יורוליג 2010/11

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י idans10, ‏18/10/10.

1. shlomydavid מנהלים

2. shlomydavid מנהלים

3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם ניקח 5 פליטים מגן צ'רלס קלור, זה יראה יותר טוב מאשר נגד גדיניה...מביךךךךךךךך

4. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

מדהים כמה עד כמה הרמה של קבוצות הירוליג נמוכה השנה, נגד קבוצה בליגה הישראלית קשה יותר למכבי מאשר נגד הקבוצות האלו. למעשה כבר ברבע הראשון מכבי עשתה את רוב העבודה, ונתנה לעצמה ייתרון שדי קשה לאבד, בכל מקרה גם במחצית השנייה היא המשיכה באותו הקצב, ואני לא זוכר מתי מכבי קלעה 52 נקודות כבר בחצי, כמות גבוהה גם למשחק ביתי.
    מילה על מצ'באן, פעם ראשונה שאני רואה אותו העונה, ואין ספק שמדובר בשחקן כשרוני מאוד, מהיר מאוד ביחס לגובהו, קליעה טובה מחצי מרחק, רואים את הפוטנציאל הטמון בו ביחס לגילו. רק דבר אחד לא מובן לי וזה על איזו משפצת מתכנן בלאט לתת לו לשחק, כי רואים די בבירור שהעמדה הטבעית שלו היא 4 ולא 5. תחליף לסופו הוא לא, מזכיר לי את אותה הבעיה עם אנדריקס. חשבתי שהכוונה הייתה להביא מחליף לסופו בדקות שבהן הוא נח, אז גרין רואה בכל זאת פחות דקות משחק, אך תחליף כרגע עדיין אין.

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

הרמה קשה יותר נגד קבוצות ישראליות? ממש אבל ממש לא. הליגה בארץ היא בושה, במיוחד השנה של הקבוצות נגד מכבי...לרבות הפועל ירושלים! מכבי התקשתה בליגה בסך הכל במשחק אחד, והיא הפסידה בו, בכל השאר, ההפרש לא נראה לי ירד מ-20!!!!!!! הבית הזה מביך בדיוק כמו הליגה הישראלית, עצם העובדה שניצחון של קאחה על פרטיזן במחזור האחרון, אחרי שהפסידה 5 משחקים רצוף! ייתן לה את המקום השני בבית הוא בדיחה, בית שמכבי מנצחת אותו בפער של 4 משחקים על המקום השני!!!

אין לי ספק שמצ'באן יסתדר הרבה יותר כשהוא יצטרך, בעמדה 5 מאשר הנדריקס הבינוני והפרווה.

אגב המשחק הזה של בארסה ממחיש עוד יותר כמה העונה הקודמת היתה חד פעמית עבור הסגל הגדול שלה...עם כל הכבוד, היא אפילו לא מתקרבת לשושלת של מכבי ת"א 2003-2005 או של ספליט 88-90 וגם לא לקבוצות הגדולות שלקחו אליפויות אירופה עבור פאו (00, 02, 07 ו-09) או צסק"א (06 ו-08). בארסה קבוצה שהיתה לה התעלות רגעית וניצלה את החולשה הגדולה של היורוליג בשנה שעברה, הרבה יותר מזו של השנה, וטיילה בקלילות מרגיזה לתואר.

הדירוגים (יעודכן בהמשך):

דרג א' - מכבי ת"א, סיינה, אולימפיאקוס, פאנאתנייקוס
    דרג ב' - פנרבחצ'ה, ריאל מדריד, לובליאנה, קאחה לבוראל
    דרג ג' - אפס פילזן, מאלאגה, ז'לגיריס קובנה, ברצלונה
    דרג ד' - ריטאס וילנה, רומא, פרטיזן בלגרד, ולנסיה

כללים להגרלה:

* קבוצות ששיחקו באותו בית לא יכולות להשתבץ אחת עם השניה
    * קבוצות מאותה מדינה לא יכולות להיפגש אחת עם השניה (פרט לספרד ובתנאי שלא שיחקו אחת עם השניה בשלב הקודם כמובן)

הבית הקל: מכבי, לובליאנה, מאלאגה, ריטאס/רומא
    הבית הקשה: מכבי, ריאל מדריד, ברצלונה, ריטאס וילנה/רומא

נערך לאחרונה ב: ‏23/12/10
  6. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

בלאגן...

גם אם תמנע מבארסה - אתה חייב גם להתפלל להמנע מהצלבה עם הבית של אולי/פנא ובארסה.

7. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני חושב שאנחנו קצת מגזימים כאן....

קודם כל שאפו למכבי, שעשתה את העבודה שלה על הצד הטוב ביותר וסיימה במאזן מדהים שאני לא זוכר כמוהו ממנה אי פעם. זה שהבית היה פחות חזק או יותר חזק לא אמור לעניין, אף אחד, אפילו לא האופטימיסטים ביותר, לא הימרו על כזה מאזן לאחר התבוסה בויטוריה.

דבר שני, ברור שהיריבות בשלב הבא יהיו חזקות יותר, אבל כבר ראינו השנה את הגדולות נעקצות ואפילו בארסה הגדולה הפסידה פעמיים או שלוש לקבוצות נחותות ממכבי. אז נכון שזו עדיין בארסה וביום אחד הם יכולים להתהפך עליך עם 20 הפרש, אבל כבר ראינו השנה שהם פגיעים ויחד עם מאצ'בן אני באמת חושב שיש לנו קבוצה טובה מאוד. המטרות של מכבי הן פיינל פור וכדי להגיע לשם צריך לשחק מול אריות היורוליג, אין מה לעשות. חוץ מזה, כשכבר קיבלנו "הגרלה קלה" עם ביתיות בשנה שעברה, ראינו איך נגמר. מה שיבוא ברוך הבא ואני דווקא חושב שבכל מקרה מכבי תבוא כפייבוריטית ומי שלא יכבד אותנוף יקבל בראש. מה שמפחיד אותי זה נושא הקליעה הלא יציבה של פרקינס-פארגו-בורשטיין-אידסון, כי בשלבים הבאים זה עלול להיות קטלני. ומה יהיה עם הנדריקס? אני חושב שמכבי לא צריכה אותו, הוא גם כך לא משותף הרבה ותורם בהתאם, אז שלפחות גרין ישחק.

אה ואלכס, אין מה להשוות בין היורוליג החלש לליגת קופל העוד יותר חלשה. מספיק לראות את "ההצלחה" הכבירה של שאר הקבוצות הישראליות בליגות האירופאיות היותר חלשות, כדי להבין את הרמה כאן....

8. shlomydavid מנהלים

נערך לאחרונה ב: ‏24/12/10
  9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מבין למה אומרים שלובליאנה, רומא וברצלונה זה בית המוות?! זה בית שמכבי צולחת אותו בקלות מהמקום השני! בקלות. רומא זה פח בבית ובחוץ, לובליאנה זה ניצחון באנקר בבית ואפשר גם לנצח בחות, רק ברצלונה יכולה להיות בעיה אבל גם היא ניתנת לניצחון.

10. samoel Member

אני קצת מתבייש.
    אבל אפילו אותי המשחק הזה קצת לא עניין.
    התחלתי מול הטלויזיה, ואחרי הרבע הראשון היה ברור לאן הרוח נושבת הרשיתי לעצמי להתקלח ולזפזפ בין המחשב לטלויזיה.

שאפו לדיוויד והחבורה על סיום מעולה של הסיבוב, בסטייל עם טעם מתוק. הדעות לגבי הבית אמנם לא צריכות לעניין אבל הם נכונות הדומיננטיות של מכבי בבית הזה פשוט עצובה. האם זה הקבוצות? או שזו מכבי. לא יודע לא איכפת הכל מתאפס.

אידסון חזר לעצמו וזה מה שחשוב, מאצ'בן בא עם רוח לחימה ורצון להוכיח וזה גם מצויין. וסופו היה נהדר ויוצא לפגרה במצב רוח מרומם לדעתי.

אין ספק שפרקינס(בעיקר פרקינס) חייב לשפר את הקליעה שלו ולזרוק פחות כשלא הולך אתמול לא פעם עשה שטויות והיה עדיף שיוותר על הכדור. אני שואל מתי צ'אק אידסון יקלע קליעה בזריקה ל-2. זה פשוט מצחיק. ועל בורשטיין חבל להרחיב.

לגבי ההגרלות - לא לא נפגוש את ריאל וברצלונה באותו הבית - כי בשלב כזה יהיה אפשר להימנע מכך. עד כמה שנדמה לי גם החוק הזה חזק יותר מחוק אותה קבוצה מאותו הבית לא? בכל אופן בית המוות הרווח הוא כמובן עם לובליאנה ובארסה, מצד שני לובליאנה היא העדיפה מבין קבוצות דרג ב', אז מי יודע?

בכל אופן להערכתי מכבי תצלח את הטופ 16 לא משנה באיזה בית(אם לא יקרה משהו חריג/פציעה קשה, בעיקר של סופו - שעדיין כרגע אין תחליף מאצ'בן בעמדה 5 זה פתרון נחמד לחלק מהזמן - תלוי בהרכב היריב בעיקר, לא בלתי אפשרי זה מה שניסיתי להגיד כאן).

בית המוות להערכתי הוא דווקא הצלבה עם ריאל ופילזן או מאלאגה ופנראולקר.
    לכולם לדעתי ברור שהבית הקל ביותר יהיה עם לובליאנה מלאגה ורומא(אם יתאפשר במסגרת ההגבלות ואם לא אז ריטאס)

נתרכז בעצמנו ונצליח. זה מה שבלאט עשה בתחילת העונה והביא אותנו להיות כל כך דומיננטים קודם כל ייצב את הסגל שלו ובנה אותו בצלמו ובדמותו אח"כ עבר להתרכז ביריבה.

מ-כ-ב-י!!!

נערך לאחרונה ב: ‏24/12/10
  11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

חבר'ה, את מי שנקבל בהגרלה נקבל בשמחה...מכבי הראתה בבית הזה שהיא מסוגלת ביום טוב לנצח כל קבוצה. אני יודע שרבים בתקשורת הישראלית הפכו את הבית הזה לטיול, אבל מבחינתי אלה שטויות. ברור שמכבי לא שובצה בבית הכי קשה, אבל לנצח בפיוניר, מוסקבה וקובנה לא עושים בכל שנה.

בכל זאת קצת מדאיג אותי מה קורה עם הקו האחורי שפשוט קולע באחוזים נמוכים מדי. פרקינס פשוט מפחד לקחת זריקות, בורשטיין זורק לרב מלבנים לעבר הסל ופארגו לא מורגש. לשמחתי פניני שוב מקבל דקות וצריך לקוות שגם בלותנטל יכנס לכושר רציני.

גם אני מודה שבהרבה דקות למעשה נרדמתי ולא ממש שמתי לב מה קורה בטלוויזיה, אבל קצת הפתיע אותי לרעה הגובה של מאצ'בן. מה דעתכם, האם הוא באמת יכול להיות המחליף של סופו ולהיות סנטר שיעצור ענקים מקבוצות הצמרת האירופאיות? יהיה מעניין לראות מה יקרה עם ליאור אליהו ויניב גרין. דווקא האחרון יכול לתת כמה דקות של 'מכות' וזה אולי טוב.

יצאנו לפגרה של חודש ואז נראה לאיזו בית נחזור. מעניין בכל מקרה יהיה!

12. LIVERPOOL87 Member

יש אומנם כמה אופציות להגרלה, לפי דעתי העסק כבר גמור והבית יהיה עם אולימפיה ,ברצלונה ורומא.
    אני לא חושב שיש למכבי מה לפחד, מה שכן אני חושב שצריך משחק פתיחה ביתי בשביל הביטחון.
    אחרי חודש פגרה, משחק מול ברסה בחוץ יכול להיות בעייתי.

מכבי צריכה לעבור כל בית וגם בבית עם ברצלונה צריך לסיים ראשונים.

אבל לדעתי מה שקובע הוא הבית השני אותו מגרילה מכבי כיריבה פוטנציאלית בהצלבה.
    גם אם מכבי מקבלת את ברצלונה בבית ומסיימת שניה, הקבוצה הראתה שיש לה כוח גם בחוץ ומול כל קבוצה שנקבל בחוץ בשני המשחקים בהצלבה אפשר לגנוב אחד.
    אם זאת תהיה ריאל , הם יהיו בצרות.

הכל תלוי בנו, רק שהקבוצה תמשיך באותו קו אחרי הפגרה ויהיה בסדר.

נערך לאחרונה ב: ‏25/12/10
  13. yocki land Member

לפי איזשהו פורום כדורסל בין-לאומי, חישבו בו הרבה אפשרויות לפי חוקי ההגרלה הרשמיים של יול"ב ומסתבר שלפי כל ההגבלות יש רק תוצאה אחת אפשרית להגרלה:

מכבי-לובליאנה-בצלונה-רומא.
    פאנאתיאקוס-פנרבצ'חה-מאלגה-פרטיזן.
    סיינה-ריאל-ז'לגריש-ולנסיה.
    אולימפיאקוס-ויטוריה-אפס פילזן-ראייטס וילנה.

הרבה חישובים מסובכים הם עשו שם אבל ההסברים נראים די הגיוניים.

נערך לאחרונה ב: ‏27/12/10
  14. k_700 Member

יש לינק או משהו לפורום?

15. yocki land Member

http://forums.interbasket.net/f11/top-16-draw-15360/p4.html
    מבוסס בין השאר על זה שאת השתיים מאותה מדינה משאירים לסוף (כלומר לדרג 4, כלומר לולנסיה, לפי תקנות ההגרלה ולנסיה חייבת לפגוש עוד ספרדית בסופו של דבר).
    ואז מתחילים לעשות עוד כל מיני אלימנציות עד שמגיעים לארבעת הבתים הללו.
    יש מצב שזה לא בהכרח נכון אבל זה החישוב שם.

נערך לאחרונה ב: ‏27/12/10