יורוליג 2011/12 - פאו גוברת על מכבי אחרי דרמה

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י idans10, ‏20/10/11.

1. Ricky van Wolfswinkel Member

דקות אחרונות בין צסק''א לבילבאו נקודה אחת לצסקק'א לאחר שצסק''א הובילה כבר 11.
    גם בפיראוס מעניין כהיתרון זז מצד לצד.

2. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

וואו, ממש אין תחרות לMVP של היורוליג השנה, אה?

23 נק', 3/4 משתיים, 4/7 לשלוש (57%), שמונה ריבאונדים (כולל האחרון והמכריע) וחטיפה. אנדריי קירלנקו רבותיי.

גם חרייאפה, שישקאוסקס וקרסטיץ' נתנו את שלהם. ברכות לרוסים שמי יתן ויתנו לאוברדוביץ' 20 בראש (אם יעבור אותנו).

3. Ricky van Wolfswinkel Member

אל תהיה כל כך בטוח, לא בכל המשחקים הוא היה טוב.
    אני דווקא שיש תחרות בינו לבין ספאנוליס ואני הייתי בוחר בשני.

4. Ricky van Wolfswinkel Member

http://sports.walla.co.il/?w=//2522412
    כתבה מעניינת של גרינוולד שממחישה כמה הנהלת היורוליג היא ארגון מפגר.

הם גם רוצים לעשות פייר פליי פיננסי אבל אם כבר עושים פייר פליי אז למה לא לבטל את הדבר המצחיק הזה שנקרא חוזים?
    בכל אופן, יש תרחיש שמכבי תהיה המועדון העשיר באירופה בגלל שאם תשימו לב, כל הקבוצות הבכירות באירופה באות ממדינות במצב כלכלי לא טוב (יוון, ספרד ואיטליה) וכולן נכנסות לקיצוצים וברור שלא יוכלו להציב תקציב כמו שהם הציבו פעם.

5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני לא קורא את המאמרים של הסתום, אבל אני גם לא חושב שמכבי תהיה הכוח המוביל בשנים הקרובות לכל מה שקשור לתקציב. משום מה קשה לי לראות את בארסה, ריאל, צסק"א מעמידות תקציב נמוך משל מכבי או זהה לו (ותזכור שמכבי היא מדורגת באמצע הטבלה באירופה מבחינת תקציבים). היווניות יכול להיות, כי שם המצב באמת קשה ועדיין אולימפיאקוס עם סגל צעיר כבר בפיינל פור, בזמן שהקבוצה שלך שביזבזה כספים והביאה את רודי פרננדס אפילו לא עלתה להצלבה. מה שכן, אפשר להגיד על מכבי הרבה מאוד דברים, שהם כן משקיעים ברכש, לא משקיעים ברכש, הם צריכים להוות דוגמא למופת לניהול נכון של קבוצה שגם שומרת על איזון כלכלי, גם מצליחה במישור המקצועי וזה משהו שקורה לאורך הרבה שנים. אם בארץ היו עסוקים פחות בצרות עין ויותר בלפרגן וללמוד, היו יכולות להיות אולי עוד 2-3 אגודות כאלו.

לגבי הנושא של הגבלת תקרת שכר אני לא בעד. אני לא יכול להיות צבוע ולצעוק נגד זה בליגה המקומית אבל להיות בעד זה כשמדובר באירופה. נכון שלקחו לנו הרבה שחקנים טובים כי שילמו להם יותר, אבל אנחנו במקום לבכות כמו הקבוצות בארץ, המשכנו בסקאוטינג (שלפעמים מצליח ולפעמים לא) והבאנו שחקנים אחרים. כסף זה בהחלט מרכיב חשוב להצלחה אבל ממש לא היחיד או זה שקובע. לכן לטעמי צריך לאפשר לקבוצות לבנות קבוצה לפי ראות עיניו של המאמן. אם הוא רוצה לבנות גלאקטיקוס, שיבנה גלאקטיקוס. כבר ראינו הרבה מאוד פעמים שזו לא ערובה להצלחה, אבל אל תשוו לי פה את ה-NBA ששם המצב שונה ומנסים ליצור שיוויוניות עם דראפט ותקרת שכר (מה שלא יעבוד באירופה).

6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

7. LIVERPOOL87 Member

אני גם ממש לא דואג, כל עוד הכסף יעבור לאיטליה וטורקיה אין לנו סיבה לחשוש.
    מיליונים נשפכו שם על קבוצות עתירות כוכבים וטורקיה אחת לא עלתה להצלבה, וסיינה כבר שנים מזמזמת ולא עוקצת.
    יהיה קשה לקבוצות חדשות באמת להוציא את פאנאתינייקוס מהטופ גם ללא תקציב גבוה, שנים של עבודה מצוינת נעשית שם ורואים את התוצאות בתארים.

הפייר פליי הוא מצוין, מכבי קבוצה שמתבססת על מנויי הרולקסים שלה, אני אשמח אם זה יקרה.
    הלוואי ויגיעו כמה שנים שמכבי תוכל להתחרות תקציבית מול הגדולות, אולי יגיעו גביעים נוספים מה שכרגע נראה רחוק מהמציאות.

8. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אני די בטוח שהשנה התקציב של מכבי גבוה משל אולימפיאקוס, ואני לא בטוח לגבי סיינה.

בכל מקרה, למכבי שם טוב גם בארצות הברית בנוגע למקום וגם לעיר, ככה שזה לפעמים לא פחות חשוב מהכסף.

נערך לאחרונה ב: ‏5/4/12
  9. LIVERPOOL87 Member

לסיינה יש תקציב שחקנים ממכבי זה בטוח, לא יודע לגבי התקציב מבחינת הוצאות נוספות, אבל רק לשם דוגמא יש להם את זיסיס שמשתכר 2 מיליון יורו לעונה, זה יותר מסופו,הנדריקס,לנגפורד ואוחיון ביחד.

הבעיה שכרגע הכסף נמצא במקומות אטרקטיביים מאוד, ספרד בכל עריה הנפלאות, איטליה במילאנו, הרוסיות תמיד יהיו עשירות ממכבי ואני חושב שמוסקבה היא עיר מצוינת גם כן.

10. Sprewell משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה זה הדבר הזה שאני רואה עכשיו בטלוויזיה ולמה אלוהים עושה לי את זה, כאילו מהליגה לא מספיקה כל הווינריות הבלתי נגמרת הזאת...

לא משנה איך המשחק הזה נגמר, מכבי תל אביב זה המועדון היחיד בעולם, לא באירופה, בעולם, שמסוגל לתת תצוגה כזאת. מאסיב מאסיב ריספקט.

11. Sprewell משתמשים של כבוד היכל התהילה

שוד לאור יום

12. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

את התגובה על הסדרה והעונה כולה אני אתן שאני ארגע טיפה, אבל יש לנו עולות לפיינל פור: ברצלונה-אולימפיאקוס, צסק"א-שופטים (סליחה, פאו).

13. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

פשוט ענקיים. לא ייאמן שהקבוצה הכל כך יותר טובה ניצחה בנקודה הפרש במשחק החמישי. רק אומר על מכבי, איזה לב ענק. מדהים. אין לי מילים. ועל הזין ההפסד הזה.

14. JohnTerry26 Member

אני ראיתי את כל ה40 דקות, אבל לא ממש מבין מה ראיתי. באמת אחד המשחקים המוזרים. אני ידעתי שזה ייגמר בהפסד גם כשחזרנו, אבל אין לי מילים על כמה גדולים מכבי, פשוט מועדון ענק בכל קנה מידה.

15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מוזר קצת החגיגות בירוק, בעיקר כי בחצי הגמר הם ייכתשו ע"י הצבא האדום. פאו רק נראית מפחיד על הנייר, אבל צסק"א ב-2 דרגות מעליה. ובאמת מאסיב ריספקט למכבי, שעם קבוצת טלאים הצליחה להגיע למצב שהכל תלוי בה בסדרה ואולי התפרצות האוהדים בסוף רק מראה כמה הם היו בלחץ. היום יותר מהכל אני גאה בקבוצה שלי.