יורוליג 2012-13 - נקבע הפיינל פור

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י idans10, ‏9/10/12.

1. LIVERPOOL87 Member

מסכים עם עידן לגבי הנקודה על הישראלים.
    בסופו של דבר כל הישראלים "נאמנים" למכבי כי היא היחידה שמוכנה לשים סכומי כסף לא נורמליים עליהם.
    איזה קבוצה תציע לליאור אליהו מיליון דולר? לפניני 600 אלף? אף אחת!
    זה לא משנה על מי גדלת, היום הכסף מדבר והקבוצה הרוסית שהייתה מספיק הזויה כדי להציע ליוגב סכומים כאלו הראו כמה הנאמנות\מקצועיות היא דבר שולי לעומת הכיס והעתיד הכלכלי.
    ושוב כמו עידן גם אני חושב שזה בסדר גמור, אין לי שום בעיה עם יוגב אוחיון בכך שהוא רצה ללכת אל הכסף שבמכבי אין לו, אני כועס על הדרך שהוא עשה זאת אבל זה כבר משהו אחר.

אסור למכבי לחשוב על סגל ישראלי מוביל כי אין כזה. שני גארדים ישראלים כמו מקל ואוחיון לא יובילו אותנו רחוק גם עם קית' יגיע כגארד שני.
    מכבי חייבת ללכת בכל הכוח על רכז זר מוכח.

2. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

העובדה שקבוצות גדולות אחרות באירופה לא מתהדרות בהכרח בשחקנים מקומיים אדירים אלא מתבססות גם הן על הרבה זרים לא רלוונטית למכבי ת"א. כי ביוון או בספרד אין את הקטע הזה של "הקבוצה של המדינה", שכמה שהוא כבר נשמע פתטי, למכבי עדיין חשוב לשמר אותו. וזה הרבה יותר קשה לה כשהיא "הקבוצה של המדינה" בלי שחקנים כחול-לבן של המדינה.

שחקנים ישראלים "נאמנים" למכבי לא רק בגלל הכסף, אלא גם בגלל שהיא מאפשרת להם למצות את עצמם במפעל הבכיר באירופה מבלי לעזוב את החממה הישראלית (כמו שליאור אליהו ברח מקאחה לבורל אחרי שנה כי היה קשה עם איבנוביץ'). כמובן שאם תבוא קבוצה ותציע סכום גבוה משמעותית, זה בהחלט יכול לשנות את המצב.

3. samoel Member

תראה עידן, נכון שאוחיון לא הראה מחויבות מבחינת איפה לשחק. אבל ברגע שהוא לובש את הצהוב כחול - אני חושב שאין ספק בכלל שהוא נלחם הרבה יותר מאסופת הכלומניקים עם הדרכון האמריקאי שמשוטטים לנו על הפרקט(קראתי שמדלי אמר שקשה לו להיכנס למשחק ב-4 דקות והרוטציות של בלאט מפריעות לו, לא זכור לי שזה הפריע לפרקינס ואידסון או לריצ'י שהיה ממש דומה לו בתחילת הדרך מבחינת כמות הדקות - שחקן חלש...)

כן ישראלי שגדל על המסורת ומחובר למדינה ולמנטאליות(לא אפאתי כמו לוגן, או לנדסברג אפילו, אמרתי לכם שאני לא מרגיש שהוא מהזן של המתאזרחים הקודמים שהיו לנו). הוא זה שמצליח להקרין על שאר הזרים ולהביא את מה שאנחנו מתגאים בו.

שי, ליאור דווקא קיצץ בשכרו בזה שהסכים לחזור לארץ. ואני לא אומר שהישראלים שווים את הסכומים האלה, אבל למכבי יש התיימרות להיות משהו אחר, משהו קצת שונה להביא מסורת, כן הקבוצות בארץ(בייחוד הגליל) הם החממה הם הקבוצת נוער שלנו, ואנחנו זה היונייטד של הכדורסל, עובדים עם החומר המקומי שהוא קצת אפור, ומוסיפים לו גוונים בדמות ואן פרסי, או וידיץ' היה רונאלדו אחד גם ביונייטד.

פעם אחרונה שבדקתי היו אלה שחקנים מקומיים שהובילו את היווניות לזכייה. כן יש שם כוכבים זרים אחרים - היוונים עדיין חלק משמעותי מאוד. כן היוונים האלה מוכשרים יותר מהישראלים שלנו - לא, זה לא אומר שישראלים לא יכולים לתרום ולסייע לזרים מוצלחים. כן יוגב ולצידו קית' לנגפורד לדוגמא זה קו אחורי טוב ושכחתם שהיה לנו אחד דייויד בלו שהיה ברמוטר בכל קנה מידה בשנתיים האחרונות.

4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

בואו נעשה קצת סדר בדברים:

אמיר, אני אמרתי מה היא דעתי שלי לגבי נושא הישראלים וזרים, לא של מכבי. מכבי חושבת שהיא הקבוצה של המדינה? לא יודע, לא חושב שזה נכון להיום ואני לא חושב שהם חושבים ככה גם כן. בשנות השבעים שלא היה יותר מדי מה לראות, מכבי היתה הדבר הכמעט יחיד בספורט שלנו. היום זה כבר לא כך וגם במכבי מבינים את זה. בכל מקרה, מכבי היא ממש לא הקבוצה של המדינה ולכן זה ממש לא משנה מי ישחק שם מבחינת הלאום. בלי שום קשר, לישראלים עדיף יותר לשחק במכבי כי היא גם באמת נחשבת לעילית של אירופה ב-40 השנים האחרונות ואם זה במדינה שלך, מה טוב.

מאור, עוד פעם אתה קצת סותר את עצמך.
    מצד אחד אתה אומר שלאוחיון יותר אכפת ממדלי, אבל מצד שני אתה מזכיר שפרקינס, אידסון וריצ'י נלחמו לא פחות מהישראלים. אז זה לא שלישראלים אכפת יותר, זה הזרים שהבאנו השנה אפאטיים להחריד ועם זה אני מסכים. אני ממש לא מסכים שאוחיון נלחם יותר מסופו, מריצ'י או מקית' של שנה שעברה. גם פניני נלחם, לעומת ליאור שנראה מאוד אפאטי ועל ההגנה שלו אנחנו ממש לא נדבר כאן. שוב, כל התיאוריה של ישראלים נלחמים יותר תפסה אולי לשנות ה-70-80-90, הרבה פחות היום.

דרק שארפ, הוא ולא אחר, חיבר כאן את כל הזרים והישראלים ביחד ב-10-12 שנים האחרונות. לא בורשטיין, לא הנפלד, רק דרק שארפ. עד כמה שאני יודע, שארפ הוא אמריקאי שהתאזרח, לא ממש המנטליות הישראלית והמסורת של מכבי שהוא גדל עליה. שוב, אל תיקח את העונה הזו כדוגמא, כי גם הישראלים שלנו השנה לא ממש משפיעים על הזרים לטובה.

אוי ואבוי אם אתה משווה את דיאמנטידיס, ספאנוליס, וחבריהם לשחקן הכי מוכשר בישראל שיש לך היום. אתה מדבר איתי פה על רמה אחרת לחלוטין, זה ממש לא דוגמא ועדיין, מלבד 2-3 מקומיים משמעותיים כמו שציינתי, כל שאר הקבוצה בנויה מזרים ובוסמנים. וזה ממדינות שמוציאות פי 2 שחקנים מוכשרים ממך. אגב, אני לרגע לא זילזלתי בשחקן הישראלי ואמרתי שהוא לא יכול לסייע - הוא יכול, אבל אני רק אמרתי שלי לא משנה אם לא יהיו ישראלים, אם יהיה ישראלי או שניים, רק שתהיה קבוצה טובה, זה הכל. מה לעשות שנכון להיום אין לך שחקנים מספיק מוכשרים לרמה הגבוהה של היורוליג?

אף אחד לא שכח, אבל שוב, תוציא את הקטע של ההתאזרחות, דייויד בלו הוא לא בדיוק ישראלי. הוא גדל על האסכולה האמריקאית ומבחינתי הוא תפקד כמו זר מצויין. אני מבטיח לך שאם הוא היה נולד פה וגדל לפי החינוך שלנו, הוא היה שחקן ממוצע במקרה הטוב.

5. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא יודע אם במכבי חושבים שהם הקבוצה של המדינה עדיין, אבל אני בטוח שכן חשוב להם לשמור על צביון ייחודי בנוף הספורט הישראלי, שבמידה מסוימת עדיין בא להם בקלות - כמה עוד קבוצות ספורט שמתחרות בענף פופולרי בישראל מופיעות מדי שבוע ברמה הגבוהה ביותר של הענף שלהן? העניין הוא שהדבר הזה כן בא עם "דרישה" מסוימת - מצד הקהל? מצד התקשורת? כל אחד יטען מה שהוא חושב - ולא סתם לפני שלוש שנים או משהו כזה עמלו במכבי כדי לחזק את הפן הישראלי בקבוצה. זה כן קרה.

6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

7. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

הכל טוב ויפה, אבל אתה מתעלם מעובדה פשוטה: אין כל טעם להחתים אותו. מפאת מצבה העגום של מכבי בטופ 16, סביר להניח שפרקינס לא יצליח להטביע חותם במקרה שהוא יגיע על תקן סותם חורים זמני (הרי באליפות המקומית אפשר לזכות בלעדיו). מנגד, גם התרומה שלו כהחתמה לטווח הארוך מוטלת בספק, שכן מדובר בשחקן מבוגר שכנראה איבד רבות ממעלותיו אחרי הפציעה הקשה ב2011.

בשורה התחתונה, ייתכן שפרקינס עדיף על כל אחד מהגארדים הצהובים אפילו בכושרו הנוכחי, אבל החתמה שלו לא הייתה מקדמת את הקבוצה באמת.

נערך לאחרונה ב: ‏18/2/13
  8. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לא דיברתי על החתמה עכשיו, תומר, דיברתי על תחילת העונה. דווקא הוא העמיד ממוצעים יפים העונה בקבוצות שהוא שיחק גם אם הן לא הטופ של אירופה אבל אתה יודע מה, גם אם זה נראה כחוכמה בדיעבד, אני עדיין משוכנע שקאליבר ברמתו עם 70% יכולת ומסגרת כמו של מכבי, היה מעמיד ממוצעים טובים יותר מאשר כל הקו האחורי שלנו. אולי לא היינו עולים איתו לטופ 8, אבל קשה לי להאמין שהקבוצה היתה נראית כ"כ עלובה כמו שהיא נראית עד עכשיו מתחילת השנה בהרכב הנוכחי.

9. shlomydavid מנהלים

10. LIVERPOOL87 Member

איזה משחק יאללה............
    מכבי באמת במשחק נהדר, עושים טוב על הנשמה למרות שזה לא יעזור.
    מה שמצחיק שגם בערב שהכל הולך מדלי לא יודע מה זה צעדים, הוא פשוט אפס שזה מדהים.

כל הכבוד, החזירו את הכבוד האבוד

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

למרות הניצחון הנהדר, מכבי הראתה במשחק הזה למה השנה היא לא קבוצת כדורסל, אלא כזו שחיה ומתה על השלשות. באחוזי השלשות שהיו לנו היום, גם את בארסה היינו מנצחים, אבל כשאנחנו לא פוגעים מחוץ לקשת, אנחנו בבעיה כי מלבד ג'יימס אין לנו משחק פנים. מה שכן, היום היתה הגנה פנטסטית, שחקנים התאבדו על הכדור וגם אם חלילה היינו מפסידים, הייתי יודע להעריך את המאמץ בניגוד לאפאטיות שאפפה את השחקנים ברוב שלבי העונה. אני לא מפתח שום ציפיות, העונה הזו אבודה, אנחנו צריכים לדעתי במקרה הטוב עוד 3 ניצחונות מתוך 6 משחקים ואני לא רואה מאיפה זה מגיע, אבל לפחות החבר'ה באמת החזירו קצת מהכבוד.

לגבי מדלי, באמת שתרשה לי לא להגיב. אני חושב שהעונה שעברה היתה היוצאת דופן שלו ולא העונה הזו. לא יכול להיות ששחקן ש"הצטיין" בליגה הספרדית, מראה שנה שלמה שאין לו אפילו הבנה מינימלית של המשחק. פשוט מדהים. את פלאניניץ' קשה לי לשפוט, גם כי אני לא מבין מה בלאט רוצה שהוא יעשה אם הוא בקושי משחק וגם שכן, לא משחקים עליו, אבל מצד שני גם לדארקו לא חסר והוא מתגלה כרכיכה לא פחות קטנה משרמא. מה נאמר, נפלנו חזק עם הסנטרים השנה ובלי קשר, כדאי שמכבי יחתימו את שון ודחוף.

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שהניצחון של מכבי מראה יותר על הלוזריות הניצחית של סיינה מאשר על הווינריות שלנו...אולי הצלנו קצת מהכבוד האבוד שלנו, אבל קשה לי לחשוב שבגלל המשחק הזה התקרבנו למקום הרביעי. ככל הנראה לא נסיים במקום האחרון בבית וזו אמורה להיות הנחמה היחידה שלנו בעונה הזאת.

13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני לא חושב שניצחנו פחות מאשר סיינה הפסידה. מכבי לשם שינוי באמת שיחקה אתמול טוב בכל האספקטים של המשחק, אבל כמו שכבר כתבתי, זה היה (גם) בעיקר בגלל שתפסנו יום מחוץ לקשת, יום כזה היה מקנה לנו ניצחון גם על בארסה הגדולה. אף אחד לא מפנטז על עלייה ואולי זה מה שיהיה טוב בכל הסיפור, שהם יתחילו לשחק בלי לחץ. מה שכן, נעים היה לראות שלחלק מהשחקנים יש עדיין כבוד ושהם נתנו לנו קצת נחת בעונה המזוויעה הזו. על זה מגיע להם שאפו.

14. LIVERPOOL87 Member

זה נכון שסיינה אתמול הייתה פשוט מתחת לכל ביקורת, הזכירה את היכולת של הקבוצה בתחילת העונה ולא זו של סיינה של החודשים האחרונים.
    אנחנו באמת לא מתקרבים למקום הרביעי וצריך לקרות נס כדי שנעלה מהמקום הרביעי.

בקשר לשלשות שלנו, ברור שהאחוזים היו גבוהים מהרגיל אבל אחד הגורמים לכך הוא משחק פנים החוצה יוצא מן הכלל, משחק שהזכיר את הקבוצה מלפני שנתיים ששיחקה פשוט.
    פנימה לגיימס והחוצה לתרגילי קליעה, כמה פשוט וכמה הזוי שרק עכשיו מתחילים לשחק כדורסל ולא עבדו על זה עד עכשיו.

אני קטלתי אותם בלי סוף וגם העדפתי שנפסיד כדי שהסיוט ייגמר, אבל בכל זאת מגיע להם מילה טובה שהם לא נכנעים למרות הכל וגם אם העונה הזאת גמורה מכבי תעשה בעיות ותכריע מי כן תעלה בסופו של דבר.

15. LIVERPOOL87 Member

מכבי הסרטן של ויטוריה, משתינים במכנסיים כל משחק חשוב נגד מכבי.

כל הכבוד למכבי, חימקי ואולימפיאקוס אומרות תודה בדרך להצלבה.
    סמית, גיימס ולוגאן היו נהדרים.
    לוגאן קלעי פשוט נהדר, וכשהוא לוחץ בהגנה הוא שחקן ברמה גבוהה באירופה.
    שאפו למכבי, למרות שלפי דעתי זה סגור אלא אם כן מכבי תצליח לנצח בהפרש מטורף את חימקי הסיפור נגמר כנראה.
    שוב, הקבוצה נלחמת על הכבוד שלה ולמרות שאני מפחד שזה יטעטע את פדרמן לקראת השנה הבאה תמיד טוב לראות את מכבי נלחמת עד הסוף, על הכבוד של אחד המועדונים המעוטרים באירופה.