יורוליג 2010/11

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י idans10, ‏18/10/10.

1. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

הבתים אחרי משחקי מחזור 5 - יום רביעי:

בית א'

1. פרטיזן בלגרד 3 2 8
    2. מכבי תל אביב 3 1 7
    3. ז'לגיריס קובנה 3 1 7
    4. קאחה לבוראל ויטוריה 2 3 7
    ------------------------
    5. חימקי מוסקבה 2 2 6
    6. פרוקום גדיניה 0 4 4

פרטיזן בלגרד - קאחה לבוראל ויטוריה 71:74

בית ב'

1. אולימפיאקוס פיראוס 4 1 9
    2. ריאל מדריד 3 2 8
    3. לוטומטיקה רומא 2 3 7
    4. ברוס באסקטס באמברג 2 2 6
    -------------------------------
    5. אוניקאחה מאלאגה 2 2 6
    6. ספירו שארלרואה 1 4 6

וירטוס רומא - אולימפיאקוס פיראוס 86:71
    ספירו שארלרואה - ריאל מדריד 49:67

בית ג'

1. פנרבחצ'ה אולקר 4 1 9
    2. מונטפסקי סיינה 4 1 9
    3. ברצלונה 3 2 8
    4. שולה באסקט 3 2 8
    -------------------------
    5. ריטאס וילה 1 4 6
    6. ציבונה זאגרב 0 5 5

ריטאס וילנה - ציבונה זאגרב 62:90
    שולה באסקט - פנרבחצ'ה אולקר 78:82
    מונטפסקי סיינה - ברצלונה 67:76

בית ד'

1. יוניון אולימפיה לובליאנה 4 1 9
    2. פאנאתנייקוס אתונה 3 1 8
    3. פאוור אלקטרוניקס ולנסיה 2 3 7
    4. ארמאני מילאנו 2 2 6
    -------------------------
    5. אפס פילזן איסטנבול 2 2 6
    6. צסק"א מוסקבה 1 3 5

יוניון אולימפיה לובליאנה - פאוור אלקטרוניקס ולנסיה 68:72

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בנתיים מצבה של מכבי בבית רק משתפר. פרטיזן ניצחה במשחק מרתק אחרי שברבע האחרון המשחק כבר היה נראה סגור לטובת הספרדים. אם מכבי מנצחת מחר היא פותחת כבר פער של שני משחקים על קאחה לבוראל שפתאום לא נראית אותה קבוצה אחרי שהביסה את מכבי. יש לי הרבה ביקורת על מכבי, אבל אם מחר ננצח מצבנו באמת בכלל לא רע.

לגבי ריאל, עומר, בוא אל תגזים. נכון, הם לוזרים, אבל מדובר בכל זאת בקבוצה עם מאמן רציני ביותר על הקווים. גם ברצלונה הפסידה הערב באיטליה כך שספרד ביום באמת לא טוב.

תוצאה מפתיעה נוספת:
    פנרבחצ'ה/אולקר מפסידה בצרפת לשולה.

3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה רק מעצים את הניצחון של מכבי ואת ההחזקה של פרטיזן עד 54 נקודות בלבד. גם חימקי הפסידה בבלגרד ועכשיו גם קאחה לבוראל אחרי שהיא הובילה 68:58!

נו אז מה אם מדובר במאמן רציני על הקווים, המאמן הזה קיבל בשנה שעברה 4 פעמים למעלה מ-25 הפרש נגד ברצלונה(היא גם ניצחה ב-40 וביותר מ-30) גם בבית וגם בחוץ! זה שווה ערך ל-5:0 בכדורגל.

שולה לאט לאט מפסיקה להפתיע, ניצחון שלישי רצוף לצרפתים! בשבוע הבא יש להם סיינה לא קל. לדעתי עם כל הכבוד לניצחון של ריטאס וילנה, יש לנו כבר 4 עולות והבית הזה מוכרע, השאלה היא על המיקום.

אולימפיה לובליאנה החזירה לעצמה הרבה ביטחון עם הניצחון הזה, ומחר לצסק"א יש הזדמנות מצוינת לחזור לעניינים, מול אפס פילזן, אומנם בחוץ. הפסד לא יהיה כזה נורא מבחינתם כי מילאנו וולנסיה פח ועדיין יש 4 קבוצות שעולות, מה שכן, אם היא מפסידה, המשחק במחזור הבא, נגד מילאנו באיטליה, זה משחק על כל הקמפיין, כי מילאנו בואו נזכור ניצחה ב-15 ברוסיה, אם מילאנו מנצחת אז צסק"א ב-95 אחוז מחוץ ליורוליג כבר אחרי השלב הראשון אבל גם אם היא תנצח, בהנחה שהיא תסיים עם אותו מאזן כמו ולנסיה, היא חייבת לנצח ב-26 הפרש וזה גם בעייתי מבחינתה אבל המצב שלה לא כזה נוראי כמו שמציירים את זה במיוחד כשולנסיה הפסידה היום ללובליאנה.

אם נחזור שניה לבית של מכבי, יש למכבי 2 משחקים חשובים, אחד נגד פרוקום גדיניה ואחד נגד קאחה לבוראל, שניהם בבית כמובן. אם מכבי מנצחת את שניהם היא מבטיחה לעצמה את המקום השני בוודאות אם לא את הראשון. העפלה תהיה מאוד מעניינת ופרט לגדיניה שלדעתי כבר סיימה את הסיפור שלה ומי שתמעד מולה תהיה בחוץ, כל ה-5 קבוצות יכולות לעלות. קאחה לבוראל לא נראית טוב והפסד בשבוע הבא יכול לסבך אותה מאוד מאוד. אתם מתארים לכם שקאחה לבוראל וצסק"א עפות כבר בהתחלה?

בבית ב' אותי זה לא מפתיע שריאל מפסידה. היא לא משחקת טוב תחת מסינה, בשנה שעברה היא היתה חרפתית, השנה היא גם בינונית ולדעתי דיאור פישר זה לא שחקן, יש להם את וליצ'קוביץ' המצוין שלדעתי מאוד מאכזב, הלוואי שהוא היה במכבי. אולימפיאקוס בשלב הבא בוודאות, מאלאגה, באמברג, וריאל מדריד לדעתי יהיו בשלב הבא. שארלרואה למרות הניצחון לא יעלו, ולדעתי רומא לא תעלה איתם, קבוצה מאוד גרועה.

העולות לדעתי מהבתים יהיו (לא לפי הסדר):

מכבי ת"א, חימקי , פרטיזן, קאחה לבוראל
    אולימפיאקוס, ריאל, באמברג, מאלאגה
    פנרבחצ'ה, בארסה, סיינה, שולה
    פאנאתנייקוס, אפס פילזן, לובליאנה ומילאנו

המודחות:

צסק"א, פרוקום, ז'לגיריס, ולנסיה, שארלרואה, רומא, ציבונה וריטאס

נערך לאחרונה ב: ‏18/11/10
  4. k_700 Member

יא אללה מי היה מאמין שקאחה לברורל תמצא את עצמה עם שני הפסדים רצופים ועוד אחרי הפתיחה המדהימה שלה מול מכבי.
    מה שמוכיח שכנראה שהשינוי שעבר על המועדון בקיץ בכל זאת מראה את אותותיו. ספליטר זה חסרון שלא הצליחו למצוא לו מחליף בינתיים.
    כשאמרתי שהניצחון של מכבי בפרטיזן הוא המשמעותי ביותר לא סתם אמרתי את זה.
    פרטיזן זו קבוצה שתתחבר לאט לאט ותקח הרבה נקודות לקבוצות במפעל. מכבי תצטרך להמנע משאננות. משחק סופר קשה שמכבי חייבת לנצח.

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

3 הפסדים רצופים...

6. zivmay Member

שאלה 'טיפה' לא קשורה- מישהו יודע איפה לעזאזל אלן אנדרסון? :aaaoffto:

7. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

4 הפסדים רצופים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx , למי ששכח, המשחק הבא שלהם הוא בנוקיה

8. yocki land Member

שמתי לב לאיזושהיא מגמה כללית בכדורסל האירופאי העונה אז למי שיש כח לקרוא חפירה שיקרא את זה:

לא אמרו כאן על זה כלום אבל ברצלונה שוב מפסידה, אמנם לסיינה בחוץ אבל עדיין זה מראה שהקבוצה שהפסידה רק פעמיים שנה שעברה כל היורוליג (בנקודה אחרי הארכה בבלגרד ועוד פעם לריאל שנה שעברה) ופעמיים כבר עכשיו אחרי חמישה משחקים בלבד.

זה לא רק זה, אני רואה את זה כמגמה כללית ביורוליג בעקבות השיטה החדשה. רוב השחקנים לא רגילים לשיטה החדשה וחלק מנצלים אותה כנגד ההתקפה של הקבוצה השנייה. תסכלו על כל הגדולות של אירופה שנה שעברה, לא הסתגלו לשיטה החדשה.
    אתם בטח אומרים לעצמכם "אז מה גם לקבוצה השנייה יש את הבעיות האלה".
    אז הקטע הוא שיש קבוצות שהסתגלו לזה. לאו דווקא קבוצות גאונות כדורסל או משהו, אלא פשוט בד"כ קבוצות עם סגל שיודע לשים שלשות ולתת פאולים, ועוד כל מיני דברים שדורשים לא יכולות כדורסל מדהימות וגם לא שכל אלא בעיקר בעיקר מזל.

תראו את הקבוצות שמנצלות את זה: פנרצבחה, שולה, גם ז'לגריש ובאמברג במידה מסוימת, לובליאנה כמובן, ואפילו (אולי בעיקר) מכבי.
    אז שאך אחד לא יתפלא בסוף עם הפיינל פור לא יכלול אף אחת ממי שהייתה שם שנה שעברה. לא יווניות לא ספרדיות ולא צסק"א. ואולי אני סתם טועה ובשלב השני של המפעל הכל יחזור לקדמותו.

מה אתם אומרים?

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע, ההרגשה שלי שמוקדם מדי לדבר על 'מהפכה באירופה'. אולימפיאקוס עושה רושם מצוין, פאו יכולה הערב לעלות למאזן 4-1, אפילו ריאל יכולה עוד לעשות הרבה נצחונות יפים.

ללא ספק שיש כמה קבוצות עליהן כן כדאי לדבר בטח אלה שהופיעו בפיינל פור האחרון. צסק"א בבעיה, אבל כל עוד היא לא בחוץ לא הייתי ממהר להספיד אותה. מה שכן, אחרי אינספור שנים בטופ האירופאי אולי גם הקבוצה הזאת צריכה להתרגל לזמנים קצת אחרים. בסה"כ זה לדעתי די טבעי. פרטיזן פשוט התפרקה ושחקניה נודדים עכשיו בכל הקבוצות העשירות. חייבים גם לציין את העובדה שדושקו וויושביץ' עבד המון שנים בקבוצה, המערכת צריכה להתרגל למאמן חדש וזה לוקח זמן. לדעתי לא נראה אותם בפיינל פור השנה. ברצלונה, תמיד יותר קל לשחק כקבוצה מועמדת לאליפות מאשר לקבוצה שהאלופה היוצאת. אני די מוכן לשים הרבה כסף בשביל שנראה את ברצלונה בפיינל פור השנה.

אני מניח שאחרי סיום שלב הבתים הנוכחי אנחנו נוכל לקבוע קצת יותר, כרגע אני לא ממש מתרשם כאילו הדברים תלויים בשיטה החדשה.

10. yocki land Member

ראיתי עכשיו את ז'לגריש מארחת את חימקי וגם מנצחת ניצחון ביתי טוב ועולה ל4-1, בדרך כנראה לקרב על ראשות הבית מול מכבי.
    בית א' הולך ומשתבח עם הזמן... מפתיע מאוד בינתיים.

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

משחק די פשוט למכבי והדבר שמדהים אותי זו ההגנה בחצי של הפולנים. כבר הרבה זמן לא ראיתי באירופה קבוצה שלוחצת בצורה כל כך יעילה. מגיעות לבלאט המון מחמאות על הקטע הזה. שם גם רואים את הכשרון של פרקינס ופארגו. האחרון צלף הערב גם כמה שלשות, אבל פרקינס נשאר בעיה התקפית.

בכל מקרה לא צריך יותר מדי להסתכל על הכוס הריק. מכבי הפכה את המשחק הזה לקל וכולי תקווה שהיא לא תרדם ברבע השלישי.

מלה אחרונה על פאצסאס. ידעתי שהפנים של הבחור הזה מוכרים לי והנה מצאתי שהוא שיחק בארץ בעונת 98-99. אני חשבתי שהוא שיחק בגליל, אבל התברר שהוא שיחק כעונה בראשל"צ. משום מה לא זכור לי שהאיש הזה כזה חמום מח. אלוהים ישמור אם אתה צריך לקבל את הגערות שלו בכל פעם שאתה עושה טעות...זה באמת מוגזם.

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא חושב שצריכים לדבר הרבה זמן על המשחק הזה...הצגה צהובה עם חמום מוח ליטאי על הקווים של הפולנים...

לפעמים צריכים כאלה משחקים בזירה האירופאית כדי לצבור ביטחון. בהחלט פחדתי מירידת מתח במחצית השנייה, אבל מכבי המשיכה ללחוץ על הדוושה. בערב שכזה חבל לדבר על הדברים השליליים שראיתי בעיקר במחצית הראשונה.

אנחנו ממשיכים הלאה כשקאחה לבוראל תבוא לבקר בהיכל. עוד ניצחון ומכבי בדרך לעלייה לשלב הבא מהמקום הראשון.

13. LIVERPOOL87 Member

הצגה מרשימה של כדורסל, הגנה אדירה, למרות שהלחץ בתחילת המשחק על הפולנים לא היה טוב, קבוצה אחרת היתה מפרקת את מכבי בת]פתיחה וגם בלאט עכשיו מדבר על זה, אני התלהבתי מהגנה אבל אמרתי לעצמי שזה טוב ויפה אבל מול יריב מזעזע.

סתם דבר קטן שהציק לי הוא הסל של שארפ בסיום.
    כמה שאני התגעגעתי ל40 הפרש, שלא נראה פה שנים, לדעתי לשמור על כבוד היריב והכדורסל חשוב מהפרשים כאלו ואחרים, והיה עדיף ללחוץ להם את היד יפה וללכת להתכונן למשחק הבא,
    לא יודע אולי זה רק לי הציק אבל לא אהבתי את זה.

בסך הכל משחק מצוין, יש קבוצה אדירה אבל צריך להזהר מויטוריה שיודעת שהפסד כאן וכנראה הם מסיימים 3 ומטה.

14. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

שי, לא קראת את פרוייקא פתיחת העונה שלי?!?!?!??? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

מסכים, כל מילה על המשחק מיותרת, אחת מהקבוצות החלשות שנתקלתי בהן ביורוליג בשנים האחרונות, לטעמי קבוצת מרכז טבלה ומעלה אצלנו. שבוע הבא קאחה, לטעמי אנחנו מנצחים אם כי עדיין צריך להזהר. לא האמנתי שככה הספרדים יתפרקו אחרי התצוגה על מכבי, אבל אולי בכל זאת מכבי היא הטובה בבית.

פאצ'סאס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

15. LIVERPOOL87 Member

ד"א מכבי הולכת להסתבך בהמשך, היא פתחה יוצא מן הכלל, הבעיה שהקבוצות הגדולות פחות, יש סיכוי גדול מאוד שברסה וריאל יהיו דרג שני, צסק"א שממשיכה להפסיד יכולה אם היא תשתפר להגיע לדרג 4 , ככה שגם אם נעלה מהמקום הראשון יהיה קשה להגיד שהתחמקנו מהענקיות באירופה, כי עוד חודשיים ברצלונה תהיה קבוצה מסוכנת בהרבה מסיינה ומפנר עם כל הכבוד לפיתחה המצוינת שלהן.