נמניה בייליצה, גם לא שיחק במשחק הראשון כך שלמעשה זה לא חיסרון שמבטיח למכבי משהו. השחקן הנוסף שלא יכול לשחק במשחק הערב, ודווקא כן שותף לפני יומיים הוא הסנטר פופ סו שסיים את העונה בגלל מחלת ריאות.
תן לי רגע להבין, אתה באמת חושב שמכבי תעבור את ויטוריה? חבל שאין אפשרות לעשות התערבות דרך האינטרנט, זאת יכלה להיות אופציה נחמדה וקלה יחסית לווינר לעשות כמה לירות מהצד..
תוציאו את פרקינס ממכבי והיא מקבלת בראש, תוציאו את דיאמנטדיס מפנא והיא קבוצת יול"ב, תוציאו את נבארו וברצלונה סתם קבוצה טובה. אז מה קורה שמוציאים את השחקן המצטיין של הסיבוב הראשון ואחד שכבר נתן לנו בראש (תתאמצו, זה היה רק לפני שנה) מסיינה? אי אפשר לצפות למשהו בסיינה בלי מקאלב. החזרה שלו ביום שלישי, ואני לא יודע אם הוא חזר לפני בליגה אבל זה היה נדמה כחזרה מאולצת מאוד. 14 דקות עם שורה סטטיסטית מעליבה. חבל, עם מקאלב סיינה יכלה לתת פייט לא רע.
אתה מדבר כאילו מכבי עומדים לפגוש את בוסטון סלטיקס.... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx חבוב, מכבי, עם אחד המשחקים הגרועים שלהם בשלישי, עם פחות מ-20% לשלוש לעומת המטווח הספרדי, עדיין הפסידו רק ב-6....קשה לי מאוד לראות את מכבי לנקלעים לאותו ערב שחור תוך 48 שעות ולאור מפגשי העונה בין מכבי לקבוצות אחרות בנוקיה, יש לנו הפסד זניח לבני השרון ואחד לבארסה....משום מה אני בספק גדול מאוד שמכבי תחליק דווקא מול ויטוריה (סליחה, בוסטון) בשלב כל כך קריטי. נכון שאין ביתיות, נכון שחייבים לנצח לפחות משחק אחד בויטוריה ואולי מכבי באמת יעופו בסוף....אבל אתה שואל אותי כאילו המצאתי לך עכשיו משהו הזוי....מעניין אם לפני חודש, כשמכבי דהרה כמו מטורפת, היית מדבר ככה. אתה כנראה מאלו שמשנים את הדעה שלהם כל שניה.
ואתה מדבר כאילו מכבי היא בוסטון סלטיקס. לא ראינו את מכבי מנצחת אף משחק גדול העונה. לא בוויטוריה ולא את ברצלונה (יפה שהחלטת שהפסדנו לבארסה פעם אחת... עדיף לשכוח את עשר בראש בברצלונה. וזה עוד באמת שהיא הרבה פחות טובה משנה שעברה). אין לי בעיה עם אופטימיות, עם חשיבה שמכבי יכולה לעבור. על הכיפאק, ובטח שהכל יכול להיות, אבל מי שנחרץ פה בגיבובי בולשיט סליחה על ביטוי שמכבי "בלי ספק" מוכשרת יותר, וזה שקאחה נהנתה מערב "מטורף של שלשות" (למרות שהיא ידוע כקבוצה כזאת, לטוב ולרע, ובטח שהנתון מיום שלישי לא חריג) וכל ה "אין ספקים" וה"מוחלט" שלך, כאילו מכבי אלופה בליגה שמשחקות בה ולנסיה, ריאל ובארסה. על שאר הדברים אני באמת לא אדון (אם היית רואה את פנא פעמיים העונה היית מבין שהמאצ' אפ שלנו קטלני מולם, בניגוד לקאחה. וגם שקאחה טובה יותר אבל זה לא קשור כרגע זו רק דעתי). אבל מה שצריך לרדת מהאולימפוס זה בעיקר אתה. אין לי בעיה שאתה אופטימי והלוואי ומכבי תעבור (ואכן זה אפשרי) אבל לא צריך להיות כל כך קיצוני, לא לפה ולא לפה.
המשחק של בארסה פאו היה אחד הגדולים, איזו סדרה איכותית, היחידה שיכולה למנוע מבארסה להיות בפיינל פור, בסדרה, זו פאו. ככה זה כשיש את אובראדוביץ'. בארסה פשוט גנבה את המשחק הזה אבל אין לי ספק שפאו תיקח היום את השני. ביוון, עם הטירוף של הקהל הם מסוגלים גם להדיח אותם.
תגיד אתה אמיתי? אמרתי משהו שהוא לא נכון? איפה היית שקאחה יותר טובה ממכבי כשהיא סיימה בית עם 5-5 ומכבי 1-9? ואיפה היית שקאחה הפסידה בבית גם לריטאס וילנה? גם אז חשבת שהיא יותר מוכשרת? עזוב אותך שטויות, כולכם חכמים עכשיו כשמכבי מפסידה משחק אחד ונראית כמו הצל של עצמה...יש לנו מצ' אפ קטלני מול פאו? בבקשה, הם כמעט לקחו לבארסה, הקבוצה המושלמת שלך, משחק ראשון בחוץ. אתה באמת חושב שקאחה טובה יותר מפאו? פאו היתה פייבוריטית על מכבי, מכבי לטעמי טובה מקאחה והסיכוי שלה לקחת את הסדרה גבוה לעומת אם היינו פוגשים את היוונים. אני גם לא מבין מה אתה רוצה, שאני אגיד שמכבי עלולה להפסיד גם בבית? מכבי יכולה גם להפסיד למ.כ. הבקעה במשחק אחד אז מה? אני מדבר בגדול, שאני לא רואה את מכבי מפסידה לקאחה בנוקיה, מה כזה הזוי בזה? מי שמדברים פה כמו כאילו שלא מבינים הם אתם כנראה. קאחה יותר מוכשרת? לדעתי לא, לדעתך כן....מי קבע שאתה צודק? סדרה שוות כוחות (כשלמכבי אין ביתיות) ועדיין אני חושב שמכבי קצת יותר טובה. בנוקיה לא היה עוררין בכלל מי תנצח, אחרי שהגענו לאמצע העונה, אז אל תעשו לי את קאחה יותר ממה שהיא. קבוצה טובה מאוד אבל מפה ועד לקבוע עובדה שהסיכויים של מכבי לעבור אותה נמוכים, נו באמת...אין לי מה לרדת משום אולימפוס, פשוט מאוד כי לא טיפסתי על אחד כזה. לא אמרתי שום דבר שהוא רחוק מהמציאות. אם אתם חושבים בצורה פסימית מדי, זו בעיה שלכם ולא אומר גם שזה נכון. לא אמרתי שאין שום סיכוי בעולם שמכבי יפסידו, אבל רבאק, גם אם מכבי ישחקו מול באמברג אתם תבואו ותגידו שמכבי לא בהכרח פייבוריטית...אגב, לא אמרתי ש-13 שלשות זה חריג אצל ויטוריה, אבל זה לא נתון שהיא מציגה כל הזמן כי מה לעשות, גם לה יש ימים רעים ותהיה בטוח שהדבר הכי גרוע בכדורסל זה להסתמך באופן טוטאלי על הקליעה שלך מבחוץ.וחוץ מזה, מכבי כבר היתה אלופה בליגה של בארסה, ריאל וואלנסיה, בעצם היא היתה 5 פעמים אלופה, אז כדאי שאתם תפסיקו לעשות ממנה הפועל ירושלים לפני שאני אהפוך אותה ללייקרס.
יפה, אז תגיד שלא ראית פעם אחת את פנא. באמת, רק על תמשיך לנסות לדון איתם. תגיד לי למה אין לנו מאצ' אפ טוב מולם, כי הם כמעט ניצחו את ברצלונה? תשובה מעניינית ונורא קשורה (הקבוצה המושלמת שלי..אוי תהיה בריא, אני אמרתי בדיוק שהם הרבה פחות טובים משנה שעברה בדיוק בהודעה לפני. במיוחד בגלל הפציעה של מייקל. אה כן, מי אמר שאנחנו נפרק אותם בנוקיה? ובכלל שאנחנו יכולים לנצח אותם בלי בעיה. אה זה אתה, אה, הפסדנו להם פעמיים)... עזוב, תגיד לא ראיתי את פנא, בחייאת, רק תחסוך לי את השטות הזאת. אני ראיתי אותם מעל חמשה משחקים העונה ויכול לפרט לך למה לדעתי למכבי יש סיכוי טוב יותר נגדם. אתה עונה לי בזה שהם כמעט ניצחו את בארסה (מצידי שיתנו להם 50 הפרש). בוא תהיה ענייני ואז נדבר. ריאל מדריד הפח של שנה שעברה שקיבלה מאיתנו פעמיים בראש ניצחה משחק בברצלונה (של שנה שעברה!) בהצלבה. נו, אז? אם קאחה לא תקלע ככה היא תפסיד...ואללה. אתה יודע, ככה זה קבוצת שלשות, אם היא תקלע באחוזים גבוההים היא תנצח, אם לא היא תפסיד. ניתוח כל כך מסובך. עברת לשלב ההמצאות - מעולם לא אמרתי שהסיכויים של מכבי לעבור נמוכים (אמרתי שזה 50-50 לחלוטין, דעתי לפחות) לדעתי זה יותר קרוב למציאות מאשר שניתן להם ללא ספק בראש בנוקיה וגם היום סביר להניח שנפתח להם את הצורה כי הוא מי זה בא.... לטענתך, כן.
idans10, אתה קצת מתבלבל. קודם כל ערב "כזה מטורף" של אקחה ל-3 ועוד בבית מול מכבי הוא ממש לא נדיר. במשחק הראשון העונה נגדם בפרד הם קלעו אם אני לא טועה 11 שלשות באחוזים די דומים. הפעם הם קלעו 13 מ-26 ל-3. היו כבר ערבים שהם אפילו קלעו יותר מ13 שלשות. הטעות הכי גדולה של מכבי זה שהיא שירתה מצוין את תוכנית המשחק של איבנוביץ'. כשהכל מתקתק כמו שעון אצל איבנוביץ' אז הקבוצה שלו רצה כמתחיל הלחץ אנחנו רואים איך הספינה שלו טובעת. מאיבנוביץ' אני לא מחזיק יותר מדי. כן זה מאמן קשוח שהשחקנים אצלו נדרשים להוריד מהאגו ולעשות דברים ספציפיים. אבל הטעויות שהוא עושה הם כל כך ברורות לעין שפשוט רק נס אפשר לו לעבור חלק את המשחק הראשון. כמו למשל ההרכב ההזוי שהוא העלה כמעט לכל הרבע השני, כמו חוסר התשובה שהוא נתן בפעם המי יודע כמה לריבאונד ההתקפה של מכבי(הנדריקס שדיברתי עליו לפני המשחק סיים עם 16 ריבאונדים שהם שיא יורוליג לשלב זה!) וההתמודדות עם המתפרצות ומשחק המעבר של מכבי. קראתי כמה דברים שגודס אמר והם דברים נכונים. מכבי זרקה במשחק הראשון מספר חסר תקדים של 60 זריקות ל-2. תקחו בחשבון שמכבי החטיאה בערך 6-7 פעמים מחדירות פשוטות של פארגו ועוד 9 בערך זריקות פשוטות של אליהו שבכל יום אחר נכנסות. המשמעות היא שאני לא חושב שמכבי פייבוריטית, וכן ערב שמכבי קולעת 20 אחוז ל-3 מול טאו בחוץ הוא בהחלט לא נדיר. בהיעדר הקלעים, ובלי הביטחון בקליעה סביר להניח שגם הערב הקליעה מ-3 לא תלך חלק. אבל בהחלט אפשר להפתיע את הספרדים כי איבנוביץ' הוא מאמן צפוי, הוא אומנם קשוח ודיקטטור אבל צפוי וכשדברים מתחילים לחרוק בקבוצה שלו אז הם מאבדים את הראש. מכבי פשוט צריכה לגרום לדברים לא לתקתק אצל הקבוצה של איבנוביץ'.
בהמשך לדברים של K-700 - העיקר חופרים לנו כל הזמן על השלשות. עידן, בוא תראה מי היה הקלע המוביל של קאחה שלשום. רמז, זה לא ממש זורק שלשות גדול. אם מכבי תעצור את באראץ' גם 15 שלשות לא יעזרו לספרדים. זה לא יקרה כנראה דרך הגנה (אין לנו מישהו שיכול לעצור אותו הגנתית, כנראה, הגעתי למסקנה הזאת אחרי ששלוש פעמים הוא תפר את מכבי, כולל בניצחון של הצהובים) אז נהיה חייבים למלא אותו בעבירות. סופו הוציא את שני הגבוההים של ברצלונה בנוקיה בחמש עבירות. אם הוא יכול לעשות את זה גם היום.... מכבי ניצחה.
לא שיניתי את דעתי אפילו פעם אחת ואם היית עוקב היית רואה שכשכולם התלהבו מגל התבוסות שהם הנחילו לרומא וחברותיה למרתפי אירופה אני טענתי כל הזמן שמכבי לא באמת כזאת טובה כמו שעושים ממנה, היא לא בין הארבע הטובות באירופה ולא יעזור כלום, היא הגיעה לשיא שלה מוקדם מדי ועכשיו היא משלמת על זה, מכבי קבוצה נחמדה שיכולה בערב נתון לגרום לך לחשוב שהיא בטופ של אירופה אבל היא לא, בלאט הוציא מהקבוצה דלילת הכשרון הזאת 300 אחוז יותר ממה שהיא באמת שווה על ידי התאמת השיטה למגבלות השחקנים ולא להפך, אבל יש גבול לכמה אפשר לנפח את הבלון של מכבי העונה, בסוף יצא לו האוויר.
חח מצחיק. איפה היינו כשמכבי נתנה 40 הפרש לקבוצות שלא משתלבות בליגת העל (עם כל הכבוד ללובליאנה. ראינו מה היא שווה במאני טיים). ואיזה משחק גדול מכבי כן ניצחה? חירבנה את הבתיות לברצלונה והפסידה לקאחה. כן נגמר 6 אבל אם קאחה היו משחקים על ההפרש זה נגמר 20 הפרש אם לא יותר. סליחה באמת שאני לא מתרשם מלובליאנה שסיימה ראשונה או שניה בבית שלה, או מהגמגום היחסי של קאחה בשלב הבתים הראשון. את היכולות האמיתיות של הקבוצות, כמו ב NBA, רואים בשלבים המאוחרים.
מכבי קצת יותר טובה בהתקפה מהמשחק הקודם אבל זה בעצם רק סופו, מצד שני ההתקפה של הספרדים גורמת להגנה המהוללת של מכבי שוב פעם להראות כמו הגנה של קבוצת קטסל ועושה סל מתי שהיא רוצה ואיך שהיא רוצה. שידור חוזר של המשחק הראשון?
אותה הרגשה בדיוק... מכבי רודפת ורודפת ורודפת, זה מהשנייה הראשונה ככה. מכבי לא קיימת מחוץ לקשת, זה עגום מאוד.