדול, מאוד מעניין אותי לראות אותו במכבי ת"א, היקמן הוכיח שמגיעה לו עוד עונה למרות שאני לא אוהב אותו, לוגאן בתור גארד מהספסל יכול להיות אדיר, לנדסברג עוד לא הוכיח את עצמו, אלכס טיוס הוכיח שהוא שחקו יורוליג לגיטימי, במיוחד כגבוה ישראלי, חבל רק שאין עוד ישראלי שמתאים למכבי תל אביב וככה אפשר לוותר על אחד מששת הזרים.

Mister Joe Cool
    לא רק אתה :aaarofl:

13. LIVERPOOL87 Member

זה נכון שהוא מרבה לאבד כדורים, הראשון או השני ביורוליג באיבודי כדור.
    אבל מדובר בשחקן השנה באירופה עונה שעברה, סחב כמעט לבדו את אולימפיאקוס לזכייה בקאבמק ענק על הקבוצה עם הסגל הכי טוב באירופה זה 30 שנה.

למרות איבודי הכדור הדי רשלניים שלו, הוא היום הרכז הכי טוב באירופה.

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני שום מה לא מתלהב מהידיעה על לנגפורד. מבחינתי אפשר אחלה להסתדר עם רכז ברמה גבוהה ולידו היקמן ולוגאן. אוחיון יכול להיות מחליפו של הרכז החדש. כרגע נראה לי שראשי מכבי והצוות המקצועי יעדיפו לפתוח עם אוחיון ולצרף אליו את לנגפורד.

אני חושב שהבעיות בקו הקדמי הרבה יותר חמורות בעיקר בגלל חוסר התפוקה של אליהו (בעיקר הגנתית) ושל פלניניץ'. למעשה גם המחליף של בלו עדיין לא הגיע כך שאני מעדיף שראשי מכבי קודם כל יפתרו את החלק הזה בקבוצה.

מילה על ספנוליס. כמו שאראס, דיאמנטידיס, ו'לה בומבה' חואן נבארו. באירופה אחלה רכזים, מהטובים שיש, אבל בארה"ב בליגה הכי טובה מעדיפים שחקנים יותר אתלטים כמו וויל ביינום...

נערך לאחרונה ב: ‏23/3/13
  15. אלי מתחן Member

לא התכוונתי שהוא שחקן גרוע, אני חושב שהרקורד שלו מדבר בעד עצמו. הסגנון כדרור וזריקה שלו לא נראים כמו של שחקן כדורסל.