בשביל הסיכוי לזכות במפעל אני מקווה שיקרה אחד מה-2 הבאים: אם ריטאס עולה אז שתפגוש את מכבי וקאחה לבוראל תפגוש את ברצלונה אם ריטאס לא עולה אז אני מעדיף שמכבי תפגוש את קאחה לבוראל ופאנאתנייקוס תפגוש את בארסה.
אכן כן אתה צודק. לא רק זה ארז, כמה דיברנו על הקבוצות הטוריקות עם הכסף הגדול שהגיע בעקבות ההצלחה של נבחרת טורקיה בקיץ שהגיע לגמר אליפות העולם ושתיהן עפות בטופ 16. אני צופה בריטאס, כל כך כיף לראות אותם כאנדרדוג http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx קבוצה ספרדית אחת בוודאות תהיה בפיינל פור, כמו שאמרת, כשולנסיה מדיחה את פנרבחצ'ה/אולקר (שאראס הביא עליהם קללה מאז שהגיע חחחחחחחחח) וברבע הגמר היא תפגוש את ריאל מדריד, שלה יהיה יתרון הביתיות. ולנסיה למי ששכח, היא מחזיקת גביע יול"ב מהשנה שעברה. עוד רבע אחד נקבע: אולימפיאקוס תארח את סיינה, היוונים עם יתרון הביתיות. סיינה היום הביסו את ריאל בחוץ ב-21 מאוד מוזר. מה שנשאר לקבוע זה היריבות של מכבי וברצלונה, שלדעתי הסיכוי היחידי שהיא לא תהיה בפיינל פור זה רק אם היא תפגוש את פאו, שעם עוצמות הקהל ואובראדוביץ' מסוגלת להדיח אותה, אחרת היא בפיינל פור בלי לשחק אפילו חחחח http://www.jad.lt/failai/gallery/gimg/3%20Dscf0383.Xxx הייתם מאמינים שבאולם של ריטאס נכנסים 11,000? זה ממש לא נראה ככה...מעניין אם היו בונים הכל כ-עגול כמה עוד היו נכנסים... בכלל ליטא זו אר שמטורפת על כדורסל, זה הספורט מספר 1 במדינה, נראה לי הכי הרבה באירופה, אליפות אירופה בקיץ שם, האולמות הולכים להיות מפוצצצים אפילו בלטביה נגד ישראל! אווירה טובה באולם... ויש להם את הארינה קאונאס שנבנה עכשיו של ז'לגיריס, ישמש את הקבוצה מהשנה הבאה, יחליף את האולם הישן שעוד עשו בו שימוש בזמן מלחמת העולם השניה! שמכיל רק 5,000...החדש יכיל 14,500. אבל כמו שזה נראה, אנחנו נוסעים לויטוריה שמובילה ב-8...פאו נגד ברצלונה
בסדר...קאחה לבוראל לא משהו ליפול מהכיסא...עדיף מאשר היה ליפול בבית אחר ולקבל את בארסה בלי יתרון ביתיות...
אתה אמיתי? לא אכפת לי לקבל כל קבוצה (אולי, ודגש על אולי, חוץ מאולימפיאקס) בלי יתרון ביתיות מאשר ברצלונה עם. היא הקבוצה היחידה שבאמת רמה מעל. עם כל השאר אתה במקרה הרע תתמודד שווה בשווה ובמקרה הטוב אתה תפרק.
מה קרה לכם תגידו לי? קאחה זו הגרלה יותר טובה למכבי אין ספק. אוברדוביץ' הוא שועל קרבות שקשה מאוד לנצח בשלבים המתקדמים. 4 גביעי אירופה רק בעשור האחרון. חוץ מזה שמכבי ץתטרך לנצח ביוון שזה המקום הכי קשה לנצח בו. קאחה לבורל קבוצה מצוינת. תלטוביץ', סן אמיטריו וסוללת גבוהים ופוורדים שלא נגמרת. ועדיין זו הגרלה נוחה יותר כי שתי הקבוצות מכירות האחת את השניה, שיחקו אחת נגד השניה ויודעות למה לצפות האחת מהשנייה. אפשר להגיד שגורם ההפתעה וחוסר הוודאות לא יהיו בהתמודדות הזו. מה גם שאנחנו יודעים שהקבוצות של המאמן המשוגע שלהם נוטות לאבד את הראש כשדברים לא הולכים(אולי מפחד מהמשוגע הזה). לא מאמין שהפסדתי ווינר על הפסד של מכבי לרומא.
אין ספק שמי שלא ראה את פנאתנייקוס פעם אחת העונה טוען שאין ספק שקאחה היא הגרלה טובה יותר. אי אפשר לנצח ביוון (תשאל את ריטאס, ולנסיה, אולימפיאקוס..) אוברדוביץ' שועל (הספיק להפסיד מספיק פעמים בשנים האחרונות, תשאל את פרטיזן.) ואוקקה המאים (אל תשאל, נרדמתי בשני המשחקים האחורנים מול ריטאס וקאחה לבורל). כל איש כדורסל שראה יורוליג היה אומר לך שפנא עדיפה למכבי. עוד סיבה פשוטה וצויינה ע"י אנשי מכבי טוב טוב - המאצ' אפ מול פנא הוא פשוט פנטסטי. באטיסט סנטר טוב אבל כבר בשלהי הקריירה ואף אחד שם לא יעצור את סופו. אין להם שום גארד דומננטי חוץ מדיאמנטידס (שפשוט לבד מציל להם את העונה עם עונה מדימה) ומכבי מומחית בלפרק קבוצות כאלה. ברור שלא היה קל, זה לא גלבוע גליל, וגם נגד קאחה אפשר לעבור והכל בסדר - אבל מי שראה את העונה ובעיקר את הטופ 16 ראה עליונות מוחלטת של קאחה על פנא, גם בצמד המשחקים בינהין (את הראשון הספרדים ניצחו ב8, בשני לסן אמטריו רעדו הביצים בשנייה האחרונה מהקו ונגמר 2 ליוונים. אוברדוביץ' בעצמו אחרי המשחק אמר שקאחה הפסידה את המשחק יותר מאשר פנא ניצחה. בסוף בעיקר בזכות צמד המשחקים האלה קאחה סיימה ראשונה). להגיד שפנא עדיפה על סמך היסטוריה ומאמן... זה נחמד אבל לא רציני. המאצ' אפ שלה היה מושלם למכבי. ואני חותם לך שבלאט בקלות היה מעדיף אותם. לגבי ביתיות? אז צר לי, אבל הבית של קאחה זהה אם לא קשה יותר מהבית של פנא.
ארז לא הבנתי מה רצית להגיד? קאחה לבוראל זו יריבה בסדר... לא בטוח שעדיף פאו אבל אני גם לא חושב שקאחה כל כך יותר חזקה ממנה...
שאיך שלא תסובב את זה פנא עדיפה למכבי. גם קאחה זה בסדר, ברור, אבל מול פנא הייתי הרבה יותר רגוע. אבל זו קאחה וזה מה יש. **חייב לציין, לא רואה אף קבוצה את האמת (חוץ מברצלונה, אבל נעזוב את זה לרגע) שמנצחת את מכבי פעמיים בתוך 48 שעות. דיברו על זה הרבה שנה שעברה - פרטיזן למכבי, אפילו ריאל שהייתה הרבה יותר נחותה מבארסה גנבה לה משחק מתוך 2 בהתחלה. לא פשוט לנצח יריבה, גם אם אתה עדיף עליה בקצת או ביותר מקצת, פעמיים בזמן כל כך קצר. אז לבטח שמדובר במאצ' אפ מאוד צמוד. אבל כן, לפני שתקפצו, גם אם מכבי תנצח משחק אחד, היא תצטרך לעבור את אותו קושי (לנצח פעמיים ב-48 שעות ביד נוקיהו). ומן הסתם גם מהצד השני של המטבע זה לא פשוט.
לא אמרתי שפנא יותר טובה העונה מקאחה. אמרתי שלדעתי זו הגרלה טובה יותר בעיקר מפני ששתי הקבוצות שיחקו האחת נגד השנייה ומכירות האחת את השנייה. ראיתי יורולךיג מספיק ועדיין אני חושב שלנצח ביוון מול אולם מלא ביוונים מטורפים זה לא דבר קל. ולהזכיר לך שיתרון הביתיות לא עם מכבי ולא משנה מי הייתה היריבה. אגב, להזכיר ניצחונות בשלבים מוקדמים יותר ולהסיק מי זה לגבי ההמשך(כשלמעשה היתרון היה יכול להיות בידיין של פנא אם הייתה יוצאת למפגש מהמקום הראשון מול מכבי כי הביתיות אצלה), זה לא רציני גם כן. זה בערך כמו להתלהב מהניצחון של ספאחיה על ברצלונה. בסופו של דבר ראינו שזה לא השפיע יותר מדי על בארסה. קבוצות כאלו יודעות להתעלות ולהתחבר בשלבים המאוחרים. תהיה אחלה סדרה מול הספרדים ואני באמת חושב שאפשר לעלות. אגב, דוקטור, פאנא זה ממש לא דיאמנטיטיס רק, זה גם דרו ניקולאס הנהדר, שהיום נתן 18 נק', זה פוטסיט שקולע 40 אחוז מה-3, ו75 אחוז מה-2! זה גם סאטו, זה גם פרפרוגלו הנהדר שקולע גם הוא ב41 מה-3, באטיסטה כמובן. בפאנא 3 שחקנים קולעים בקביעות מעל 40 אחוז מה-3, עוד 3 קולעים ב3- אחוזים ומעלה. לא שחסר בקאחה קלעים גרועים ל-3, הם אפילו טובים יותר(סן אמטריו מעל 50 אחוז מה-3 עונתי ביורוליג!), אבל אני רק מראה לך שלפאנא ממש יש מה להציע מול מכבי ובטח שמבחינת מאצ' אפים.
הפיינל פורים ההגיוני והמאוד רצוי במידה ומכבי תעבור את קאחה: הפיינל פור הרצוי: מכבי ת"א, פאנאתנייקוס, סיינה וולנסיה הפיינל פור שנקבל בתאכלס: מכבי ת"א, ברצלונה, ריאל מדריד ואולימפיאקוס הסיוט של היורוליג! : ברצלונה, ריאל מדריד, קאחה לבוראל וסיינה...FINAL FOUR ACB אגב לא יודע אם שמתם לב, 3 מתוך ה-4 סדרות, שני המשחקים הראשונים כמובן ב-22 וב-24, מתרחשים ב...נכון, ספרד! בארסה מארחת את פאו, קאחה את מכבי וריאל את ולנסיה בדרבי ספרדי...
ושכחתם אחד אלכס מאריץ' שחוזר- לא יעצרו את סופו? כבר ראינו בארץ שון ג'יימסים שיכולים עליו הוא לא כל יכול וגם מכבי לא כל יכולה. לגבי יתרון ההפתעה שאבד - זה דווקא בד"כ המתכון לנצח את משחק מספר 1 בחוץ אז מהבחינה הזאת חבל שלא פאו, גם לקאחה הגבוהים קולעים מבחוץ(טלטוביץ', שידוע בחיבתו למכבי). לכן לכל הגרלה היתרונות והחסרונות שלה. מכבי אשמה שלא השיגה את המקום הראשון ויתרון הביתיות - אבל היי, כמה אפשר להפסיד בויטוריה? הגיע הזמן אני אומר. הימור שלי: מכבי- ריאל בארסה - אולימפיאקוס
תכלס לא ממש משנה מי יגיע לפיינל פור, ברצלונה לוקחים אותו בהליכה. פה זה לא כדורגל, כשקבוצה היא רמה מעל השאר אין מה לעשות, אי אפשר לשחק על בונקר ומתפרצות עם בזבוזי זמן והעפות כדור ליציע ולנסות לגנוב גול. הבעיה המרכזית של מכבי זה שהיא הגיעה לשיא מוקדם מדי, לא נשאר לה יותר מידי שפנים בשרוול, שאר הקבוצות רק מתחילת להתחמם, הגעה לפיינל פור תהיה מבחינתה הישג כרגע.
סמואלף יתרון ההפתעה לא תמיד יעבוד לזכות מכבי. אל תשכח שאת הקריירה של סופו הוא עביר ביוון. אוברדוביץ' מכיר אותו כמו שאתה מכיר את כף היד שלך. סופו הוא פחות או יותר המאץ' אפ היחיד בקו הקידמי מול סוללת גבוהים של פאנא. להגיד שלפאנא אין יותר מדי מה להציע זה פשוט מגוחך. נכון מכבי טובה מפאנא בכמעט כל קטגוריות ההגנה, אבל כשהקלעים הטובים ביותר שלך קולעים ב36 אחוז מה-3 העונה וכשאצל פאנא יש בערך 6 שחקנים שקולעים באחוזים טובים מזה, אז זו פשוט חוסר הבנה בסיסית. גם אני כמוך מאמין שאפשר לנצח את ויטוריה כי באמת כבר כמה אפשר להפסיד שם. מה גם שבמשחק השני מכבי הצליחה להוכיח לעצמה שהיא יכולה כשצריך גם לפתוח לספרדים תתחת. אני באמת מאמין שאפשר לעבור אותם. johnnie walker, אני ממש לא בטוח שבארסה פייבוריטים ובטח שהם לא לוקחים אותו בהליכה. גם שנה שעברה כשבארסה הייתה בשיאה היא הייתה פייבוריטית בליגה ובסופו של דבר במשחק אחד הפסידה את האליפות. הכל יכול להיות. גם מכבי הייתה מאוד קרובה לנצח אותה. לדעתי בפיינל פור הקהל והניסיון גם משחקים תפקיד ולמכבי כאמור יש את שניהם.