יורוליג 2007/8

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏6/9/07.

1. Dimitar Berbatov Member

הבנתי, הבעיה של מכבי היא ביינום.
    אין ספק אתה מבין בכדורסל, אני יוציא קמפיין שתחליף את שלח בערוץ 10!

2. zivmay Member

:aaarofl: הבנתי שאתה שונא את מכבי... אבל לא עד כדי כך..

3. samoel Member

ראית משחק, ניהול משחק, אסיסטים, קליעה מדהימה ל-3. שליטה בקצב. מה לא? אפילו ההגנה שלו לא רעה. העובדה מדברת בעד עצמה ברגע שהוא נכנס מכבי התפרקה לחלוטין ואם איכשהו היא דגדה את מלאגה, זה נעלם עם הכניסה.

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2715123,00.html

אתה עדיין עומד על ה- 600?

אני מניח שבסוף הוא קצת הפשר שכן מכבי כבר השקיעו סכומים רבים עם החזרת פארקר באותה עונה, אבל לא 400 אלף דולר.

שנראה פה את גרסא אחרת לירטין, את זה היו צריכים לעשות בקיץ, כשויתרו על שאראס. (אני כבר אמרתי שחסכון בפיזר וקאמינגס היה מנחית את שאראס כי זה בערך הפער בין ההצעה של היוונים להצעה של מכבי)

המעמד עבד עם המלחמה שנה שעברה וההחתמות ההזויות ביופור את פיליקס. כשלביינום גם יש חלק אבל אני עדיין אוהב אותו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
    בכל אופן מכבי עברה לשוק חדש כפי שאנחנו רואים וזה הדרום אמריקאי, באטיסטה כבר מראה ניצוצות. ואני יודע שאתה מעריך אותו אז כן מחפשים, הבעיה שהמחירים קצת מוגזמים. לא היה עדיף להשקיע את הכספים על פחות שחקנים אבל יותר טובים? ועם מאמן (דיויד וקטש כבר אמרתי שהם יכלו ליצור שילוב קטלני כמו בימי פיני את דיויד כל אחד מרגיש את המגרש מהצד האחר שלו וזה יוצר שלמות!)

4. zivmay Member

מה שראיתי על שאראס, ראיתי בחדשות ספורט לא מזמן.
    שילוב של דייויד בלאט, וקטש זה פשוט חלום שכנראה לא יתממש.

שוב פעם, לא הבנתי מה זאת אומרת התפשרות על קאמינגס ופייזר? זה ממש לא התפשרוות. אני עדיין לא מבין למה אתה עדיין תקוע בדעה שהם דרג שני באירופה.
    אפשר להבין את מה שאתה חושב על קאמינגס, בגלל שהוא שיחק בפרטיזן.
    אבל בחירה רביעית הדראפט, זה ממש לא דרג שני, במיוחד לא באירופה.

5. samoel Member

תזכיר לי איזה דרג זה מורסיה?(או איך שלא קראו לקבוצה של פייזר)
    תן לי הוכחה אחת לכך שהוא ראוי להיזכר באותה שרוה אפילו עם הייסליפ, באירופה כבר הרבה זמן כמו שאמרתי אין סנטר אמיתי, למשל סמודיש נחשב לגבוה דרד א ויודע מה הוא לא רואה את פייזר מבחינת התרומה לקבוצה(למרות שהם בתפקידים שונים אבל פייזר שעמור להיות מעין עוגן כפי ששסמודיש בצסקא אפשר לראות את ההבדלים). הרזומה של פייזר מדבר יותר ממה שהוא עושה על המגרש, וכרגע הוא משחק כמו גבוה דרג ג, רוצה כמה שחקנים שאוכלים אותו?
    פאפאדופולוס,קאמבלה, זיזיץ', סמודיש, פקוביץ'(או לא יודע אחד הקראטים הצעירים האלה שעבר לספרד נדמה לי) כמובן שאתמול ראינו את הייסליפ.

אני לא אמרתי התפשרות על קאמינגס ופייזר, הם בהחלט שני שחקנים שכשהובאו היה נראה שהם נחוצים ביותר, אני רק אומר שבחירה נכונה יותר יכלה להיעשות, ואני מדבר על העובדה שפדרמן הצהיר כי ההצעה של פנא לשאראס הייתה בגדר משהו בלתי אפשרי, תוריד את שני החוזים האלה (מדברים על סכום של כ-2 מיליון דולר שמכבי הציעה לשאראס) ותקבל חוזה שיכול להתחרות על כל שחקן באירופה.

נעשו טעויות וטעויות ייעשו. אבל אין ספק שמכרו לנו הרבה לוקשים עם קאדר כזה של שחקנים קבוצה שנבנתה בצלם ההתקפה אבל שכחו שכדי להגיע להתקפה צריך קודם לעבור\ד בהגנה.

6. Mr.Eko Member

למה בדיוק חשבו במכבי שקטש יצליח יותר מספאחיה עם כל הכבוד לקטש... הרי ספאחיה הוא מאמן עם קבלות,מאמן עם ניסיון אבל קטש עדיין למעשה לא הוכיח את עצמו. בהנהלה של מכבי לקחו עם הימור עם קטש,נכון שהוא היה מצויין בגליל אבל מאיפה להם שהוא יצליח גם ביורוליג..? לדעתי קטש היה צריך ללכת לקבוצה קטנה באירופה לצבור כמה שיותר ניסיון ואז לנסות את מזלו במכבי. כמובן שזאת תחילת עונה ויכול להיות שזה באמת בגלל שהשחקנים לא יתחברו... אבל לא יכול להיות שמכבי מפסידה לקבוצה כמו מלאגה שהיתרון היחיד שיש לקבוצה הזאת זה מהשלוש.! מלאגה היא קבוצה בינונית.... וגם לא יכול להיות ששחקני מכבי נותנים לשחקנים של מלאגה כזאת חופשיות מתחת לסל..... ברור שהם יחטפו בראש.
    הפסד מביך מאוד אם להגיד את האמת.

7. דנידין Member

מה קטש מתכנן הפעם? ממשיך להאמין בביינום? חינוך? שינוי עמדה? רוטציה?

8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לא יודע מה קטש מתכנן אבל המטרה היא ברורה וחסר לקטש שלא מנצחים היום. משחקי הבית הם בגדר מאסט ווין, קטש אבל עם כל הצער שבדבר לא מקבל על נצחונות בית נקודות זכות אצלי, משחקי בית זאת מטלה שהוא חייב להשיג. נקודות זכות קטש יקבל רק אם נראה קבוצה באמת מגובשת, חזקה, שמנצחת בחוץ, עזבו מנצחת, נראית בחוץ כמו קבוצה גדולה אמיתית, עד עכשיו במשחקי החוץ מכבי נראית כמו הפועל ירושלים ביום טוב, שזה ממש לא מנחם.
    מכבי צריכה לנצח את ציבונה, ציבונה בחוץ לא מאיימת ולא אמורה לאיים על מכבי. קטש במדד אצלי לא ירוויח היום שום נקודה, הוא יכול רק להפסיד.

9. a.m Member

ציבונה חלשה, מכבי בינונית מינוס, לא יאומן איך יתרון של 20 ומשהו נקודות כמעט הולך להארכה...
    אבל הניצחון חשוב מאוד אחרי מה שהיה במחזור הקודם, חשוב היה להחזיר לשחקנים את הביטחון ביורוליג, במשחק הבא מכבי חייבים ניצחון ראשון בחוץ על מילאנו שהיא הכי חלשה בבית.

10. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

מהמעט שראיתי הבנתי שמכבי השנה זה בלוף אחד גדול, אל תפתחו ציפיות, כגודל הציפיה גודל האכזבה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

11. לירן מנהל כללי מנהל כללי

איום ונורא, אין לי מה לומר מעבר.

12. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

מדהים איך משחק שהיה בידיים של מכבי, הופך למותח בדקות הסיום.
    מכבי קבוצה פשוט לא טובה, גם בדקות שבהן היא ברחה לציבונה, אלו היו דקות שבהן הקרואטים איבדו את הכדור התקפה אחר התקפה, ועשו טעויות איומות הן בהתקפה והן בהגנה.
    שארפ כרגיל היה במקום הנכון ובזמן הנכון לאורך המשחק כולו, וגם פייזר היה סביר. מי שהפתיע אותי לטובה היה גרסיה, שכאשר נותר פנוי מחוץ לקשת הראה שיש לו יד לא רעה, ואם ייתנו לו את ההזדמנויות הוא בהחלט יכול לתרום.
    מכבי בסיכום המשחק הזה מנצחת, אך עם יכולת כזו אני לא אהיה מופתע אם במשחק החוץ הבא, היא תחזור להפסיד.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏23/11/07
  13. zivmay Member

סף השבירה של מכבי פשוט שואף לאפס. רק כמה דקות טובות הייתה הנעת כדור ששהביאה סלים יפים.
    אני מתחיל להאמין שאם מחברים שחקנים כמו של מכבי לקבוצה אחת, זה נראה איום ונורא. או שפשוט השמן וויצ'יץ ובורשטיין יעשו את שלהם.

14. samoel Member

פשוט לא להאמין,
    אבל בעצם למה לא? עודד לא מנוסה, הוא לא יודע כיצד לדרוס, אבי אורנן רשם במעריב היום שפיני לא היה מתחיל חילופים חברתיים ב- 23 , גם ביציע דיברנו על זה שה- 17 בסוף רבע 3 לא מספיק והיינו צריכים לעשות אותו 30. אבל זאת מכבי של השנה, קבוצה שחסר לה שכל בטח ובטח בלי ניקו. קבוצה שנשארת על עמוד טווח בין 36 שהוא אמור להיות בסה"כ שחקן משלים של קילינג היא בבעייה עצומה(עם כל הכבוד לדרק שארפ על משחק ענק). קבוצה שהרכזים שלה לא מתפקדים והלפרין הוא הרכז הראשון היא קבוצה באמת של טופ סיקסטין ולא יותר.

עוד לגבי הלפרין, חסר לו כל כך הקילינג אינסטינקט זה משהו שהיה שם אותו באן ביי איי, את השלשה הגדולה הוא שם ביתרון 20, אבל שאתה צריך שלשה שתייאש את הקרואטים נדמה לי ב-5 הפרש למכבי, מאותו מקום עם לא מעט זמן לכוון זה לא נכנס, אין לו את זה לבחור. קטש החזיר את כספי אבל היה ברור שהוא לא יתן את מה שנתן בהתחלה כי הוא הספיק להתקרר(ובצדק בעיית עבירות מוקדמת 2 אחרי 5 דקות) והכל בגלל חוזה דפוק. לפחות גארסיה מראה סימנים של שחקן חכם, זורק שצריך מניע שצריך רץ לריבאונד התקפה שצריך. באטיסטה ממשיך להיות "חמור" והסטטיסטיקה של פייזר קצת משקרת 10 נקודות אבל כמה פאול סל נפסלו לו?

מי שאמר שמילאנו חלשה לא ממש מדייק, הקבוצה לא ממשת את הפוטנציאל שלה, קבוצה שמנצחת את סלוניקי בחוץ(שללא כל ספק ויסכימו איתי כולם בבית שלה היא אחת מקבוצות היורוליג היותר טובות) היא לא קבוצה חלשה. עם זאת מכבי צריכה לנצח במילאנו כי אני לא רואה במה היא יותר טובה כרגע מציבונה של אתמול.

15. Dimitar Berbatov Member

ציבונה אחת הקבוצות הגרועות שהגיעו לארץ בשנים האחרונות, זאת קבוצת יול"ב. חבל שנבחרת קרואטיה בכדורגל לא משחקת כמו ציבונה.
    על מכבי נאמר כבר הכל. הבעיה של מכבי גדולה. זה לא רק הבעיה בקו האחורי עם הלפרין שאם הוא ימשיך לברוח מהכדור, ויחפש את הדרך הפשוטה, הוא ימשיך להיות שחקן שמתנדנד בין ספסל לחמישיה, (שיקח דוגמה מעמרי כספי, שחקן עם חוצפה חיובית), זה לא רק קאמינגס שממשיך עם החוסר בטחון,
    הבעיה של מכבי חמורה מזאת, היא קבוצה לא יציבה, שמגיע לשיא שלה אי שם ברבע השלישי, וחוזרת תוך דקות ספורות ליכולתה הרגילה. המזל הגדול של מכבי, כמו שרשם שלח בטור שלו במעריב - היא ההגרלה הקלה, שתספק למכבי משחקי הגנה לטופ 16, עד כה זה יספיק, להמשך ממש לא.