יורוליג - נקבעה ההגרלה לעונה החדשה, מכבי בבית C

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י idans10, ‏5/5/11.

1. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לטעמי מכבי של 2004 היתה גדולה יותר מבארסה של שנה שעברה, אבל זה באמת לא משנה.

לגבי הנדריקס, לא אמרתי שהוא לא צריך להישאר והוא בהחלט פוטנציאל גדול כמו שהראה מול קאחה, אבל עדיין היה יותר מדי חד באי יציבות שלו השנה. כלומר הוא התחיל כ"כ גרוע ולמזלנו נכנס פחות או יותר לעניינים לקראת הישורת האחרונה, אבל עדיין, אני לפחות לא תמיד בטוח כשהוא משחק בהתקפה. הוא לא איזה שחקן פנים שאתה יודע שתקבל ממנו לפחות 10-12 נק' בערב. הגנתית, לדעתי הוא אחד הטובים במכבי, אבל מה לעשות שאין לנו יותר מדי ביג מנים ואנחנו משוועים לאחד כזה כמו פישר, שהיה נכס התקפי, וגם ידע לשמור ולחסום בהגנה. שוב, אני ממש לא אתבאס אם ישאירו אותו, יכול להיות ששנה הבאה הוא יהיה הרבה יותר טוב כי אנחנו יודעים מה זאת שנת התאקלמות במכבי וסה"כ כדורסל יש לו, אבל בוא נגיד שאני לא אצטער או אופתע אם בלאט יחפש משהו אחר. מאצ'באן לדעתי יהיה הרבה יותר טוב בשנה הבאה, שחקן עם ים כישרון, שזקוק לעוד קצת ליטוש, אבל בסה"כ בטווח הרחוק מכבי רק תרוויח ממנו.

עכשיו הציפיות ממכבי לשנה הבאה יהיו בשמיים, אני רק מקווה שזה לא יפגע בהם יותר מדי. והשאלה אולי הגדולה ביותר, מה עושים אם פרקינס. לכולם ברור שהוא ימשיך, סה"כ הוא צפוי לחזור לקראת דצמבר-ינואר, אבל לא ידוע איזה שחקן נקבל ואת מי נביא אם בכלל במקומו לחודשים הראשונים של העונה.

נערך לאחרונה ב: ‏9/5/11
  2. Ian Wright Member

זה לא באמת תלוי בהם. הם לא יכולים להתחרות בכסף של שאר הקבוצות הגדולות באירופה. יכול להיות שעכשיו הם יציעו מיליון דולר לפארגו ואיידסון ושניהם ייקבלו 2-3 מיליון יורו בקבוצות אחרות. את איידסון כבר רצו בטורקיה עוד לפני שהפיינל פור התחיל אז עכשיו בכלל קשה לי לראות אותו ממשיך. לסופו יש עוד עונה בחוזה אז סביר להניח שהוא בכל אופן יישאר. כמו שאמרת בעצמך, לדעתי צריך וחייבים להעיף את בורשטיין ויניב גרין שלא תורמים כלום ופשוט גונבים נפח גדול מהשכורת של השחקנים במכבי. אפשר להביא במקומם את יותם הלפרין שייחזק את הקו האחורי על הספסל במקרה שפארגו ו/או פרקינס לא נשארים ואולי גם להחזיר אפילו את אלישי כדיר שיכול לתרום פה ושם, בטח בליגה במקרה שיניב גרין אכן לא ימשיך.

3. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

ברור לי שהם לא יציעו 2-3 מיליון ואולי אפילו לא מיליון וחצי, אבל עם כל הכבוד, למעט פארגו וגם זה לא בטוח, לא חושב שהשחקנים האלו שווים כזו משכורת, בטח לא אידסון, שהוא שחקן טוב אבל לא של שני מיליון. אני מעריך שהבעיה היחידה תהיה עם פארגו, היכולת שלו לאורך השנה בוודאי לא נעלמה מעיני הסקאוטים והעובדה שהועמד גם לבחירת ה-MVP בוודאי מוסיפה. לגבי הלפרין, אני דווקא הייתי מעדיף לראות את יוגב אוחיון במקומו, לדעתי שחקן שלא מפחד כמו יותם וגם לא פחות מוכשר, יכול להשתלב יפה במכבי. את כדי ר אני לא כ"כ רוצה לראות, לא חושב שיכול לתרום יותר מדי, אמרתי זאת גם כשהביאו אותו ועוד לפני אליהו, מצד שני אין הרבה ברירות בטח לא אם גרין הולך.

4. Ian Wright Member

זה ששחקן לא שווה משכורת כזו או אחרת זה לא אומר שלא יישלמו לו משכורת X או Y. חסר שחקנים בכדורסל האירופאי או אפילו ב-NBA שמקבלים סכומים מטורפים אבל הם לא באמת שווים את זה? שוב, אם יגיעו הצעות עם כסף גדול, מכבי לא תוכל להתחרות בזה.

לגבי הצביון הישראלי. אני ממש לא בטוח שהאופי של יוגב הוא טוב יותר משל יותם הלפרין כי הוא גם נוטה לאבד את הביטחון שלו מהר מאוד אחרי טעות אחת או שתיים ובשונה מיותם הלפרין אין לו קליעה יציבה בכלל וזה הדבר אולי הכי חשוב ביורוליג - הקליעה מבחוץ. מצד שני, הוא לעומת יותם הלפרין, יכול להשתלב נהדר במשחק הלחץ ההגנתי של מכבי ת"א ומהספסל הוא בהחלט יכול להוסיף אנרגיות טובות. לגבי אלישי כדיר, אני גם לא חושב שהוא יכול לעשות יותר מדי(בליגה כן, ביורוליג לא) אבל אין תחליף יותר טוב ממנו ליניב גרין בשוק ההישראלי.

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מכבי של 2004 היתה נותנת סנוקרת ונוקאאוט בסיבוב 1 לבארסה 2010, מה זה נותנת, היא נתנה, השיאים שהיא שברה, אם אני לא טועה 11 קבוצתיים!, רק אחד מהם נשבר על ידי צסק"א בגמר 2006, כל השיאים של שחקנים שנקבעו במשחק הזה לא נשברו עד היום.

לגבי הלהתחרות, מכבי ת"א יכולה להתחרות עם כל מועדון באירופה מבחינה תקציבית, בואו לא נשכח מי הבעלים של מכבי. 1. דיוויד פדרמן. 2. אודי רקאנאטי, שני אנשים שמרוויחים כרווח! את התקציב של מכבי בשבוע. השאלה אם הם ירצו להיכנס לזה, והתשובה ברורה היא: לא. מכבי ת"א נעה סביב תקציב קבוע של בין 15-18 מיליון דולר כל שנה, כי זה מה שזה מאפשר מהבחינה של השיגעון. מןם הסתם אם בהיכל נוקיה היה במקום 11,700 מקומות היה 17,700 היית רואה תקציב יותר גדול כי זה עוד מיליונים לתקציב (כשכל מנוי הרי עולה באלפים) וכיוצא מזה היתה ההשקעה. מה גם שהליגה הישראלית לא בדיוק נותנת כסף למכבי, אלא ההיפך, ואין ספק שאם היא היתה נותנת גם ההשקעה היתה יותר גדולה. כנ"ל היורוליג, שמכבי נותנת לה יותר ממה שהיא מקבלת, הכסף עצמו שמכבי מקבלת זה בכלל משידורי הטלוויזיה ולא מהיורוליג וגם זה ירד דרסטית! ב-2004, בשנה שהגמר היה בת"א, מכבי ת"א קיבלה לעונה 7 מיליון דולר על זכויות שידור, אתם שמעתם נכון, 7 מיליון דולר. השנה? בין 3-4 מיליון דולר. תעשו לבד את החישוב. אם אני לא טועה הכסף שמכבי קיבלה מעלית (עד 2008 כולל) היה כפול ומכופל מאלקטרה (אבל בזה אל תקחו אותי על הדיוק). הרי פדרמן ורקאנאטי הם אלה ששמים את הכסף (כץ כמובן כבר לא במכבי) ואם הם רוצים הם ישימו גם 30 מיליון דולר תקציב ואם הם רוצים תקציב השכר שלהם יכול להיות גם של קבוצת NBA במינימום (55 מיליון דולר) אבל אף אחד לא יעשה את זה כי זה ממש לא משתלם ולא שווה את זה, זה לא ליגת האלופות שהיא עובדת בשביל הקבוצות, אלא הקבוצות שעובדות בשביל היורוליג.

מאז שנת 2001 (הקמת היורוליג החדשה - כולל הסופרוליג מצד שני שמוכר על ידי היורוליג):
    פאנאתנייקוס - 4 (2002, 2007, 2009, 2011)
    מכבי ת"א - 3 (2001, 2004, 2005)
    ברצלונה - 2 (2003, 2010)
    צסק"א מוסקבה - 2 (2006, 2008)
    קינדר בולוניה - 1 (2001)

כשמפעל נשלט על ידי כל כך מעט קבוצות לאורך 11 שנה, לא קשה להבין למה הן עובדות בשבילו ולא הוא בשבילן. סתם לשם השוואה הקבוצות שזכו בשנות ה-90:

ספליט (90, 91), פרטיזן (92), לימוז' (93), בדאלונה (94), ריאל מדריד (95), פאו (96), אולימפיקוס (97), קינדר (98), ז'לגיריס (99) - 9 קבוצות ב-10 שנים. מספיק גם לראות את חלוקת הקבוצות שהשתתפו ביורוליג מאז הקמתו בשביל להבין למה הן עובדות עבור היורוליג ולא הוא עבורן, וחלקן גם לא תמיד היו אלופות ארצן.

<a></a><a></a><a></a><a></a>http://en.wikipedia.org/wiki/European_Cup_..._and_statistics<a></a><a></a><a></a><a></a>

הדרך היחידה שקבוצות יכולות להרים את ההצלחה שלהן ולהחזיר את הכדורסל למה שהיה פעם זה דרך אולם גדול שהן יבנו שיהיה מקור הכנסתן ובלא מעט מקומות עושים את זה ואין לי ספק שהשליטה הבלעדית כביכול של מכבי, צסק"א, פאו - הן עדיין אלו שהגיעו להכי הרבה גמרים, פיינל פורים וזכיות בשנות ה-2000. תרד, כי ברגע שיהיו אולמות גדולים של למעלה מ-10 אלף קבוצות יוכלו לשלוט בתקציב שלהן, למשוך שחקנים יותר טובים, ולא לסיים עונות בגרעונות עצומים אלא יוכלו להרים גם תקציב מכובד וגם לא להתרסק מכך:
    אפס פילזן - עברה לסינאן ארדם, איפה שיהיה הפיינל פור בשנה הבאה, 16,000
    פנרבחצ'ה - השנה אמורה להסתיים בנייתו של האולם החדש שלהם, 12,500
    ז'לגיריס קובנה - השנה אמורה להסתיים בנייתו של האולם החדש שלהם, 14,502
    לובליאנה - שיחקה השנה לראשונה באולם החדש סטוזיצה ארינה, 13,000 שהחליף את הטיבולי ארינה והיה מלא בכל משחק השנה, עובדה שהיא גם נתנה עונה חלומית של טופ 16 מבחינתם יחסית לשנים האחרונות שהם התבזו במפעל.
    אפילו ספליט הגדולה שירדה מנכסיה והיא שבר כלי משחקת באולם חדש של 12,000 מקומות. גם זאדאר, שניצחה את מכבי בגמר האדריאטית, משחקת באולם חדיש של 10,000 מקומות. ציבונה זאגרב לא תישאר פראיירית ואני מאמין שכאשר התקנות החדשות ייכנסו לתוקף הם יעברו גם לאולם החדש, זאגרב ארינה שמכיל 15,500 מקומות (ואז יגידו לעצמם למה לא עשינו את זה קודם).
    וירטוס בולוניה האיטלקית שמנסה לחדש את ימיה כקדם כבר מכרה את האולם שלה לעירייה בתמורה להגדלתו ל-11,000 מה שקרה לפני איזה 3 שנים בערך. ריטאס וילנה משחקת באולם של 11,000 ומאז פתיחתו לפני 7 שנים, הופעות הקבוצה השתפרו פלאים לעומת העבר.
    דינאמו מוסקבה הרוסית כבר הציגה תוכניות לאולם חדש של מעל ל-10,000 שיהיה בתוך האיצטדיון כדורגל שלה. צסק"א מוסקבה תעבור עם הכנסת התקנות של מינימום אולם של 10,000 לאולם החדש שהוקם במוסקבה שמכיל 14,500 (נפתח ב-2006) - גם צסק"א זה לא דוגמא כי יהיה להם תקציב ארנק פתוח.
    פאנאתנייקוס משחקת ב-OAKA שמכיל 19,000 ואולימפיאקוס בשלום והאחווה שמכיל 14,000 אבל הן לא דוגמא כי להן יש תקציב ארנק פתוח מה שנקרא.
    ריאל מדריד ירדה מהויסגלרה שהכיל 15 אלף אל הקאחה מאג'יקה (שהוא בכלל מגרש טניס) שמכיל 12,500 אבל זה לא חוכמה בעיר שיש שם 3 אולמות עם תכולה גדולה (יש גם את איפה שהיה הפיינל פור ב-2008 שמכיל 18,000 הפלאס דה דפורטס ואת האולם של אסטודיאנטס שמכיל גם בין 14-16 אלף). מאלאגה משחקת באולם של 11,000, בסופו של דבר גם ברצלונה תצטרך לבנות אולם גדול יותר מהבלאו גראנה הקטן שמכיל בקושי 7,000, כמוה גם סיינה. פתאום היכל נוקיה שמכיל 11,700 לא נראה כזה גדול יותר...בסופו של דבר אולם גדול שמושך צופים מגדיל את התפוקה והרמה של הקבוצה בלונג ראן, וזה מה שהיורוליג מנסה לעשות בשביל למשוך גופים משדרים, ספונסרים ולהעלות את התחרותיות שברור שהוא לא כזה אוהב. ביום שהאולמות בכל הליגות יתחילו לקבל צורה, זה יהיה היום שלדעתי יגמרו הרישיונות האלה שנותנים לקבוצות שהן לא אלופות, כי לא יצטרכו את זה יותר.

בעונת 2011-12 נקבל חברה חדשה ליורוליג, הלא היא מחזיקת היורוקאפ הטרייה, אוניקס קאזאן, משחקת באולם של 7,500 מקומות (נאתכו יבוא לעודד), והסגל שלה השנה באמת מרשים מבחינת השחקנים שלו: טרל ליידי, מרקו פופוביץ', קלי מקארתי, סלאבקו וראנייש ואחד מאצ'י לאמפה שבגמר קלע 26 נק' (קלע בולט) - אין לי ספק שהם יחזקו אותו ויהיו קבוצה חזקה בהחלט

6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לא הבנת אותי. לא אמרתי שלא יציעו לאידסון 2 מיליון כי לדעתי הוא לא שווה את זה, אלא שמכבי לא צריכה וגם לא תשווה הצעה כזו לאידסון כי הוא פשוט לא שווה את זה. ברור שיש שחקנים ששווים הרבה מעבר לתפוקה שלהם (מישהו אמר גרין?), אבל כמו שעומר ציין מעליי, מכבי הולכת על קו מתון יחסית לגדולות באירופה ומגיעה להישגים לא פחות יפים.

7. Ian Wright Member

ברור שהוא לא שווה את זה אבל אמרת שאתה מקווה שנשמור על רוב הסגל אבל זו תהיה לא משימה פשוטה בכלל כי כמה שלא נציע לשחקנים המובילים, באירופה הם יקבלו במקומות אחרים כפול ואולי גם יותר כי שם משלמים ביורו ולא בדולרים.

8. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

בגלל זה אמרתי מקווה שנשמור על הסגל... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx מכבי לא צריכה ולא תשתגע אחרי אף שחקן בסכומי כסף, שחקן שמכבי תרצה יישאר בתנאים שלה או ישוחרר, אין ברירה. אבל לקוות תמיד זה טוב.

9. Cup of Tea Liverpool, UK

תראו, כל אירופה התאהבה בצורת המשחק של מכבי השנה ואין ספק שבין אם חלק ניכר מהסגל ישאר או יעזוב העובדה הזאת תעמוד לזכותה בנושא הרכש.
    מכבי עדיין תצטרך להשקיע לא מעט כסף בגלל קבוצות כמו פאו, ברצלונה ודומותיהן שמשלמות סכומי עתק לשחקנים שיושבים על הספסל,
    אבל אני בטוח שיש שחקנים מוכחים שכן מחפשים לשחק בקבוצת על כמו מכבי וזה לא ששחקנים משחקים במכבי בהתנדבות.
    לכן, אין לי דאגות לגבי החיזוק שיגיע אם וכאשר בבוא הזמן, אני חושב שהעונה הזאת שרתה את מכבי אפילו אל מעבר למה שחושבים שם.

10. samoel Member

אמנם באיחור - אבל לא חשבתם שתחמקו מזה נכון?http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

אז הנה הדיווח של שליח אייסוקר לפיינל4 http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

יום 1: יום חמישי 05/05.
    שעה 04:55, מיקום: מונית בדרך לנתב"ג.
    אבא מגלה ששכחנו את הדרכונים. אחורה פנה, מזל שאני גר בשוהם(10 דקות מנתב"ג) ונהג המונית הוא בעצם שכן.
    07:00. המראנו, היעד: מדריד.

שעה 12:00 שעון מדריד, מיקום: שדה"ת בראחאס,מדריד.
    קונקשיין של 2:45 + דיליי של 30 דקות. משעמם רצח ויש עוד כמה ישראלים שעושים את זה. כמו כן, נתקלנו בחבר'ה שטסו לפיינל פור רביעי(בלי כרטיסים, ולזה אגיע בהמשך) הם המשיכו לולנסיה ומשם באוטובוס לברצלונה.

שעה: קצת לפני 17:00 שעון ברצלונה, המיקום שדה"ת ברצלונה.
    המסע הושלם נחתנו בשלום ביעד בלי עיכובים מיותרים בדרך לרכבת נתקלנו באיש עסקים ישראלי העובד במדריד,גם הוא מגיע לפיינל פור בלי כרטיס(פיינל פור שלישי או רביעי שלו).

שעה: 18:30, מיקום: מלון אוטו הוגר, פרלל, ברצלונה. סיימנו להתמקם, אפשר לרוץ לנסות לתפוס את הצעדה - איש הקשר מברצלונה עדיין לא העביר את הכרטיסים לידנו אבל סמכנו עליו ב- 100% וביקשנו שישאיר אותם בקבלה.
    כאן טעיתי, חשבתי שמכבי מתאכסנת במלון פלאזה על ככר אספניה(שיתברר לאחר מכן כמלון האוהדים הצהובים וגם של כספי( חיכינו חיכינו, ובסוף הבנו שטעינו).
    סיימנו את היום אל מול המזרקות המרשימות בככר אספניה - מרהיב!

יום2: שישי 06/05.
    סביבות השעה 11, מיקום: סגראדה פמיליה.
    ממול הכנסיה המרשימה פגשנו(איך לא) ישראלים שהגיעו הפעם מפרנקפורט, להם דווקא היו כרטיסים. חיבוקים צחוקים ואפילו שמענו על ישראלי שטיפס לראש הכנסיה והוציא את דגל ישראל מהחלון הגבוה. כיבוש ברצלונה הושלם! הצבא הצהוב נחת אפשר להתחיל בחגיגות.

הגענו לראמבלה בסביבות השעה 13:00. פגשנו מישהי משער 7 המוכרת למשפחה, פטפטנו קצת והבנו שתהלוכה תחל בקרוב. כמה עשרות ישראלים מתחילים לצעוד בשמש המלטפת של ברצלונה ולשיר שירים. תנו לדרק להניף את הגביע, צהוב עולה, שחורציאניטיס וכל הרפטואר המוכר בנוסף לחידוש, תשמרו על הכיסים כי כולם פה כייסים. נפרדנו מהם ולבסוף חברנו אליהם כשחזרו מהקולומבוס אל כיוון הקאטלוניה באזור שוק לה בוקריה. 3 ישראלים ממלון על הראמבלה(אחד שטס איתנו דרך מדריד, וחבר שלו עם אישתו מטרויזו - בלי כרטיס למשחק) צועקים מהחלון נה נה נה נה - מכבי. והקהל בראמבלה משיב. מכבי או מוות, וכל השאר כמובן. כל התיירים החלו לצלם את הצהובים המשוגעים דגלי ישראל באויר, והחבר'ה ממופעי הרחוב נשארו מובטלים. שמחה אדירה כח בלתי מוסבר ותחושת גאוה שמציפה ממלאה ומחממת כל אחד. אנחנו על המפה ונשאר על המפה.

שעה 16:30, מיקום: מחוץ לפלאו סנט ג'ורדי.
    הפנניג חצי הגמר החל כבר בפנים. מכבי מכסחת את כולם בתחרות 3X3. ובחוץ עדיין אלפי(!) ישראלים מחפשים כרטיס למשחקי חצי הגמר והגמר. לא האמינו החבר'ה שלנו שזה קורה, אנשים מנוסים בפיינל פורים נשארו בהלם. כ - 2000 איש התרוצצו שעות בודדות לפני המשחק במטרה להשיג כרטיס, אנשים סרבו לשלם מחירים שנשמעו גבוהים אבל בדיעבד הסתברו כמצחיקים(אחרי שהגעתם כבר לברצלונה, בחייאת!) 500 יורו, ואנשים אמרו אל תדאג זה ירד ל-400 ו-300. הנסיון דיבר אבל הפעם זה לא הלך איתו(בהמשך אספר על מישהו שיצא חכם מאוד). 600 ו-700 יורו היו המחירים המדוברים ופחות מזה היה מציאה.

נכנסנו לאולם עם הג'אמפ של החצי הראשון, פנא סיינה. ואז זה הכה בנו. כמות יוונים של תארנו לעצמנו(וגם האיטלקים הפתיעו יחסית). הם היו הסיבה שאנשים לא נכנסו, מאסות של אלפים(וגם אצלם נשארו בחוץ) ולהערכתי בחצי הגמר כ- 3500 יוונים עודדו ושרו, בלי טופים שירה אדירה, קהל מרגש. ללא ספק הקהל מס' 1 באירופה. ובכל פעם שהתחיל שיר דומה לשל מכבי אני שר אותו בכל הכוח, ומצביע על הסמל הגדול במרכז החולצה הישנה. שלא יתבלבלו לרגע!

מסביבנו חבר'ה נחמדים, יוונים וספרדים(כן כן, תתפלאו לא כולם מכרו את הכרטיסים) העיקר שריאל תפסיד. באו עם חולצות של נבארו ולאחר מכן כבר הצטרפו לשירה הצהובה ואפילו לבשו צעיפים צהובים.

פנא מנצחת, קרב של הגנות. אוברדוביץ' עם תוכנית משחק מצויינת עושה בית ספר לסיינה. סטונרוק זורק כמו שהוא ביקש והתוצאה לא איחרה לבוא, סיינה מגמגת בהתקפה, ההגנה עוד שומרת אותה במשחק אבל בעצם כמו שכבר הכרנו, 5 ו-7 הפרש אצל ז'ליקו זה המון.

הקהל מתהדר ומתמרק לקראת החצי השני, המעניין באמת. שירה צהובה אדירה, הקהל היווני פינה את הבמה והתחיל קרב האגו, למי יש יותר גדול. לחלק מהיוונים זה עוד קצת הזיז וניסו לעזור לריאל עם כמה שריקות בוז אבל בסופו של דבר זה פחות עניין אותם.

חצי גמר:
    טוב אז למה שאני ראיתי על המגרש. לא יודע מה אתכם אבל פשוט בושה וחרפה ההפקרות בריבאונד ופניני את אידסון משאירים אותנו במשחק אפשר להגיד. בכלל נדמה שאידסון נמצא בכל מקום על המגרש(ואם אתם רוצים להיות קיצוניים לכיוון אחד אז אני אהיה קיצוני לכיוון השני). צ'אקי הגדול, הגיע מוכן ומזומן למלא את המקום של דורון פרקינס לקח אחריות המשיך גם כשלא הלך, ובסוף זה נכנס. אידסון הוכיח בפעם המי יודע כמה שהעמדה בה הוא מתפקד הכי טוב היא הרכז(ואולי תשכילו, וגם שלח ישכיל, להבין שכשהוא משחק בעמדה 3- ופרקינס ופארגו עם הכדור- אז אפשר להסתפק בתצוגות יחסית פושרות. התקפית אבל בריבאונד ובהגנה הוא שולט). כהרגלו נכנס למשחק דרך ההגנה.

בחצי גמר אין זמן למשחקים, 3-4 דקות שבהם לאליהו בורחים כדורים מתחת לסל והוא מחטיא לייאפים, הוא נשלח החוצה, דייויד בלו כאן ויש לו ימבה של נסיון. לחימה בלתי מתפשרת בצבע, יחד עם גיא פניני שאצלו אין סלים קלים והיחידים שמתפקדים אצל הספרדים זה פריג'וני המנוסה וטומיץ'. ובעזרת השופטים(עבירות בלתי ספורטיויות? לאמוניקה המגוחכ כהרגלו) והידיים הרועדות של סופו-אליהו נשארים במשחק.

למחצית השניה הופיע המאמן, דיוויד אמר לשחקנים בוודאות שההפקרות מתחת לסל לא יכולה להימשך, החבר'ה עולים בטירוף למחצית השניה, הצבע נסגר, מכניסים את סופו בכח למשחק(בצורה חכמה כמובן), ואידסון נותן את האות לחגיגות עם מהלכי הגנה כמו שרק הוא (ועוד אחד, שהיה על אזרחי) יודע. ללא ספק האיש של חצאי הגמר. פארגו גם נכנס ונתן אפילו שואו טיים כשמכבי מבצעת עבור חסימה כפולה מדדורגת כדי לפנות את הרחבה לדאנק המרהיב שהקפיץ את אוהדי ברצלונה לא פחות לעננים, ריאל נקברת תחת הצבא הצהוב שמצידו - שר שוב את התקווה מודה לדורון ואחרון אחרון חביב, לצ'אק אידסון(פשוט בושה, עד שזה הגיע אני ועוד כמה מסביבי ניסינו בכח לדחוף לעודד אותו, זה לא תפס אבל מה שהוא נתן לנו במחצית השניה הגיע לו הרבה לפני כשירד למנוחה לקראת הגמר). כ- 5500 צהובים גוברים במספרם על כל קהל אחר עם תחושת שליחות לאומית(מצטער אוהדי הפועל, שונאים וקנאים למינהם, אני בהחלט מרגיש שאני מייצג את ישראל). במאמר מוסגר, אספר לכם שאוהדי ברצלונה סביבי ממש חייכו כשלאחר שהשירה לאליהו הסתיימה שרתי להם את אותו השיר עם השם בודירוגה, הם זוכרים, והאמת קשה לשכוח.
    לגבי ריאל, מגוחכת ופח זבל? לא ממש. שכחתם שזאת מכבי שגרמה לה להיראות כך בין היתר. הסגירה החזקה של הצבע השאירה את הספרדים מיאושים לזריקות שלוש. אז מספיק כבר להמעיט ממכבי שהוכיחה מספיק פעמים שהיא בהחלט קבוצה מהרמה הראשונה ביורוליג.

לאחר המשחק אוהדים שנשארו בחוץ (כ- 1500) רצו אל אוהדי ריאל וסיינה במטרה לקנות כרטיסים בעוד הספרדים מפקיעים(חלקם בצד כי השאירו את הכרטיסים במדריד והטרחה לחזור לברצלונה תעלה להם) האיטלקים מחרו במחירי עלות בערך, ועל כל אוהד היו בערך 4 צהובים ויווני. אנשים(כמוני) קיבלו טלפונים מהארץ במטרה להשיג לחברה שיגיעו בראשון.

שעה מאוחרת מאוד: המיקום: מטרו בדרך לראמבלה.
    קרון אחרון נדחסים, אוהדי מכבי ואוהדי פנא, התחלנו לשיר והם החזירו בגמגום, כמה ספרדים ממורמרים התעצבנו עד שלבסוף נסחפו בשירה הצהובה, שחורציאניטיס עולה עולה עולה, גם ליוונים לא הייתה תשובה אל מול עשרות הצהובים הדחוסים. ישבנו לאכול וכשיצאנו הצטרפנו לכמה עשרות ישראלים שפרסו דגל ישראל והתחילו לרוץ בראמבלה עם תרועות נצחון. בין לבין קיבלנו כמה תגובות חמות מאוהדי בארסה שהחזירו בצפצופים משלהם מתוך המכוניות.

יום 3: שבת 07/05.
    יום מגעיל, אבל גם מזג האויר לא העיב על השמחה, בכל מקום ישראלים מדברים על התצוגה של אידסון. על איך לא החתימו אותו ואיך לא התפשרו אל המיליון דולר שדרש לפני חודש, על החוזה העתידי בריאל שקנה לעצמו. על פארגו שחייב להגיע נגד אוברדוביץ' ועל סופו וליאור שהיו חושך. על פניני עם הלב, פרקינס החסר ובורשטיין הרואה ואינו נראה. הרבה אוהדים שהגיעו לברצלונה לא היו ממש מעורים בכדורסל ודיברו די בבטחון על הגביע שמגיע - כי מה לעשות ההתקפה של פאו נראתה רע בחצי(העניין הוא שככה היא נראית תמיד, מכונה משומנת שמשחקת לאט וזה לא פלא שקלעה את אותה כמות נקודות - זאת השיטה). ניסינו להסביר ולדרוש ש- 5 זה בטון ו-7 זה בטון יצוק ואסור בתחלית האיסור להקלע לבורות האלה נגדם.

יום 4: ראשון 08/05
    יום הגמר, ההתרגשות בשיאה, בראש עובר לי רק משפט אחד: "יאללה מכבי תנו את כל הלב תנו לנו סיבה אחת לשמוח" למען האמת אני אפילו לא ממש מכיר את המשך השיר אבל השורה הזאת מתנגנת לי כל הזמן. קצת טיול ברובע הגותי, אפילו כניסה לבית הכנסת העתיק באירופה ותפילה(כנראה שזה לא כיפר על החטא בכניסה לכנסיה). והופ המשחק הראשון כבר התחיל. מנסיון עבר (אבא -2 אני -1) בפיינלפורים אין טעם אפילו להציץ למשחק הזה שכן הקבוצה שהליגה חשובה לה מוותרת על המשחק ולכן המשחק הזה הוא מדד לכלום. אל תשפטו את ריאל ותגמדו את ההישג(אמנם אין ספק שמכבי פגשה את הקבוצה החלשה מבין ה-4 )זה משחק שהרצינות בו נמוכה מבשלב הראשון.

הכל מוכן למשחק בין שתיים משלושת הקבוצות הטובות ביבשת, 2 משלושת המאמנים הטובים ביבשת וכמובן 2 הקהלים הטובים ביותר.

65 דקות לפני תחילת המשחק הפלאו סנט ג'ורדי מתמרק. היוונים שהיו בחוץ בחצי השיגו את המקומות וגם מכבי. הכמויות נוטות חזק לצד הצהוב. אבל הקול היווני הוא הטוב בעולם כנראה. לשם כך גוייס המוח היהודי! ללא צל של ספק מכבי הקהל החכם באירופה. בתחילת חצי הגמר וגם בגמר חולקו וובוזלות צהובות לחבר'ה מישראל. אמנם היתרון המספרי ביציעים(8000 מול 4000 לערך) היה צריך להספיק אבל לא מול הטירוף היווני. ולכן, ברגע שהיוונים פתחו את פיהם שריקות מחרישות אוזניים של הוובוזלות שפשוט השאירו את היוונים בשוק. נוצר נתק מוחלט בין ההמון הראשי לשאר החבר'ה המפוזרים וגם אותם בקושי שמעו, ניסו להחליף את השירים אבל התייאשו מהר מהרגיל(הייתי בחצי -אני יודע מה האורך של השירה היוונית). נצחון ראשון(או בעצם שני, אחרי טורניר האוהדים ב- 3X3 ) למכבי. עכשיו נשאר להביא את הגביע.

שוב הולכים פנימה, ושוב מפוצצים את סופו. השיטה של אוברדוביץ' תרביץ 30 ישרקו 10. מכבי חוטפת מכות מכל פינה. אבל צ'אקי את פניני נמצאים בכל מקום. בלו נותן פייט בהגנה והיחידי שמצליח לדגדג את באטיסט. השופטים ממשיכים במגמה של לא לשרוק(על אליהו מזמן ויתרו) וריצ'י וסופו עם 2 עבירות בתחילת הרבע השני - הרבה תשובות כבר לא נשארו לדייויד, בכל זאת נדמה שמכבי במשחק - אולי זאת האשליה האופטית וחרף היכולת החלשה של ג'רמי מכבי יורדת במינוס שלוש בלבד.

למחצית השניה שוב עולה קבוצה אחרת, דיוויד כנראה החדיר טירוף בחבר'ה. כבר 36-35 צהוב. טיים אאוט כפול שמזעיק אוברדוביץ'. ואז הכל מתהפך. כרגיל לאמוניקה עם החלטה או שתיים הזויות - עוזר בהפיכת המומנטום. בנתיים סאטו שהיה חופשי בחצי הראשון יורה פנימה 3 שלשות, וניקולאס נועץ את המסמר בצ'אקה שעולה ויורדת. שלח רשם שאיידסון התאייד כהרגלו - האמנם? אני אזכיר, שצ'אק לקח הרבה ריבאונד עבד קשה בהגנה ובורשטיין הדחליל ששיחק 8 דקות בחצי הראשון אפילו לא איים על הסל ועמד כמו קונוס בפינה. תוסיפו את העובדה שלאחר שמטרה מספר 1 חוסלה(ג'רמי) על ידי מלתעות(דיאמנטידיס) הגיעו תורו של צ'אק לטעום מהשומר האמיתי בירוק(כי השאר סתם כסחנים, יש אגרסיביות ויש לפוצץ כל מה שזז, ע"ע צארצאריס,פוטסיס וכו') והקנדי שקלע 12 בחצי לא הצליח לייצר הרבה. בין לבין השלשות מכבי ניסתה אבל הפצצות שחטפו אידסון ופרגו שלא נשרקו לטובתם(תודה לספרדי הקיקיוני) גמרו את העסק. הערה: שלא ישתמע שאני טוען שמכבי הפסידה בגלל שופטים, אני רק אומר שהשופטים עזרו למשחק להתפתח כמו שהתפתח.(אגב, מעניין אותי אם מישהו מכיר את החוקה כמו שצריך, אבל כמדומני החוק אומר שאם נגמר שעון 24, ההחלטה היא בעקבות הצליל והבאזר ששומעים ולא העניים - והשעון, מה שאומר שהגיעו 3 נקודות בסוף הרבע השלישי לא? סתם כדי לדעת באמת)

ואז לך תתחיל לרדוף. היה ברור שצריך להפתיע -וצעקתי ליאור ליאור ליאור. ודייויד כאילו שמע אותי, אוברדוביץ' נתפס עם המכנסיים למטה, אבל ההפרש היה גדול מדי. ושכבר התקרבנו - שריקה מפגרת (לאחר שבאטיסט מציל כדור אוד בהטחה על פניני - שאגב עמד בחוץ לדעתי, אז כמו ששרקו לסופו גם כאן זה אמור להיות חוץ) מחסלת את ה-5 ומעלה ל-7. בטון יצוק כבר אמרנו? לאידסון הייתה אפשרות לפתוח את זה עם שלשה בסיום שהלכה החוצה(ואני מוכן לשים כסף שאם הכדור נכנס הוא תופס את ההתקפה היוונית מבולבלת וכמו בחצי מצמצם מיד לאחר הוצאת כדור). וזהו - הגביע נוסע ליוון.

האמת? הפסדנו לקבוצה עדיפה, תמיד ידגדג ותמיד נגיד שעם פרקינס היינו עושים את זה, ובינינו זה היה מעניין לראות את אוברדוביץ' מתמודד עם פרקינס לוחץ ואידסון חוטף ולא אידסון לוחץ וחוטף בעצמו (או בורשטיין עושה כאילו). אין מה לעשות, עונה חלומית נתנו החבר'ה,הרבה לב הרבה הקרבה, משחק שבה עין, קבוצה שאתה מתחבר אליה שאתה מרגיש שאתה בעצמך יכולת להיות חלק ממנה כי הניא נלחמת קבוצה שמייצגת יותר מכל - מכביזם - לדרוס ולרמוס גם ב- 30 הפרש. קבוצה שנשעת על ישראלים שמקיעים, וזרים שבאו לעבוד ואיכפת להם, קבוצה מחוברת. קבוצה עם מאמן ענק, שצריך ללמוד להיות קצת יותר אסרטיבי אל מול המזכירות כמו זה שעמד מולו, מאמן שחידש דברים לאירופה ועכשיו יצטרכו לשבור את הראש איך להתמודד עם הלחץ ואיך ללמוד אותו - כמו שהיה עם הפיקנ'רול של פיני ומהשחק בין גבוהים 4-5 שנים עד שאירופה התגברה על זה.

השעה הייתה 8 הייתי כבר מחוץ לאצטדיון מחפש אוטובוס שיקח אותי לבית הכנסת הגדול בברצלונה לטקס. עמדתי דום. הרכנתי ראש, קשה לך שאתה בחו"ל לזכור, הימים מתחברים לרצף של יום אחד ארוך שבת נראתה כמו סתם יום, וגם יום הזיכרון בקושי הורגש. אבל ישראלים רבים בפנים ובחוץ עמדו וכיבדו את הצבא הזה, בטח אני חייל בצהל. לאחר מכן נסענו לאירוע מרשים על אדמה זרה, להזכיר שיש לנו מדינה ושהלוחמים האלו עושים את הדבר החשוב באמת. אז הפסדנו בספורט אבל ניצחנו בקרב של החיים. כי מדינת ישראל היא באמת ההוכחה : "אנחנו על המפה ואנחנו נשארים על המפה". שמעון נשא דברים, אליהו הקריא יזכור. מכבי ברחו לטיסה והמשכנו בטקס מרגש עם הקהילה היהודית בברצלונה.

והנה לסיפור שהבטחתי בנוגע לכרטיסים, בחורצ'יק בת ימי, הגיע לפיינל פור דרך אמסטרדם כבר 10 שנים שהוא נוסע היה בפריז ובמדריד. וגם לשם הגיע בלי כרטיסים ויחד עם החברה שלו לא התבלבל וידע כשהציעו לו כרטיס רק לחצי הגמר ב- 350 עליו לקנות. ולאחר החצי מיהר לאוהדי סיינה וקנה ב- 150. סה"כ 500 יורו, יצא גדול וחכם.

יום 5: שני 09/05.
    אווירה מבאוסה, גם יום הזיכרון וגם מכבי הפסידו, מנגד היוונים אפילו לא חוגגים. באסה אבל גם אנחנו לא היינו חוגגים, ממש עוד גביע לאוסף. העברית התחילה להתמעט, למרות שרוב הטיסות יצאו בערב אותו היום. וכך גם אני מתחיל את המסע חזרה הביתה. דרך לונדון הפעם, ושוב הסתבר - אנחנו לא היחידים על הטיסה שעשו את זה. הישראלים מגיעים מכל חור, והכל כדי ללוות את הסמל של המדינה הזאת בכל הנוגע לספורט.

מכבי ת"א

נ.ב
    3 גמרים רצופים שמכבי מפסידה - לא נעים בכלל.
    אידסון סיים כמצטיין של הפיינלפור עם הכי הרבה נקודות מדד, וכמדומני שבר את שיא החטיפות למשחק חצי גמר עם 6.
    דיאמנטידיס הוא ללא ספק השחקן הטוב באירופה.
    בעיני העובדה שבאטיסט קלע הרבה לא אומרת יותר מדי, דווקא השלשות של סאטו שפתאום נכנסו אחרי שהימרו עליו גם במחצית הראשונה הם אלה שפתחו את הפער(יחד עם השופטים שמתעלמים מהעבירות היווניות הברוטליות), ועדיין הן נבעו ממהלכי כדורסל ידועים ומתוכננים של המכונה של אוברדוביץ'.
    מכבי זה שם דבר באירופה - הקהל הקאטלוני התחבק איתנו וסיפר כמה הוא מעריך. היוונים מצדיעים לבלאט על מה שהוא עשה לשחורציאניטיס ואמרו שהפך אותו סוף סוף לשחקן. בכלל כשאומרים מכבי כולם יודעים על מה אתה מדבר. מועדון גדול עם כבוד גדול!

תודה על עונה נפלאה אני נהנתי!

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

88-90 3 גמרים רצופים שמכבי הפסידה...

12. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

14 הקבוצות הבטוחות ביורוליג בשנה הבאה המחזיקות בלייסנס A:
    1. פאנאתנייקוס
    2. אולימפיאקוס
    3. ברצלונה
    4. ריאל מדריד
    5. קאחה לבוראל
    6. מאלאגה
    7. אפס פילזן
    8. פנרבחצ'ה
    9. מכבי ת"א
    10. צסק"א מוסקבה
    11. ז'לגיריס קובנה
    12. מונטפסקי סיינה
    13. פרוקום גדיניה
    14. אוניקס קאזאן

שאר הקבוצות:
    15. מקום 1 בצרפת
    16. מקום 1 בסרביה - המנצחת בין פרטיזן בלגרד להמופרם ורסאץ'
    17. מקום 1 בקרואטיה - לראשונה זה שנים זו לא תהיה ציבונה שהודחה על ידי צדוויטה. למרבה הפלא זו גם לא תהיה זאדאר שהודחה על ידי קרואטיה קיי או. משמע צדוויטה או קרואטיה קיי או. כך או כך שתיהן תהיהנה ביורוליג, אחת במוקדמות (בגלל המיקום שלהן באדריאטית) ואחת אוטומטית...איפה ספליט איפה?
    18. מקום 1 בסלובניה - המנצחת בסדרת הגמר בין קרקה נובו מסטו לאולימפיה לובליאנה
    19. מקום 1 בגרמניה
    20. מקום 2 באיטליה
    21. מקום 2 ברוסיה
    22. מקום 2 בצרפת
    ו-2 קבוצות מהמוקדמות של היורוליג שיגיעו מהרשימה הבאה:
    (מקום 2 בטורקיה - מוקדמות יורוליג)
    (מקום 3 באיטליה - מוקדמות יורוליג)
    (מקום 3 ביוון - מוקדמות יורוליג) - המנצחת בדרבי הסלוניקאי בין פאוק לאריס.
    (מקום 1 בבלגיה - מוקדמות יורוליג) - המנצחת בין שארלרואה לג'נראלי אוקאפי.
    (מקום 1 בלטביה - וי. אי. אף ריגה - מוקדמות יורוליג)
    (מקום 1 באוקראינה - בודבילניק - מוקדמות יורוליג)
    (מקום 2 בליטא - ריטאה וילנה - מוקדמות יורוליג)
    (מקום 4 בליגה האדריאטית - מוקדמות יורוליג) - אמורה להיות בודצ'נוסט ממונטנגרו
    (מקום 5 בליגה האדריאטית - מוקדמות יורוליג) - זאגרב קיי.או. OR צדוויזה זאגרב
    (וילרבאן - מקבלת כרטיס ויילד קארד מוקדמות יורוליג)
    (קבוצה נוספת שתקבל כרטיס ויילד קארד למוקדמות יורוליג)
    (מקום 1 צ'כיה - מוקדמות יורוליג) - המנצחת בין נימברוק של ננו גינזבורג לפרוזז'סטוב
    (ליידן אלופת הולנד - מוקדמות יורוליג)
    (מקום 3 ברוסיה - מוקדמות יורוליג)
    (מקום 3 בצרפת - מוקדמות יורוליג)
    (מקום 3 בטורקיה - מוקדמות יורוליג)

נערך לאחרונה ב: ‏1/6/11
  13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

רשימת הקבוצות שמשתתפות נכון להיום אוטומטית ביורוליג:

פאנאתנייקוס
    אולימפיאקוס
    ברצלונה
    ריאל מדריד
    קאחה לבוראל
    מאלאגה
    אפס פילזן
    פנרבחצ'ה
    מכבי ת"א
    צסק"א מקובה
    ז'לגיריס קובנה
    מונטפסקי סיינה
    פרוקום גדיניה
    קבוצה נוספת שתקבל אפשרות להיכנס אוטומטית
    שולה
    פרטיזן בלגרד
    ק.ק. זאגרב
    אולימפיה לובליאנה/קרקה נובו מסטו
    באמברג/אלבה ברלין
    בילבאו
    קאנטו
    אוניקס קאזאן

הקבוצות שיילכו נכון להיום למוקדמות:

נאנסי
    גאלאטסריי
    אולימפיה מילאנו
    אריס סלוניקי או פאוק סלוניקי
    שארלרואה
    ריגה
    בודבילניק
    ריטאס וילנה
    מקום 4 באדריאטית
    מקום 5 באדריאטית
    אלופת צ'כיה
    ליידן (הולנד)
    חימקי או קובאן
    גראבלין
    באנוויט (טורקיה)
    וילרבאן (צרפת - מקבלת ויילד קארד)

- יתכן כי בגלל שקבוצה אמורה לקבל כרטיס אוטומטי ליורוליג, הקבוצה הנוספת שתיכנס במוקדמות תהיה גלבוע גליל.

14. shlomydavid מנהלים

איך בילבאו קיבלו בסוף כרטיס אוטומטי ?

נערך לאחרונה ב: ‏6/6/11
  15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אל תשאל אותי אני רק מעתיק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx