אתה לא מבין שמה שקרה היום היה מור לקרות ממש מזמן? מכבי באמת קבוצה לא טובה, שרק הבית שלה הסתיר את היכולת האמיתית שלה. כמו שכתבתי עם ההגרלה, זו לא תהיה הפתעה גדולה אם היא תפסיד בשלושת משחקי החוץ שלה, ללא כל קשר למי היריבות שלה, וזה בגלל שכל אחת מהקבוצות בטופ16 יותר טובה ממכבי בביתה. מצד שני מכבי כבר הוכיחה שניסים כן מתרחשים, ככה שאיכשהו היא כן יכולה לעלות. מה שכן, כמו שזה נראה כרגע פשוט אין לה מה למכור בשלב הזה.
תבין, זה מכבי השיגה 6 ניצחונות בייתיים הם שקר אחד גדול. את הניצחונות הללו היא השיגה בעיקר על ידי הקהל, שבלעדיו מכבי בכלל לא הייתה עוברת את השלב הקודם. כמו שrainman (אגב, שמך בישראל?) אין למכבי עם מי לצאת למלחמה. ביינום לא יהפוך פתאום לרכז האופטימלי שלא מאבד את הראש כי זה פשוט הטיפוס. פליקס לא יהיה פתאום באסטון הבא וגם לא וויציץ 2. אין למכבי שום דבר שאפשר להגיד טוב נו יש לנו שחקנים טובים, כי גם זה לא נכון. בנוסף לכל זה אין לה ממש מאמן שיכול להציל לה את המשחקים, או לפחות לעזור לקבוצה, כי ביינתיים הוא רק הורס את מה שהיה קיים עוד מימיו של פיני.
קוראים לי זיו,נעים מאוד http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_thumright.Xxx ד"א קופמן אתמול ביציע יצא אידיוט-כרגיל. לפני כמה שבועות שהקהל שרק בוז להלפרין הוא נכנס בקהל כמו מטורף,אתמול הוא כאילו כעס על הקהל שלא מפרק את ספאחיה,שיחליט..הוא רוצה שהקהל ישפיע או לא? דווקא כל הכבוד לקהל שמבין שספאחיה אולי לא עושה עבודה מזהירה אבל גם אין יותר מדי אחרים שהיו משיגים יותר. אתה רק שוכח שמאלופת אירופה נשארו רק ווצי'ץ ושארפ. כי בורשטיין היה פצוע עד לא ממזמן,אי אפשר היה להביא זרים נורמאלים בפגרה כי הייתה מלחמה בארץ ורוב הזרים התרחקו מפה ויש מאמן חדש שבא לקבוצה כמעט חדשה לגמרי,אני לא אוהב בדרך כלל שמאמנים מתרצים אבל הפעם לספאחיה מותר לתרץ קצת.
על המשחק אין הרבה מה לפרט. מכבי כמו כסילים פשוט נתנו לטאו וראקוביץ' או איך שלא קוראים לו להפציץ משלוש ואפילו לא יצאו עליו פעם אחת, טעויות של טירונים. היחידים שהיו טובים אתמול הם אליהו וויצ'יץ'. כמו תמיד הם היחידים שהיו טובים במכבי וזה לא עזר כי כדי לנצח לא מספיק יום טוב רק של שחקני הפנים. גם שארפ היה סביר והיה צריך לקבל יותר דקות, לטעמי גם לפתוח בחמישיה על חשבון ביינום או יירטין. ביינום היה חלש כהרגלו (הוא בכלל קלע?), איבד בכמויות מסחריות, פיליקס היה חלש כהרגלו כשאליהו נכנס במקומו הבנו כמה טעה ספאחייה שהעלה את פליקס בחמישיה, אליהו הרבה יותר פעיל מתחת לסל, עושה הרבה תנועה, פליקס לא זז ונשאר במקום ומחכה לכדורים. ירטין היה חלש, אי אפשר לצפות ממנו ליותר הוא אף פעם לא שיחק בקבוצה גדולה (אם אפשר לקרוא למכבי ככה...), יסאייטיס לא פוגע כבר הרבה זמן וחסרה למכבי התרומה שלו והנקדות שלו וכמובן יותם הלפרין שהיה חלש כהרגלו, אם זה שחקן הבית האחרון שמכבי יצרה אפשר להבין למה היא נמצאת במצב הכזה. ספאחייה בניהול משחק שערוריתי, חמישיה תמוהה מאוד, חילופים גרועים וכמו שאמרו ביציע: "המאמן של טאו לא היו, ומכבי?" מסכם במשפט אחד את המשחק של מכבי אתמול. דרך-אגב נתון מדהים ארבע מחמשת הזרים של מכבי קלעו ביחד 9 נקודות (!), פשוט בושה! למרות הכל, זה עדיין אפשרי. חייבים לנצח שבוע הבא ברומא וכמובן נצחון בבבית על אורטז הוא בגדר חובה. כמובן שזה לא יספיק וצריכים לנצח את את אורטז בבית.
זה שזה אפשרי אין ספק, השאלה אם זה אפשרי עם ספאחיה שממשיך לקבל כרדיט למרות החלטות תמוהות מאוד, לפני ובמהלך המשחק.
לגבי הזרים אני מסכים איתך שיש לו סיבות מקילות, בעיקר בגלל המלחמה וגם בגלל שרוב הסגל עזב. אך עדיין, החלטת לבסוף להביא שחקנים זרים תביא לפחות אותם ברמה גבוהה. זה שלאורך העונה נשארנו עם פחות זרים הייתי מקבל, הבעיה היא שגם אלו שהגיעו הם מתחת לכל ביקורת. אל תשכחו גם את הנרקומן ביופורד שהתגלה שהוא היה תחת סמים בזמן שהותו במכבי. בקיצור, מה שאני אומר שנכון שגם להנהלה של מכבי יש חלק במצב שאליו הגיעה מכבי, אך הניהול משחק הלקוי, קבלת ההחלטות בדקות קריטיות, הזרים מתחת לכל ביקורת שהגיעו לארץ, כל אלה הם דברים שאחראי עליהם המאמן, וכאשר הוא לא עושה אותם כראוי הוא צריך לשאת בתוצאות.
שי אתה רק שוכח שהזרים האלה היו בערך האפשרות ה 5 או אפילו יותר נמוכה אצל ספאחיה,אני זוכר שהשנה רצו המון שמות של זרים במכבי אבל רובם לא רצו להגיע בגלל המלחמה והשאר קיבלו חוזים בNBA. בעניין הזרים אני ממש לא מאשים אותו. ברור שהוא לא נקי מטעויות והוא עשה כמה וכמה כאלה כמו לא לשתף ישר את בושידו פליקס או לא לחתוך ישר את [ביי]נום[שזה אפילו צועק לו בגדוול מהשם...בייייייי] אבל אני בטוח שאם מזרחי או פדרמן היו פותחים את הכיס עוד קצת היו מגיעים אלינו זרים יותר איכותיים מירטין.
זיו זה כזה בולשיט מה שאתה אומר. כמו שהמלחמה לא הפריעה ללי ניילון, שחקן אן בי איי, להגיע לפה, ככה היא לא הייתה מפריעה להרבה שחקנים אחרים. הבעיה של מכבי שבניגוד לשנים קודמות, הסקאוטינג שלה כבר לא אותו דבר. מישהו זוכר שהאפמן נשלף מהליגה הספרדית השנייה? הכל עניין של סקאוטינג. תמנה כמה אנשים מוכשרים, תן להם עונה שלמה לשבת מול דפי סטטיסטיקה וקלטות וידאו ולעשות מעקבים אחרי שחקנים מכל היבשת ותקבל בקיץ שחקנים שגם אם קטיושות היו נופלות בלב תל-אביב היו מגיעים בשביל שדרוג רציני בחוזה. לגבי הכסף - עוד הוכחה לזה שאתה מקשקש היא שרענן כץ בכל הזדמנות אומר שאם זה תלוי בו אין לו בעיה להוציא עוד מליון דולר אפילו העונה, אם זה מה שיביא את השינוי ואת השחקן שיביא את התואר.
אני עם יונתן בעסק. מה שאיפיין את מכבי זה סקאוטינג. מאיפה הגיע האפמן? וויצ'יץ'? באסטון? פארקר? שחקנים שהיו שום דבר הפכו במכבי לטובים ביבשת.
רק תיקון קטן: את כל הבאסטונים ופארקרים למיניהם מצא לא אחר מאשר דייוויד בלאט. פיני סתם פרחח שמן שקיבל את השחקנים הטובים ביבשת, ולא הייתה לו יותר מדי עבודה. אז כל הקרדיט לזרים שנחתו בשנים עברו מגיע לבלאט.
תן לי את פארקר, ווייציץ', שאראס, באסטון ובורשטיין בכושר שיא+ "הישראלים" (או יותר נכון המתאזרחים)האין סופיים מהספסל, גם אני יביא לך אליפות אירופה (מה זה אירופה?) בהליכה.