יורוליג 2012-13 - נקבע הפיינל פור

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י idans10, ‏9/10/12.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסכים עם זה ולראייה 13 השלשות והריבאונדים שלקחו הספרדית מתחת לאף שלנו. ההתלהבות של השחקנים ביחד עם האווירה בהיכל החזירה את מכבי למשחק, אבל במצב 56-50 המנוע שוב כבה. קאחה המשיכה להפציץ מרחוק והסוף ידוע.

כרגע אני לא מצפה לניסים ולא מן הנמנע שעוד קבוצה ספרדית תנצח בהיכל. אני מאד מאד חושש שנתחרה על המקום האחרון בבית. פלניניץ' נראה היום כשחקן שלפחות יש בו עניין המרץ וההתלהבות, דבר שלשרמאדיני לא היה, אבל די ברור עכשיו שתומאס, לוגאן, קיינר מדלי, ואולי גם היקמן יעזבו בתום העונה. אני מקווה שהיום בלאט גם ראה שלנדסברג יכול לתרום יותר לקבוצה. אני באמת מקווה שבהמשך הליגה נראה אותו יותר על הפרקט.

שי, אוחיון כנראה לא נמצא עם ראשו בקבוצה ולמרות שהוא נותן את הכל אני חושב שהפרשה בקיץ עדיין מפריעה לו. ברגע שרוט לא מקבל דקות והיקמן למעשה לא רכז אין לנו מישהו שינווט את הקבוצה. שוב, לפני עונה ראינו את אוחיון גדל, אבל הערב הוא כן החטיא את זריקת הניצחון שלדעתי הוא היה לפני שנה מכניס. אגב בדקות האחרונות הוא איבד גם שני כדורים מאד חשובים.

בסופו של דבר מאד מאכזב שאנחנו נראים כרגע לא בעניינים, אבל נראה מה יהיה בהמשך.

נערך לאחרונה ב: ‏3/1/13
  2. samoel Member

יש לי רק שאלה אחת.

איפה הייתם מאז ימי צביקה/ספאחיה/ואלן אנדרסון?
    (ולאוהדי מכבי אני רק אזכיר שבימי צביקה הגענו לכל הגמרים שכמובן זה מבזה ומצחיק שהפסדנו בכולם). כבר התרגלתי שאחת לכמה שנים אתם יוצאים מהחורים. נחכה למשחק ליגה הבא ונפרק אתכם כמו שאנחנו יודעים - יורוקאפ שמורוקאפ עדיין עליכם גם תומאס שרמאדיני וקיינר מדלי גדולים.

אמר היום אלי סער, הרבה מתומכיו של בלאט מנסים להסתיר אותו תחת הצל של דני פדרמן, אבל סלחו לי גם לניהול משחק כושל(איפה הלחץ עם קבוצה כזאת אתלטית?!?!, שלא מסוגלת לעבור את ה-70 בלי פאסט ברייקים), יש חלק בלתי מבוטל באיך שאנחנו נראים. ולא צריך להגזים שהכתיבו לבלאט את הסגל הרי שרמא מדלי והיקמן היו בחירות שלו(לגבי האחרון זה עוד סביר, ובעניין מדלי דנו ). אני לא אצלוב את דייויד כי אני יודע להעריך, ואני לא קופץ אחרי עונה אחת כושלת למסקנות. אבל חבר'ה הכשלון שלו לא פחות.

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מסכים לגמרי איתך סמואל. ללא ספק שבלאט נכשל השנה בבניית הקבוצה. מה שטוב (כנראה) לליגה הישראלית לעולם לא מספיק טוב בשביל אירופה. אני למשל שואל את עצמי אם בלאט ידע שתומאס שחקן התקפה כל כך מוגבל? אני למשל מחכה עם הדיעה שלי על פלניניץ' כי משחק אחד טוב שלו היום לא אומר שמדובר בהחתמה טובה לעתיד.

חוץ מזה נראה שאין היום שום ישראלי שיציב באירופה. אוחיון ואליהו לפעמים באמת נראים על הפנים. פניני מצדי היה צריך להיות מחוץ לקבוצה ורוט כנראה לא מספיק טוב למכבי.

בסה"כ עד כמה שזה נשמע עכשיו הזוי, יש עדיין סיכוי...אני חוזר ואומר שאם הכדור של אוחיון כן היה נכנס שכנראה היינו חולמים עוד קצת יותר. תמיד טוב לנצח בבית, בטח קבוצה כמו קאחה, אבל הניצחון רק היה דוחה את הקץ...

הקבוצה הזאת פשוט לא טובה מספיק בשביל שאיפות מכבי.

4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מאור, אני מסכים לחלוטין וגם שי (ליברפול. חבר'ה, תתארגנו פה על איזה שי זה מי, לא פשוט אתכם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ) אמר את זה בשבוע שעבר. הניהול של בלאט העונה מחפיר ונכון שהוא היה קשור איכשהו להחתמות (למרות שעדיין לדעתי הרבה נכפה עליו), אבל זה כבר היסטוריה וגם עם הקבוצה הזו הוא נכשל בניהול המשחק. לנדסברג הראה היום שהוא יכול להיות מאוד יעיל ובלאט מייבש אותו; אוחיון נראה כמו קובאן ובלאט אפילו לא מסתכל לכיוון של רוט. השחקן הכי יקר שלנו מקבל משכורת כשהוא קלע עד עכשיו ביורוליג אולי 20 נקודות במצטבר. הקבוצה נראית זוועה. להערכתי, הקבוצה החלשה ביותר של מכבי שראיתי ב-20 השנה האחרונות. אני לא קופץ למסקנות אחרי עונה כזו, אבל אם פדרמן חושב שהוא יוכל לעשות עוד עונה כזו על חשבון האוהדים, הוא טועה. או שתבנו קבוצה שתתמודד בכבוד ותצדיק את הסמל, או שתבנה קבוצה כמו שאתה רוצה כדי לחסוך בעלויות, אבל תיקח מחירי מנויים וכרטיסים בהתאם. שוב, זה פחות ההפסד כמו הדרך. הרי כל החצי השני הקשה זה בגלל שחצי ראשון לא שיחקנו. וואט דה פאק האופנסיב של קאחה? ועוד במגרש שלנו?!?!? לא ראיתי טיפת מאמץ מאף אחד ואת זה אני לא אוהב.

5. LIVERPOOL87 Member

מילים כדורבנות חברים, אני מסכים עם כלכם ואני מקווה שגם מישהו בהנהלה מודע למה שקרה פה השנה. חסכנות עולה ביוקר, ואת זה חייבים לשפר בשנה הבאה.
    אני חושב שהמשחק אתמול חשף את כל הכשלים שקרו השנה, למכבי יש רכז ראשון שהראש שלו ברוסיה, אין גו-טו-גאי ראוי ולוגאן אף פעם לא יהיה כזה, ריקי שחקן מצוין אבל לא מנוסה ועדיין מפוזר מידי, סמית' אף פעם לא מוביל את הקבוצה שהרכז לא מתפקד והוא חייב רכז נורמלי לצידו, אליהו למרות כל המחמאות שהוא גרף השנה לא מעט משחקים הוא בור הגנתי וכשהוא שומר על 4 מהיר זריז שעושה תנועה הוא בצרות.

מצד שני יש לנו שני סנטרים נהדרים שיכולים להיות בסיס טוב מאוד לשנה הבאה, בסך הכל צריך להביא את טיוס\בלו לעמדה 4 ואני חושב שיש לנו צוות לא רע בעמדת הגבוהים.
    הדגש חייב להיות על הרכז והגארד לידו, אם יש אפשרות להביא את לנגפורד שעשה כסף טוב השנה ובטוח לא נהנה במילאנו אז להביא בכל מחיר.

לא קרה שום דבר כל עוד יבינו שנעשו טעויות לא נורמליות בשנתיים האחרונות, בשנה שעברה הקבוצה התעלתה על הבינוניות ונתנה סדרה מדהימה, השנה זה כבר לא עובד.

6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

כשהכנתי את הסיקור על הטופ 16, ראיתי שקאחה החתימו את עומאר קוק, שחקן שאני תמיד מאוד הערכתי וחשבתי לעצמי למה מכבי לא יביאו אותו. אתמול לא היה לו משחק ענק ועדיין אני לוקח אותו כל יום בשבוע על פני לוגאן, היקמן ויוגב. אני לא זוכר מצבת גרדים כזו בינונית במכבי, בטח לא בשנים האחרונות כשהכדורסל באירופה השתנה ביחס לשנות ה-90. יוגב אוחיון אולי קיבל את הסטירה הכי גדולה שלו. סדרה אחת מול פאו העלתה לו את השתן לראש, עשה מה שעשה והנה, עכשיו אנחנו רואים את יוגב האמיתי. לא קשור למהלך אתמול, פשוט מרוב שהוא עף על עצמו, אתה אומר לפחות שיביא קבלות. העונה שלו עד עכשיו בכלל והמשחק שלו אתמול בפרט, פשוט ביזיון אחד גדול. אז אם השנה הוא לא פוגע, האם מכבי צריכה לקצץ לו מהחוזה? לפי ההתנהלות שלו בקיץ, אז כן. מכבי צריכה להעיף אותו. אני לא מבין, אני לא תופס ממורן רוט מי יודע מה, אבל אם להיות הוגנים, דייויד מחק אותו לגמרי. אבל אתה רואה שכלום לא הולך עם יוגב והיקמן בינוני, אז למה לא לתת צ'אנסים? מה יש להפסיד? לוגאן היה טוב בחצי ראשון וסופסל לגמרי בחצי השני. לא מבין מה נהייה לדייויד, בחיי.

נערך לאחרונה ב: ‏4/1/13
  7. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

סוף סוף אני נהנה לקרוא כאן תגובות רגועות ולא מתלהמות. נראה לי שאתמול הייתה השלמה, שאם הקבוצה נותנות בבית את אחד המשחקים הטובים שלה ועדיין מפסידה, אז כנראה שהיא פשוט לא מספיק טובה. ואחרי גמר פיינל פור והפסד בסידרה על חודו סל אז גם שנה אחת כזאת מותר לקבל.

כמו שליברפול אמר, כל עוד ילמדו וישנסו מותניים אנחנו כאוהדים צריכים להיות מוכנים לקבל גם זמנים כאלה. חבל רק שיש עוד 12 משחקים להעביר. לא בא לי לקבל תבוסות בבארסה, בטורקיה, יוון וההיא ממוסקבה. בטח ננצח כמה משחקי בית, אזה לא ישנה משהו.

נערך לאחרונה ב: ‏4/1/13
  8. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה נורא קל לומר כאוהדים, אבל למה בעצם? למה שהבעלים ישקיעו כסף מכיסם כדי לייצר קבוצת כדורסל טובה יותר? למה מכבי כעסק שמתקיים בהתאם להכנסותיו זה משהו לא בסדר?

9. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אמיר, לאף אוהד אין זכות לומר לבעלים כמה ואיך להשקיע. מצד שני, לא מדובר פה ביחסים חד סטריים. אם אתה לא מעוניין להשקיע, אתה גם לא אמור לקחת מחירי מנויים וכרטיסים כמו קבוצת צמרת ביורוליג ואוהדי מכבי משלמים בין המחירים היקרים ביותר. לא יעלה על הדעת שאוהדי מכבי חיפה בכדורגל ישלמו כרטיס כמו בנואו קאמפ, נכון? כולם יודעים טוב מאוד שמכבי תמיד דואגת להעמיד קבוצה שתופיע בכבוד באירופה ותכוון גבוה. זה לא שפתאום אומרים לבעלים בואו תשימו מיליונים. עובדה שהיינו בתקציבים שפויים כל השנים ועדיין העמדנו קבוצות טובות. כבר דיברנו פה שלא התקציב הוא הבעיה כמו בניית הסגל ולצערי גם כאן הבעלים מתערבים יותר מדי. כנראה שהתלהבו מהקטע של קבוצה אלמונית כמו לפני שנתיים שהגיעה לגמר וגם שנה שעברה סחטו את הלימון, אבל לא ראוי למועדון גדול כמו מכבי להתבזות עם קבוצה כזו. לא רוצים להעמיד קבוצה נורמלית? אל תבקשו מהאוהדים מחירים מופקעים. פראיירים רק מתחלפים ואני מדבר איתך בתוך אחד שהיה בעל מנוי המון שנים, עוד לפני ימי פארקר כשכולם רכבו על הגל ועדיין אף פעם לא נגעלתי מהקבוצה כמו השנה. מותר שיהיו גם שנים כאלו, אף אחד לא ביקש פיינל פור כל שנה, אבל לא בצורה כ"כ אפטית כמו שהם נראים השנה, בלי צורה ועם המון אילתורים.

10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז מה הרעיון, שמחירי הכרטיסים יהיו בהתאם לאיכות הקבוצה או ההשקעה בקבוצה? הרי ראינו בעבר שלפעמים בתקציב לא גבוה אתה מייצר אחלה קבוצה ולעתים בתקציב גבוה מאוד יוצאת חרא של קבוצה. אין פה חוקיות ברורה. חוץ מזה, שאם הבעלים יורידו מחירי מנויים לפני העונה, תקציב הקבוצה מן הסתם יירד עוד יותר והסיכוי שתצא קבוצה טובה יירד אתו.

שכל אוהד יחליט בעצמו אם מה שקורה בקיץ בבניית הקבוצה שווה שהוא ישקיע ברכישת מנוי. ואם רוצים שינוי, לא קונים. כל עוד יד אליהו מלא בקביעות ביורוליג, למה שמשהו יזוז?

לגבי התערבות הבעלים, אין ויכוח בינינו. הכישלון הגדול של מכבי בשנים האחרונות הוא שלא הצליחו לייצר שם מערכת יציבה שחושבת קדימה. כל הזמן גחמות ומחשבות של מהיום להיום. מצד אחד, לא מחזיקים באחד התקציבים הגבוהים באירופה. מנגד, מתנהגים בדיוק כפי שהייתם מצפים מאחת הקבוצות הללו, כשמפרקים את הסגל שוב ושוב אחרי מה שנתפש כעונה לא טובה מספיק.

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

השאלה היא גם מה אתה מגדיר 'איכות קבוצה'? האם לבעלים אסור להעלות את המחיר אם 'לברון ג'יימס' לא יחתום בקבוצה? לדעתי אמיר אומר דבר מאד נכון. ברגע שיד אליהו ממשיך להיות בימי חמישי בערב מלא אז ראשי הקבוצה לא יזוזו ממדיניותם.

ה'ראייה לטווח הרחוק'. לדעתי מכבי נתקלת בשנים האחרונות בבעיה קשה. אני לא יודע על איזה חוזים הבעלים מחתימים את השחקנים, אבל אני מרגיש עכשיו שהחוזים שווים אך ורק לעונה אחת בלבד. ברגע ששחקן X או Y גילה יכולת מעל לממוצע באירופה הוא עוזב. אז ברגע ששחקן זה או אחר מצטרף לנ.ב.א זה עוד מובן, אבל למה שחקן כמו הנדריקס לא נשאר בקבוצה? האם הוא חתם על חוזה מיוחד או משהו כזה?

אי אפשר בכל קיץ לבנות סגל עם לפחות 5 שחקנים חדשים ולצפות שהם יובילו את מכבי לפיינל פור. זה זכות לעשירים האמיתיים בלבד ובכדורסל לדעתי אין אפילו 'מנצ'סטר סיטי' או קבוצה בבעלות שייח ערבי משועמם. אמרתי את זה כבר לפני כשבוע ואגיד זאת שוב. מה יהיה האסון אם מכבי תבנה לאירופה סגל יותר טוב ולליגה ארץ קבוצה עם יותר דם מקומי? מה קרה, יש לנו בסגל הגדול שני צעירים גבוהים. תנו להם דקות משחק בליגה. אז לא נקח כל שנה אליפות בליגה המסכנה שלנו...מה עדיף, כל שנה התמודדות אמיתית לעלייה לפיינל פור או כל שנה אליפות בארץ...?

לצערי אני יודע שאת הרעיון הזה מזרחי ופדרמן מיד יזרקו לפח, אבל אני נשאר בדיעה הזאת. עד שבארץ אין כל תחרות וכולם מנסים לפגוע במכבי במקום שהם יתחזקו וייצטרפו אלינו אני באמת לא חושב שצריך להשתגע אם איזו אליפות אחת או שניים ייפלו לידיים של קבוצות אחרות. הבלאגן הניהולי החובבני בארץ גם ככה מונעת מהקבוצות להתקדם אז מה הבעיה שלנו?

12. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אתם כנראה לא הבנתם. אני לא בא בטענות לבעלים. מי שאשמים פה אלו האוהדים שממשיכים לשלם מחירים מופקעים למרות שתקציב הקבוצה אפילו די קוצץ. חוץ מזה, אף אחד לא מטומטם וכולם יודעים מה זה מכבי באירופה. מכבי זה קבוצה שמכוונת כל הזמן גבוה ולא כוונת על לשרוד את השלב הראשון. מכך יוצא שאפשר לבנות באותו תקציב קבוצה יותר טובה פשוט השנה היתה פדיחה רצינית בבנייה ומבחינתי ההנהלה והצוות המקצועי אשמים.

13. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם יש האשמות נגד ניהול לא נכון במסגרת התקציב, זה בסדר גמור. אבל להתלונן על מחירי הכרטיסים בשעה שהבעלים מוציאים מכיסם כסף על הקבוצה, זה נראה לי קצת בעייתי. מה אתם אומרים להם בעצם? זה בסדר, תוציאו עוד, ואז נבוא לעודד?

כשאוהדי ארסנל זועמים, אפשר להבין את זה. הם משלמים את מחירי הכרטיסים הגבוהים באנגליה לדעתי, המועדון שלהם רווחי - ופשוט לא מוציא את הכסף. מכבי לא רווחית, בקושי מאוזנת. אם חושבים שבנו את הקבוצה לא טוב במסגרת הזאת, אין לי בעיה, זה טבעו של ספורט ואינספור הדעות במסגרתו. אבל לחשוב שמחירי הכרטיסים צריכים לרדת בהתאם לירידה בתקציב ואיכות הקבוצה... זה נורא אוטופי ולא ריאלי.

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עידן, כנראה שלמכבי יש מספיק אוהדים שמוכנים לשלם אולי 'כל מחיר' כדי לראות את קבוצתם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    אני חושב שאמיר מסביר את הדברים בצורה הכי טובה. בכל מקרה זה לא אומר שכרגע נראה שהעונה הזאת הולכת להיות כשלון (אירופאי) וזו בהחלט סיבה בשביל לבוא בטענות להנהלה. אני למשל חושב שאליהו פשוט מרוויח יותר מדי. מכבי לא 'מנצ'סטר סיטי' ולדעתי הישראלי הבכיר מרוויח יותר מדי בטח כשרואים את יכולתו במגרש. אם רוצים בסיטואציה שלנו קבוצה יותר טובה אולי כדאי לקצץ במקצת במשכורתו של אליהו. אם הוא לא מוכן הוא יכול לחזור לויטוריה...

15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אמיר, אני לא צריך שפדרמן "יביא עוד" ואז אני אמשיך לעודד. אני אוהד מכבי גם כשהם שיחקו בקוראץ' וגן כשהיה להם רבע תקציב ממה שיש היום. אני עדיין לא חושב אבל, שזה מצדיק כאלו מחירים, בין הגבוהים באירופה, כאשר מנגד קבוצות עם תקציבים הרבה יותר גבוהים, מוכרים מנויים בפחות. מה שראשי מכבי שוכחים כנראה, זה שהאוהדים האמיתיים בד"כ הם אלו שאין להם להוציא 8000 ש"ח על מנוי. אז אני מניח שמבחינתם עדיף אוהד שלא ממש מעניין אותו המשחק אבל שישלם להם את ה-8000, מאשר שיבוא אוהד שבאמת אכפת לו מהקבוצה אבל אין לו סכומים כאלו. וכבר אמרתי, אין לי תלונות על ההנהלה בנוגע לתקציב. הוא פחות או יותר נשאר זהה, אולי מעט קוצץ. אבל זה נראה כאילו בשנים האחרונות יש יותר מדי התערבויות של ההנהלה בנעשה אצל הצוות המקצועי וזה לא מתאים. במקום 12 שחקנים, יכלו לעשות סגל של 9-10 שחקנים במשכורות טיפה יותר גבוהות ושחקנים קצת יותר מוכחים מהליצנים שלובשים היום צהוב.