מכבי ביום לא גדול מנצחת קבוצה שעל הנייר יש לה קבוצה לא פחות טובה והיא עם הגב לקיר. מה זה אומר? סוף רבע שלישי ורבע רביעי מצויין של מכבי עשו את העבודה. יום שחור במיוחד של אידסון, אבל במחצית השנייה הספסל בהנהגת פניני ובלותנטאל התעוררו והשאירו את הניצחון בהיכל ואת הרוסים מחוץ ליורוליג. אני לא חושש ממה יקרה בשלב הבא, ברור שיהיה יותר קשה, אבל ברור גם שמכבי תביא עוד סנטר. לדעתי צריך לתת להנדריקס הזדמנות לשחק ליד סופו או הסנטר/פורוורד החדש. הבחור עדיין לא מחובר לקבוצה ואם לא מחליפים אותו אז צריכים לשנות להכניס אותו לרוטציה. עופר שלח דיבר על זה שברצלונה שהפסידה היום תסיים כנראה במקום השני ועלולה לפגוש את מכבי. עם כל הכבוד לקבוצה הזאת (מקצועית מכבד, כקבוצה סולד ממנה) העונה היא לא הראתה בנתיים את הכושר של לפני עונה. נכון, יש לה פצועים, אבל מכבי לא פראיירים. יגיע בקרוב שחקן קו קדמי חדש ואנחנו נתחיל בדף חדש. בבית הזו מכבי הכירה גם משחקים פחות טובים, אבל לרבות התבוסה במחזור הראשון הקבוצה ניצחה. לי יש אמונה שבלאט יכול לקחת את הקבוצה הזאת לפיינל פור למרות שברור לי שבשלב הבא יהיה יותר קשה!
אני מסכים עם מה שאמרת, שי. זה גם נראה כאילו השחקנים פשוט רוצים כבר לסיים עם הבית הזה ולעבור למשימה הבאה והאמת, קשה להאשים אותם אבל הם עדיין מקצועניים וגם ביום זוועתי שלנו אנחנו מנצחים קבוצה טובה כמו חימקי (מה אתם יודעים, רוסיה ללא נציגה במפעל). גם אני חושב שכמו שברצלונה נראית עד כה, היא זו שתצטרך לפחד מאיתנו ולא להיפך, אבל ברור שמעכשיו הסיפור רק יילך ויהיה קשה יותר. ושוב אני אומר...כמה מזל לויטוריה שפגשה אותנו אצלה בבית במחזור הראשון כי מאז, איפה הם ואיפה אנחנו.... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
http://img195.imageshack.us/img195/3461/euroleaguelogoo.Xxx סיינה מחצה את פנרבחצ'ה, בארסה הפסידה בוילנה - סיכום משחקי יום חמישי (מתוך וואלה). 13 נק' להלפרין בניצחון אולימפיאקוס על שרלרואה (מתוך וואלה).
במהלך הערב אמרנו אתמול שאם זה מה שדיוויד רצה, שהיה אומר לנו לא היינו באים. מה זו החמישייה ההזויה הזאת? גרין, הנדריקס, פארגו טל ופניני? נדמה לי. פשוט זלזול. ממצב של 14-7 הרוסים פשוט הפכו את הקערה בקלות. עשו לנו 15-0 מהשלשה בסוף הרבע הראשון. ביזיון מוחלט בהיכל. כל התחלואים עלו וקבוצה יותר קצינית מחימקי כנראה לא הייתה משאירה סיכוי למכבי אתמול. אפילו כשפתחנו טוב כבר את המחצית השניה(על אף כניסה מטופשת לחלוטין בתחילת הרבע של מי אם לא פארגו) מכבי היו בפיגור 10 עמוק בתוך הרבע. ואז הידית של פניני השתחררה פרקינס נדבק ללנגפורד לוריד וזה התחיל להשתלם כשהאחרון התעייף מעט והחל להטיא. חימקי יצא מהזון ומכבי בהיכל (למרות ניסיונות טובים של סקריולו באמצעות פסקי זמן) רצה ונישאת על כנפי האנרגיה והחשמל וקשה מאוד מולה. זה היה משחק שאם ההתעוררות היתה יותר מאוחרת הייתי מעדיף להפסיד. למה? כי לא נראינו טוב ברובו ועדיף לקבל סטירה ולראות שכשאתה לא טוב אתה תשלם ולא להרגיש בלתי מנוצח. אבל ההתעוררות הייתה בזמן ונתנה תחושה שמשחק היה שקול ברובו ולא איזשהי גניבה, ועל כן היה חשוב דווקא לנצח כשגם הפסד(כמובן אחרי שהמקום הראשון עוד הובטח מבעוד מועד) לא היה סוף העולם. אתמול ניתן היה לראות את הנסיגה בדקות של פניני. איך אני אומר דבר כזה אחרי משחק מעולה שלו? פניני היה חלש להחריד בהגנה, עברו אותו כמו מים הוא לא זז טוב עם הרגליים וכל הזמן זור יד לפנים של השחקן, הוא נותן מטר ועדיין עוברים אותו. אה כן, אני לא מדבר על שחקן אתלט ומהיר כמו קית' לנגפורד, אני מדבר על זוראן פלאניניץ' שחקן טוב ומעולה ככל שיהיה אבל מבחינה פיזית ומוטורית(כשפיניני בלי כדר) לא אמור להיות לו יתרון משמעותי יותר מדי מול גיא, ולכן, דיוויד משחקים רבים לא משתף כמעט את הקלעי הטוב ביותר כרגע בקבוצה זו בעיה. לקלעי השני הגעתי : בלו נתן המון בהגנה השקיע הרבה ומול שחקנים זריזים ומהירים ממנו, וכנראה לא נשאר לו כח לקבור אפילו שלשות חופשיות, אין ספק שללא אליהו מכבי בבעיה מבחינת השיטה, בלו מתאים פחות וגם נשחק מהר יותר ככה. אני חושב שחלק מהפיגור והמשחק הלא טוב היה ההסתגלות של מכבי, היציאה מהשטנץ ומהתבנית עם הפציעה של ליאור הפריעה. לא שאני מחזיק ממנו יותר מדי, והוא לא נתן יותר מדי משחקים גדולים בשלב הזה(גם במשחקים שנתן נקודות הגיעו בגארבאג') אבל כנראה שהוא מתאים לתבנית של דיוויד ואתמול עושה רושם שהבורג הזה היה חסר. בנוסף אני אוסיף לכל מי שצידד בהטחת האבטיחים היעילה שלו, אתמול ממש חופשי הוא החטיא כך (כמה שזה לא יציב!!! תבינו כבר זו לא זריקה וקבוצות נורמאליות ימררו לו את החיים) וכשכבר הבין שעדיף שיגיע לטבעת נפצע לצערנו. אידסון צריך לזכות עכשיו לחסד, אחרי 8 מחזורים בהם היה אי של יציבות - גם ימים רעים מתקבלים. ועם כל זאת 4 אסיסטים ו-5 ריבאונדים. סטטיסטיקה סבירה ביחס לזמן. הכדור סירב להיכנס וזה השפיע על הבטחון, בעיקר אחרי שאתה מחטיא שתי זריקות קלילות לחלוטין בפתיחת המשחק. לטעמי מי שניצח וזוכה למעט מדי כרדיט או לפחות לא נמצא באור הזרקורים כמו אחרים, הוא דורון פרקינס. הגנה מצויינת, מלחמה ללא פשרות, קבלת החלטות(כמעט מוחלטת אין מה לעשות אף אחד לא מושלם) טובה למדי, וגם כשהוא נכנס לסל יודע להרים ראש ומצא לא פעם שחקנים פנויים לסל קל יותר, סבלנות היא מפתח בלשבור קבוצה במומנטום. ומילה אחרונה: מי אמר ששחקן כמו שאראס לא יכול לתת 20 דקות ברמות הכי גבוהות : 11 נקודות 10 אסיסטים מול ברצלונה אמש.
http://img225.imageshack.us/img225/9360/ves1m.Xxx באמת וסלי צריך להיות אחד האירופאיים הכי אתלטיים אולי אי פעם.. לפי מה שהבנתי יש לו שנה קשה השנה אבל עם איך שהקבוצה שלו התפרקה ככה זה מובן.. במשחקים שלו נגד מכבי זה נראה כאילו לא אכפת לו כבר. הוא פשוט תפור על הNBA, באמת כישרון יוצא דופן.. יש לו פוטנציאל להגיע כ"כ רחוק וכ"כ הרבה להשתפר... בטח הוא יירד כמה מקומות בדראפט של שנה הבאה לפחות ממה שחזו לו(לרוב טופ 5-6), אבל אם הוא יילך לקבוצה שיודעת ואוהבת לרוץ ויהיו סבלניים איתו הוא הולך להיות שחקן שחקן.
לא האמנתי שזה יקרה... מילאן מאצ'באן שחקן מכבי אלקטרה תל אביב ל-5 שנים הבאות. כל כלי התקשורת מדווחים שהוא חתום. מקווה לראות הודעה רשמית מהמועדון. אני שמח שהוא עשה את ההחלטה הנכונה עבורו, בקאחה הוא היה אוכל מרור, הוא הגיע לקבוצה שעובדת מצוין, נטולת אגו, מאמן גדול עם חיבור מצוין לשחקנים. הולך להיות טירוף בטופ 16!
אפשר קצת יותר פרטים עליו ואולי סרטון? לא מכיר אותו בכלל למרות ששמעתי שהוא טוב (אבל כמה פעמים כבר שמענו את זה..).
באמת אתלט משובח אבל מה שכרגע מונע ממנו להיות משהו רציני בליגה הטובה בעולם זה בעיקר הקליעה. קצת מזכיר לי את כספי רק יותר אתלט. שומר בחסד, ממושמע ואין לי ספק שעוד יגיע לNBA. הם פשוט מומחים בזה הסרבים. לגבי מאצ'בן. לא יודע למה אבל זה אחד הגבוהים באירופה שאני הכי אוהב. עקבתי אחריו עוד מאליפות אירופה. שחקן חכם מאוד, יד טובה ל-3, יד לא רעה בצבע, ריבאונדר טוב(שימו לב למספרים שלו השנה!!!!!), קולע מצוין השנה, מוסר גבוה טוב. על הנייר זה נראה וויצ'יץ' אבל לקבוצה הלוחמת, האתלטית של בלאט, זו שצריכה גובה ובעיקר שחקן מהיר ליד סופו ולא עוד אחד כבד אני לא בטוח שהוא מתאים. אבל שוב, בלאט הוא מנהל משחק מצוין. אולי לא יוציאו ממנו את מלוא הפוטנציאל בקבוצה הנוכחית(ואולי כן) אבל בטוח שהוורסטליות שלו תשרת את בלאט. זו באמת גניבה מבחינת מכבי. גם בגלל שהוא מגיע באמצע העונה, גם כי הוא חותם ל5 וחצי עונות וגם כי הסכום שחרור לא מטורף ומדובר ללא ספק באחד הגבוהים המבטיחים ביותר באירופה.
אחד הכישרונות הגדולים באירופה בטח בעמדה שלו 4-5 והוא רק בן 21. עד עכשיו קולע 17 נקודות בממוצע ביורוקאפ, 8 ריבאונד ו- 4 אסיסטים. והוא יודע גם לקלוע ל-3, אבל בניגוד ללאמפה שידע גם לעשות את זה, מאצבאן נלחם מתחת לסל, וקשה מאוד לעצור את הזריקה שלו. יש לו כמה בעיות בהגנה אבל לשחקן התקפי כמוהו זה לא משנה, זאת פשוט החתמה נהדרת. יש כמה סרטונים ביוטיוב, לא סרטונים טובים. אבל אני מאמין שאחרי השנה יהיה סרטון רשמי של מכבי שייצא לסקאוטים של האן בי איי. זאת הרגשה מעולה שסוף סוף מכבי מניחה את הידיים על שחקן שכל אירופה רודפת אחריו, תחושה שכבר כמה שנים טובות לא הייתה.
בנוסף, ב-11 משחקים בליגה האדריאטית עומדים הממוצעים שלו העונה על 19.5 נקודות, 7.1 ריבאונדים ו-2.7 אסיסטים למשחק. ע"פ וואללה ספורט.
וואו, זה כל כך דומה ל.. ל... ל.. צ'אק אידסון. תחליף כל מה שאמרת בנתונים של גארדים. אז מה.. שנת הסתגלות? בגלל זה החוזה ארוך. אני חושב שזה לטובה.
על הנייר מכבי עשתה דיל רציני וכרגע נותר לקוות שבקרוב נראה את הבחור משחק בשביל הקבוצה. אני מאד סקרן לדעת אם הוא יכול להחליף את סופו ולהיות האיש שיעזור לקבוצה בדקות כשהיווני הגדול צריך לנוח. האם הוא יכול לשחק ביחד עם סופו? ב'וואלה' כתבו שהוא שחקן מצוין למשחק פיק אנד רול... מבלי להיות מומחה גדול לכשרונות הצעירים ביבשת נראה לי שמכבי הצליחה לחטוף אותו לפני שאולי באמת היה מועמד להגיע ליוון או ספרד. בכל זאת טוב לדעת שמכבי פשוט נחשבת לאימפרייה של ממש כשגם האוהדים מצליחים להיות נקודת פלוס בשביל שחקני חיזוק. עם כל הכבוד לאוהדי פרטיזן וקבוצות אחרות מכבי תמיד מביאה הכי הרבה אוהדים למשחקי פיינל פור והדבר בהחלט עזר למאצ'בן לרצות להגיע ליד אליהו.
כמו שנאמר כאן "הניצחון" הגדול של מכבי הוא העובדה שגם פנאתנייקוס וגם עוד קבוצה בכירה היו מאוד רציניות בנושא. כולנו זוכרים איך החבר'ה של פנא באו לבלגרד יום אחרי שקיבלו בראש מפרטיזן ועם שתי מזוודות מלאות לקחו את פקוביץ'.... מול קבוצות כאלה בדרך כלל "מראש" אין למכבי סיכוי, אבל הפעם המקרה היה שונה, וכנראה (לפחות כך פורסם) שובר השיוויון היה דיוויד בלאט אותו הסרבי מאוד מעריך. לגבי השנה יש גם סיכוי לא קטן שהבחור "יהרוס" את המרקם הנהדר שיש במכבי, אבל לפחות בראיה עתידית - מדובר בעיסקה שקשה לי לראות אותה נכשלת.
לפי פורום אירופאי אחד סיינה עוקבת אחרי שון ג'יימס. בין אם זה נכון ובין אם לא , זה פשוט פשע שמכבי לא מחתימה אותו. אתמול הוא הוריד 18 ריבאונד!! זה מספר מהאגדות! אני לא מבין למה לא להביא אותו, בסופו של דבר המחיר שלו לא גבוה, הוא ישמח להגיע למכבי, נכון שזה ידחק את ליאור וכמובן יחסל את גרין אבל לטובת מכבי ואם רוצים לכוון לגביע היורוליג שון ג'יימס הוא מה שחסר כרגע. מקווה שזה לא נכון ומישהו בקבוצה יתעורר, שחקן הפנים הטוב בליגה (לפחות עד הלילה שמילאן נוחת) לא משחק במכבי אלא בבני השרון.