יורוליג 2007/8

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏6/9/07.

1. לירן מנהל כללי מנהל כללי

עודד קטש לך הביתה- אידיוט. מאמן טיפש.

הלפרין בדקות ששיחק פשוט הבריק, הספסול הממושך שלו שווה העפה של קטש, לא מתאים, שילך לגליל, לחולון, לירושלים.

נערך לאחרונה ב: ‏21/12/07
  2. A. Arshavin Member

איזה ווינר הפרייס הזה! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

איך מכבי הפסידו את זה אני לא יודע, זה משחק שהם היו חייבים לקחת, זה היה המבחן שלהם.

3. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אוי מכבי אוי מכבי.
    אני חייב להודות שהייתי בטוח שמכבי תנצח לבסוף את המשחק, אמרתי שזה יהיה אך ורק בגלל שהמשחק נערך בנוקיה, אך הערב גם זה לא הספיק. מכבי הערב סבלה מבעיית עבירות כבר בשלבים מוקדמים של המשחק. זה גרם לכך שמוריס דקות ארוכות ישב על הספסל, גם פייזר (כמעט כמו תמיד), ובאטיסטה עוד היחידי שהצליח לשמור על עצמו לדקות שמכבי הייתה צריכה אותו, אבל גם הוא לא הספיק. מכבי ניראית רע, אין סדר, הכל מבולגן, מקרי, משהו חייב התעורר שם, כי גם את המשחקים האחרונים שמכבי ניצחה ביורוליג, היא עשתה זאת בעיקר בגלל החולצה של היריבה, פחות בגלל היכולת הנפלאה שלה.

4. Becks Member

קטש באמת מאכזב הוא לא צריך להיות כרגע מאמן מכבי עד שהוא יצבור ניסיון כי זה הדבר היחידי שחסר לו כרגע.
    בסה"כ לפי דעתי קטש הוא מאמן לא רע בכלל אבל שוב הניסיון פה זה הבעיה העיקרי והוא חייב להבין שמכבי זאת לא גליל.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏21/12/07
  5. zivmay Member

שיפוט גרוע, מנחוס, יום אדיר של פרייס ואיידסון, שאת אחד מהם לא הכרתי עד המשחק היום, ואחד רק מהשנה. לפחות זה מה שאני מאמין שהפסיד את המשחק.
    אבל ככה זה, שמשחקים בלי שני שחקני חמישיה, אין יציבות.

6. samoel Member

אני לא יודע מה לכתוב, מאיפה להתחיל, היה מעצבן מאוד, וגם מתיש מאוד וגם מאכזב מאוד אתמול בהיכל.

אני אתחיל דווקא ממה שאמרתי דקות ספורות לפני הסיום.
    "אני מעדיף להפסיד את כל מה שנשאר אבל לנצח כאן היום"

למה?

זה הולך להיות ארוך(וקצת חופר), ומי שיש לו מה להגיב שימשיך לקרוא עד הסוף אני מתייחס להכל!
    (הסדר הוא כרונולוגי בלי שום קשר לחשיבות של הדברים)

1) שיפוט- איום ונורא, בחיים שלי לא ראיתי כזה שיפוט חד צדדי(אפילו אנחנו שזכינו למשחקים,ואני יודע להודות, שבהם השופטים היו ללא ספק לטובתנו לא זכינו לכזאת תמיכה) מכבי שיחקה 5 מול 7 כאשר שני שופטים באופן גורף שורקים כל שריקה גבולית וכל מגע גופני הכי קטן לטובת ריטאס! השופט השלישי אגב לא היה פקטור ולא הרגשנו אותו כל המשחק. אפשר לתת מיליון דוגמאות על ביזיון השיפוט אתמול באמת בלתי נתפס. החל ביחס העבירות בטח לגבוהים של מכבי, ממשיך בשריקות מוזרות על דריכות שלא היו ולא נבראו נמשך באי נתינת טכניות + הרחקות לספסל של ריטאס על התנהגות בלתי ספורטיבית בעליל(אני אגיע לזה בהמשך סמכו עליי, ואפילו לתקרית אישית שלי) ונגמר בהריסת מומנטומים עקבית עם עצירות לא מובנות. אפילו לפני תחילת המשחק השופט(האנטישמי מבין השלושה) הלך לספסל של מכבי ועיקב את המשחק בלפחות 2 דקות על מה ולמה אנחנו עדיין לא יודעים. כמובן הבלתי ספורטבית לגארסיה, אי שריקות הפאולים על בלות'נטל(שנילסן כיסח וחימם אותו עם עליית השחקן למחצית השנייה). לירן ציין שהקהל פנטסטי, אם הוא היה במשחק הוא היה מבין מדוע גם "אוהדי השמנת"(שאוהבים לכנות אותם) קמים על הרגליים ומוחאים כאילו אין מחר. זה היה ביזיון אחד גדול!

2) עודד קטש- הדרך לא הייתה דרך היום ההוצאות של הלפרין כל כך תמוהות, אולי הוא קיבל החלטה שאת קאמינגס לא מחליפים ראשון אבל באמת? רבע שלישי ממונטום שלנו האיש הכי חם לספסל, ודקה אחרי זה חזרה במקום קאמינגס מדוע? נכון לפרקים מכבי נראתה טוב, אבל על מה שקרה עם הליטאים הוא היה צריך לדעת לנצח היום(אני עוד מגיע לזה בפסקה הבאה למי שעוד לא הבין כי הבנתי שערוץ 10 לא נתן לכם את כל התמונה). אני אומר את זה כאן ואסביר את זה אח"כ. "קטש כשחקן לא היה מפסיד את המשחק הזה".

3)ריטאס וילנה- באמת שעד לדקה 16 רק שיבחתי אותם במיוחד את נילסן יומאנטאס ופרייס שחקנים מצויינים. אבל אז הכל השתנה. אני אבהיר נקודה חשובה - שהסברתי אותה לאוהד ליטאי-ישראלי אחרי המשחק והוא המשיך להאשים את הקהל במה שאני עומד לתאר לכם - כקהל יש לי/לנו את הפריוילגיה למחות גם בדרכים לא נאותות. אותנו יכנסו ואולי יבטלו את המשחק ויפסקו להפסד טכני, כקבוצה וכספורטאים עליך להציג את מידת הרוח הספורטיוית להתעלם מהכל(ויש לי דוגמא אישית , בכתה ט שיחקנו בבית ים ואיימו על חבר שלי שאם הוא יקלע את יהרגו אותו ולא פעם אחת, הוא לא הגיב, היום אגב הוא מאמן של קבוצת ילדים סופרטאי אמיתי!) ואם לא עליך לדעת לשאת בתוצאות שבמידה מסוימת עשויות להכאיב (אם שופט היה הגון ונאמן לחוקים, הייתם זוכים לראות כמה וכמה הרחקות). האירוע המדובר שקרה בדקה ה-16 לערך, פסק זמן לאחר הבלתי ספורטיבית לגארסיה. הקהל משתולל ורותח על השיפוט השערורייתי, כבר לפניכן ועוד אז אנשים קמו עם שטרות וסימנו לשופטים, הקבוצה הליטאית הביאה את זה על עצמה, הקהל קם ושרק בוז צורם ומחריש, והם החלו להתעמת איתנו, אני שיושב לעמלה הייתי הראשון לראות יריקה! מפי עוזר המאמן הליטאי, הטרפתי את הסובבים אותי, וכמובן שלמטה היה עוד יותר באלאגן. שניות עוברות והליטאים מסמנים לנו אצבע משולשת לפחות 3 מהם. בינהם מת'יו נילסן, שניות חולפות ושוב אותו נילסן מסמן לכל הקהל בשערים 10,11,ו-1 על הז*ן שלו עם שתי ידיו וכמה פעמים חוזר על התנועה שכולנו נראה אותה טוב טוב, אוי כמה שזה הכעיס אוי כמה שרתחנו כמובן שהקהל לא נשאר פראייר ואחרי האצבעות המשולשות(והדבר שכנראה הביא את נילסן לעשות את המעשה שמחייב עבירה טכנית לפחות! שכן הוא גם נעשה ממש לקראת חזרת הקבוצות, אחרי הצפצוף) נזרקו בקבוקים ועיתונים ושאר ירקות. אם שמתם לב הקהל לא הפסיק לשרוק לליטאים על ה"ספורטיביות" שהפגינו אבל כמובן שהאדונים בכתום בשלהם, ללא אף תגובה!

4) חזרה לאותו קטש, ועכשיו לפירוש המשפט שלי. אם זה היה נגרם לקטש והוא היה במדים הצהובים הוא היה עולה ודופק 30 נקודות עוד באותו רבע שלישי רק כדי להשפיל את הליטאים. אבל קטש השחקן הוא כנראה לא קטש המאמן, ברור שניצחון הוא רצה להשיג ואני בטוח שניסה להלהיב את שחקניו במידה המריבית . אבל היכן אותה כריזמה של השחקן? אני תוהה, הליטאים עלו לרבע ה-3 בהלם מוחלט הם שיחקו מול הקהל לא מול הקבוצה שבצהוב, אלא מול הקהל הצהוב, זריקות חופשיות! ל-3 (ואנחנו מכירים ליטאים הם לא מחטיאים!) יצאו החוצה באטיסטה את גארסיה הצמד המוביל בהגנה יחד עם הלפרין משלימים גם משולש התקפי נאה מוליך את מכבי ליתרון 8?9? אני לא ממש זוכר. שוב המאמן הליטאי מזמין פסק זמן ושוב מכבי חוזרת ממנו אחרת לגמרי, וכעבור דקה הלפרין המצטיין שלי במשחק אתמול יורד מהפרקט לא שו סיבה מוצדקת. ועכשיו להשוואות, פיני לא היה מוריד את באטיסטה ברבע השלישי גם אם זה היה עולה לו בעבירה חמישית, הוא חם הוא באקסטזה, והוא רוצה לנצח ויש יתרון במצב כזה הוא היה מקריב עבירה חמישית לעצור סל קל הוא יודע שמוריס ופייזר רק עם 3 ויגיעו לחפות (דבר שלא קרה 3 דקות לסיון כשאסטבן נתן לסל קל להיקלע, אצל פיני הוא היה מושבת עד לסיום המשחק +לשניים הבאים אחריו). קטש במו ידיו מחק את המומנטום ואת ההזדמנות לנצח, ולכן כשהגיע הסוף אמרתי מגיע לנו להפסיד אבל לא היום רק על אותה התנהגות ביזיונית. כשבסיום אמרו לי (דווקא הקרובים לי, אבא והחבר המנוי איתנו) תצדיע ותדע להפסיד בכבוד, אמרתי אדע להפסיד בכבוד שיכבדו אותי, והוסיף אחד אחר שלא ראיתי אותו בחיי , זה לא עניין של להפסיד בכבוד.

5) השחקנים - מתחילים בקאמינגס, אל תשלו את עצמכם שהוא על המגרש(בטח אם יותם לא נמצא לצידו) הוא לא מנהל משחק, הכל מקרי, כמה שלשות שנכנסו בסוף במקום לעזור לקבוצה העלו את מאזן הנקודות, תזכרו הוא טרם לפתיחת ההפצצהשל מכבי בתחילת המשחק עד שהגיע אדון יותם לנהל ויחד עם אסטבן התחילו להראות קצת כדורסל, בושה. הביתה. פייזר- חולה? זה השפיע על ההגנה? סליחה אין כזה דבר אצלו. כולם שמחים על הנקודות ששם בהתקפה אבל אל לכם לשכוח אותו שחקן שקלע אתמול כמעט 30 , איידסון (ואם לא הייתי מגלגל למטה לא הייתי זוכר את שמו) עשה זאת בעיקר כתוצאהמעבודה רעה של הנפיל, או שאולי הנפילה. אי חילופים, רכות מדהימה, כבדות. מה שכן בהתקפה הוא פוצץ ושוב לא נשרקו לו כמעט עבירות(והיחידי ששורקים לו זה באטיסטה למרבה ההפתעה, ושוב אולי היה יוצא בעבירה 5 אבל לפחות היה מדביק בדרך עוד 2-3 )גם אותו הייתי שולח הביתה. תרגילים - יש אולי 3 אין יצירת מצבים לדרק שארפ, ומי שיוצר הוא הלפרין, שמשתפן ברגעים חשובים ד"א. ביינום אתמול אי אפשר להאשים אותו, ברגעים שהיה צריך שיהיה על המגרש הוא לא היה, כשההתקפה תקוע, אם כבר משחקים 1 על אחד שיעשה את זה השחקן הכי טוב שיש למכבי- עוד רג'קט לעודד. באטיסטה כבר ציינתי היה צריך לעשות עבירה 5 כדי להראות טירוף ושמנצחים היום. כולם בלי יוצא מן הכלל ברבע הרביעי ובחלקים מהשלישי הראו הפקרות הגנתית יוצאת דופן. כיצד ייתכן שנחטוף דאנקים אחרי סל? והיחדי שאני לא כועס עליו הוא גארסיה. זורק רק מתי שצריך(וזה למה אחוזי ה-3 שלו גבוןהים אדון מליניאק לא בגלל שהוא קלעי מעולה מהתחום!!!) ושוב בלות'נטל חסר ההגנה, אה וכן מוריס הנפלא כמו תמיד העברות שאסף ממש לא באשמתו (גג נקי ונדמה לי גם תוקף מוזרה) בכלל שימו לב לפייזר ולכמות העבירות שהוא מבצע בצד ההתקפי ביזיון!

6) הוליס פרייס- ווינר אמיתי , ומארגן משחק מהשורה הראשונה - כל הכבוד!

עריכה:
    7) עוד על השחקנים- חוסר יכולת לנצח משחק כזה היא פשוט מזוויעה הקהל לא ראוי לקבוצה שלו וסלחו לי על זה, כאוהד הגיע לי אתמול ניצחון! היו שחקנים שביזו את המכביזם!
    שבת שלום!

7. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

מכבי תל אביב צריכה ללמוד מן המשחק הזה, בדיוק כמו שהיא צריכה ללמוד מכל משחק, אבל אני חושב שאת תחושת ההפסד הם יכולים להשאיר מאחור. זו אמנם חכמה של טיפשים להאשים את השופטים בהפסדים, אבל באמת שהפעם תצוגת השיפוט הרגה את הצהובים.

דווקא נהנתי לראות את מכבי תל אביב המשחק הזה, יותר מהרבה משחקים אחרים העונה.
    אלכס גארסיה מתגלה ככדורסלן מצוין. כיף לראות אותו משחק.

8. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

מכבי לא הפסידה את המשחק הזה בגלל השופטים, עם כמה שהם היו חד צדדים. היו שני דברים מרכזיים שלמעשה הכריעו את ההתמודדות הזו:
    האחד, ריבאונד ההתקפה. לא ייתכן שהליטאים לוקחים 18 כדורים חוזרים רק בהתקפה, כאשר גם כשמכבי כבר סוגרת היטב בהגנה, שוב ושוב ניתנת אופציה שנייה לליטאים. במשחק הקודם, הליטאים לקחו 17 כדורים חוזרים בהתקפה, ומכבי הייתה צריכה להבין שגם הפעם המצב יהיה דומה. במקום לנסות ולראות כמות קטנה יותר מזו שהייתה במשחק החוץ, ראינו כמות גדולה יותר.
    השני, השלשות. במהלך כל השידור דובר על כך שזהו סגנון המשחק של הליטאים. כניסה לסל והוצאה לאחד הקלעים. פעם אחר פעם נעמדו להם הליטאים על קו השלוש פנויים לגמרי, איפה ההכנה לקראת המהלכים האלו? במשחק החוץ טאו קלעה 12 שלשות, למה אף אחד לא הסיק את המסקנות הדרושות להתמודדות אתמול?

9. samoel Member

בטח שלא השופטים אשמים בהפסד בסופו של דבר, אבל מה דעתך על זה שאם השיפוט היה מתון יותר המשחק היה נגמר אחרת? כי בסה"כ העבירה הבלתי ספורטיוית(וזה מהלך בודד שהיה אפשר להימנע ממנו בהחלט!) גרמה לעצירת ממונטום(האספק החשוב יותר בטח לקראת הטענה הבאה שתיהיה קטנונית להחריד אבל נכונה ועבדתית ת'כלס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx ) ומחיקת 5 נקודות שלמעשה הפסידו את המשחק.

ואם כבר דיברת על ריבאונד והכנה אז אתה רק מחזק טענות שלי. גם אם קטש דיבר כנראה שלא מספיק. וההפקרות מצד השחקנים היא מחרידה!

נערך לאחרונה ב: ‏23/12/07
  10. zivmay Member

לדעתי, פשוט מכבי מפחדים להוציא את הכסף מהטוסיק.
    הם הרי באו עם הבטחות בתחילת העונה, אז למה לא להשקיע? הרי ההכנסות גדולות בהרבה מההוצאות! הרי רענן כץ מוכן לשבת עם צ'ק פתוח, ולעשות הכל על מנת לנצח.
    הרי פדרמן יכול להביא משקיעים ( שמכבי ממש לא צריכה, גם אם הם מתכננים להשיקע 30 מיליון) מאיפה שהוא רק רוצה.
    לא שהסגל הנוכחי הוא כישלון, אבל להחליף 2 או 3 שחקנים, זה באמת בא בחשבון, ולהחליפם בתותחים.
    הם פשוט רימו את האוהדים!

11. samoel Member

הרמאות היא אשמת המאמן שלך, הוא שבחר את השחקנים והיחדי ש"נכפה עליו" כביכול הוא גם המצטיין עד כה -טרנס מוריס.

אם תגמור הכל לא יישאר למחר. זה לא עובד ככה בעולם העסקים, אז כן אפשר לפתוח את הכיס אבל בשביל זה הוחתם באטיסטה,וגם גארסיה! אל תשכח את החזרות הצפויות גם ככה הסגל ארוף ואין סוף. נוסיף את בעיית האגו של מכבי(לא כמו ירושליים שיודעת להודות בטעויות מהר מאוד אבל גם יוצרת יותר מדי כאלו ואני לא אתפלה לראות את הוראס חוזר לככב פה בסביבות מרץ) בכל זאת פייזר את קאמינגס זה מיליון וחצי דולר. ומי כבר יש בשוק פנוי? הסגל נבנה ללא צלם הגנה, אולי למעט גארסיה(מוריס זה משימה מיוחדת).

אה וכן,
    כגודל הציפייה כגודל האכזבה.

אני לא ציפיתי לפיינל פור בכלל ידעתי שזה בעיקר בגלל קטש יהיה, טופ8 בשבילי היה הישג וכמובן החזרת הבן האובד(הגביע). מה שכן אני מרגיש שעבדו עליי ואני לא רואה קבוצה.

נערך לאחרונה ב: ‏23/12/07
  12. Jack Wilshere Member

מכבי משלמים על כך שהם לא היו מוכנים לשים את האגו בצד, וללכת על המאמן הבטוח ביותר בשוק המאמנים - אפי בירנבוים. בכל קבוצה שהוא אימן הוא הוכיח עצמו. במכבי רצו למכור מנויים, ולכן מינו את קטש. בדיעבד המהלך הזה שגוי.

13. samoel Member

שטויות במיץ,
    אגו בהקשר של אפי? תחזור לדיון הצפרדעים.(סליחה הייתי מוכרח, זה פשוט כיף להגיד את זה אין לי שום דבר נגדך באופן אישי,חוץ מכמובן הקבוצה שאתה אוהד, דיי הבהרתי את זה לא?)

אני אחרי כל משחק בערך של מכבי, מאז הניצחון על דייויד טענתי שהאגו היה מולו . וזה ברור. אפי מעולם לא היה מועמד למכבי, וגם אם יהיה לדעתי תיהיה קצת בעיה עם הקהל, למרות שמאז שעזב את יריבותינו היותר שנואות, היחס כלפיו נרגע. תקופת צינון שכזאת.

14. Jack Wilshere Member

אפי המאמן הכי טוב בארץ. אם אתה לא מבין את זה, אז הבנת המשחק שלך לוקה בחסר.

15. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

דיוויד בלאט הוא המאמן הישראלי הכי טוב, אם לא פיני גרשון בעצמו.
    דיוויד בלאט בהחלט הייתה אפשרות, אך במכבי העדיפו שיווק.