גם מקום שני ואפשר להיות מרוצים ולהודות שצביקה פשוט תיקן חצי סיבוב תוך חודש. הסיבוב הבא הוא המכריע ומכבי תחת צביקה כפי הנראה יגיעו מוכנים.
אין ספק שהרבע השני היה בין הטובים שראיתי, פשוט בקלילות יוצאת דופן. אין מה לעשות שבחצי השני הם פשוט קלעו בלי הפסק, שאין עליך לחץ גם מחצי מגרש תקלע (כפי שהם עשו באמת), אבל לפחות מכבי השכילה לנצח שם, במגרש שציבונה הפסידה רק פעם אחת השנה! לעצור תנופה של קלעים זה במאת קשה, ומכבי השכילה לעצור אותם ברבע אחרון. בינתיים שאפו לשרף, מתאים למה שצפיתי ממנו.
דיויד בלאט מפסיד, אבל זה לא משנה את המצב באופן משמעותי. אני אחכה בסלבנות לסיום כל המשחקים בבית ובכלל למשחקי הסיבוב ואז נדע אם זה לטובה או לרעה.
אחלה מחצית שנייה... אהבתי את צביקה שייבש את פייזר על הספסל, ראה שמול מילאנו זה מהתחלה לא הלך ולא התעקש בגלל שקוראים לו פייזר, סיפסל אותו. סוף סוף ניקולה חזר, תענוג, מבחינת ייצור נקודות הוא טיפה חלוד אבל אני מניח שזה יעבור, בכל הקשור למסירות, עדיין הגבוה מס' 1 בעולם. ביינום התרוצץ כמו תמיד והוא חייב אבל פשוט חייב לפתוח כבר במקום קאמינגס, הקליעה שלו כבר נהייתה לא רעה והוא יודע לחתוך הגנה מצוין וכמובן יצירת מצבים מצויינים שהוא נותן לגבוהים. גארסיה האולארונד פלייר הקבוע שעושה הכל, משחק הגנה מעולה שלו. טוב גם להלפרין מגיעות מחמאות, אחלה ניהול משחק והיה המצטיין http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
המצטיין שלי הוא אלכס גרסיה. הוא אתלט יוצא מן הכלל, יש לו יד טובה, הוא מכניס אנרגיות למשחק ההתקפה, ויותר מכל - הוא שומר גדול, ולכן צריך לבנות אותו לשנים הבאות כדי שיכנס לנעלים של שארפ (ואלו נעליים גדולות לאין ערוך, כידוע). באופן פרדוקסאלי, מכבי הצליחה ליצור מומנטום השנה - כמעט בכל המשחקים - דווקא עם הרכב פחות מוכשר לכאורה (ללא פייזר, קאמינגס ובלותנטל), בין היתר, מאחר והרכב זה (הפחות מוכשר) לא מתפשר על משחק ההגנה. נ.ב - גלינארי פשוט שחקן ענק. לא נראה אותו יותר מדי באירופה.
מכבי עשתה את המשחק אתמול כלכך קשה. במקום לדרוס אחרי הפתיחה היחסית טובה, היא פשוט חטפה על הראש מקבוצה גרועה. לגבי גארסיה, אני חושב שהתקופה שלו היא מהגבוהות ביחס לדקות שהוא מקבל. בתחילת העונה לא כלכך הערכתי אותו, אבל מרגע לרגע הוא מקבל אצלי הרבה יותר הערכה על התרומה שלו למשחק.
עדיין לא התעוררתי מהסיוט שהיה בתחילת העונה ואני משפשף את העיניים לראות מה צביקה עשה ממכבי. הצהובים מתחזקים מידי שבוע יותר ויותר, פשוט כל הכבוד.
בניגוד למשחק בשבוע שעבר נגד ציבונה, מכבי נתנה מחצית שנייה גדולה.. החשיבות של ניקולה ווצ'יץ' למכבי פשוט עצומה. מאז שהוא נכנס הכל תיקתק בהתקפה. השיתוף פעולה בינו לבין הלפרין נהדר, המסירות שלו כרגיל גדולות, השחקן הכי חכם באירופה by far. אם כבר דיברתי על הלפרין, משחק גדול שלו. בחלקים לא קטנים מהמשחק לקח אחריות, צלף מכל מקום על המגרש, ויותר מהכל היה נחוש, משהו שהוא לא היה אצל קטש, עוד נקודה לזכות צביקה. שימו לב מי היו מהבולטים אתמול אצל מכבי, צמד הדרום אמריקנים - באטיסטה וגארסיה. הרבה פרשנים זילזלו בהם, אמרו שדרום אמריקה זה תת רמה, ובנתיים - השניים האלו, מהיחידים שמספקים את הסחורה במכבי. גארסיה אתמול מלבד משחק ההגנה המצוין כהרגלו, הביא הרבה אנרגיות להתקפה, והיה ביום קליעה מצוין. באטיסטה, במשחק פחות טוב, אבל למרות זאת, בפאן ההגנתי, היה היחיד שסיפק את הסחורה. ועדיין הוא חייב ללמוד לשחרר את הכדור מהר יותר, זאת הבעיה המרכזית שלו. אולי היום מכבי קיבלה בחזרה את קאמינגס. מחצית שנייה נהדרת שלו, בעיקר ניהול משחק. בהמשך גם כושר הקליעה שלו השתפר, זה עניין של בטחון.
קאמינגס השתחרר ברגע שמכבי השתחררה קצת, הוא לא היה מי שהביא למפנה וזאת הנקודה החשובה, אני עדיין לא רואה בו הבנאדם שייקח את מכבי ולראשונה מזה חודשיםאו לדיוק עונה וחצי אני שומע קריאות הפוכות. איפה ביינום? ללא ספק השחקן שהשתפר הכי משממעותית. ביינום הראה שאפשר לסמוך עליו הוא מראה את חכומת המשחק שלו ויחד עם וויצ'ץ' יכולים להבות מנועי התקפה נהדרים. בקבוצה שניקו נמצא בה, לפייזר אין כל כך מקום, ניקו הוא גבוה יוצר, הוא גורם לשחקנים לקלוע בפשטות אז נכון מוריס החטיא היום איזה 3 אסיטים ועוד אחד של ביינום(תנועה נהדרת של האמריקאי לתוך הסל וחיתוך שהזכיר לנו את מי אם לא הגדול מכום- אנתוני ) באטיסטה מגיע למצבים של קרש סל. ובעצם הדבר היחידי שמנע ממכבי לנצח בפי 2 הוא הריכוז. אה וגם בלות'נטל אחד. דייויד הוא שחקן בעייתי, מצד אחד שהוא נכנס לדודא של שלשות מי יעצור אותו מצד שני כמעט כל שחקן שעליו הוא ישמור יחזיר את הנקודות בטח אחד כמו גלינארי, שבגלל בעיית המצ'אפ של מכבי בכלל חגג אתמול. אין הרבה גלינארים באירופה אז לרוב אלכס גארסיה וכספי הם פתרון לא רע, ואישית? הם בכלל צריכים לבוא על חשבון בלות'נטל כבר בחמישיה. פייזר יובש אמש לדעתי בעיקר בשל הרכות שלו בהגנה. כבר אמרתי לא פעם שחמישייה שכוללת את פייזר ובלות'נטל היא מוקד להפקרות הגנתית. יש פלוס ענק למשחק הזה: וויצ'ץ' חזר. אבל יש מינוס לא קטן (בעיקר בגלל שני שחקני ההגנה הפנומנלים של מכבי, השופטים +דינו מנגין ) מכבי תזדקק לנצחון של ציבונה על ריטאס, לא דבר של איכול לקרות. האופציה השנייה עוד סבירה פחות כי מי כמונו מכיר את אוברדוביץ' במשחקים חסרי משמעות (אה שנה שעברה)
אני חייב להודות שעדיין כל הפסד של פיני גרשון עושה לי חם על הלב. לא אוהב את האדם הזה גם שהוא רחוק רחוק מכאן. מצידי שיסע גם לסין ויטרוף חרקים, אני אחיה טוב. שיהיה המון בהצלחה לדיויד היום מול מאלגה, הוא יעשה את זה!
לדני דין, זה לא שבאולמפיאקוס יש לו מן נובו מסטו כזאת. יש לו קבוצהשל 30 מיליון דולר, כנראה שגם בחור כמו גרשון לא יכול לפתור בעיות אגו. לגבי היום, אני מאוד מקווה שננצח. הפסד יהיה כישלון חורץ!