קטש עושה טעות בהרכבים שהוא עולה. כל עוד וויצ'יץ' פצוע, פייזר חייב להיות כשחקן עמדה מספר חמש, בכדי שלא נראה אותו יוצא החוצה יותר מדי ולראות גם את מוריס המצוין בהרכב. דבר שני, קטש לא יכול לתת לביינום לנהל את המשחק, ביינום יכול לשחק כשחקן מספר 2, כי יש לו חדירות מצוינות. קאמינגס מנהל משחק מצוין, דומה לאריאל מקדונלד, הוא זה שצריך לנהל את המשחק, להחליט איזה תרגיל עושים בהתקפה הבאה. אותו דבר הלפרין, שהוא אמור להיות המחליף של קאמינגס. לבלות'נטל יש קליעה לשלוש מצוינת, רק צריך להחזיר לו את הבטחון, והוא אחלה להרכב בתור עמדה מספר שלוש, עד שבורשטיין ישוב סוף סוף. גארסיה מחליף שלו ושל ביינום, כספי גם הוא לעמדה מספר שלוש. בחזרה לפייזר - פייזר שחקן חזק, חבל על כל העבירות, מה שצריך לעשות זה לתת לו את הכדור, והוא קרש סל. לא כל כך קשה. רק להיות בצבע, מתחת לסל, כל הזמן, ולשמור שלא יהיה שלוש שניות. כרגע, אם הוא לא יכול להתחיל לעשות את זה, לבאטיסטה תיהיה הרבה עבודה בתור המחליף שלו, וכבר היום ראינו שברגע שלומדים אותו קשה לו מאוד, כי הוא שחקן של כמה מהלכים, לא מגוון.
מאיר תרגע. קאמינגס גארד טוב, אל תהרוג אותו כבר עכשיו, תשמור קצת לשלבים המאוחרים של העונה. אני מסכים, הוא נראה לא טוב עכשיו. ולדעתי, הוא הבעיה הכי גדולה של מכבי. כי מלבד קאמינגס אין למכבי רכז, אלא אם כן קטש רוצה לתת את האחריות לביינום שיכול להכריע משחק ברגע של גאונות, ולגמור אותו עם עוד איבוד. גם הלפרין לא הפתרון ל"בעית קאמינגס". הבחור הזה כל-כך לא יציב. נתן משחק מצוין נגד לה מאן, ולפני כן היה פנטסטי באליפות אירופה עם הנבחרת, אבל הנה, הוא שוב פעם בורח מאחריות ומהכדור. אם שופטים עד כה, קטש כשל בבחירת הזרים, מלבד באטיסטה הוא שחקן ספסל מצוין, אבל לא ליותר מ-20 דקות. גם הרוטציה, שלדעתי מוגזמת ומגוכחת לא מוסיפה לקטש. התקשורת עד עכשיו עדינה כלפי קטש, אבל מיתשהו תבוא הביקורת, ובצדק. אגב, היום ראיתם מחזה מדהים - בלותנטאל חדר פנימה תוך כדי כדרור, ואפילו סחט עבירה באלגנטיות. וברצינות, הוא שחקן טוב, אבל זה שהוא שחקן חמישיה לפחות עד שבורשטיין חוזר וזה יקח זמן, רק מראה כמה מכבי מדרדרת בשנים האחרונות. רק לפני 3-4 שנים בלותנטאל היה במכבי בתור שחקן מחליף. גם העונה הוא היה אמור להיות כזה אבל אז הגיע הפציעה של בורשטיין, אז קטש הביא מחליף. ועד עכשיו, המחליף לא מספק את הסחורה. וזה רק מראה עד מכבי לאט לאט מתדרדרת, פעם היו מגיעים אליה השחקנים הטובים באירופה, עכשיו אלה רק שחקנים בינונים שנפלטו מה-NBA או מקבוצות סוג ב' באירופה. לי אין טענות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
קאמינגס הזה אחד הגרועים. יעני הוא זה שאמור להוביל את הקבוצה? בושה אני יודע שזה עוד מאוד מוקדם, אבל אתה לא רואה כלום אצלו. פשוט כלום
נמנע ממני לראות את המשחק לכן אני לא יוכל ממש להגיב מקצועית אבל די ברור איך נראיתה מכבי. עודד קטש חייב לתת לעצמו סתירה לחי מצלצלת, הוא חייב להתעורר. למכבי אסור להיות עוד קבוצה באירופה, מכבי היא תמיד חייבת להיות בטופ וקבוצה שחוששים ממנה, אחרי העונה הרעה אשתקד העונה הביאו למאמן את כל הכלים, הקבוצה נבנתה מוקדם, בחירת הסגל נעשתה בצורה מושלמת, בלי הפרעות ובדיוק כראות הצוות המקצועי, משמע- אין תירוצים! היה מספיק זמן להתחבר, הסגל נבנה מאוד מוקדם, יש סגל מאוד רחב, מה שאומר שהפציעה של ניקולה ממש לא צריכה להוות שום תירוץ ובינתיים אין שום הבדל בין הקבוצה הזאת לקבוצה של ספאחיה. חוטפת בראש בחוץ, מנצחת בזכות הקהל בבית, לא כך צריכה להיראות מכבי, כך צריכה להיראות קבוצה קטנה באירופה, מכבי לא כזאת, אסור לה להיות כזאת. קטש תתעורר.
שנה שעברה מאלאגה עלתה לפיינל פור מהמקום בשישי! תראו, אני ממש לא מבין את מכבי, זה כנראה מזוריות יתר. סגל כזה, וזה מה שיוצא. באמת אני מופתע ואפילו יותר מדי. קאמינגס הוא אכן אחד הרכזים הטובים באירופה, כנראה שוכחים לו את מה שהוא עשה בשנים בפרטיזן, ואיך הוא האכיל את מכבי מרורים שנה שעברה. אני בטוח שכולם מסכימים איתי, שעם סגל כזה מכבי לא צריכה להפיסד, ובטח ובטח בהפרשים כאלה. שוב, ושוב פעם אני אומר. להעיף את ביינום מהההרכב. כי הוא הורס הכל, פשוט הכל. הוא לא שומר, הוא משתגע. וישר איך שהוא כנכנס ברבע הרביעי, מה קרה? מכבי התפרקה. אחרי שהם היו במומנטום קבוע. גם מזל רע משחק כאן, מלאגה שהפסידה את כל המשחקים, ברבע הרביעי, בהפרש של 9 נק'. מנצחת אותו בפלוס 15? קבוצות תמיד מתפוצצות מול מכבי, כי מה לעשות הן תמיד יהיו אנדרדוג. שור התחתונה, עם סגל כזה, מכבי חייבת להוציא, הרבה אבל הרבה יותר.
לירן, ודווקא קבוצה שאמורה להיראות כמו מה שתארת סוגרת מחזור 4 עם 4 נצחנות ריטאס וילנה. יניב אמרת שהוא מנהל מצויין, אני יכול להגיד לך שדווקא היום בניגוד למשחק הקודם כשהוא היה על המגרש הוא באמת ז שהחזיק בכדור ושוב - שום דבר מיוחד לא קרה, מכבי לא חזרה לעניינים, הוא אפילו פתח בחמישיה על מנת לנהל את המשחק, אבל הוא עושה שטויות ראינו את זה במתפרצת ההיא, אבל אליו כולם רחמנים, בעוד שאת וויל היו כבר מעלים לגרדום. רק אני רוצה להזכיר לכולם שבעידן הקודם של קטש במכבי, מכבי הייתה באמת עוד קבוצה. הוא היה צריך ללמוד ממאמן אמיתי. שנה אחת או שתיים עוזר ואז לזרוק אותו לבריכה של הגדולים, לא ככה, בלי מצופים. כל כך הרבה נזרק על שחקנים אבל דווקא בעמדת המאמן חסכו עלינו, ואנחנו משלמים על חוסר הניסיון, עתיד יש לו, את זה לדעתי נראה בקדנציה השנייה. אבל בתור אוהד, אני מאמץ את מה שוויל ביינום אמר , הקהל צריך לתמוך גם שקשה ורע ולא לשרוק לשחקן או מאמן על חילוף או החלטה לא נכונה בוז. עודד מלך ישראל חי חי וקיים!! זיומאי, שטויות מה זה הקשקוש הזה על הרבע האחרון, אין כזה דבר, אתה שוכח שקאמינגס האכיל את מכבי מרורים כי למכבי לא היה רכז, אבל ראינו שבנוקיה הוא השתנק בערך ב-4 התקפות האחרונות, חוכמה גדולה על ביינום, רואים שכל אירופה מצליחה עליו, קאמינגס הוא לעילוי, לדעתי עוד שחקן, אני מקווה שהוא יתאפס ויחזור להיות לפחות השחקן הממושמע שהגיע לכאן כי זה בהחלט הוא יודע להיות.
שוב פעם בקשר, למה שקורה במכבי. ספאחיה השנה, פשוט מריץ את טא וויטוריה, לעונה שנראת די טובה, בלי סקולה, ובלי גבוה דומיננטי. הם משחקים בדיוק איך שהוא שיחק עם ריטאס. הבעיה במכבי זה הלחץ, שנה שעברה ספאחיה הגיע, ותוך כמה משחקים קטלו אותו. הלחץ במכבי הוא גורם מכריע, עד שלא יביאו שחקנים עם ראש חזק, וביטחון יתר אני לא רואה את מכבי מצליחה. לפחות שני שחקנים כאלה יש לנו, וזה פייזר וויצ'יץ. הבעיה אצל פייזר, זה האגו והחוסר סבלנות. ושחקן שדומה לזה, הוא ביינום. רק שהוא טיפש חסר שכל.
כן, שחקנים ששוים 900 עד שני מיליון דולר לעונה, זה שחקנים דרג ב'. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx בלותנטאל היה שחקן מחליף זה משום שלפני 4 שנים הוא היה בן 23.ף ולמכבי היה בעמדה את אנתוני פארקר. הזר ביחיד, שהוא באמת לא בליגה, זה ביינום. אפילו שב20 מיליון דולר, שזה תקציב שיא למכבי. (אפילו שהיא מכניסה הרבה יותר), היה אפשר לעשות טיפה יותר.
ריטאס בשלוש עונות האחרונות נמצאת בקו עלייה די מתמיד, אני לא יתפלא עם העונה נראה אותה עוה צעד אחד יותר. אבל גם אם כן אפיזודה חולפת. ובהחלט, מכבי בתקופת קטש הייתה שום דבר בערך, קבוצה שלא ספרו ברצינות, עד שקטש הלך, הגיע מקדונלד האגדי והתחיל למעשה את השושלת של מכבי לכיוון הצמרת האירופית. אני מקווה בשביל קטש שזה לא שידור חוזר, עזבו אותי קטש, אני מקווה בשבילנו (אלו שרוצים את מכבי למעלה) אחרי העונה העלובה בעונה שעברה, אנחנו לא צריכים עוד אחת כזאת.
אני אמרתי את זה ואני עדיין עומד על דעתי. תן לו זמן. בקשר לביינום, כבר הסכמנו שהבעיה עם הביינום לא טמונה בו, הוא פשוט שחקן שלא מתאים לשחק רכז. הבעיה שקטש לא קורא באייסוקר, והוא מאמין מאוד מאוד בביינום. קראתי כמה כתבות בנושא ביינום, ונראה שקטש ממש לוקח תחת חסותו את ביינום, ונותן לו את המפתחות להובלה וזאת טעות. קטש מנסה ללמד את ביינום מחדש כדורסל. אבל מה לעשות שביינום לא רכז ולא יהיה כזה. קטש צריך להפנים את זה. zivmay, אני מחסידיו של קאמינגס כמו שאתה רואה והוא לא אחד מהרכזים הטובים באירופה. הוא היה מצוין בפרטיזן בלגרד, אבל להשוות בין הלחץ ובכלל בין שני המועדונים הללו זה עוול למכבי. כן, שחקנים דרג ב'. פעם מכבי הביאה שחקנים מקבוצות כמו ברצלונה (שאראס, ואלופת אירופה דאז למקרה ששכחתם), פארקר שעשה דברים באירופה. עכשיו מגיעים שחקנים מפרטיזן בלגרד (ואני לא מזלזל בקאמינגס, הוא יופי של שחקן, אבל בהשוואה לשנים עברו), באטיסטה שנפלט מה-NBA, אותו כנ"ל פייזר, וגם בלותנטאל שחקן דרג ב', גם זה בקושי. מכבי בזבזה טונות של כסף על חבורה של שחקנים טובים, אבל בלי אף סטאר (עזבו לרגע את ניקולה, הוא כבר שנים במכבי), ובמכבי תמיד היה כזה, לפחות כשהיא הצליחה.
בלות'נטל השתפר מאוד מאז שהוא היה במכבי בקדנציה הקודמת. אז הוא היה אנוכי, בעייתי, אגואיסט, ואיך אומרים את זה, חש מעצמו. מאז בלות'נטל עבר כמה קבוצות והפך להיות שחקן הרבה יותר בוגר, יש לו קליעה מבחוץ ברמות הגבוהות באירופה, בתור מחליף הוא בין הטובים. רק הבעיה שבורשטיין פצוע. ד"א, תקנו אותי אם אני טועה, אבל העונה עולה כמחליף לתוך הצבע בצ'סקא, לא פחות ממרקוס גורי, שהיה במכבי, ועושה עבדה לא רעה בכלל. נוסטלגיה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/drunk.Xxx
שאראס ממש לא היה סטאר. במכבי הוא הרוויח 600 אלף דולר, פארקר ממש לא היה סטאר, אף אחד לא שמע ע להשם שלו. ובעונה הראשונה שלו במכבי הוא היה בינוני מאוד ( אז הוא עבר לרומא, וחזר למכבי משופר יותר). וכך גם וויציץ' שבשנים האחרונות, הפך להיות כזה. אתה מדבר בלי להבין. אבל השנה מכבי השקיע סכום שיא של כל הזמנים, בשחקנים. פייזר הוא השחקן היחיד שמקבל מעל מיליון דולר לעונה, על השנה הראשונה. ופייזר הוא באמת סופרסטאר. רק חבל שיש לו ראש דפוק. בלותנטאל בא אחרי, 4 שנים שבהם קלע בממוצעים מפחידים. כנ"ל גם קאמינגס. מה לעשות שהעסף עדיין לא עובד, מאיזה שהיא סיבה. כולם זוכרים את משחקי ההכנה, ומכבי פשוט לא דומה לקבוצה ששיחקה מול אולמפיאקוס, ופנאלניוס. ואל תגידו שהמשחק מול פיני, לא היה רציני. אין ספק שהיוקרה שיחקה שם לפיני. מה שאני רוצה להגיד, שאתה שלא אוהד מכבי, תמיד תחשוב רע, ותגיד איזה סגל חרא יש לנו. אבל עם סגל כזה חייבים להוציא יותר, ולסיים מקום ראשון בבית, בלי בעיה. נקווה שמתישהו בזמן הקרוב, תהיה התפוצצות. ד"א, תאמת במשחק עצמו, רק הרבע האחרון היה פשוט דוחה. שאר הרבעים, ובעיקר הרבע השלישי היו סבירים.
אני רוצה להזכיר לכם שמכבי הגיעה לגמר שלישי ברציפות עם שחקן שהוא לא רכז, היתרון היה פארקר, למכבי אין פארקר, אבל בכל זאת הייתי מצפה ממישהו לשלוט בבינום כפי שפארקר שלט בסולומון, ואז גם אם הכדור ביידים של ביינום וגם אם הוא מנהל(וראינו הבלחות ניהול פה ושם בטח ב-5 דקות הראשונות מול פילזן עד 3 האיבודים הרצופים) הוא לא יהרוס את הקבוצה כקבוצה, אולי התקפה אבל לא יוביל לקטסטרופה. זיו מאי אתה שוכח דבר חשוב, המחירים באירופה עלו ושחקני דרג ב' מקבלים היום את הסכומים עליהם אתה מדבר. חוץ מזה תראה לישחקן היום במכבי כשיר שהוא יותר טוב מקרלוס כאבזס?! למכבי היום לא היה גבוה שיעצור את הייסליפ. וזה לא חדש שכבר כמה שנים מכנים את הייסליפ היורש של באסטון, ולמה הוא לא במכבי, בעיות משמעת - לא יודע אולי נכון, אבל לבאסטון לא היו חסרות כאלה. יניב אני רוצה להגיד לך שהסנטר האמיתי האחרון שראינו פה, הגיע בתור שחקן דרג ב' מהליגה השניה בספרד, נייט האפמן. אפשר לפגוע וידעו להביא תמיד שחקנים מוכשרים בזול זאת הייתה הגדולה של מכבי. עוד דוגמא: אבוקסיס כבר נתן, גורי. עוד אחת? ניקו בעצמו הגיע מקבוצה דרג ז(עבר גדול ככל שיהיה). אבל השחקנים שנבחרו הם לא שחקנים שאתה רואה את הפוטנציאל מתממש פייזר לדוגמא ככל שהוא יהיה טוב הוא לעולם לא יהיה מספיק, כשהבאת אותו, אתה הצהרת למעשה הבאתי יורש לאנתוני פארקר, שחקן עם רזומה כה הוא ללא ספק אמור להיות היורש לפארקר, נכון לא אותו תפקיד אבל בהחלט מבחינת הובלת הקבוצה . אבל אתה לא רואה את עודד משתמש בו ועובד איתו ועליו בצורה שהוא הולך להיות הדבר הבא. בכלל אני לא אוהב אותו חשבתי שהביאו אתלט עם כל השרירים אבל זה בעיקר מכביד עליו. עוד קצת לזיומאי כרגיל כמו כולם מחפש את ההתפוצצות ההתקפית, כרגיל שוכח את פארקר של הסיבוב השני באותה עונה, שוכח שהוא הגיע פצוע ובגלל זה היה בינוני, שאראס הובא בסכום לא מבוטל ואני כמעט משוכנע שהסכום שנקבת בו מהווה כשני שליש מהאמיתי. שאראס היה אלוף אירופה להזכירך גם בנבחרות שחקן עם קבלות. הסגל לא מתאים אחד לשני זה לדעתי מה שהוא מתכוון כדורסל מנצחים כקבוצה לא כיחדים ולמכבי יש סגל מעולה כיחדים שאתה מפרק אות אותו אחד אחד באמת סגל לפיינל פור אבל קבוצה לא רואים באופק.
סליחה מר פרשן, התועיל בטובך להסביר לי? לידיעתך שאראס היה חלק גדול בזכיה של ברצלונה ביורוליג ב-2003, אם זה לא סטאר אז מה זה סטאר? סכום שיא בכל הזמנים, so what? זאת המגמה בכדורסל האירופאי. להזכיר לך שנה שעברה אמר דייויד פדרמן שהשנה הושקע סכום שיא בכל הזמנים. וכולנו זוכרים איך מכבי שיחקה ולאן היא הגיע שנה שעברה. בשביל פאו, צסק"א ואולימפיאקוס מה שמכבי הוציאה הקיץ זה כלום לעומת מה שהם מוציאה שנה בשנה. מאור, יש משהו במה שאתה אומר. אבל עכשיו כבר הרבה יותר קשה למכבי להביא שחקנים אלמונים ולהפוך אותם לכוכבים מהסיבה הפשוטה - שממכבי כבר לא ראשונה בסדר העדיפויות. הכסף השתלט על הכדורסל האירופאי.
מה כל כך טוב טוב בקאבזס? ההתפוצצויות שלו נגד מכבי? שחקן הרכב לגיטמי בקבוצה כמו מלאגה. אני בטוח שבמכבי הוא היה נראה כמו שמכבי נראת עכשיו. שאראס, אכן הובא בכסף שנקבתי. אני לא אומר את זה מדמיון, אלא רק ורק מידע. לבורכיאן, לקבוצות שניקבת יש תקציב יותר גדול ממכבי, אבל לא בהרבה. ותאמין לי שגם מגם מ20 מיליון או אפילו 10 מיליון, אפשר להוציא סגל מאוד מוכשר שיכול לרוץ ( ריטאס). לדעתי, מה שמכבי צריכה זה פשוט להביא מחליף לביינום. ויש הרבה כאלה. אפילו אם אפשר להשקיע סכום לא מבוטל של כסף. פשוט קטש חייב לשות משהו ברף השבירה שלהם, ושהדבק הקבוצתי יהיה הרבה יותר חזק. ושוב אני מזכיר, ששנה שעברה מלאגה עלתה לפיינל פור, מהמקום השישי אחרי שעלתה רק בזכות הפרש סלים. אני מקווה ובטוח, שמכבי בסוף תתחבר, רק שזה לא יגיע מאוחר מדי.