יורוליג 2012-13 - נקבע הפיינל פור

Discussion in 'פורום ספורט כללי' started by idans10, Oct 9, 2012.

1. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

איך הולכת השיטה עכשיו?

Last edited: Dec 15, 2012
  2. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

שני בתים של 8 קבוצות כ"א, 14 משחקים לכל קבוצה (בית חוץ). 4 הראשונות מצטלבות עם 4 הראשונות מהבית השני ומשחקים הטוב מ-5.

3. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

תבורך.

4. LIVERPOOL87 Member

אם לא יקרה משהו בלתי צפוי את ביינס כבר לא נראה במכבי, ליובליאנה לא רוצה להסתכן בכך שהיא לא תצליח לקבל את הכרטיס ליורוליג דרך האדריאטית.
    בתכלס אני מבין אותם, הבעיה היא מה קורה עם מכבי?
    השמועות בספרד הן שריצ'י הנדריקס בדרך לנוקיה בשלב הבא אבל במדים של קאחה המשתפרת שתהיה פייבוריטית ברורה על מכבי במידה והוא ינחת שם.
    השמועות בארץ אומרות שמכבי מעוניינת בפלאניניץ' של שירוקי, לפי דעתי זאת טעות ענקית אם נביא אותו, הוא ילד (בן 22) שלא שיחק מעולם ברמות הגבוהות ואני לא רואה איך הוא נכנס לרוטציה של מכבי.
    מנסים למצוא את הוויצ'יץ' הבא וזה פשוט לא יקרה, צריך לתת לשחקנים כאלו זמן התאקלמות ואם מצ'באן האלוהי לא הצליח כאן אני לא רואה איך פלאניניץ' כן יצליח.
    מה גם שהביי אואט שלו גבוה מאוד כ-250 אלף דולר שבקלות היה אפשר להשתמש איתם להביא את וויקס בקיץ.

לא מבין את ההנהלה שלנו באמת, הם נכשלים בכל מה שקשור לניהול מו"מ. כבר כמה שנים טובות שאנחנו בתחתית שרשרת המזון וזה פשוט בלתי נסבל.
    מכבי לא מסוגלת להביא שחקן כמו ביינס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

שי, תזכיר לי שוב למה שיחררנו את מילאן? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

6. LIVERPOOL87 Member

אתה יודע מה מצחיק? הרי למילאן שהיה חתום על חוזה של מיליון דולר לא היה מקום בעמדה 4 כי ליאור שחקן טוב מידי שמשחק 30 דקות במשחק.
    אז מה הגאונים עשו? הביאו את מדלי במיליון דולר, הדוגמן הזה הוא השחקן הכי יקר במכבי.
    אם זה לא טמטום אני לא יודע מה כן.
    אתה זוכר כמה רציתי את טיוס בקיץ? אמרתי שהוא שחקן יורוליג לגיטימי ועוד כחול לבן והוא מוכיח את זה כל שבוע בקאנטו.
    איך מכבי מסוגלת לפספס כזה שחקן מחליף ולתת לו לחתום על חוזה מצחיק בקאנטו?

שמע בסופו של דבר מכבי נפגעת עם הגיחות של בלאט ברוסיה, הוא יכול להגיד כמה שהוא רוצה שהוא מעורב בבניית הקבוצה, אני לא מאמין לזה.

7. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אין מצב שהוא מעורב בבניית הקבוצה, זה ברור. לא יכול להיות שגאון כדורסל כמוהו, שהיה אחראי על 90% מהסטארים שכיכבו אצלנו בעשור הקודם, אחד שנלחם על הנדריקס כשכולם רצו להעיף אותו ובסוף הסתבר שהוא צדק, לא ייתכן שאחד כזה יביא את הליצנים שלובשים צהוב וקוראים לעצמם שחקני מכבי. מצד שני, אני לא יודע עד כמה הגיחה לרוסיה השפיעה לרעה. ייתכן שהפדרמנים היו מציבים לו אולטימטום גם אם הוא היה נשאר בארץ בנוגע לזהות השחקנים ועלותם. אבל כמו שכבר אמרתי, ידעתי הרבה עונות מאכזבות ורעות של מכבי, לא זכורה לי אחת כזו שנהייתי אפאטי במשחקים שלהם. שיעמום, גועל, יו ניים איט.

8. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

קיינר מדלי הוא ההחתמה היחידה ברוסטר שהייתה תמימות דעים בין פדרמן, ההנלה ובלאט. כולל הסקאוטים הראשיים. אה כן, וגם אני ראיתי אותו וכל בר דעת שראה אותו טוחן את הליגה הכי קשה באירופה היה אומר שזו החתמה מצויינת (וכל פרשן גם אמר את זה).

ונפלו איתו. זה קרה, זה קורה ומה לעשות אני מניח שזה יקרה עוד. דברים כאלה קורים. קיינר מדלי הוא השחקן האחרון שאפשר לבוא בטענות למכבי על הסכום שנתנו לי, כי כל אחד אחר אמר שזו לא פחות מגניבה אדירה במחיר הזה. אז יופי עכשיו לבוא ולקרוא ליצנים ושאר שמות של ילדים בכיתה ב' שאולי כידררו יום אחד בקט סל, לאנשים שמבינים בכדורסל קצת יותר ממני וממכם, זה במקרה הטוב חכמה בדיעבד, ובמקרה הרע "הישראלי" הטיפוסי לקבוצה הכי אירופאית במדינה.

Last edited: Dec 18, 2012
  9. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

ארז, מספיק להיתמם. מי מדבר רק על מדלי? כל הקבוצה הזו נבנתה כמו הפרצוף שלהם. מתי לוגאן הוביל קבוצת יורוליג ולא חימם את הספסל שלה? מתי היקמן עשה את זה (ותאר לך שיוגב לא חותם, חבל לנו על הזמן)? למה שרמאדיני, שנתן באמת שני משחקים טובים מול מכבי, הופך להיות האופציה הראשונה בעמדת הסנטר? אני אגיד לך למה. כי כשאתה מנסה לחסוך כסף, מה לעשות, השחקנים הטובים נחטפים. בוא נגיד שעם מדלי נפלו, בסדר? אבל זו בדיוק הבעיה. זה לא שנפלת עם שחקן אחד שהוכיח את עצמו בספרד ועם השאר הצלחת שאתה יכול לשרוד. בנית פה קבוצה משחקנים שהיו במקרה הטוב כוכבים של קבוצות קטנות וזה לא מתאים לקבצה מלאת ציפיות כמו מכבי.

10. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אני מסכים איתך לגבי השאר. הייתה פה טענה על המחלוקות ועל מי בונה את הקבוצה וכל הבלאגן הזה - והטעות שלכם היא להביא את אותן מחלוקת דווקא בהחתמה היחידה שכולם היו "נעולים" עליה. לגבי השאר אני לא אתכווח איתך אבל אני כן אוסיף עוד משהו:

כל הטונים שנובעים פה מאוהדים מתוסכלים (וגם אני מתוסכל) מוגזמים ומגעילים. לפני שנתיים הקבוצה הזאת הייתה בגמר היורוליג, שנה שעברה נפלה בסדרה שכולנו פה היינו גאים בקבוצה ובדרך שלה. כן, שומו שמיים, השנה יש מצב טוב שהקבוצה לא תעלה להצלב, וכן, הקבוצה איך שלא מסתכלים על זה לא נראית טוב ולא נבנתה טוב. נו? זר שיכול לבוא פה יכול לחשוב שהאוהדים שכאן לא ראו את מכבי עולה להצלבהה 45 שנה. קצת פרופורציות, יש מצב טוב שהשנה זה לא זה. אתם זוכרים כמה זמן עבר מהפיינל פור ב91 ועד זה שאחריו? חבר'ה, נהייתם מאוד מפונקים לצערי. אז שנה אחת לא הלך ונעשו טעויות. בואו נשמור על פרופרציות וניתן להנהלה לתקן את הטעויות. אם תיווצר פה מגמה כזאת בשנים הקרובות של מה שקורה השנה, אז באמת שכל המרמור יתקבל בהבנה. אבל בסך הכל מדובר שנה אחת לא טובה לאנשים (בלאט, פדרמן ושות') שכבר הוכיחו לא פעם ולא פעמיים מה הם שווים.

קצת כוס מים לפי שהמילים היפות כמו ליצנים, גאונים, טימטום וכו' נשלפות.

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

ארז, יקירי, אני אוהד את הקבוצה הזו משנת 1987, תעשה לבד את החישוב. אני ראיתי כל כך הרבה כישלונות של מכבי, ראיתי את מכבי עונה שלמה בגביע קוראץ', ראיתי אותנו אוכלים תבוסות ביד אליהו על ימין ועל שמאל ועדיין הייתי מתרגש לפני כל משחק ונהנה מהקבוצות שמכבי היתה בונה. כן, גם בשנות ה-90 העליזות, שההישג בשבילנו היה לסיים לא במאזן שלילי, ככה שעם כל הכבוד, אני חושב שאני האחרון שאפשר לקרוא לו אוהד מפונק. אני מוכן לקבל הפסדים, אי מוכן לקבל קיצוצים בתקציב ואם תעבור על מה שדיברנו פה לא מעט, על כמה שאנחנו גאים בהנהלה הזו, שלא מתפרעת כמו כל האירופאיות הגדולות ומשאירה את הקבוצה בתקציב שפוי. אני לא מוכן לקבל דבר אחד: שהבעלים עושים ממני, ממך ומהאוהדים מטומטמים. אתה רוצה לשמור על תקציב שפוי? תצמצם את הסגל ותביא כמה זרים שעולים קצת יותר אבל שישחקו כמו שחקני כדורסל. אל תביא לי 12-13 שחקנים בשקל ארבעים, שאחד מהם חושב על הסטטיסטיקה של עצמו ומסיים משחקים עם 2 מ-20 מהשדה והשני הוא 216 ס"מ שעושים לו פו והוא נופל כאילו הרגו אותו. אל תתראיין בתקשורת ותגיד שאנחנו מרוצים ויש לנו קבוצה טובה כי סיימנו עם 2-8. על מי אתה עובד? סיימת 2-8 כי קיבלת בית פח. את זה אני לא מוכן לקבל. לא מוכן לקבל ששחקנים כמו מאריץ', פרוביץ' ואחרים טובים, ברחו לנו בגלל שאנחנו לא יודעים להתנהל במו"מ. לא מקבל את זה שניסו לחסוך על מילאן, שתסכים איתי שהוא לא רואה אף אחד מהפורוורדים שלנו פרט לליאור ודווין, שיחררו אותו בשביל להביא בסכום זהה את מדלי. אני דווקא צידדתי בהנהלה שלא נכנעה לריצ'י וקית' ושיחררה אותם לעשות כסף במילאנו. מעולם לא דרשתי גביע או פיינל פור כל שנה, זה לא ריאלי. אני כן דורש כאוהד כדורסל, לראות את הקבוצה שלי משחקת כמו שמכבי ת"א צריכה לשחק, שזה אומר לתת הגנה, להלחם, להראות קצת יותר מאומנים מאשר כל האילתורים שראינו מהם ודוגרי, בפעם הראשונה שאני ממש נגעל מהם. וזה לא משחק או שניים שאתה אומר -קורה. זה כבר פאקינג חודשיים וחצי. עם זה יש לי בעיה וכן ההנהלה הזו חבורה של ליצנים שכמו ששי אמר, אפילו את ביינס הם לא הצליחו להביא אז הם מחפשים לי עכשיו חיזוק בדמות ילד בן 22 משירוקי לטופ 16. אתה מבין מה אני אומר פה? אתם רוצים לבנות קבוצת יורוקאפ, קחו גם מחירי מנויים בהתאם. אבל בזה הם אלופים בלהעלות את המחירים כל שנה, אז לפחות שיבנו קבוצה שתייצג את המועדון בכבוד כמו שהיה עד עכשיו. תסתכל בבקשה על הרוסטר ותגיד לי אם יש פה שחקן אחד חוץ מיוגב, ליאור ודווין שהיית מכניס לקבוצה של לפני שנתיים. אולי שון ג'יימס, אולי.

Last edited: Dec 19, 2012
  12. samoel Member

מזל שאני אוהב לקרוא את הפוסטים של עידן...

למה המשכורת שלי עלתה ב- 15%? (עלייה במחיר המנוי שלי), נו במקרה שלי דווקא כן (נכנסתי לקבע,http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ). אבל הנקודה ברורה. היום אני לא מקבל את המוצר הזה. אני הייתי שם בשנים של ספאחיה, שהם ירדו ל8 ו7 אלף מנויים בנוקיה. אני היתי שם שקווינסי לויאס היה פה. וגם בתקופת גרפית' ואלכסנדר. ואני יליד 1990(ככה שלא היה לי יותר מדי זמן לחוות כשלונות). אני הולך עם מכבי באש ובמים ורציתי לקרוע את האדריאטית בדיוק כמו כל משחק אחר...

אבל מה שהלך כאן זו פשוט יריקה לאוהדים בפרצוף - סתם דיוויד פדרמן אמר שמתקציב של 20 מיל' רק 45-55 אחוז הולכים על שכר שחקנים? מי גוזר את כל הקופונים? כמה כבר צריך לשלם לאבטחה וטיסות(וישראל היא מקום יקר). אני אגיד לך מי : גור שלף שלא עושה את זה בהתנדבות כמו אמא מוני, אלי דריקס - לעזאזל מאז שהגיע למחלקת הכודרסל אני מרגיש שמשהו התקלקל, אתה יודע שעמי ביטון(מת עליו, מנהל משק מס' 1 - אוהד אמיתי, אדם של מוני פנאן) מרוויח כמה עשרות אלפים? זה נשמע לך הגיוני? ועל חשבון מי? על חשבוני! שנה שעברה העלו את המחיר בטענה לעוד משחקים באדריאטית השנה עוד משחקי יורליג(אבל לא הורידו את החלק היחסי מהאדריאטית שנעלמה) וזה עולה ועולה ועולה.
    ומי מגיע בכסף הזה? שרמדיני? לוגאן? תסלחו לי אפילו דווין סמית' זה שחקן שהיה דרג ב', עשה את הקפיצה במכבי(היום הוא דרג א, שלא תבינו אותי לא נכון) וזה היה הימור, כמו שריצ'י הימור וכמו שהיקמן הימור, וכן כנראה שמדלי גם היה הימור(כזה שלא הצליח). אבל כל שנה מהמרים כאן מחדש וצריך להבין שאי אפשר ככה לשמור על הטופ. אז אחד משניים או שלא עושים עוול עם האוהדים ועושים הימורים או שמקצצים 3 שחקנים ומביאים 8-9 שחקני טופ.

עכשיו עידן,
    הבעיה עם 8 שחקני טופ זה רוטציה קצרה, פציעה אחת ותשכח מכל הפנטזיות שלנו וזה למה דיוויד אוהב את הסגל הרחב, אבל אין את התקציב הזה וצריך לשאול למה, אל תתפלו אם בעוד כמה שנים נגלה שיש כאן סוג של דני קליינים גרסאת תל אביב.

13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מסכים איתך ובגלל טוב שיש לנו את הקופל ליג. אני נותן לסגל המרכזי לשחק 15-20 דקות לערב, אולי 25 אם התפרעתי. יש לנו יופי של מחלקת נוער, תנו הם לשחק! מה יקרה? נפסיד 3-4-6 משחקים? סו פאקינג וואט? צריך להגיע באפריל ל-1-8 ותסכימו איתי שגם אם ממש נשתדל, לא נצליח לפספס. אז ברור שיש כאן קצת הימור, אבל לפחות אתה לא מכביד על השחקנים המרכזיים יותר מדי. ושוב, זה בהנחה וממש רוצים לקצץ רוטציה. חוץ מזה, גם 9-10 שחקנים אתה יכול לבנות ואתה חוסך לך את המשכורת של שחקנים 11-12, עוד כמה אלפי דולרים....

14. LIVERPOOL87 Member

מסכים עם כל מילה של עידן ואוסיף עוד דבר אחד
    ארז חשוב לזכור שההנהלה היא חדשה לגמרי, מדובר בילדים חסרי ניסיון שאת הכשלים שלהם מביאים לקבוצה במקום להתנסות במקום אחר. מצטער שאני קורא להחתמת מדלי טמטום, ולא בגלל שמדלי נכשל.
    אתה צודק בזה שמדלי הייתה ההחתמה היחידה שלא הייתה בכלל שאלה על איכות השחקן, השאלה שלי היא לא מדוע החתימו שחקן לא טוב או לא מתאים אלא מדוע קבוצה ענייה שהגיעה לרמת שכר של קבוצות יורוצ'אלנג' מרשה לעצמה להחתים שחקן מחליף בשכר הגבוה ביותר כשיש לך את ליאור אליהו על העמדה?
    אם מחליטים לזרוק כסף אפשר פשוט להוריד במחירי המנויים, בשביל מה לזרוק אותו לפח?
    כמו שעידן אמר גם אני מקבל הפסדים בטח אם הם מגובים בלחימה, הקבוצה של פארגו-פרקינס-איידסון היא האהובה עליי בכל הזמנים(היה לי מנוי בעונות של שאראס), הסדרה שנה שעברה הסבה לי אושר כל כך שלא היה אכפת שהפסדנו אותה.
    אני מקבל הפסדים, אבל מעצבן אותי התנהלות לא שפויה מצד הקבוצה שבקלות יכלו לחסוך את הכסף על מדלי ולהביא את טיוס ולשים את הכסף את כל סנטר אחר-מאריץ\וויקס

15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

טוב, אז דארקו פלאניניץ' הוא הסנטר החדש שלנו. מישהו אמר דה-ז'ה-וו של מילאן מאצ'באן? אין ספק שמילאן (לטעמי) הוא הכישרוני מבין השניים ולמרות שגם פלאניניץ' נראה לא רע, כשמכבי אומרים שהם הולכים על השקעה לטווח ארוך, בד"כ לא יוצא מזה הרבה (ולוותיקים מבינינו, מישהו פעם ראה את "ההבטחה", מרטין מוירספ בצהוב)?

שיהיה בהצלחה.