וואלה איזה סנטר עזב?, באמת שהמתמטיקה מוחקת הכל. אגב, אני לא יודע מה עם זיסיס אבל אם הוא נשאר זה עוד רכז מספיק טוב להיות תחליף לפאפלוקאס שבאמת לא הביא עונה גדולה אבל פאפאלוקאס זה פאפאלוקאס שחקן שתרצה איתך בכל קבוצה ולא משנה איזה עונה הוא הביא( בדיוק כמו ניקולה וויצ'יץ')
דייויד אנדרסן האוסטרלי, שצסק"א חייה על הנקודות מהפוסטאפ שלו, שחקן NBA לכל דבר לטעמי. פאפאלוקאס גם כשהוא לא טוב בכל המשחק במאני טיים הוא אלף אחוז, ונגד טאו בחצי הוא זה שניצח לצסק"א את המשחק.
וואו, באמת שלא שמעתי על זה. ברצלונה בונה קבוצה אדירה. לאקוביץ', נאברו, אנדרסן..וואו. זה באמת משנה את כל התמונה. אנדרסן לטעמי השחקן הכי חשוב של צסק"א. כמו שאמרת, הם חיים על הנקודות שלו מהפוסט. בפיינל פור הוא הרג את טאו ובעיקר מכבי. בכל מקרה, אני מאמין שמוריס יחליף אותו והוא בהחלט מחליף ראוי (למרות שהם לא משחקים על אותה עמדה). איזה עונה גדולה הולכת להיות שנה הבאה. שתי היווניות, ברצלונה החדשה והנוצצת, טאו, צסק"א שגם בלי אנדרסן ופאפאלוקאס מצוינת וגם סיינה המוכשרת.
יניב, אם פלאניניץ' עוזב את טאו אל תצפה מהם ליותר מדי(ויש שמועות שהוא בדרך להחליף את פאפאלוקאס). בלעדיו לדעתי אין להם מנוע יש את פריג'וני שפעם תפסתי ממנו נעלם מאוד בתקופת פלאניניץ'. אחחח איזה שחקן, אילו לא הייתה מלחמת לבנון, לא רק שבפאחיה היה נשאר גם היה לנו קבוצה אטרקטיבית. אגב, היום בבוקר ראיתי את הידיעה לגבי המעבר של אנדרסן לברצלונה. אז כמו שאמרנו על בלאט שהכסף הגדול של רוסיה משך אותו, החיים ברוסיה מייאשים, ואנשים מחפשים אתגרים חדשים. לי ברורה כל הנטישה הזאת, אבל כשיש מזומנים בלי הפסקה למסינה לא תהיה בעיה להעמיד קבוצה יותר מראויה לתואר. יהיה מעניין אבל הכל תלוי באיך דברים יתחברו לקבוצות, והגדולה בפיינל פור היא להביא את הקבוצה לשיא ברגע הנכון. תראו את פנא שתפה את אירופה עם קבוצה שלדעת רבים הייתה צריכה לשחזר את ההישג של מכבי, אבל עפה עוד בשלב הבתים.
דווקא בניגוד לשאראס, פארקר השתלב טוב ב NBA, מביא ממוצעים של שחקן חמישיה מהשורה וגם קרוב קרוב למולדתו מה שאי אפשר לומר על שחקנים מאירופה. עניין לא מובן של האתר וואן כמובן.
אולימפיאקוס הולכת להיות שנה הבאה אחת הקבוצות היותר חזקות שנראו באירופה. פאפאלוקאס, הלפרין, וויצ'יץ' ועכשיו מנהלים משא ומתן עם פרקר. לאולימפיאקוס יש תקציב מטורף של 50 מיליון יורו. עם הסגל הנוכחי והחיזוק שמגיע, יהיה מאוד קשה לעצור את היוונים האלו. מכבי ת''א חיזקה שחקנים לא רעים כלל אך ללא שום ניסיון בבמה האירופאית כמו היורוליג, לא וויליאמס ולא סימונס. יהיה מאוד מעניין היורוליג השנה במיוחד בקבוצות כמו צסק''א, ברצלונה, אולימפיאקוס, מכבי ת''א ופנאתייניקוס.
אני מקווה שמכבי מתכננת לנו איזה האפמן, אאוט אוף דה בלו, אחרת קשה לי לראות אותה מתמודדת עם כולם, עוד קבוצה ביורוליג. חוצמזה מכבי ידעה להביא שחקנים לא מנוסים ולהצליח, לסימונס יש את היכולות, חג'ג' הוא לא יותר משחקן מחליף, ורק כושר הקליעה של וויליאמס הוא בגדר משהו שקשה לצפות(שנתיים הוא היה יציב מאוד!). לדעתי השמועה על פארקר הזויה, למרות שגם וואי נט הזכירו משהו, לפארקר לא חסר כלום באן בי איי, מה הסיכוי? ועכשיו כולם רודפים אחרי פאפדופולוס שבקושי עשה נקודות על ניקולה וויצ'יץ'. וכי למה?
אם אולימפיאקוס יחתימו את פארקר, אני ממליץ להם להחתים גם את שאראס, להחליף את צבע החולצות בצהוב, ולשנות את השם למכבי.
שינוי השיטה של היורוליג פועל לרעת מכבי תל אביב. ברמתה מכבי תעבור את שלב הבתים הראשון, וסביר שתגיע למקום השני בשלב הבתים השני. ואז תהיה סדרה של הטוב מ 5 במקום הטוב מ 3. זה פועל לטובת הקבוצות החזקות יותר, ומכבי לא תהיה אחת מהן.
אני לא בטוח אם מכבי תסיים שניה זה כבר יהיה תלוי בהגרלה. בכלל גם הקטנת הקבוצות משמעותו רק שתי קבוצות חלשות במקום 3(לרוב) מהבית הקודם.
אגב, אולי זהמ תאים לדיון של מכבי, אבל אם כבר מדברים. אתמול הוזכר איזה שחקן מברי הבלגית בשם ד'אור/דור. בכל מקרה אני בטוח שהוא לא יקר במיוחד, ואם הסקאוטינג שעשו עליו טוב ונכון אולי סופסוף החתמה רצינית ראשונה. ככה גילו את האפמן, האמת? אני מרוצה ומעדיף ככה, מאשר ללכת סחור סחור אחרי לורבקים וכל מיני גבוהים שממש לא הרשימו אותי (ולדעתי באטיסטה לא נופל מהם)
לא הקטינו את מספר הקבוצות, רק שינו את השיטה. מקודם היו 3 בתים של 8 קבוצות, ומשנה הבאה 4 בתים של 6 קבוצות. בכל מקרה זה 24 קבוצות. השינוי העיקרי הוא שההצלבה הופכת להיות סדרה של הטוב מ 5 במקום הטוב מ 3.