יורוליג 2007/8

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏6/9/07.

1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לו ריאל הייתה עושה את אותה העבירה מכבי לא הייתה עולה בכלל.

2. GUTE Member

על כל מה שנאמר פה אני רוצה להוסיף דבר אחר חשוב ומרכזי:

יש להעריך את מכבי על הכדורסל שהיא משחקת. אמנם, הוא לא שוטף וסוחף כמו מכבי של 2004-5, אבל עדיין בהשוואה למחרבות המשחק האחרות ביורוליג, מכבי עושה את העבודה. ראיתי חלקים מהמשחק של צסק"א וברצלונה, תשמעו זה פשוט זוועה. לראות משחקים שנגמרים באזור ה60 נקודות לכל קבוצה זה פשוט מגעיל. אולי הכדורסל חכם והגנתי, אבל קיבינימאט, כמה אפשר.

ברצלונה, על שלל כוכביה (אקר, באזילה, לאקוביץ' ומרקונאטו) היא אוסף אקלקטי של שחקנים. באזילה, חוץ מלקחת בממוצע עשר זריקות לשלוש במשחק לא עושה כלום, כולל הגנה. לאקוביץ' הוא הישות היחידה שפחות או יותר יודעת מה היא עושה, מרקונאטו עייף, ואקר לא מספק את הסחורה בכלל. תוסיפו לזה טירון, צ'ונג על הקווים וקיבלתם את התוצאה המתבקשת - מכבי עולה אחרי סוויפ.

המפתח העיקרי של מכבי במשחקים מול ברצלונה (ובעיקר בחוץ) היא לרוץ כמה שיותר, לרוץ כמו מטורפים. כמו שאמרתי, המשחק של ברצלונה הוא איטי ושבלוני, הדבר היחיד שאפשר לקרוא לו אתלטי שם הוא - אקר וגרימאו.

נערך לאחרונה ב: ‏21/3/08
  3. zivmay Member

מכבי משחקת הכי יפה ביורוליג יחד עם טאו ויטוריה, שתיהן מאז שהגיע צביקה, קולעות הכי הרבה (88 נק' למשחק!, בתקופת עודד זה עמד על 80!).

תמיד אומרים שמכבי לא קבוצה מוכשרת מספיק, פשוט שטויות!
    למכבי יש אין סוף כישרון, אם כבר אז הוא לא מומש. שחקנים כמו ביינום, יותם, פייזר, באטיסטה, ניקולה, מוריס, כספי, אפילו בלותנטאל וקאמינגס. לדעתי, לקאמינגס יש כישרון עצום, רק חבל שהוא לא מימש אותו.

אבל השחקן הכי אובר רייטד זה גארסיה, פשוט אני לא סובל כמה מהפרשנים שמשווים אותו רק ללוחם, אולי הוא הלוחם הכי חזק בשכונה, אב ללדעתי יש לו משחק התקפה מהיר ומשובח, קבלת ההחלטות שלו, היא בין הטובות בגארדים, ואם הוא תופס יום טוב הוא יכול לצלוף כמה וכמה חתיכות.

בקשר למוריס, הוא יודע שאם הוא לא חותם כנראה שלא יהיה לו מה שיש לו בת"א.
    הוא יחתום, ותאמינו לי לא בסכום שהוא כלכך ענק.

ברצלונה קבוצה די אפורה, ובינונית. בין ריאל לאולמפיאקוס.
    לאקוביץ היחיד שמחזיק אותה, אקר פשוט גרוע, לא יודע מאיפה הביאו אותו. ממוצע של 5 נק' ביורוליג. באזילה רק זורק וזורק, וקולע באחוזים גרועים.
    מרקונאטו, אין בכלל מה לדבר. בין הגבוהים היחיד שבאמת מרשים, זה פראן ואסקס.
    מריו קאסון, עבר את השיא, תוסיפו את לזה את הבעיות שיש לו בלב.

אם מכבי לא עוברת, במיוחד ביתרון הביתיות, זה פשוט יהיה פיספוס.
    אפשר לעשות את זה בקלות בסוויפ.

4. Cesc_Fabregas Member

איך לא יהיה לו את מה שיש לו בתל אביב? הרי פורסם שצסקא', בארסה וריאל מעוניינות בו.. ושלושת הקבוצות האלה מוכנות לשלם הרבה כסף לשחקנים (אגב דבר שטותי, פאפאדופולוס לא שווה שקל והוא מקבל 2.5) מה שאני יציין לטובת מכבי זה שהם לא פראיירים ויודעים להציע לכל שחקן את מה שמגיע לו וגם מציבים מטרות - לא יכול להיות שקבוצה כמו ריאל מדריד שמשלמת סכומי עתק ופנא' לא יעלו להצלבה.
    בכל זאת ניצחון טוב של מכבי - אני מסתכל ואני רואה מגמת שיפור פשוט עצומה מהתקופה של עודד לצביקה, וכל מי שאמר שעודד מאמן טוב טועה. צביקה פשוט יודע לעשות את ההתאמות, לדרבן את השחקנים. כשלטרנס מוריס היה מיסמאצ' במשחק צביקה צעק לו ישר, בתקופת עודד הוא היה שותק.
    כמו שאמרו כאן לפעמים ההבדל בין כישלון להצלחה הוא קטן מאוד, וגם אני מאמין שאם ריאל לא הייתה עושה כמה טעויות יכול להיות שמכבי הייתה פוגשת את צסקא' או אפילו לא הייתה בהצלבה.
    מוריס לא פראייר הוא יודע שהוא שווה הרבה והוא ידע בירושלים. מכבי פראיירים אם לא מציעים לו את מה שהוא רוצה (בין 1.5 ל2) למרות שבאתרים יש פרסומים שכנראה הם הולכים לסכם, אולי גם על סכום "מזערי" של 800 אלף.

5. samoel Member

ססק, יש לי בעיה אחת, אתה מקריץ מספרים: תן הוכחה לכך. ועוד דבר אני אוסיף פרסומים שאומר שמתעניינים/שהציעו למוריס. תגיד לי כמה פעמים שאראס חתם בקיץ בברצלונה אולימפיאקוס ואפילו מכבי? כמה פעמים ניקו בזמנו הוחתם ב1001 קבוצות? שמועות הן שמועות. מכבי תנסה לסכם עמוריס על סכוך נמוך ככל האפשר כדי להשאיר את ניקו וזה מצידו יקצץ משכרו משמעותית כי ניקו לא מסוגל לתת יותר מ- 20 דקות(הודות לספאחיה ששחקן לנו אותו בשנה שעברה גלבוע, גליל ר"ג גבעת שמואל - 35 דקות פלוס, בחייאת חרם על הברכיים ) אבל לא בוכים על חלב שנשפך, נקווה שמכבי תעשה את מה שהיא יודעת הכי טוב, ובכלל אנשים שוכחים פה, מלבד מוריס יש עוד שחקן בסכנת עזיבה, חשוב לא פחות לדעתי(!) עמרי כספי, אצלו זה נ.ב.א ומכבי לא תעמוד בדרך, אבל בכל שנייה שלו על המגרש רואים מכביזם אמיתי, וזה כבר אמרתי חסר בטח כשטל בחוץ.

זיומאי אני מניח שהתכוונת שגארסיה אנדרייטד, כי לפי מה שהגדרת הפרשנים מזלזלים ביכולת לכן הוא אנדר ואני מסכים איתך לחלוטין למרות שאצל אלכס הכל עניין של יום, אם מוריס בא לעבודה בכל צד של המגרש, אלכס(מלבד העבירה הראשונה שיש לו מחלה לעשות אותה אחרי 15 שניות בערך) מגיע בהגנה ולפעמים את ההתקפה שוכח בבית.

6. zivmay Member

אממ כן, פשוט כתבתי וכתבתי ולא שמתי לב.
    ועוד משהו בקשר לגארסיה, אם יתנו לו לפעמים יותר ליזום, אין לי ספק שהוא יראה יותר, ויהיה יותר אפקטיבי מאשר שהוא עומד בפינה, כי כפי שראינו, יד טובה יש לו.

7. GUTE Member

אני מטיל ספק בסכומים שהתקשורת מפרסמת בנוגע לדרישותיו של מוריס. קשה לי להאמין שהוא דורש כזה סכום ממכבי. בנוסף לכך, ההחתמות היקרות באירופה יחסית כשלו העונה (פפלוקאס, שאראס ופאפאדופולוס), כך שהקבוצות לא תמהרנה לשפוך שוב סכומי עתק על שחקן בודד. לדעתי אם לבסוף מוריס ישאר במכבי, זה יהיה עבור הסכום הנע בין 1.2 מיליון ל1.5 מיליון דולר. קשה לי לומר בנוגע לוויצ'יץ', האם הוא יסכים לקצץ בשכרו, או האם כדאי למכבי לחתוך אותו. לדעתי עוד יש לו לתת. מה גם, עולה האפשרות לחתוך את פייזר ולהביא גבוה אחר, זול ממנו.

הייתי ממליץ בחום למכבי להביא בעונה הבאה את ניקולה פאקוביץ', המונטנגרי של פרטיזן. הוא מעמיד מספרים נפלאים העונה והוא רק בן 21. חוץ מזה, יהיה לקהל כבר שיר על שמו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx.

בנוגע לכספי, הייתי ממליץ לו לחכות עוד עונה ולהיות בורג מרכזי מאוד במכבי של עונה הבאה. כך או כך, לבסוף הוא יגיע לNBA. לילד יש יכולות אדירות.

8. samoel Member

כדי שניקולה ישאר במכבי הוא יהיה חייב לקצץ בסכום אני לא רואה אופציה אחרת, למרות שפדרמן אמר נחכה לסוף העונה. ניקו לא מסוגל לתת יותר מ- 20 דקות, נהיה לארג'ים 25, אי אפשר ששחקן של כמות דקות כזאת יקבל 1.5 מיל' דולר, אני גם בטוח שאחרי שרואים מה פציעות עושות לו הוא לא יוכל למצוא קבוצה שתשלם לו יותר ממה שמכבי תציע או הרבה יותר כדי שיעבור לשם, ואחרי 7 שנים לא נראה לי שיעזוב, אם ההצעה תהיה סבירה ניקו ישאר צהוב, זאת ההערכה שלי.

בסוגיית מוריס, כבר אמרתי גם אני לא מאמין לסכומים, לדעתי בסוף מיל' דולר יספיקו להשאיר אותו. ובאמת שתי השאלות הגדולות הן דווקא כספי ופייזר. כספי חייב להישאר וללמוד נ.ב.א יחכה לו, והוא יגיע בשל בשביל לתקוע יתד. פייזר, האמת? תנו לי בעל בית רציני(מישהו אמר שאראס?) תחתכו אותו, ותביא צעיר גבוהה מפארטיזן, לובליאנה, לה מאן, שאר נמושות היורוליג.

9. קלייברט Member

אנשים שוכחים שאם הוא יבחר בדראפט, הוא לאו דווקא ישחק ב-NBA עונה הבאה. קחו לדוגמה את ננאד קרסטיץ', חואן קארלוס נבארו ולואיס סקולה. שלושתם נבחרו בדראפט 2002. קרסטיץ' הגיע ל-NBA רק אחרי שנתיים, בעוד נבארו וסקולה הצטרפו אליו רק העונה.

אם יבחר, אני מאמין שכספי יבלה לפחות עוד שלוש שנים באירופה.

10. zivmay Member

אם באמריקה משווים את כספי לטרקולגו, הסיכויים שישאר עוד עונה או שניים נמוכים יותר.

11. דנידין Member

אבל מי היה בכלל מעלה על דעתו שדווקא כספי מכולם יהיה הישראלי הראשון ב NBA? משעשע http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
    הייתי מחכה עם זה קצת, כי גם במקרה קטש ושפר כבר העלו לנו את הציפיות מעבר למציאות ובסוף חזרנו לקרקע.

12. קלייברט Member

למען האמת, אני מקווה שהוא (או כל שחקן ישראלי אחר) לא יגיע ל-NBA. הרי ברור לכם שכל השידורים יהיו של הקבוצה בה השחקן הישראלי ישחק, ועם כל הכבוד, אני רוצה קצת גיוון במשחקים ולא לראות כל הזמן את ממפיס/אטלנטה/מילווקי וכו'.

13. דנידין Member

שבוע ענקי מול ברצלונה שיכריע את העונה כולה לצהובים. חתיכת אווירה מחכה לנו היום בהיכל, המון מתח והמון עצבים עכשיו בכל מה קשור למועדון הצהוב. אני אומנם לא אוהד שלהם, אבל מאחל להם בהצלחה בייצוג הישראלי שהם נותנים לנו באירופה!

14. אבו Member

פיוו..זה היה לא פשוט, אבל הגיע למכבי הניצחון.
    המשחק הראשון בסדרה של הטוב מ-3 הוא ללא ספק החשוב ביותר, במקרה הרע- ההכרעה בנוקיה.

15. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

איזה ריצה בסוף של ברצלונה, מזכיר את המשחק הענקי של אינדיאנה מול הניקס ב 95 עם רג'י מילר. היה נראה כאילו גם ברצלונה יעשו את הבלתי יאמן, אך המשחק עבר בשלום.