יורוליג 2012-13 - נקבע הפיינל פור

Discussion in 'פורום ספורט כללי' started by idans10, Oct 9, 2012.

1. LIVERPOOL87 Member

לא הייתי מכתיר את מכבי לאלופת המדינה כל כך מהר, יש לקבוצה הזאת עוד הרבה לתקן בשביל לנצח את מכבי חיפה בגמר.

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://one.co.il/Article/211903.html
    גדול. ב-ONE מנסים לגרום לבלאט להתפטר? אפשר לחשוב שמאמן אחר יצליח עם המוגבלים האלה. ללא ספק שבלאט מאבד העונה הרבה קרדיט, אבל אם זה תלוי בי הוא יכול להוכיח את עצמו בעונה הבאה. מבחינתי כדאי לצמצם לישראלים את השכר שלהם...2 מיליון דולר בשביל ליאור אליהו. מאיפה נשמע דבר שכזה?

Last edited: Jan 24, 2013
  3. LIVERPOOL87 Member

אני לא חושב שהוא יסכים לקצץ בשכר שלו, וגם אף קבוצה לא תיקח אותו בחוזה הנוכחי שלו.
    החוזה שלו תקוע לנו כמו עצם בגרון.

4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

שי, הליגה בישראל היא פח אשפה, אני לא דואג לגביה (והאמת? גם אם נפסיד את הגביע השני זה לא מממש משנה). גם לא בטוח בכלל שחיפה תהיה שם, אבל גם אם כן, בארץ עד היום לא ממש התקשנו יותר מדי מה שעוד יותר מסביר לך כמה הליגה הזו היא פח. אבל זה לא רלוונטי. דייויד, שמעון ורקאנטי צריכים לשבת בקיץ ולעשות חושבים איך הגענו למצב שלרוב האוהדים כבר לא אכפת ממה שיהיה השנה, לא כי הם אוהדי הצלחות אלא הם מתנהגים כמו שהשחקנים מתנהגים במגרש - בחוסר חשק מוחלט. סיכומים לגבי הישראות ועזיבת שחקנים נעשה בסוף העונה, אבל שמישהו ייתן כבר אור ירוק לקובאן לגבי יוגב. כל כך לא סבלתי את זה שהחזירו את ה-0 אחרי התרגיל שעשה לנו אבל אמרתי ניחא, אולי יפצה אותנו בעונה טובה. הוא רכז ישראלי טוב ותו לא. לא זה השחקן שאמור להיות רכז ראשון של מכבי.

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

וזו בדיוק על מה אני כועס. מצד אחד אין לנו את האפשרות להתמודד עם התקציבים של קבוצות ספרדיות וטורקיות, אבל מצד שני נותנים שני מיליון דולר לשחקן מקומי שפשוט לא שווה את זה. בכל פעם אני נדהם מחדש איך ראשי מכבי נתנו לאוברייטד את הסכום הזה. אליהו השחקן הישראלי הכי טוב שיש (עזבו את כספי), אבל הוא לא צריך להרוויח יותר ממיליון דולר בעונה. עם משכורת כזאת לא פלא שהוא לא עובד על ג'אמפ שוט נורמלי...

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עידן, מסכים איתך לגמרי. הליגה/גביע בארץ לא מעניינים אותי. זו כנראה האובססיה של שמעון ופדרמן אחרת היינו כבר רואים את זלמנסון ושגב מקבלים שם דקות. היינו יכולים להעיף עכשיו שחקנים כמו תומאס וקיינר מדלי ולתת לישראלים להתפתח בצורה הכי טובה שיש. לדעתי מכבי מפתחת הרבה פחות כשרונות מקומיים בשנים האחרונות. גם על זה כדאי לדבר פעם.

העניין הוא שיש עוד שתי נקודות שמכבי לגמרי נכשלה בהם העונה:
    - פרשת אוחיון
    - פרשת פניני (מבחינתי הבחור הזה כבר לא שחקן מכבי וטוב לי שבלאט מייבש אותו)

כשהקבוצה עוברת כאלו סערות מה הפלא ששום דבר כבר לא עובד?

7. LIVERPOOL87 Member

עידן אל תשכח שגם בעונה של גליל לא התקשנו כל העונה ואיך נראינו בגמר אתה זוכר.
    לחיפה יש שחקנים מצוינים בכל עמדה ועמדה 4 יש להם גבוה שקולע מצוין מהשלוש.
    הם רכים מאוד העונה, אבל במשחק אחד עם הגנה טובה כמו זאת שנתנו נגד הפועל תל אביב והם מהווים איום רציני עלינו.
    מסכים איתך לגמרי לגבי יוגב, השאלה אם אחרי העונה הזאת קובאן תרצה אותו, יש להם קבוצה מצוינת שנראית נפלא ביורוקאפ.

שי אני חושב שליאור מרוויח מיליון דולר ברוטו לעונה, התקשורת רצחה את מכבי על כמות הזרים והוחלט להחתים את כל הישראלים הטובים במחירי עתק.

8. LIVERPOOL87 Member

עכשיו אני רק מצליח לעכל מה קרה כאן........ http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
    המדלי הזה פשוט תופעה תאמינו לי אני לא מבין מה הוא עושה כאן עדיין ולמה הוא מקבל דקות פרקט.

9. לירן מנהל כללי מנהל כללי

עצם העובדה שיובל אוחיון שחקן מוביל, מלמדת על מצבה של מכבי ת"א.

שהבחור זורק ל-3 הוא לא יודע אם הוא יגיע לטבעת או לא, כל החדירות שלו מאולצות ומאוד לא בטוחות או אגרסיביות. יש לו ראש, הוא יודע לנהל משחק, אבל שום דבר לא מעבר לזה. היוונים זורקים זריקה אחרונה, אם הוא לא מספיק אינטליגנט לדעת עוד כמה שניות נותרו ולא להבין שהוא חייב להעיף את הכדור לסל... יש פה בעיה חמורה באינטליגנציה.

יובל אוחיון שחקן נחמד, מכבי ת"א נחמדה כמוהו, לא יותר.

10. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

בגלל זה התעצבנתי על גבי דפי הפורום הזה, שמכבי החליטו להחזיר אותו אחרי שהתברר שהוא רימה. אם היה מדובר בשאראס, פארקר, ניקו, הכבוד לא מזיז לי. שהיו מתנצלים וחוזרים. אבל בשביל הליצן הזה להלחם כל כך הרבה אחרי מה שהוא עשה ושבסוף גם התברר כנכון? שיילך קיבינימט לקור הרוסי וגם היינו מקבלים פיצוי. היה ברור לכולם שהיכות משנה שעברה לא תחזור, רק לא היה ברור כמה היא תרד והיא ירדה המון. אז אולי לפי ההיגיון המעוות של יוגב הוא בעצם עכשיו צריך לקצץ בשכר שלו? כמו ששי אמר, אני בכלל לא בטוח שקובאן רוצה אותו עכשיו. התפקיד הכי חשוב בכדורסל זה הרכז, ואם שם אין לנו מישהו אם ביטחון שיכול לסדר את המשחק במאני טיים, חבל על הזמן. מכבי צריכה להשקיע את מירב המאמצים בעמדה הזו ובעמדה 5, כאשר או יוגב או מורן בקבוצה כרכזים מחליפים. אני עדיין חושב שיוגב טוב יותר ממורן בכללי, אבל לפי ההתנהגות שלו אני בכיף מעיף אותו ומשאיר את מורן שעוד יש לו מה להוכיח, כרכז מחליף.

11. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

דעתי על בלאט היא כזאת:
    מצליח להוציא את המקסימום מכל שחקן ושחקן, תרגילים טובים, אימונים ברמה גבוהה, שחקנים אצלו כמעט תמיד משתפרים, אבל מה שאפיין אותו יותר מכל זה חדות העין ברכישת זרים פוטנציאליים. בסופו של דבר העונה הוא נכשל באספקט הזה באופן בולט מאוד. לא חושב שיש מאמן שהיה מוציא יותר מהחבורה הנוכחית, השאלה אם מאמן אחר היה מביא את החבורה הזאת.

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש הבדל בין שני מיליון למיליון ברוטו. מישהו יכול לסדר לי את העניין הזה?
    אני בכל מקרה חושב שצריך להיות בקבוצה גם מדיניות של קיצוץ בשכר אם השחקן באמת לא מביא את הסחורה. מאמין שזה לא קורה, אבל בעיניי זה טבעי ובצורה הזאת את גם מעלה את המוטיבציה של שחקן זה או אחר. חוץ משון ג'יימס אין שום שחקן שצריך בקיץ לחשוב שהוא מקבל יותר שכר.

13. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה המחיר שמשלמים כאשר מחליפים כל כך הרבה שחקנים שוב ושוב, חלקם בגלל שרוצים וחלקם בגלל שהם הולכים על הצעה טובה יותר. גם המאמן עם העין הכי טובה ייפול לפעמים ברכש.

14. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אבל אמיר, כמו שאמרת, זה לא תמיד ואולי כמעט אף פעם בגלל מכבי. ייתכן והשנה הם היו צריכים אולי להתאמץ עוד קצת להשאיר את לנגפורד, אבל ריצ'י הלך בגלל כסף, יוגב רצה ללכת בגלל כסף, סופו הלך מסיבות אישיות ככה ואותו דבר היה אחרי העונה הגדולה ב-2011, כשרוב הקבוצה התפרקה לא בגלל מכבי. מה שכן, מכבי צריכה אולי באמצע שנה להתחיל ולסכם עם שחקנים כמו ג'יימס עכשיו, למרות שלפעמים מזל שלא עשו את זה כמו עם שרמאדיני השנה (סגרו איתו רק לעונה ובדיעבד בצדק) או עם פרקינס, למרות שאם איני טועה פרקינס דחה אותנו עד שהגיעה הפציעה שלו. אני מסכים שבלאט עשה את המכסימום, אבל השנה הוא גם עשה מלא טעויות שהן שלו לחלוטין אם כי עדיין אני בדעה שלך שאף מאמן לא היה מגיע יותר מטופ 16 עם החבורה הלא יוצלחת הזו.

15. LIVERPOOL87 Member

מצטער אני ממש לא מסכים עם הדעה הרווחת שבלאט מוציא 100 אחוז מהשחקנים.
    מי זה פלאניניץ' כולנו יודעים ובכמה דקות במשחק הראשון שלו ראינו שחקן אנרגטי שמחפש כדור מתחת לסל, היום הוא כבר שחקן מסורס בדיוק כמו שדיוויד אוהב.
    פלאניניץ לא רק שלא התקדם תחת בלאט, הוא הולך אחורה. במקום שישחקו עליו בידודים, הוא רץ מגרש שלם בחוסר מעש ולא מקבל כדורים. תרגיל אחד ראוי עליו לא ראיתי.
    הוא מאצ'באן 2, עוד כישרון ענק שלא מצא את עצמו בשיטה המטופשת של בלאט להריץ גבוהים מצד לצד במקום לחשוב מה עושים עם היכולת שלהם, מבחינת בלאט ריצ'ארד הנדריקס שווה תומאס שווה מאצ'באן שווה פלאניניץ'.
    שי (אלון חרזי), אני לא יודע איזה תרגילים מתוכננים אתה רואה, מכבי תחת בלאט היא הגרועה מאז סוף שנות ה-90. שים לב איך כל קבוצה שמגיעה לכאן עושה את הדבר הכי פשוט שיש, הנעת כדור משחקן לשחקן בקו האחורי, כיווץ פנימה של הגבוהים והוצאה החוצה לזריקה פשוטה.
    איפה הכדורסל הפשוט? יוגב לוקח כדור ומבזבז 10 שניות, מעביר ללוגאן שמחזיק קצת בכדור ואז שנשאר 5 שניות מתחילים לחשוב מה עושים.
    מה אולימפיאקוס עשתה אתמול? שיחקה כדורסל פשוט ויעיל.
    משחק בין גארדים, כיווץ ההגנה של מכבי והוצאה לספנוליס לשלשה.

מצטער שאני הורס כאן את הדימוי הוורוד של בלאט, הוא מאמן מוגבל מאוד.
    הוא אדם גדול, עניו ורציני, דורש 100 אחוז מהשחקנים ונותן יחס טוב יחסית לשחקנים.
    כל זה נפלא ואני מאוד מכבד אותו על כך, אבל זה לא מספיק בשביל להגיע לליגה של הגדולים.
    בלאט רחוק שנות אור מפיני גרשון, שהוא גאון כדורסל, מנהל משחק ומאלתר מהטובים שנראו ביבשת, אבל מה יש לו פה גדול והוא לא שם חשבון לאיש.
    בגלל זה הוא בחוץ ובלאט מאמן מכבי, פיני לא היה מסכים לעבוד עם המדיניות של הצוציקים בהנהלה.