יורוליג 2010/11

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י idans10, ‏18/10/10.

1. johnnie walker Member

הבעיה שאין מספיק ישראלים בכירים אחרים ומכבי כנראה תשחרר את בורשטיין וגרין,
    מכבי תצטרך להשלים את מכסת הישראלים שלה איכשהוא בכל זאת.

חוץ מיותם יש רק את נעימי ויוגב אוחיון, לא בטוח שהם עדיפים עליו לאור הניסיון שצבר ביורוליג.

2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

פרקינס קרע ה-ACL (הקדמית) ואת הרצועה הצידית + נזקים למיניסקוס (לפי המנתח) שלעתים קרובות מתלווים לפגיעה ברצועות. רונאלדו, אם אני לא טועה, קרע בנוסף גם את ה-PCL (האחורית) מעבר לנזקים נוספים שהיו לו בברכיים. גם ההשוואה לגודס לא נכונה, "על הנייר" גודס עבר פציעה קלה יותר ומכאן לנקודה הבאה.

בכלל השוואות הן בעייתיות פה - באופן כללי כל מטופל לגופו, שני שחקנים שעברו בדיוק את אותה פציעה, עשו בדיוק אותו ניתוח ובדיוק אותו שיקום, לא בהכרח יחלימו בדיוק באותה צורה - זה ברור אני מאמין. דרק המילטון, מי שזוכר, חזר להטביע 5 חודשים אחרי שחזור של ה-ACL, אחרים (גודס לדוג') חזרו "רק" 7 חודשים אחרי. כך שהשוואות לספורטאים אחרים זה טוב למלא שורות בתקשורת אולי.

רוב הספורטאים המקצוענים, בענפים כמו כדורגל וכדורסל (אחרים אני פחות מכיר), שעוברים שיחזור של הרצועה הצולבת הקדמית והצידית (כמו פרקינס), חוזרים לשחק. כמובן שהרצועה, טוב ככל שיהיה המנתח והשיקום, לא תהייה כמו בעבר, אבל בעזרת עבודה נכונה ושמירה על הברך הפציעה לא מורגשת.

מעבר לכך, מנסיוני אורך השיקום לרוב נמוך מ-9 חודשים, בעיקר לבן אדם שזה המקצוע שלו ויעבוד הכי חזק שהוא יכול להחלים, כמו גם יקבל את מיטב התנאים לעשות זאת. החלמה משיחזור של ACL היא סביב ה-6 חודשים (כלפי מעלה), השילוב עם שחזור של הצידית לא אמור להוסיף יותר מדי אם אין סיבוכים אחרים (כמו תפירה של המיניסקוס שאני לא מאמין שאגר עשה לו מכל מיני סיבות).

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏30/3/11
  3. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אתה יודע מה? היה מתאים לי דווקא לנסות את יוגב כבק-אפ מהספסל. הוא אומנם חסר ניסיון, אבל זה משהו שאתה משיג לאט לאט, כמו שפניני עושה ומשחק היום כמו שחקן יורוליג וותיק. עם יותם אנחנו יודעים שזה אבוד, זה לא שהוא יגדל פתאום ביטחון. יוגב עדיין צעיר וגם נראה לי כמו אחד שלא מפחד מהכדור, בניגוד ליותם.

נערך לאחרונה ב: ‏30/3/11
  4. k_700 Member

יוגב גם אולי הגארד הישראלי עם ההגנה הכי טובה ועם החדירה הכי טובה לסל, רגליים אתלטיות וחזקות.
    בהחלט יכול להיות אופציה מעניינת רק זה דוחה אותי המחשבה של עוד אדום ירושלמי במכבי.

אבל לדעתי די ברור ושקוף שיותם שנה הבאה במכבי.
    אני חושב שקצת מגזימים פה. בעונתו האחרונה במכבי יותם לא היה רע, הוא לדעתי שיפר הכי הרבה במשחק את החדירה לסל כאופציה ולא רק את הזריקה שהיא מצוינת.
    הוא קולע טוב שזה דבר חשוב כי לאף אחד מהקו האחורי של מכבי בחמישייה הפותחת אין קליעה יציבה.

אגב, מגוחך לטעמי לחשוב על פרידה מפרקינס. זה מעליב. אני לא חשבתי על פרידה מהאגריבס וגם כשהוא היה חתום על חוזה ענק, וגם כשעלה לנו 25 מיליון ליש"ט וכשידעו שהוא פצוע ליותר מעונה.

קבוצה צריכה לקחת אחריות על השחקנים שלה. אם פרקינס יחזור ואין לי ספק שהוא יחזור, פציעה קשה אבל הבן אדם מקצוען אמיתי ועם רעב אמיתי למשחק, הם לא ימצאו תחלופות כמו שלו. הוא מנהיג ההגנה, הוא מביא את האטרף, החטיפות, השמירה, הריבאונד בהתקפה כשצריך, אסיסטים חשובים. לדעתי אין לו תחליף.

אני הייתי מחתים כבר עכשיו ומנצל את העובדה שכנראה המחיר יהיה זול יותר מלפני שבוע.

ועכשיו ראיון עם אנתוני פארקר המלך בחדשות הספורט.

5. samoel Member

טוב בשעה טובה ומוצלחת אני מצליח להתפנות לכתיבה כי בנתיים רק קראתי.

שום דבר לא חשוב לי מהמשחק הזה כמו הפציעה של פרקינס. באותם רגעים כן, אתה חוגג מאושר עד הגג. אבל זה מכה בך ואתה תופס את הראש. מי שלא מבין את התרומה של פרקינס לא יודע כדורסל מהו. הרבה מעבר לירידה ביכולת הסטטיסטית(בעיקר של נקודות). דורון, הוא מנהיג. וזה הפסד כפול. מעבר לשחקן המצוין גם הבחור שאוסף הכל מוריד אנשים לקרקע, עושה את הפעולות הקטנות בעבודה קשה ולחימה, לא נשבר, פרקינס הוא הזהות של מכבי, הוא נמצא בכל - בריבאונד, בחטיפות, בלחץ, בהורדת האחוזים של היריב.

לגבי המשחק. פארגו כבר נכנס והאדרנלין זרם ולכן לדעתי הפציעה לא השפיעה כמו גם שבלו נכנס בטירוף למחצית השניה וזה משהו חשוב(גם את הקהל הוא הטריף) ובעצם סגר עניין. מחר משחק חדש. אני בטוח שאיבאנוביץ' ישים דגש על עניין פרקינס ונראה שינסו לסגור את פארגו, אני הייתי הולך פנימה לסופו, כמו במשחק 2, ויהיה חשוב הקליעות מבחוץ(גם פניני). בהיעדרו של פרקינס יהיה הרבה לחץ עכשיו על אידסון ופארגו והם בעצם שני הגארדים היחדים שנשארו(ראינו שטל לא מסוגל). אני הייתי מהמר גם על פניני, יש לו ראיית משחק ויכולת סבירה בהובלת כדור.

לטעמי, אנחנו מסוגלים לעבור אותם, וגם צריכים לעשות את זה בנוקיהו מחר. אבל המשך העונה לוט בערפל כל הצורה שבה נראינו מבוססת על הידיים הארוכות של הגארדים והשמיכה הארוכה של הלוחצים מבינהם. אידסון יהיה חייב להעמיס עליו את מה שנשאר(מבחינת ניהול וקבלת החלטות זאת לא תהיה בעיה - אבל קליעות, לא שפרקינס גורם כזה משמעותי בנקודות אבל עדיין האופציה של החדירה המסוכנת).

אני די בטוח שבירושלים יצאו במחולות, בטח אחרי שידענו ללעוג לבעיית רנדל-קוקיה-נעימי. אני די בטוח שהם יראו איך קבוצה באמת מתגברת על משברים, אבל שוב במשחק אחד ובטח בלי השלישייה הרוצחת הכל אפשרי. פארגו יהיה חייב לקבל החלטות כמו שצריך כי אין לו מקום עכשיו לטעויות.

יאללה מכבי!

אה,
    וכמובן, בחיים לא לשחרר את פרקינס. זה לא מגיע לו ואני בטוח שמכבי ימצאו את הסידור הנכון(למי שלא זוכר פייזר הוחתם על חוזה עם סעיפי כשירות, אני בטוח שאם תהיה פרידה חלילה -כי הוא יחזור כמו אריה, כי זה דורון- אז היא תהיה יותר יפה, המאמן הפעם - ידוע דווקא בשל האישיות הנוחה והנעימה שלו, למי שראה את הכתבה עכשיו בספורט 5+ "אני נוסע לבקר עכשיו את דורון, זה קצת יותר חשוב לי".) הפציעה קשה מאוד, אבל כבר ראינו ספורטאים מתאוששים וכל גוף מגיב אחרת. אני מעדיף להישאר אופטימי.

6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני על קוצים מהבוקר, סופר את הדקות עד הערב.... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ובינתיים, קצת להפיג את המתח, למה שלא ניזכר בשני משחקים קובעים ובלתי נשכחים שהתקיימו ביד אליהו והעלו את הצהובים לפיינל פור. באחד מהם, המותח יותר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx היה לי את הזכות להיות בין יושבי ההיכל בחוויה מטורפת שאני לא אשכח בחיים...

שיהיה בהצלחה היום :aaa021:

(הצמרמורת תמיד חוזרת אליי כל פעם שאני רואה את זה שוב..... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

7. yakov_y YNWA

מצחיק שאתה לא סופר את מורן רוט, הרכז הישראלי הטוב ביותר.

8. johnnie walker Member

אה נכון שכחתי באמת שרוט הוא הרכז הטוב בארץ, תודה שהזכרת.

9. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

וואו עידן, הזכרת נשכחות. הסדרה מול פאף הייתה מדהימה. דווקא המשחק המכריע היה הפחות זכור.

שני המשחקים הראשונים היו מדהימים:
    בראשון, פאף הגיעו שמכבי בטירוף מוחלט ביציעים ומדינה שלמה על הדוכני כרטיסים עם שקי השינה וכו'... כולם היו בטוחים אחרי שנים של כישלונות שהנה זה מגיע. אם חשבתם שקאחה זו קבוצות שלשות אז פאף באו עמדו על המשקיף זרקו והכל נכנס. במחצית השנייה מכבי חזרה מ-20 הפרש לשיווון וטעות שיפוט גורלית (שעון ה-24 לא רץ ושחקן של פאף קלע שלשה קריטית לקראת הסיום, שהתבררה כמכרעת. שעון ה24 היה תקוע על שנייה אחת הרבה יותר מדי זמן.). אני זוכר משחק הירואי של מקדונלד ושפר.

במשחק השני, כמובן, כולם כבר הספידו את מכבי אבל איכשהו למרות שתמיד המגרש בבולניה נחשב לעויין ולשואב ניצחונות תמיד איכשהו מכבי ניצחו שם. את האמת שאם אני זוכר נכון הובלנו בפערים קטנים ממש לכל אורך המשחק. מי שזוכר פיני גרשון פרץ בבכי במגרש חנייה בסיום.

סדרה גדולה.

10. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

אני זוכר את הסדרה הזו כ"כ טוב. באמת היתה סדרה גדולה. יום לפני המשחק בבולוניה, הייתי בדיכאון מהמשחק הראשון והייתי בדרך לעלות ללבנון, ככה שגם לא היה לי איפה לראות את המשחק וגם יצא לי כל החשק. שהגעתי למוצב חשבתי שעובדים עלי כשאמרו לי שמכבי הישוותה את הסדרה. הייתי בשוק. כעבור שבוע, אני אפילו זוכר את התאריך 30.3.00, הייתי בדרך חזרה הביתה (ככה זה שעושים שבוע-שבוע http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ) והייתי במירוץ נגד הזמן להספיק לרדת מלבנון ולהגיע עד חולון, משהו כמו 5 שעות בערך כדי להספיק למשחק. הגעתי איזה חצי שעה לפני הג'אמפ והאדרנלין לא נעלם עד למוצאי שבת....חבל רק שאז הגיע קטש והרס לנו עונה מופלאה.

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לא מסכים, לטעמי אוחיון טוב ומוכשר יותר

12. LIVERPOOL87 Member

וואו הגמר ההוא בסלוניקי, קשה לי לשכוח את היום הזה.
    בחיים לא התרגשתי ממשחק כדורסל כמו במשחק ההוא.
    מה שכן עודד היה פשוט נפלא ועם כל העצב הזה שהיה במשחק ההוא, שמחתי מאוד בשבילו.

תזכורת קטנה מהפיינל פור מנקודת המבט על עודד

תגידו איך מעלים קליפ של יוטיוב לפה בצורה נורמלית?
    ניסיתי את מה שיש מאפשרות הודעה של פתיחת יוטיוב ואז הלינ' ואז סגירה וזה לא נותן לי...

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏31/3/11
  13. burning soil Member

בהנחה שמכבי מעפילים היום,
    מתי תחל מכירת הכרטיסים לפיינל פור בברצלונה והאם רק בעלי
    המנויים רשאים לקנות מהקבוצה את הכרטיסים?

14. k_700 Member

גם לדעתי אוחויון מוכשר הרבה יותר.
    מהיר, חזק, הגנה טובה, רגליים חזקות. ממורן רוט לא התלהבתי מעולם.

15. johnnie walker Member

בחדשות הספורט אומרים עכשיו שפניני ישחק במקום פרקינס,
    לדעתי החלטה חכמה של בלאט, בורשטיין כבר פרש מזמן רק חבל ששכחו להודיע לו,
    ככה יש למכבי עוד קלעי 3 בחמישיה שיכול לעזור לרווח את ההגנה של ויטוריה.