יורוליג 2012-13 - נקבע הפיינל פור

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י idans10, ‏9/10/12.

1. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

שי, אני מסכים איתך בנוגע לבלאט ולטעויות שביצע השנה, אם כי לטעמי הוא עדיין מאמן בחסד עליון ובהחלט בין הטובים באירופה. אגב, אני ממש לא בטוח שאובראדוביץ' או מסינה היו מוציאים יותר מסגל באמת מוגבל של מכבי, אבל כמובן שהשניים הללו בכלל לא היו מסכימים לעבוד בתנאים כאלו ופה ההנהלה ניצלה את האופי העדין של דייויד. עם זאת, אל תשכח שגם פיני המהולל לא ממש הצליח כשהגיע להחליף את אפי, ולו עוד היתה קבוצה טובה יותר, אבל גם שם החלפנו שחקנים כמו גרביים ועוד בסוף אפילו אליפות בליגה המצ'וקמקת לא לקחנו. אז אני האחרון שיוריד מפיני גרשון, המאמן לקח 3 אליפויות אירופה, אבל כשלא היתה לו את השושלת הוא די נפל, כולל בשנה שלו באולימפיאקוס ששם עוד היה לו סגל מעולה. אני לא חושב שבלאט נופל ממנו כמאמן, אבל כמו שאמרת, שאופי זה גם תכונה מאוד חשובה של מאמן ומרוב שבלאט מנסה להתחבב על שחקניו, אז במשחק חשוב כמו מול אולימפיאקוס הוא מכניס את מדלי שנראה חושך מתחילת העונה ולא שיחק חודש, הוא מכניס את פניני לכמה דקות למרות שהוא לא שיחק חודש ובשביל מה? לך עם 7-8 שחקנים ורוץ איתם. כמובן שגם האופי העדין גורם לו לבעוט בשלט פרסומת אחרי הטעויות של לוגאן או יוגב, במקום להעיף להם סטירה כמו שגרשון היה עושה. אז כן, בלאט ממש לא חף מטעויות כאן, אבל כולנו גם ידענו להלל ולשבח אותו כשהגיע עם קבוצה טובה אבל לא מהאריות של אירופה לגמר ב-2011 (משהו שאני לא בטוח שפיני היה משיג, אגב) ואני חושב שלפני שמפילים פה תיק על בלאט (למרות שגם הוא אשם, כי אף אחד לא כפה עליו להיות המאמן כשהסבירו לו את עניין התקציב והצימצום), מי שאשמים פה קודם כל הם ההנהלה, שמרוב שחיפשו לעוף על הקטע של למצוא שחקנים ב-400K ולשווק אותם במיליון, הם בנו לנו אולימפיה לובליאנה רק עם קהל.

נערך לאחרונה ב: ‏25/1/13
  2. LIVERPOOL87 Member

מסכים איתך בקשר לבלאט, הוא אכן מאמן מצוין והוכיח את עצמו לא מעט, אליפות עם נבחרת רוסיה ובכלל המהפכה שהוא חולל שם זה הישג יוצא מן הכלל.
    הוא דווקא מרבה לצעוק על השחקנים, בקשר לחינוך שלו אני לא מוטרד, גם ב-30 הבדל לפחות עם שתי הקבוצות של השנתיים הקודמות הוא לא הפסיק לחלק הוראות ולגעור כשהיה צריך.
    אבל השנה משהו שם לא עובד, איך הכדור הולך כל הזמן ליוגב? אם יוגב רוצה את הכדור בכוח הוא צריך להענש, אם זאת הוראה מדיוויד זאת שערורייה גם כן, ככה שבכל מקרה הסיפור מולו מאוד לא מובן, אני מבין שרוצים לתת לו הרגשה טובה אחרי הקיץ האחרון אבל במחיר הקבוצה?
    בקשר לפיני, אני מאמין שלהצגה שלו אחרי המשחק מול נתניה בחצי הוציאה אותו מדעתו והיה לזה גורם מכריע באיבוד האליפות. בנוסף האופי הרך של השחקנים שהיו כאן פשוט לא התאימו לרוח שלו, וויז, צ'אק ודורון היו לוחמים מהסוג שדיוויד אוהב, פועלים שחורים. לא מהסוג השחקנים הצבעוניים שפיני אהב.

שלא יהיו ספקות, האשמים הגדולים במצב הקבוצה גם מבחינתי הם הבעלים שהביאו לדיוויד את השחקנים האלה.
    אני בסך הכל מציין את חלקו של דיוויד העונה,כמובן שאם היה מקבל שחקנים שבאמת רצה הוא יכל להצליח הרבה יותר ולהביא אותנו להשגים מצוינים כמו לפני שנתיים.

3. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני מסתכל בעצב על החתימה של שי.....לחשוב שויתרנו על פרוספקט כמו מאצ'באן בשביל אפס כמו מדלי.

----------------

היום משחק ההזדמנות האחרונה, למרות שלדעתי אנחנו מזמן סיימנו את חלקנו אבל תיאורטית ניצחון היום יחזיר את הקבוצה קצת לחיים. אני באמת כבר לא יודע מה עדיף. להפסיק עם תקווה השווא האלו או להמשיך לראות בחוסר חשק את שאר המשחקים (אני לצערי קשור מדי לקבוצה מכדי לוותר על שאר משחקי הזוועה עד שנסיים את דרכינו ולכן חמישי-חמישי אני ממשיך לראות ולסבול).

4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מכבי לא במשחק גדול עושה מה שצריך וזה כבר 20 הפרש, אבל אני מאוד מאוד מופתע מהרמה הנמוכה של הטורקים. הכי חלשים בבית זה בסדר, אבל למה להראות כמו קבוצת אמצע טבלה בישראל?

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עידן, כשרואים את העבירה החובבנית שריקי היקמן עשה בדקה האחרונה למחצית אני לא הייתי אומר שהניצחון כבר בכיס שלנו... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

המשחק הזה באמת לא עושה לי דבר. הקבוצה שלנו לא הולכת העונה לשום מקום.

6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני כן חושב שננצח, לא כי אנחנו כאלו גדולים, אלא כי הטורקים פשוט בושה לכדורסל. בפעם היחידה שהרגשתי ככה זה כששיחקנו מול שאלון בחוץ. בכל מקרה, די ברור שלא נעפיל, כי זריך הרבה יותר מניצחון כפול על הטורקים כדי לסיים ב-1-4.

7. Ricky van Wolfswinkel Member

אולי די כבר עם הבלוף הזה שנקרא ''האליפות של רוסיה שייכת לבלאט''?
    לבלאט היה את הסגל השני בטיבו בטורניר, שיחקו אצלו שחקנים כמו קירילנקו, הולדן, חרייאפה ומוניה. לשייך את הזכייה של רוסיה ביורובאסקט הזה היא כמו לשייך את הזכיות של ספרד למלצר כמו סקריולו.
    בכל שאר הטורנירים הוא הוביל אותם בדיוק למקום שהם שייכים ולא מעבר לזה.

חוץ מעם סנקט פטרסבורג וטרויזו שהן לא אריות היבשת, בכל הקבוצות שהוא אימן בחו''ל הוא נכשל.

אבל בלאט הוא לא האחראי לבזיון של מכבי, מי שאחראי אליו הם כל הבעלים שמשתמשים במכבי בשביל להעשיר את חשבון הבנק שלהם והאוהדים שלא עושים עם זה כלום.

8. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

זה מדהים על גבול הביזיוני שמשחק שלם פלאניניץ' עסוק בלחסום לשחקנים כ"כ הרבה מבלי שהשאר בכלל סופרים אותו לאיזה מהלך התקפי. חוסם וחוסם וחוסם כדי שלוגן יצחרה בשלשות עם עצמו. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx

9. Apner1 Member

מה דרוש בשביל לעלות לרבע גמר? ניצחונות בכל המשחקים הנותרים?

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הסיוט הזה גם נגמר...לפחות נוכל להיות שמחים שלא נסיים אחרונים בבית הזה...
    חוץ מזה אין לי הרבה מה להגיד. אני הייתי גם די עסוק בחדשות ההעברות האחרונות בהולנד ועוד מעט יש משחק גביע של אייאקס. את ההערה שלך על פלניניץ' קראתי עידן, אבל הרשה לי בנתיים לא להכנס איתך לדיון. הרגשת הבטן שלי כרגע אומרת שאתה צודק חלקי. נכון, לא בדיוק עובדים בשביל הסנטר הצעיר, אבל איכשהו ההתלהבות שלי ממנו נעלמה אחרי המשחק הראשון.

מבחינתי כמעט כל הסגל הזה יכול ללכת הביתה. 12 נק' של קיינר מדלי באמת לא גרמו לי לשום הרגשה חיובית. למכבי יש בקיץ לעשות הרבה מאד חושבים מה הם הולכים לעשות כי הקבוצה הזאת באמת לא דומה לשום דבר.

Apner1, דרוש לפחות 10 שחקנים יותר רציניים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    כעיקרון אנחנו עכשיו במינוס אחד, אבל אנחנו צריכים לפחות עוד ניצחון חוץ. אולי שוב בטורקיה, אבל אין סיכוי שננצח בספרד. צריך עוד להזהר שלא נפסיד עוד בבית מול ברצלונה, סיינה וחימקי. תיאורטית אנחנו עוד יכולים להעלות מהמקום הראשון, אבל קיינר מדלי לא יהפוך בן לילה לאנתוני פארקר, אין בקו האחורי שלנו שום שאראס צעיר וחוץ משון ג'יימס הקו הקדמי שלנו לא רציני.

ההערכה שלי. מכבי תאבק עם פנרבחצ'ה על המקום הלפני אחרון.

נערך לאחרונה ב: ‏31/1/13
  11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

שי, שום שחקן בעולם לא היה ממשיך בהתלהבות שלו מהמשחק הראשון אם כל התפקיד שלו היה מסתכם בלרצות לחסימות כמו מטורף ולרוץ הגנה-התקפה בלי בכלל לנגוע בכדור. זה לא הגיוני. למכבי תמיד היו סנטרים דומיננטים שידעו לעשות נקודות ושמפעילים אותם מתחת לסל והשנה אין לנו את זה. ג'יימס עושה את הנקודות שלו בעיקר מאופנסיב ריבאונד וכל המשחק של מכבי זהה מאוד למשחק של קבוצת ה-NBA שלי: הפגזות מרחוק בתקווה שיהיה יום טוב. רק שמכבי עושה את זה הרבה פחות טוב מהניקס וכשבלאט ושאר השחקנים מסרסים כישרון כמו פלאניניץ', מה הפלא שהוא מאבד את הביטחון לאט לאט?

12. LIVERPOOL87 Member

אתמול בפעם הראשונה מזה 18 שנה שאני צופה בקבוצה בימי חמישי, החלטתי לוותר על משחק יורוליג ביוזמתי, הפסדתי המון משחקים בגלל צבא וטיולים, אבל אתמול הייתה לי את האופציה לראות והחלטתי לוותר.
    אני פשוט מאוכזב מאוד מהתנהלות הקבוצה ולא ישנה שום ניצחון על בשיקטש כדי לשנות את זה.

אני לא חושב שהניצחון הזה גדול ככל שיהיה משנה משהו, מדלי עם כל הכבוד לשלשות שלו אתמול חסר ביטחון וממה שהבנתי גם אתמול לצד השלשות הוא הראה מהלכים מבישים ביותר מתחת לסל.
    במשחק הבא ברצלונה בבית, קבוצה ששתי הקבוצות האחרונות במכבי הפסידה לה פעמיים בעונה, נראה מה הקבוצה הנוכחית מסוגלת להוציא במפגש הזה בנוקיה, הלוואי ומכבי תנצח אבל לפי דעתי זה פשוט לא יקרה, אין את הכלים להתמודד מולם.

ולידיעה הבאה
    מכבי תל אביב מודל 2013\2014
    הדבר הבולט ביותר הוא תשלום 1.5 מיליון דולר לגארד בכיר בעמדה 2, קשה לי להאמין שלא מדובר בקית לנגפורד ולכן אחזור שנית על זה, מי שמשלם בזול משלם בגדול, קית רצה לקראת סיום העונה לסגור בקבוצה על מיליון דולר ומכבי עשתה לו שרירים, בסיום העונה זה כבר היה מאוחר מידי ופתאטי מידי לנסות להשאיר אותו בסכום הנ"ל.
    עכשיו משלמים לו 50 אחוז תוספת בשביל להחזיר אותו שלא נדבר על סעיף השחרור שלו.
    ככה קבוצה רצינית מתנהלת... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx

זאת תהיה התקדמות להחזיר אותו למרות שזה ממש לא מספיק, חסר רכז ראוי ואוחיון ורוט רחוקים מזה.

13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

החטיא לייאפ חופשי עם הקרש מתחת לסל, זה מספיק טוב לך?

---------------

לגבי הפירסום לשנה הבאה, מניסיון אני הייתי ממתין עם זה. יש עוד חצי עונה וכ"כ הרבה יכול להשתנות, שאני נוטה פחות להאמין לסיפורים בתקשורת. בכל מקרה, גם אם זה נכון, מכבי כמובן ממשיכה לחזור על הטעויות שלה ואני כרגע עוזב את הצד הכלכלי. קית' היה גארד טוב, אבל לטעמי לא אחד שמתאים לנו וכבר אמרתי את זה בעונה החולפת. אחרי הזבל שרץ השנה במכבי, קית' הוא כמו פארקר, אבל אני לא הייתי מחזיר אותו (במידה ואכן בונים עליו). מכבי צריכה לעשות דבר פשוט מאוד: מקצרים רוטציה ל-9-10 שחקנים בכירים, משקיעים את הכסף הגדול על רכז זר וסנטר, מעיפים מהקבוצה את תומאס, מדלי, לוגן ואו רוט או אוחיון (בעדיפות לאוחיון על החרא שהוא שיחק איתנו בקיץ) ואפשר לבנות משהו כזה:

רכז בכיר, רוט
    ריקי, לנדסברג,
    דווין, פניני
    אליהו, ג'יימס
    פלאניניץ', סנטר בכיר.

כמובן שיש אפשרות לשחק עם העמדות כמו להציב את פניני כגארד, את לנדסברג כ-3, את ג'יימס כסנטר, הכל לפי הצורך. אבל לא צריך סגל יותר ארוך מזה, כשגם ככה דייויד סתם משתמש בכולם כחילופים חברתיים. הסגל הזה הוא הסגל של השנה הנוכחית כשאנחנו מורידים 4 שחקנים שמשתכרים יפה מאוד ומנחיתים במקומם שניים שיקבלו באיזור המיליון + כ"א, שחקנים מוכחים. לטעמי לא בשמיים, צריך ואפשר לעשות את זה ועל הדרך להחזיר את אמונת הקהל בהנהלה.

נערך לאחרונה ב: ‏1/2/13
  14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Arti...405.136866.html

אז מה נראה בשנה הבאה? אותה קבוצה עם שחקן אחד שאמור לעשות את ההבדל? בהצלחה לבלאט...אם לא היו מדברים על מכבי הייתי פה צוחק בגלוי. מסכים עם עידן. צריך לחכות כי אוטוטו אולי יירדו גם מהיקמן...בכל מקרה בוא נשתעשע עם הרעיון:

ישראלים:
    ליאור אליהו
    יוגב אוחיון
    גיא פניני
    מורן רוט
    סילבן לנדסברג

זרים:
    שון ג'יימס
    ריקי היקמן
    מספר 2 בכיר
    דארקו פלאניניץ'
    דווין סמית'
    פאוור פורוורד דרג שני

הדבר היחיד שאולי טוב שייתנו יותר דקות לזלמנסון ושגב בליגה הישראלית. כולי תקווה שהשניים האלה יכולים בעתיד לקחת את מקומם של זר כדי שהקו האחורי יחוזק בעוד שחקן עם כשרון אמיתי.

15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מכבי שיחררה את מלקולם תומאס. שיהיו בריאים, בחיי.... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx