יורוליג 2010/11

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י idans10, ‏18/10/10.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מאד מעצבן אותי מה שראיתי בהארכה. מכבי השיגה ניצחון מוראלי, אבל בהארכה זה נראה ממש הפוך. ללא ספק שנבארו, מוריס וחברם הופכים את ברצלונה לקבוצה הכי טובה באירופה. ליצן כמו אנדרסון לא ישנה את הדבר הזה. חבל, באמת חבל כי ברגע שנבארו נכנס למשחק ברצלונה הראתה מי היא באמת.

2. k_700 Member

פשוט מדהים מה שהולך בבארסה.
    למכבי לא נשאר אוויר.
    פתיחה נהדרת, ניצחון בשתי הרבעים הראשונים.

צ'אבי פאסקוואל בסך הכל בניהול משחק בינוני מאוד ולדעתי מנה שהציל לו את המשחק זה העומק.
    יש לו אשכרה שחקן לכל פוזישן.

שמתם לב כמה חילופים הוא עשה?
    הורחקו להם שתי גבוהים משמעותיים בעבירות וזה אפילו לא הזיז להם בהארכה כי אהממ...יש להם עוד 3 גבוהים.

קשה, פשוט קשה לנצח סגל כל כך עמוק.
    משחק מעודד מאוד לסופו שסוף סוף נותן משחק גדול מול קבוצה עם גבוהים כל כך איכותיים.
    הוא היה ענק. קלע סלים כל כך חשובים וקשים(שמתם לב כמה שומרים היו עליו מתחת לסל?!?!)

3. k_700 Member

זו הצהרה יותר מדי יהירה.
    אתה מקבל בטוח קבוצה עם יתרון ביתיות. אני לא רואה את מכבי מנצחת בהצלבה ביוון או אפילו את קאחה שנמצאת בכושר מצוין.

4. LIVERPOOL87 Member

השאלה היא איך מכבי יוצאת מן המשחק הזה.
    אני מקווה שכמו במשחק הקודם נגד ברסה, הקבוצה תמשיך לשחק באותו קצב שהייתה לפני.

אם הקבוצה תחזור לעצמה, עם כל הכבוד לקאחה ולפאו, אני מאמין שמכבי עולה.
    לא יודע למה, אבל אני ממש רוצה את פאו.
    מרגיש לי לא טוב לצאת לשני משחקי חוץ בויטוריה.

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

K_700
    מסכים איתך. עם סגל עמוק שכזה לא צריך מאמן גדול. לדעתי מה שבלאט עושה במכבי שווה הרבה יותר לעבודתו של פסקוואל, אבל זה כרגע דיון לא ממש מעניין.

אני כמוך, תן לי את פאו. במשך השנים מכבי גם לא הטיבה להתמודד עם אנשים שרוצים להפוך משחק כדורסל לארוע פוליטי מכוער. ברור שזה שוב יקרה בויטוריה כך שאולי עדיף לשחק באתונה.

דבר אחרון שדי מציק לי בקבוצה הזאת: אחוזי עונשין. היום רק 60 אחוז ולדעתי האלמנט הזה במשחק הכדורסל יכול לפעמים באמת להכריע. האמת, די הפתיע אותי שפרקינס השחיל את שתי קליעות העונשין המכריעות בזמן החוקי.

לסיכום, ברצלונה קבוצה יותר טובה ובעיקר עמוקה יותר. לדעתי ההפרש כן שיחק תפקיד במשחק אפילו אם השחקנים לא ממש חשבו על זה במהלך המשחק. אי אפשר להתעלם מזה, אבל זה כרגע לא ממש חשוב. מכבי בהחלט הראתה כדורסל טוב למרות שההארכה היתה בזבוז זמן אחד גדול. לי אין שום סימפטיה לברצלונה, אבל נהנתי מנבארו. מבחינתי השחקן הכי טוב באירופה.

6. k_700 Member

אני התרשמתי מהשחקן החדש הזה שהם הביאו מגראנדה.

נראה סווינגמן אדיר. וכן סווינגמן זה דבר נדיר בכדורסל האירופאי.
    שחקן גבוה, זריז, קליעה מצוינת מ-3, חדירה אדירה, ריבאונדר טוב.
    אין לי מושג מאיפה הם שלפו אותו אבל נראה לי שגם מכבי לא הבינו מאיפה הוא בא. אני כמובן מתכוון לג'ואי אינגלס.
    הוא ממש הפתיע אותי היום.

בוויקיפדיה אגב רשום שהוא יכול לשחק גם כפוינט גארד. שזה כבר דבר מדהים.

נערך לאחרונה ב: ‏24/2/11
  7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

את האמת לא ממש שמתי לב אליו. יותר הדהים אותי מה שנבארו ומוריס עשו לנו בחצי השני...

8. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

תסלח לי אם אני לא אסכים איתך. לא על זה שבארסה טובה או לא ממכבי, אלא על הגישה הפחדנית הזו שמכבי שווה ביד אליהו מול בארסה. ההפסד היום לא שינה לי דבר, מכבי חייבת לראות עצמה כפייבוריטית מול כל קבוצה בנוקיה, גם אם היא אלופת אירופה. המחצית הראשונה היתה טובה מאוד ואילולא מטווח שלשות מטורף (תזכיר לי מתי בפעם האחרונה מוריס טיווח 5-6 שלשות במשחק) מכבי היתה מנצחת, גם אם לא בהפרש הרצוי. ממתי מכבי קולעת עונשין ב-60%? אז גם לא צריך לגמד את הצהובים יותר מדי. אף אחד לא בנה הר של ציפיות וגם יתרון ביתיות לא היה מבטיח פיינל פור כמו שעכשיו אף אחד לא אומר שנעוף עקב חוסר ביתיות. לצערי הפתיחות המזוויעות של רבעים 3,4 וההארכה, היו בעוכרינו. היה נראה כאילו השחקנים חושבים קודם על ההפרש ורק אח"כ על בכלל לנצח. חבל, אבל לא קרה שום דבר.

נערך לאחרונה ב: ‏25/2/11
  9. samoel Member

דווקא למען האמת אני חושב שפאסקואל ניצח היום את מכבי ולא אף אחד אחר מבארסה.
    הוא בא מוכן למשחק עלה עם ריקי(שאיאפשר להוציא לו את הכדור מהיד) נבארו (עוד מוביל כדור נהדר) ואנדרסון בעמדה 3, הלחץ של מכבי כפי שטענתי לא אפקטיבי. אבל דווקא בשלב הזה דיוויד גבר עליו. פרקינס נדבק לאמא של נבארו אידסון שידע את אנדרסון משני צידי המגרש. וכל מה שנשאר לו זה לחפש שפן, בהחלט הוא מצא אחד - טרנס מוריס. פשוט העיף שלשה בקור רוח, לא בצורה של שחקן גדול סתם העיף ואחרי זה עוד אחת עם הבאזר, וזה שמר את צ'אבי ובארסה במשחק במחצית הראשונה(שבה היינו חייבים לדרוס אותם).

ואז מגיע השוס. כל מה שעניין את פסקואל במחצית השניה זה שנבארו יהיה בעניינים כלום לא היה חשוב רק לפנות את נבארו, והוא לא טיפש נבארו גם ידע למצוא את נדונג לכמה נקודות וככה הלך היתרון. יצאנו בזול בתוצאה הסופית של רבע בו בארסה קולעת לדעתי 5/8 מהשלוש. אבל פסקואל ניצל את ההססנות של אידסון שחזרה והעבירות של פרקינס(אנדרסון ידע שאם הוא לא יכול ביכולת אז אפשר בלכלוך) והשתוללות של פארגו שכביכול שמר אותנו בתמונה עם 10 נקודות אבל למעשה חירב את משחק ההתקפה עם שטויות ומשחק סוליסטי - לא משתף את אליהו ואידסון שהיו מפתחות במחצית הראשונה עם 18 נקודות ביחד(נדמה לי אל תתפסו אותי במילה). אז כל הפינוי הזה של נבארו וההכנסה שלו למשחק גם אם זה בכוח בצורה יחסית היא בהחלט ניהול משחק למופת. לדיוויד אין הרבה מה לעשות עם זה החברה גם קצת התעייפו(למרות שלא ברור לי איך אחרי 15 דקות מנוחה לא מצליחים להמשיך להידבק לוריד של לה בומבה מילא זה היה קורה ברבע הרביעי).

ואז הגיע אנדרסון והוכיח לכולם כמה הוא טיפש, ההזדמנות של פרקינס להכניס לו את הזרג הזה - והוא עשה את זה. למה לא התפוצצנו בהארכה? אלוהים יודע מה קרה שם.

יש סיכוי גם כשהביתיות לא איתנו, אבל דיוויד הוא מכביסט אמיתי וכשהוא אמר מינוס 10 הוא הוכיח את זה - כי מכביסט אמיתי לא אומר קודם ננצח הוא תמיד חושב על מקום ראשון!

אני לא אדבר על הבנאדם(כן כן בנאדם אפילו לא שחקן כדורסל) הקטן אנדרסון בטח ראיתם מספיק טוב גם בטלויזיה.

אני כן רוצה להגיד שהיום חזיתי פשוט בענק. לה בומבה הוא אחד השחקנים הגדולים שראיתי, הדומיננטיות שלו היא זהה לזו של פארקר בעיני. שחקנים שונים בוודאי חלש ממנו בתחום ההגנה אבל הדומיננטיות על המגרש - היכולת לפרגן ולא לקחת על עצמו - להוריד לחץ מאחרים(אפסים כאנדרסון) תכונות של כוכב אמיתי. אני לא מכיר את דראזן אבל נראה לי שהוא גם סקורר ברמתו וכנראה השחקן האירופאי(כן כן גם גאסול וגם נוביצקי וגם פארקר) הגדול ביותר. אמנם 14 נקודות ואמנם מחצית ראשונה הוא נסגר נהדר אבל הוא מעייף את כולם פשוט בלתי עציר!

10. zivmay Member

ההפסד אתמול נבע ב2 גורמים-
    1- איפה האיזורית מצ'אפ? ההגנה הזאת הורגת כל קבוצה. ראינו שבמחצית השנייה משהו לא עבד, היה אפשר ורצוי לעבור לסוג הגנה שכזה. אני בטוח שהמשחק היה משתנה לטובת מכבי, כי אף קבוצה באירופה לא הצליחה לפתור את האיזורית הזו.

2- מזל, אין מה לעשות, במחצית השנייה ( וגם טיפה בראשונה) בארסה פשוט קלעו מכל מצב, רוב הזריקות היו גם עם יד על הפנים, אין מה לעשות נגד זה.

למרות ההפסד, אני בטוח שאנחנו יכולים לנצח אותם, ואני בטוח שבלאט יסיק מסקנות.

11. k_700 Member

טיווח גם טיווח.
    כשהיה במכבי היה מבין המובילים ביורוליג באחוזי הקליעה מ3. עמד יותר מחצי עונה על 60 אחוז.
    מוריס זה אחד הגניבות הגדולות שהגיעו לאירופה.

עדיין קשה לי לעכל את העזיבה שלו. אחד משחקני ההגנה החכמים שיצא לי לראות באירופה(אחד מהחוסמים הטובים ביותר בתולדות המכללות בארה"ב, שיחק במרילנד).

איזה ידיים ארוכות יש לו. לא משנה כמה תצמד אליו זה לא יזיז לו כי הוא יקבור את השלשה.
    יש לו זריקה שמזכירה קצת את הזריקה של קווין גארנט אבל הטווח שלו הוא מה-3.

ועדיין מכבי יכולה להיות גאה מאוד על ההופעה שלה אתמול.

12. k_700 Member

סמואל, הוא עולה תמיד עם ריקי רוביו, נאברו ובחודשיים האחרונים גם תמיד עם אנדרסון.
    שום דבר חדש ושוב דבר מפתיע. אני לא נדהמתי מההתנהלות שלו אתמול. הוא לא שלף שום שפן מהכובע. הוא פשוט שיחק עם הרוטציה שלו.

הוא לא נתן לניסיונות של מכבי להוציא עבירות מהשחקנים שלו להשפיע על המשחק. וזה אולי הדבר הכי בולט שהוא הצליח לעשות.

שמתם לב מתי יצאו השחקנים שלו ב5 עבירות? שמתם לב שכמעט כל פוזישן בהתקפה הוא עשה חילוף.
    פשוט מדהים, שחקן לכל פוזישן. אין אף סגל כזה באירופה.

לה בומבה הוא הסט שוטר הכי טוב באירופה.
    קלע נדיר, אחראי, סופר חכם. כמה שחקנים אתם מכירים שיבואו לנוקיה ואחרי 0 נקודות במחצית יבואו ויתנו מחצית שנייה מהסרטים כאילו המחצית הראשונה לא הייתה קיימת.

לגבי ההשוואה לפארקר. אין מה להשוות. פארקר היה הכוכב הכי גדול באירופה בשתי הצדדים של המגרש.
    לא סתם הוא אחד היה תקופה ארוכה אחד מהסטופרים הכי נחשבים גם בNBA.
    הוא כל כך אתלט, כל כך חכם, משחק עם שתי ידיים, קלע נדיר.

אין עוד שחקן כמו פארקר. לה בומבה הוא ווינר לא פחות מפארקר אבל בכל יום בשנה אני לוקח את פארקר של אותה תקופה.

באשר לדראזן, לא היה ולא יהיה קלע אירופאי יותר גדול ממנו.
    ניצח את הנבחרות הכי גדולות אולי של ארה"ב. מומלץ לראות את הסרט שוולאדה דיבץ עשה עליו בESPN.
    אגב, אתה מגזים. נבארו ממש לא יותר גדול מנוביצקי, גאסול ופארקר. הם ליגה אחרת שאף שחקן באירופה לא יוכל להגיע לקרסוליים שלהם. גם לה בומבה.

13. samoel Member

לה בומבה עשה גם עשה מספרים מפלצתיים מול נבחרות גדולות נכון יש לו את הזכות להיות ספרדי ולשחק עם נבחרת שתעשה בשביולו את החסימות ובטח את ההגנה, אבל הוא ענק והוא בקאדר שלהם.

אני אמרתי פארקר הוא שחקן אחר הוא גם אישיות(נבארו נראה לי גם כזה, לדוגמא בניגוד לרוביו לא הלך והתחבק עם אנדרסון וקפץ ושמח - עוד יום בעבודה), ולא יהיה כמוהו, אבל מבחינת הדומיננטיות אני לא זוכר שחקן כזה מאז פארקר. ובוודאי שאני אקח את פארקר לקבוצה שלי לפני נבארו אין פה בכלל שאלה.

לא שלף שפן? מוריס היה הגבוה החמישי שעלה בברצלונה, אתמול היה השלישי. לא ניהל את המשחק? רוביו מחזיק הרבה בכדור אז לחצי השני הוא עלה עם סאדה שניהל עבור נבארו את המשחק. לפני שלוש שנים פסקואל הגיע למשחק מול שרף בנחיתות ברורה, היה לו עדיין סגל גדול וחזק(נכון שלא כמו עכשיו) אבל היה ברור שמכבי עם חצי ניקולה בלי פייזר תעשה את זה כי חאבי לא מנוסה - הוא עשה התקדמות עצומה בעיני והוא מאמן מעולה. אנשים יכולים להגיד שהוא עושה רכבת חילופים לא קשורה למשחק אבל אני חושב שזה לא נכון והוא עלה למחצית השניה אחרי בתכנון מדוקדקת עם תוכנית שהביאה לו נצחון(השלשות של נבארו מי שיסתכל היו חופשיות כתוצאה מחסימות על חסימות על חסימות, לא מאשים את מכבי כי זה היה יחסית בסוף שעון וזה קשה, הוא זריז ועשו לו מיליוני חסימות).

14. k_700 Member

נאברו מבחינת האופי בהחלט מקצוען מהרמות הגבוהות וראוי להיות בחלק הזה עם השחקנים האירופאיים הגדולים ביותר.
    אבל מבחינת היכולות על המגרש הוא ממש לא מגיע לרמות שלהם.
    גאסול הוא לא רק הסנטר האירופאי הכי טוב הוא גם לדעת רבים הסנטר הכי טוב בליגה.
    נוביצקי אחד הקלעים הכי מדהימים בNBA ולדעתי הפוורוד הכי יעיל.
    פארקר כבר שנים אחד הרכזים החודרים הטובים בליגה. ראיתי לא מזמן טבלה, העונה מבין הגארדים הוא מקום 4 בהוצאת עבירות כתוצאה מחדירה.
    תוסיף לזה את העובדה שהוא המנוע של אחת הקבוצות הגדולות בעשור האחרון בשNBA, מוסר נהדר וגם גארד אתלטי.

נאברו הוא קלע נהדר אבל עם כל הכבוד בשNBA ראו שקשה לו והוא בטח לא מגיע לרמות הגבוהות ביותר.
    ההגנה שלו מאוד חלשה לרמות של הNBA. הוא לא נמצא באותה רמת אתלטיות, מהירות וכוח עם הרכזים שהיו אז בתקופתו בNBA.
    מאז רמת האתלטיות של הרכזים בNBA רק עלתה כשמפלצות כמו רוז, אוונס, וול הגיעו לNBA ורכזים שאז היו צעירים ומוכשרים כמו דרון וויליאמס ופול הם היום המובילים בNBA.

כן, באירופה הוא כנראה השחקן הכי טוב. אבל בוא לא נהפוך אותו למה שהוא לא יכול להיות.

אחד הדברים שאני הכי אוהב באנתוני פארקר זה העובדה שהוא הצליח להשלים עם המעבר לNBA. מהכוכב הכי גדול באירופה הוא לקח על עצמו מצוין את תפקיד הרול פלאייר בהתחלה. שחקן שישי. אחרי זה הוא נכנס לחמישייה כסמול פוורוד, שיפר את הקליעה ל-3 והפך לשומר מדהים.
    בגלל זה כל כך הרבה קבוצות מעריכות אותו וגם בגיל 32 כל כך הרבה קבוצות רבו עליו יומיים לפני סיום חלון העברות.

לגבי פאסקוול. שלא ישמע מדברי שאני לא מעריך אותו. בסך הכל טענתי שמה שהוא עשה במכבי ממש לא מפתיע. אם תראה קצת את בארסה בליגה תראה שגם שם הוא משתמש בהרבה מאוד חילופים. זה ממש לא מפתיע. לדעתי הוא ממש פיתח שיטה שבארסה כבר רגילךה לשחק בה. לפי השיטה כל שחקן כמעט יכול לצאת אחרי 2 דקות על המגרש, למעט כמה שחקנים שהם באנקר למערך(רוביו, נאברו).

הוא מריץ כל כך הרבה הרכבים שזה מדהים עד כמה שהם מתואמים ביחד.
    ממש לא מפתיע אותי שמוריס עלה כגבוה 3 אתמול. בלא מעט משחקים הוא עולה ככה. הוא מכיר את מכבי טוב מאוד, שיחק הרבה בנוקיה ופסקוואל פשוט האמין בו. לגבי הקליעה שלו היא לא מפתיע אותי בכלל.
    גם במכבי היה אחד מקלעי ה-3 הכי טובים באותה עונה שהגיעו לגמר.
    אמרתי כבר שבזכות הידיים הארוכות שלו והזריקה שמזכירה את הזריקה של קווין גארנט כמעט אי אפשר לשמור עליו.
    רק שחקנים עם ידיים ארוכות אולי כמו הנדריקס אבל זה מסוכן לתת להנדריקס לצאת אליו עד ל-3 ולכן הרבה פעמים נשלחו אליו אליהו או בלו וזה כאמור לא ממש עוזר.

ניצחון לא מפתיע של בארסה. היא קבוצה מצוינת שנכנסה לפורמה בזמן האחרון. היא קבוצת חצי שני מדהימה, רוטציה שלא נגמרת, ואנשים הספיקו לשכוח שהיא גם אלופת אירופה.

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לדעתי, אם נקבל את קאחה לבוראל, אנחנו לא פייבוריטים (50/50), אבל מול פאו של השנה, עם כל הכבוד לאואקה, וכמובן ריטאס, מכבי פייבוריטית לעבור.