שער 7: "מכבי צריכה לעלות לשחק, אין ברירה, כי בשנים הבאות הגלגל צפוי להסתובב וקבוצה אחרת שתשחק מול מכבי צפוייה לאיים בפרישה (יש שיגידו בגלל מה שקרה השנה, או בגלל יום זיכרון שלהם, או סתם בגלל קונספירציה נגד היורוליג/מכבי). גם ככה קבוצות לא מתות על מכבי באירופה, מכבי לא צריכה לגרום לזה להתלקח." אולי שני המשפטים הכי אינפנטילים שקראתי השנה. איפה הערכים שלך? אז אתה בעצם מציע לחולל את יום הזיכרון רק בשביל חס וחלילה לא לעצבן קבוצות אחרות? תאמין לי אני אחיה בשקט אם קבוצה בשנה הבאה תפרוש מול מכבי כי מה לעשות המשחק שלה נופל על יום הזיכרון לחיילים שנפלו בנורמנדי. זכותם. יש דברים שהם מעל הספורט. אתה לא יכול לשים פס על מיליונים, על משפחות שכולות, על אבות שהם אוהדי מכבי שמה לעשות איבדו בנים בצבא או בפיגועים, לשתין להם על הפרצוף ולהגיד להם אנחנו עושים את זה כדי לא לפתוח חזיתות מול כל אירופה. מזל שהאנשים במכבי שצריכים לקחת את ההחלטה האחרונה לא חושבים כמוך, אחרת לך תדע לאן היינו מגיעים. עדכון מהשניה וחצי האחרונה: המשחק הוקדם ל16:30 שעון קטלוניה.
עכשיו מכבי "חייבת" לעלות לגמר אחרת כל ההפסד הכספי העצום הזה של היורוליג היה לחינם, השופטים במשחק יהפכו מ"אנטישמיים" לידידי ישראל...
מכבי ששיחקה בפיינל פור של 91 אכלה 35 הפרש מברצלונה ומאז ועד 2000 נענשה בכך שהיתה קבוצה עלובה שלא הגיעה אל מעבר לטופ 16! גם אם הגמר בשעה 17:30 שעות ספרד, שזה אומר 16:30 שעון ישראל, האם זה מבטיח שיום הזיכרון לא ייכנס פה?
אז שיכנס קצת, זה לא סוף העולם. גם בישראל לא נעצרים החיים בגלל שזה יום זיכרון, יש כאלו שמתעמלים מכך לגמרי וממשיכים בסדר יום הרגיל שלהם. אם המשחק יגמר ב 8 וחצי לא יקרה שום אסון. השעה שמתחיל יום הזיכרון צריך להיות משהו בינך לבין עצמך. זה לא הגיע מאלוהים. אם אתה מרגיש שבבוקר למחרת אתה רוצה לקחת את הזמן לעצמך ולנסות לעשות פחות דברים מבכל יום ולכבד את המתים, אז תעשה כן. מכבי והיורוליג הגיעו לפשרה מרחיקת לכת לצד הצהוב. לא יכלו לקיים את המשחק ב 15:00 בצהריים. גם השעה אליה הם ירדו היא מכה אדירה עבור הרייטיג, אז אומרים אלף פעמים תודה וסותמים את הפה.
הם חישבו את זה לפי משחק שלם + ארכה. פשוט להוריד את הכובע בפני היורוליג שהם הזיזו את המשחק לשעת צהריים שעון מערב אירופה. זאת התחשבות מאין כמותה. לבוא ולחפש גם סדקים בתוך ההחלטה הנדיבה הזאת זה אשכרה היהודי החרדתי שמחפש לחיות עם המיתוס שכל העולם אינטשמי בכל הכוח. חאלס עומר!
איך כתב חבר בפייסבוק? אם שמעון מזרחי לא היה מצליח להזיז את שעת המשחק, הוא פשוט היה מזיז את השמש. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
שגיב פרידמן התותח צחק על זה אתמול אחרי המשחק בליגת אלופות. הוא אמר לשי דורון: "נו שי מה את אומרת שמעון מזרחי יצליח להזיז את יום הזיכרון?"
אני לא מציע למכבי לחלל את יום הזיכרון, מכבי עושה זאת בעצמה. משום מה יש לי הרגשה שהיה ומכבי אכן מעפילה לגמר (אנחנו אלופים בלהכתיר כתרים עוד לפני שהמשימה בוצעה), המשחק הזה נגרר לאיזה 4 הארכות, שמעון מזרחי מתקשר לעסקונה בארץ ומודיע להם לדחות את הצפירה בשעתיים : "עד שהגביע לא בידיים שלנו (יותר נכון שלי) הצפירה לא מתקיימת, מצידי שתהיה גם ב- 2 בלילה. גם ככה ב- 91 הצפירות העירו אותנו בלילה"
http://img825.imageshack.us/img825/143/71790263.Xxx משחקי ההצלבה - משחק 5: 21:45 : http://www.euroleague.net/rs/30545/665343d4-1b29-4bdf-ba26-c9e7e7af2c77/64e/filename/real-madrid.Xxx - http://www.euroleague.net/rs/23279/665343d4-1b29-4bdf-ba26-c9e7e7af2c77/0fe/filename/power-electronics-valencia.Xxx 2:2 ולנסיה וריאל בקרב על מקום בפיינל 4 (מתוך YNET). * המשחק יועבר בשידור ישיר בערוץ ספורט 5+ LIVE.
יש לי תחושה שהערב נראה הפתעה ואת ולנסיה, מחזיקת היורוקאפ 2010 להזכירכם, בפיינל פור. ברגע שהקבוצות הגיעו למשחק 5, עם כל הכבודף למרות יתרון הביתיות של ריאל מדריד, אין לה שום יתרון. זה משחק שהכל יכול להיות בו ושום קבוצה לא תעשה הערכת סרגל מאמצים וכלום, ולכן אני חושב שהקרב הזה הוא שקול וזה 50-50. האמת שריאל מדריד עם כל הכבוד, כל העונה שלה עם מסינה, לא הגיע להם להיות במצב של משחק מפיינל פור, ולדעתי היא גם לא תגיע. כך או כך השנה היורוליג זו אחת העונות המפתיעות, צסק"א חברה קבועה בפיינל פורים מ-2003 עד 2010 כשלזכותיה 2 זכיות (2006 ו-2008 על חשבון מכבי כמובן) לא נמצאת פה. ברצלונה, שדרסה את אירופה בשנה שעברה בפיינל פור דרסה את צסק"א ואולימפיאקוס (לא התקרבה למה שמכבי עשתה אבל עדיין...) לא תעשה ריפיט (גם זה שמור רק למכבי כרגע) לא תהיה בפיינל פור שהיא מארחת (בניגוד לפעם הקודמת ב-2003 אותו אירחה עעם בודירוגה ושואראס וזכתה בגמר מול בנטון טרוויזו). זה כבר 2 קבוצות שהיו אמורות לפני העונה להיות שם. תוסיפו לזה את אולימפיאקוס שבשנתיים האחרונות היתה שם ואת טאו ויטוריה שהיתה שם ב-2008, 2006 ו-2005 וגם אם לא מכבי היתה אמורה להיות שם, עוד חברה יחסית קבועה בשנים האחרונות. אם ריאל לא תהיה שם, למרות שריאל עצמה, הפעם האחרונה שהיא היתה בפיינל פור היתה ב-1995! כשהיא זכתה, זה עדיין יהיה פיינל פור מאוד מפתיע כי אני די בטוח שאף אחד לא ציפה שולנסיה תיכנס לשם וכמובן במהלך העונה אף אחד לא חשב שסיינה תגיע לפיינל פורף בטח נוכח הטופ 16 החלש שלהם והביזיון במשחק 1 מול אולימפיאקוס אבל לזכותם יאמר שהם הראו עליונות גדולה על היוונים.
9 לריאל 8 וחצי דקות לסיום כשהמומנטום איתה, לא רואה את ואלנסיה חוזרת מזה. עריכה: ריאל מדריד בפיינל פור אחרי 66:58 על הכתומים. טוב או רע ליהודים?
אני לא כזה בטוח. אולי אז הם יבואו הרבה יותר מוכנים למשחק ולדעתי אפילו כאנדרדוג. אם ואלנסיה היתה עולה, כל התקשורת כבר היתה מעלה את מכבי לגמר ויוצרת הרגשה שהמשחק בכיס ומן הסתם כל הדברים גם מגיעים לשחקנים.