הבעיה של גרשון שהוא מעולם לא ידע לבנות קבוצות. תמיד היה לו את הsecond guy שעזר לו לבנות. רב הזמן זה היה בלאט. באול' גרשון בנה את הקבוצה כמעט בכוחות עצמו והסתבך. גם אני לא אוהב אותו, ולא ירדה לי דמעה כששמעתי על ההפסד אתמול.
שאלה, אם מכבי וריאל מדריד מנצחות היום ומסיימות את מאזנן עם 3-11, הקבוצה עם הפרש סלים טוב יותר, זו היא שתהיה ראש בית, נכון?
המצב הוא כזה: במידה וריטאס מפסידה לציבונה (כרגע מחצית שם ציבונה מובילה), ומכבי מנצחת את אריס - מכבי ת"א עולה כראש בית מהמקום ה-1. במידה ומכבי מפסידה ו/או ריטאס מנצחת - מכבי תצטרך לקוות שפנאתינייקוס תעשה אתה עבודה בשבילה ותנצח את ריאל מדריד.
מי שיתכן מאוד ובאה לקראת מכבי היא ציבונה, שמובילה ב9 הפרש במחצית על ריטאס. ניצחון של מכבי ביוון ואי-מהפך בזאגרב יביאו לדון שמעון את המקום הראשון.
ריאל ניצחה את פאו, ריטאס ניצחה את ציבונה, נראה לי שלמכבי זה לא משנה אם היא מפסידה או מנצחת בהארכה, היא דרג שני וזהו.
איזה משחק ביוון. פשוט לוזריות של מכבי...אין מילה אחרת לתאר. אחרי שהם עשו מ74-74 80-74 בצורה קטלנית ומהירה הם שמוטים הכל, כבר הובילו 84-80, שלשת יאוש של אריס ואחרי זה 1 מהקו ריבאונד התקפה וסל... בלתי יאומן. בהארכה צריכים באנקרים, והבאנקר הוא מי אם לא פייזר, משחק ענק של 28 נק' ו11 ריבאונדים...
איזה מטומטמים מכבי, התקפה אחרונה במצב של שוויון אפילו נקודה תספיק להם לניצחון אבל הם ברוב טיפשותם זרקים שלשה במקום לעשות את זה יותר פשוט עם חדירה לסל שיכלה להביא להם 2 נק' ואולי גם היו מצליחים לסחוט עבירה. אבל שאני אתלונן... :aaa021:
ניצחון יפה, שרף ממשיך עם מאזן מושלם וחבל שזה לא עוזר כדי להיות בדרג הראשון, אם רק שרף היה מגיע שבוע לפני.... בכל אופן, אני לא יותר מדי מודאג מהדרג השני הזה, אני בטוח שקבוצות הדרג הראשון יחששו לקבל את מכבי כי מכבי תחת שרף היא מכבי טובה ועם הרבה ביטחון. אני מאוד מקווה שנקבל בכל זאת את ריאל מדריד כי אז מכבי פייבוריטית. אני לא מודאג כי עם מכבי תשחק ככה יש לנו סיכוי לנצח גם את צסק"א וגם את פנא. קבוצה טובה חייבת לעבור בדרך מכשולים ואם מכבי רוצה לשאוף לאנשהו היא תתמודד עם כל הגרלה. פייזר היום היה שוב יוצא מן הכלל ומוריס... אוי מוריס... מפלצת. אני לא מבין איך השחקן המדהים הזה בזבז עונה מהקריירה שלו בקבוצה כמו הפועל ירושלים, פשוט עצוב. כל זה ללא וויץ'יץ, שוב, ולכן מבחינתי זאת עוד סיבה לעידוד.
מול ריאל פייבוריטים? ריאל היא אחת הקבוצות החזקות באירופה, השנה לדעתי הכי חזקה אחרי פנא... אני רואה אותם הרבה מאוד העונה והם הולכים חזק מאוד על התואר עם קבוצה מצויינת, וכמובן שהם מארחים את היורוליג השנה. בתחילת הירוליג הימרתי שהם יקחו, זה לא נראה כל כך רחוק בינתיים.
אני בהחלט לא בטוח שלקבל את ריאל זה הגרלה עדיפה, בייחוד בעונה שהפיינל פור אצליהם. אין לי ספק שאם שרף היה על הקווים מההתחלה מכבי הייתה מסיימת בדרג הראשון, אבל לא בוכים על קטש שהלך. עם המשחק הענקי של פייזר, לדעתי האיש שהביא את הניצחון היום הוא 'דווקא' טרנס מוריס. משחק הגנה פשוט מושלם של הפורוורד, תוסיפו לזה 9 ריב', 4 אסיסטים ו-13 נק' ותקבלו הצגה ענקית.
משחק כדורסל שאותי בכל אופן ריתק לכורסא, לטעמי מכבי שיחקה באולם הכי מפחיד באירופה כיום למעט אולמה של פנא' והצליחה לנצח ועברה את המבחן שלה עם יכולת פושרת. מרקוס פייזר לדעתי הופך ממשחק למשחק לשחקן החשוב ביותר במערך של מכבי ת''א, יכולות הגנתיות והתקפתיות מצויינות וכושר מנהיגות יוצא מן הכלל. מכבי פגשה יריבה עיקשת, לא חזקה מבחינה טכנית אך קבוצה בעלת סובלנות שיודעת לנצל מצבים. בכל זאת מכבי עושה את הדבר החשוב ומנצחת את המשחק.
לדעתי מכבי ממש לא פייבוריטים מול ריאל. ריאל קבוצה סופר חזקה, והיא הראתה את זה הערב בניצחון מרשים על פנא'. ריאל השנה מארחת את הפיינל פור ולדעתי היא אחת המועמדות היותר חזקות לזכות. לדעתי אין שום קבוצה שמכבי יכולה להעדיף מקבוצת האיכות הראשונה.
ריאל ניצחה את פאו, שפאו הגיעה לשם ממש עם כמה שחקנים פחות, וכם שחקנים בכירים בספסל. ריאל לא כלכך חזקה, יש להם שחקנים טובים, אבל יותר חזקה ממכבי לא נראה לי. לריאל אין שום תשובה לטריו, מוריס, פייזר וויצ'יץ. ולדעתי גם לבאטיסטה. בגארדים, מכבי ביתרון קל בזכות יותם, שהופך ממשחק למשחק לווינר אמיתי.