לדעתי מקצועית זה מסכם את הכל. בשבוע הבא משחק סופר חשוב מול פנר שהפסידה הערב בבית לסיינה. תיאורטית הפסד נוסף לא יסגור את סיכויי מכבי לעלות, אבל אנחנו כן נצטרך לנצח בחוץ. לדעתי מאזן שלילי של 0-3 יגרום יותר לבעיה מנטלית מאשר מקצועית כי על הנייר באמת יש עוד הרבה אפשרויות בשביל להגיע למשל למקום הרביעי. בוא נסכם כך. אנחנו לא קבוצה גדולה בלי הרבה מומנטום, אבל בבית אני מאמין שננצח את פנרבחצ'ה שגם לא עושה רושם שהיא מעין 'צסק"א'. נ.ב - בובי בראון עם 41 נק' בטורקיה! (שיא חדש ביורוליג)
אני בהחלט מסכים שלאור המגבלות הכספיות, עדיף לקחת את הסיכון המסוים של סגל קצר ואיכותי יותר מאשר לבנות סגל שאולי ניחן בכמות אבל לוקה באיכות. בטח כשאין איזו ליגה האדריאטית או משהו מיוצר כזה. השכר שמקבל שחקן כמו ליאור אליהו זה חלק מהפשרה בין קבוצה שרוצה להגיע לטופ האירופי לבין קבוצה שצריכה, מה לעשות, לשמור על צביון ישראלי. אין הרבה כדורסלנים ישראלים טובים ומכבי לא יכולה להרשות לעצמה לא להחזיק, או לפחות לעשות הכל כדי להחזיק, בטובים בהם. המראית עין ויחסי הציבור הם דברים שבמכבי עובדים עליהם יותר בשנים האחרונות והישראלים הם חלק מכך. בנוגע לבעייתיות בכך שהמחירים מבריחים את האוהדים הנאמנים ביותר ושלהנהלה כנראה לא אכפת כל עוד יש מי שמשלם, אין ספק. למרבה הצער, זו לא בעיה מכבית אלא בעיה עולמית. זה יקרה בכל ענף ובכל קבוצה גדולה עם קהל אוהדים גדול שתחליט למקסם את פוטנציאל ההכנסות שלה.
de Middenweg השיא כל הזמנים הוא 63 של ארלאוקאס נגד וירטוס בולוניה ובמתכונת הנוכחית בראון חולק את השיא עם קספרס קמבלה. אמיר ע זו ממש לא בעיה עולמית. אוהדי סיינה למשל נכנסים למשחקים תמורת סכום סימלי בלבד. אם אני לא טועה הכרטיסים למשחקים של מכבי הם מהיקרים באירופה.
אני מצטט את מה שכתבתי: "זה יקרה בכל ענף ובכל קבוצה גדולה עם קהל אוהדים גדול שתחליט למקסם את פוטנציאל ההכנסות שלה". זה שיש פה ושם צדיקים בסדום - בכדורגל הגרמני, למשל - לא מפחית מכך שמדובר במשהו שאינו בעיה של מועדון או מדינה מסוימים.
אמיר קראתי את התכתובת כאן ואני רוצה לחדד נקודה שעידן דיבר עליה. כשהוא אומר מעלים מחירים ואין תמורה אז אני אסביר: להעלות מחיר למינויים ולהביא את דיוויד לוגאן זה מחדל. להעלות מחיר ולהשאיר את קית' לנגפורד זה בסדר. זוהי אינדוקציה להתנהלות הקיץ. זה הכל. אתה לא יכול למכור לי סיפורים שים אפילו נייר ותכניס למכונה ותראה מי שחקן טוב יותר.
מה כל כך טוב בקית' לנגפורד? בכל התקופה שלו במכבי הוא היה לקח המון זריקות גרועות וכפה את עצמו על המשחק. לא פלא שהוא לא שרד אצל מאמן כמו בלאט. גם במילאנו היו לו מספרים טובים אבל הוא לא הצליח לקדם את הקבוצה לשום מקום וגם שם הוא גונב כדורים מהיירסטון.
זה ביזנס. ואם הקהל ממשיך לקנות את המינויים, אז הוא פראייר ועד שלא יפסיק להיות פראייר, זה לא ישתנה. הקבוצה רוצה למקסם את ההכנסות שלה. היא לא המציאה את זה.
לפי הטענה הזאת המבחן יהיה בשנה הבאה עם כך. הרי מכבי (כמו ביזנס) מועדדת קניית מינויים עוד לפני ה-1/8. וההנחה מסתיימת איפושהו בתחילת יולי. כשאין לך שמץ לגבי הסגל. אבל מכבי כמו מכבי דואגת להצהיר שהיא תשים סגל חזק וכו', ומה קרה השנה? בלוף. אבל מראש קיבלתם יותר כסף מהמינויים שלכם, אז איך ייתכן שחירבנתם עלינו עם דיוויד לוגאן?
ארון ביינס שהיה רגע ממכבי אבל לא הגיע בסוף כי ראש העיר של לובליאנה לא רצה אמור לעבור לסן אנטוניו שם יחליף את דואן בלייר שכנארה יעבור בטרייד תמורות בחירות דראפט.
ניצחנו בהפרש יפה קבוצה עשירה בהרבה שמבזבזת כנראה יותר מדי כסף על שחקנים שלא ממש מוכנים ללכת עד הסוף. ברור שאני נהנה מאחיו של סטיב נאש (אל תגידו שרוט לא דומה לנאש), אבל פנרבחצ'ה לא קבוצה אלא אוסף של שחקנים. קבוצה עם שחקנים כמו בו מק'קאלב, בוגדנוביץ', סאטו, דיוויד אנדרסן ומייק באטיסט עם כל הניסיון שלו לא אמורה להתפרק ככה. בסה"כ ניצחון יפה ותמיד כיף לנצח ככה מאשר להפסיד, אבל לא צריך לצאת עכשיו לרקוד ברחובות...כרגע זה נראה שאם נצליח לסיים לפני הטורקיות (בשיקטאש גם מקבלת בראש בויטוריה) עשינו את שלנו. סיינה ואולימפיאקוס לדעתי יותר טובות ממכבי וברצלונה, חימקי וקאחה לבוראל יסיימו בשלושת המקומות הראשונים.
מכבי מנצחת בהפרש די גבוה בעיקר הודות למורן רוט שמרגע שהחליף את אוחיון היה מצויין, אבל האמת שאני מתקשה להתלהב מהחגיגה. צריך להגיד את האמת. אם אלו לא היו הטורקים המובלבלים והאנרגיות של נוקיה, מכבי שוב הייתה ניראית כמו חבורה של שחקנים די חלשים שלא ממש תואמים את הרמה. יהיה מעניין לראות מה ייקרה במשחק הבא, במגרש חוץ. מורן רוט קיבל את ההזדמנות ולקח אותה בשתי הידיים. עכשיו נראה האם מעמדו יישתנה בקבוצה.
בשבוע הבא בחוץ מול חימקי... הדבר היחיד הטוב מהמשחק הזה הוא כמובן ההשתלבות הטובה של רוט במשחק, אבל זה היה רק משחק אחד...אין לי ממש בעיה לתת לו יותר דקות, אבל לדעתי הטורקים לא בדיוק קבוצה שהיתה מוכנה לרכז הישראלי. יותר מזה, פנר קיבלה ברבע האחרון 38 נק' מחמישייה שכללה בהרבה מאד דקות שחקני ספסל של הצהובים כחולים. זה אומר משהו על האווירה אצל האורחת. לא אהיה מופתע אם פניאנג'אני יארוז מהר את דבריו באיסטנבול.
בהחלט ניצחון יפה, אפשר לשמוח, אבל הדרך עוד ארוכה. מה שכן, גם הפעם ראינו שבלאט רחוק מלהיות נקי מטעויות העונה. רוט לא נכנס טוב לעונה, אבל בלאט הוריד לו את הביטחון באופן טוטאלי ולא השתמש בו גם כשכל השאר שיחקו חרא. גם היום כשרוט נכנס הוא לא זרק בהתחלה מחוסר ביטחון, אבל כשפתאום הפעולות צלחו לו, כל הביטחון חזר לו והוא סיים עם 8 נק' ו-6 אס' במשחק יוצא מן הכלל. אולי כדאי שבלאט קצת יוותר על משחקי האגו שהוא כנראה למד מפיני, כי מסתבר שזה לא משתלם. גם לנדסברג אגב, עבר דבר דומה. לא קיבל מבלאט צ'אנס, למרות שכולנו יודעים איזה שחקן טוב הוא יכול להיות. לוגן ממשיך לעצבן אותי, פשוט אנקראם משודרג, אין מילה אחרת לתאר אותו. גם יוגב וליאור לא במשחק מי יודע מה, תומאס ככה ככה, אבל מאז שרוט נכנס, יחד עם סמית', היקמן (מצויין היום) וג'יימס (נגמרו הסופרלטיבים עליו), הקבוצה נראתה פנטסטי. כמה נקודות מהמשחק הזה: * הגיע הזמן שרוט ולנדסברג יקבלו דקות יותר משמעותיות, בטח כשהקבוצה גם ככה לא ממש מתפקדת כמכונה משומנת העונה. שניהם שחקנים טובים שיש להם מה לתרום למכבי, רק צריכים מבלאט את הביטחון. * עכשיו ברגע זה, לשבת עם שון ג'יימס ולסגור לעוד עונה לפחות עם אופציה להארכה.הבחור מוכיח השנה שהוא השחקן הטוב ביותר שלנו ואגב, זה גם מתקשר לסעיף של רוט, כי גם ג'יימס לא קיבל בשנה שעברה את הצ'אנס מבלאט, וברגע שהוא כבר קיבל צ'אנס וביטחון, הוא גם נתן תפוקה. אבל השנה הוא פשוט נקודת האור היחידה בקבוצה הזו. * פלאניניץ' אומנם לא שיחק הרבה היום, אבל ממבט חטוף אפשר לראות שהוא מאוד מוכשר ועם עבודה נכונה הוא יהפוך תוך 2-3 לאחד הסנטרים הטובים באירופה. אני מקווה שנדע לטפח אותו ולא לוותר עליו כמו שהיה עם מילאן. * לידיעת הקורא ריקי שחושב שכסף זה הכל בחיים: שי כבר ציין ואני אחזור על זה - הטורקים ביזבזו עשרות מיליוני יורו (גם אנאדולו אפס) ותראה איך הם נראים. בהחלט יש ביקורת על פדרמן, אולי הוא גם יכול היה עוד טיפה לפתוח את הכיס (באמת טיפה), אבל זה רק מוכיח שמכבי עם מדיניות הכלכלה השפויה שלה, עושה בי"ס לכל אירופה מבחינה ניהולית. בארסה, פאו, צסק"א, אפס, כולן יכולות להשקיע גם 200 מיליון יורו, אבל כל אחת מהן נעלמת מהנוף וחוזרת. רק אנחנו 40 שנה בטופ. חומר למחשבה.
בסה"כ אני מסכים איתך עידן. חוץ מג'יימס שבהחלט נותן עונה טובה אין כרגע שום שחקן שאשפר להגיד עליו שהוא מנייה בטוחה העונה. קצת סמית', אבל גם הוא לא תמיד בפוקוס. כנ"ל היקמן שהיה ונשאר שחקן די בינוני. רק מילה על פלניניץ'. כבר משחק שני ברציפות שברגע שהוא על המגרש היריב חוגג בריבאונד ההתקפה. ברור שהוא לא אשם היחיד בקטע הזה, אבל יש לי הרגשה שהוא צריך לשפר את העניין הזה. בסה"כ גם הערב ראיתי יותר מדי פעמים בשלושת הרבעים הראשונים שפנר לקחו יותר מדי כדורים מתחת לסל שלנו. חוץ מזה אין לי טענות לגביו. לגבי שון ג'יימס. מסכים איתך עידן, אבל אני יכול להבין אם במכבי רוצים לחכות עוד קצת. יש תמיד חשש ששחקן לא יתן עוד עונה כזאת, אבל ברור שאי אפשר לחכות יותר מדי כי אחרת הוא יברח כמו הנדריקס. אולי הקטע ששה כבר יותר זמן בארץ קצת יעזור בעתיד כדי שלא יברח לקבוצה שתתן לו יותר כסף.
הוא אשם כמו כולם, אבל מצד שני הוא בן 22 ומשחק בסה"כ שני משחקים עד עכשיו ברמות הגבוהות. בגלל זה אמרתי, תן לו שנתיים-שלוש ולדעתי יהיה לנו אחלה סנטר. הוא גם בנוי טוב פיסית ולא עף ברוח כמו הליצן שרמאדיני הפסקתי כבר להבין אותם. שון כבר אמר לפני חודש שעכשיו הוא מוכן לחתום על עוד חוזה. הבחור מתפקד מצויין משנה שעברה בפלליאוף מול פאו, מרגע שקיבל את הצ'אנס. יחכו איתו יותר מדי, הוא בסוף יקבל הצעות יותר יקרות ואז או שמכבי תשווה את ההצעות ותידפק, או שהוא יילך מאיתנו בצדק וגם מכבי תידפק. לא צריך חוזה לשלוש שנים, אבל כן לסגור אותו מעכשיו.