מסכים איתכם שהוא עושה המון טעויות,אבל נניח שאתם מפטרים עכשיו את ספאחיה,נו...מה עושים עכשיו? גודס מאמן?מביאים את קטש?אין איזה מאמן פנוי שיקפוץ על מכבי כרגע עם איך שהיא נראית ועם זה שאין חיזוק.
אף אחד לא אומר לפטר אותו, זה יהיה צעד מיותר שלא יועיל הרבה. ספאחיה צריך לסיים את העונה ואז לעשות שינויים מתאימים בקיץ, אולי עם שחקנים טובים ספאחיה היה נראה יותר טוב.. לא יודע. אבל אני לא מקשר את זה לשחקנים- רוב קבלת ההחלטות שלו פשוט מוטעות.
קיץ?! ספאחיה צריך לעוף מפה. לא מעניין אותי שיש לו חוזה לעוד עונה, הוא צריך לטוס. אלא אם כן הוא יצליח לזעזע את אירופה, מה שלא יקרה.
עם כל הכבוד, כמו שמכבי תל אביב נראית, אם ספאחייה יחזיק כאן עד הקיץ - מכבי לא לוקחת אליפות בישראל... לא רואה את ראשי מכבי נותנים לזה לקרות. עוד הפסד יורוליג אחד, אולי עוד שניים, בטח ובטח בנוקיה - ובמכבי יוחלט שזה תירוץ הולם להיפטר מהמטרד הקירח. צריך לזכור שמבחינת הליגה בארץ, בעיקר לאור החוק הרוסי, למכבי יש יתרון עצום על כל קבוצה אחרת מבחינת חומר השחקנים - זו גם הסיבה שיהיו מעט מאוד מאמנים שיסרבו לקחת את מכבי בשלב כזה של העונה. מה הם כבר יכולים להפסיד? יותר גרוע מזה כבר לא יכול להיות. יש מעט מאוד צדדים שליליים שיכולים להתעורר כתוצאה מפיטורים של ספאחייה.
לא כזאת?!? כי לא פיטרו במכבי מאמנים באמצע העונה עד היום? ההנהלה של מכבי אחת הפחדניות שיש כשהדברים נוגעים לאיבוד נכסים. אף אחד לא ישלח קבוצה למשחק על אליפות שמוכרעת במשחק אחד עם כזה מאמן על הקווים. כרגע, אין שום דבר להילחם עליו. העונה בארץ ארוכה כמו הגלות, גם ככה אף אחד לא יתפוס את מכבי. באירופה כמו שהקבוצה נראתה בשלב הראשון, אין לאף אחד אשליות בקשר לפיינל פור... העובדה שמכבי תעוף עוד לפני ההצלבה רק תיתן למכבי את התירוץ שהיא צריכה.
קירק, לדעתי, עם או בלי ספאחיה מכבי לוקחת את האליפות כאן בארץ. לא נראה לי שיש לשמעון מזרחי ציפיות גבוהות מאירופה השנה, ברור שאם מכבי יפסידו עוד משחק בית אז לא יהיה מנוס... אבל בהנחה שמכבי תנצח לפחות את 2 משחקי הבית הנותרים אני לא רואה את שמעון מעיף את ספאחיה. אה הרגע קירק ציין שהאליפות מוכרעת במשחק אחד... שכחתי מזה. טוב זה קצת משנה את התמונה.
למה שמכבי לא תפסיד את האליפות? עם כל הכבוד, כל עוד ספאחייה (לא) מנהל את העיניינים על הקווים הכל יכול לקרות. כולם דיברו על הביתיות של מכבי. אז הנה, באו בני השרון ובאו טאו (בלי פאקינג מאמן) והוכיחו שזה בולשיט.
בשביל מה אתה צריך שחקנים? יש לך את הזר הכי טוב באירופה ואת הישראלי הכי טוב בליגה בקבוצה. וזה עוד לפני שהזכרת את בורשטיין, שארפ שנדלק כשהוא רואה אדום, ארנולד גרין והלפרין. בארץ, מכבי עם מאמן סביר מינוס נותנת לכל קבוצה בראש.
זה לא בולשיט כי להפסיד לטאו רק בחודש פברואר כהפסד בית ראשון זה לא כזה אסון. אבל זה לא האישו, הוא כישלון מוחלט, העסק העונה כבר אבוד, הלך הגביע, הלך אירופה ובליגה... בהחלט אם ספאחיה ישאר זה די מפחיד מבחינת איבוד האליפות. אני עדיין מאמין שפיטורים לא יועילו יותר מדי (בהנחה שמכבי תסיים את העונה האירופית איכשהו בכבוד) ועדיף להיפרד מספאחיה בסוף העונה, אחרי הזכייה באליפות. מכבי עדיין טובה מכל הליגה (למרות ספאחיה) וההפסד לבני השרון זה לא מדד, זה קורה.
אמממ, ראית את מכבי לאחרונה? זו שאלה רטורית. הוא גם מתחיל להיות ממש ממש נואש. אחרת אי אפשר להסביר את העובדה שהוא פתח בחמישייה עם שחקן שהוא אמר עליו שהוא משאיר אותו בקבוצה כי זה לא ממש משנה אם חותכים אותו או לא כי אין מישהו אחר במקומו וזה שחקן שלא עלה על הפרקט כבר מי יודע כמה משחקים (וברמה האישית אני מת על נואל פיליקס, למרות שהוא הכי נגר בארץ)...
ספאחיה היה טעות, אין ספק. אבל את כל זה אפשר להגיד בדיעבד. כשהוא הגיע דובר על מאמן מצוין, שהקבוצות שלו משחקות כדורסל יפה. לראיה, ריטאס של שנה שעברה ששיחקה כדורסל שהיה אחד היפים והטובים באירופה. ספאחיה נכשל. אין ספק. אבל מה יעזור לפטר אותו?! את מי ימנו במקומו? את גיא גודס?! אין מאמנים טובים בשוק.
מה זה יעזור?!? אולי זה יציל את האליפות בארץ, זה לא נחשב? גיא גודס עשה יופי של עבודה בראשון לפני שנה. כן, אני משוכנע שהוא יצליח להימנע מהטעויות של הדביל. יש מספיק מאמנים טובים שיקפצו על הצ'אנס לשקם את הקריירה שלהם, אפילו רק עד הקיץ. ג'ינו, אדלשטיין אולי אפילו דרוקר. אנשים אולי לא שמו לב, אבל בליגה מכבי נראית הרבה פחות טוב מבאירופה. העובדה שהיא לא הפסידה לא ממש עוזרת למישהו, חוץ מלספאחיה.