סליחה?...רוסיה היתה בדירוג יותר נמוך באופ"א מישראל?..המדינה ששולחת כל שנה נציגה אחת לפחות לשלב הבתים של הצ'מפיונס?...אתה הוזה חביבי.. שוב פעם אני אומר, הליגה הרוסית היא כוח עולה באירופה, זה שאין לה מודעות בארץ לא אומר כלום..מבחינת רמה הליגה הרוסית לא נופלת מהבונדסליגה ובקרוב עם המשך הזרמת הכספים היא גם תעבור אותה..רוסיה היא בהחלט לא בית קברות לשחקנים..מי שרואה את השידורים של הליגה הזאת כל קיץ בערוצים הרוסיים בממיר יודע על מה אני מדבר..
הליגה הרוסית לא תעבור את הבונדסליגה, זאת בועה שתעבור מהעולם ברגע שהעשירים הרוסים ימאסו בלזרוק שם כספים.
רובסון, בתחילת העונה הנוכחיות ישראל דורגה במקום ה-17 ורוסיה במקום ה-21 ואם תרצה לינק לדירוג אופ"א אני יצרף לך.
למה שימאס להם?... נכון שרק ימים יגידו אבל אני בהחלט מאמין שהליגה הרוסית עוד תעקוף את הבונדס ליגה בסיבוב.. הבעיה היחידה בליגה הזאת היא כאשר הקבוצות נכנסות לשלבים המכריעים של המפעלים האירופיים {שלבי הנוק אאוט..} הליגה ברוסיה בפגרה מה שפוגע קשות בסיכויי הקבוצות להצליח בעיקר בצ'מפיונס ליג..
יימאס להם כי הספורט בשבילם זה כמו צעצוע. מתלהבים קצת, מראים לחברים, ואז זורקים. יימאס להם כי אף כוכב גדול לא ירצה להגיע לרוסיה. יימאס להם, כי מתישהו הנוסחא הזאת תפסיק לעבוד. ואז הספורט הרוסי שוב יתחיל מההתחלה. לעקוף את הבונדס ליגה? בחלום. איזה איצ' יפים יש ברוסיה שמתקרבים לרמה הגרמנית? מהו ממוצע הצופים בליגה הרוסית יחסית לגרמנית?. כל זה יימנע מהרוסים להתקרב לגרמניה, אבל תמיד אפשר לחלום. אם אני בניון, אני נשאר בספרד בכל מחיר. הליגה האנגלית לא מתאימה לא כי היא הסגנון משחק שם מהיר ופיזי מדי בשבילו. הליגה הרוסית זה הימור גדול מדי. לכן כדי לו להשאר בספרד (אבל לעזוב את ראסינג, כמובן).
אתה החלטת בשבילם שהקבוצות הם כמו צעצוע?..אולי חלק מהם הם אוהדים שבאמת אכפת להם מהקבוצות?.. אף כוכב גדול לא ירצה להגיע לרוסיה?... נו טוב כנראה שלא שמעת על הזרים שמשחקים בליגה הזאת כמו קראבליו ולאב בצסק"א קבאנגי שהיה שם גדול בליגה הארגנטינית גם שם, ולאט לאט עוד ועוד שחקנים יגיעו לשם.. שלא לדבר על זה שממוצע הצופים בליגה הזאת לא נופל מהממוצע בשאר הליגות הגדולות באירופה מלבד אנגליה.. וברק רום צודק, הוא שחקן לקבוצה דרג ב' באירופה במקרה הטוב..אני לא רואה אותו משחק בקביעות בהרכב של צסק"א למשל..
אתם שוכחים שברוסיה יש בסה"כ ליגה בינונית, ושחוץ מההצלחה המטאורית של צסק"א לאחרונה (שכולנו יודעים ממה היא נובעת), לא הביאה שום הישג משמעותי באירופה. מה גם שזו ליגה שיש בה 2 קבוצות "גדולות" וכל השאר ברמה הרבה הרבה יותר נמוכה. ולמי שאמר שיש להם נציגה אוטומטית בשלב הבתים בצ'מפיונס, התשובה היא לא. הם עוד רחוקים מזה.
ואגנר לאב עוזב לקורינטיאס, הוא ראה בצסק"א הזדמנות להגיע לרמות הגבוהות יותר. קאגאבני הוא ילד שהלך אחרי הכסף הגדול. השם "בגדול" שהצטרף לרוסיה בזמן האחרון הוא ניהאט. שחקן די בינוני שתפס עונה אחת טובה ומאז די מדשדש. נרכש תמורת 20 מיליון יורו (!!!!) ובטח מרוויח פי 3 או 4 ממה שהרוויח בספרד. וקראבליו לא היה שם גדול כשהגיע לצסק"א. אני עדיין מחכה להוכחות.
אולי בכל זאת בניון יעבור לרוסיה.. אחרי שבתחילת השבוע פסל כל אפשרות לשחק בליגה שהיא לא ספרד או אנגליה, שמע בניון את הסכומים שמציעים הרוסים, וכניראה שעלה לו קצת לראש. יש סיכוי די סביר שבעונה הקרובה (שברוסיה היא בעצם כבר ניפתחה), בניון ישחק בפ.ק. מוסקבה. הקבוצה הזאת בשנה שעברה הייתה קבוצת תחתית, ועכשיו, 11 מחזורים מפתיחת העונה, היא מדורגת שלישית. והעונה היא לא תשחק בשום מפעל אירופי..
חבל שבחרת לצטט רק את החלק הזה מההודעה שלי כי 2 מילים לפני, סייגתי ואמרתי- חוץ מההצלחה המטאורית של צסק"א.. זה מה שנקרא- הוצא מהקשרו..
זה בטוח? אם כן אז הוא בנאדם מגעיל. יש לי מגזין מרוסיה עם ראיון איתו על כתבת הצבע שם על הדרבי בין פלמייראס לקורינתיאנס, והבנאדם אמר שהוא אמנם שיחק בפלמייראס רק שנה אחת, הוא נשבע שהוא לא ילבש את חולצת קורינתיאנס. אוזי, עדיין לא הביאה שום הישג, למרות שלוקומוטיב למשל הייתה שנה שעברה בשמינית הצ'מפיונס אבל ניחא. אתה תראה שהליגה הרוסית תהיה בקרוב לא פחות טובה מההולנדית והצרפתית, לפחות. תהליך ההשקעות זה עדיין תהליך בנייה, יותר ויותר מצטרפים כל הזמן, הנה השנה דינמו התעשרה באופן עצום, אולי שנה הבאה תהיה עוד קבוצה, וככה לאט לאט רוב הליגה תשחה בכסף. ויש לליגה הזאת יתרון גדול, שחקן שרוצה לגמור את הקריירה ולהרוויח הרבה מזומנים לקראת הסוף, הלך עכשיו לארה"ב, למזרח התיכון או במקרה קיצוני ליפן, אבל רוסיה זה אירופה, גם אפשר להרוויח כסף, וגם עדיין לשחק ברמות הגבוהות יותר, יש מספיק שחקנים שמוכנים להקריב את האהבה לשמש בחורף בשביל זה.
נכון שללוקומוטיב היו תקופות מצוינות בכדורגל האירופי. אבל זה בעצם כל מה שיש לרוסיה. צסק"א עכשיו התחזקה בזכות אברמוביץ' הכל-יכול, אבל בניון לא מיועד לאחת מהקבוצות האלו. לפחות לא לפי הדיווחים האחרונים. הוא מיועד לקבוצת פ.ק. מוסקבה. ומה שאני אמרתי על רוסיה נגע דווקא לקבוצות האחרות ברוסיה. שהן בינוניות ברמה האירופית. עזוב שנייה את הסכומים שהוא ירוויח שם בצד, ובוא תגיד לי האם זו התקדמות מבחינת בניון לעבור מסנטנדר לפ.ק. מוסקבה?