יוסי בניון יישחק בעונה הבאה בווסטהאם יונייטד

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Yaak#Berko, ‏16/3/04.

1. ofer23 Member

אני לא יודע למה, אבל אני לא רוצה לראות את בניון בליברפול, אולי כי הוא פשוט לא מתאים.
    באנגליה הייתי ממליץ לו לעבור לקבוצה בלי לחצים כמו טוטנהאן או צ'רלטון הפמתיעה (בעזרת בניון תוכל לשרוד עוד עונה בצמרת)
    בספרד הייתי רוצה לראות אותו בולנסיה, לה קורוניה או אתלטיקו מדריד.
    איטליה נראית כאופצייה רעה אבל אם כבר, אז ללאציו, פארמה או קייבו (קבוצות מרכז טבלה עם שאיפות לצמרת)
    בגרמניה שאלקה 04 נראית אופצייה לא רעה, בייחוד לאור צירופו של אאילטון המצוין מורדר ברמן שיחבור לאבה סאנד, ויקטור אגאלי, וג'ראךד אסמואה שייצרו חוליית התקפה מצוינת, ועם בניון, נראה כי השמיים הם הגבול.
    בצרפת, לאור ההצלחות של ליון ומונאקו בליגת האלופות ושל מארסיי באופ"א, אופציה זו תועלה, ולא הייתי מתנגד לראות את בניון כמחליפו של מוריינטס (שיחזור לריאל) במונאקו, או לראות את יוסי עובר לשחק מאחורי אלבר וסידני גובו בליון, או מאחורי דרוגבה ומידו במארסיי.
    טורקיה ויוון ממש לא יתאימו לבניון מכיוון שחזרה לשם היא בערך כמו חזרה למכבי חיפה ופירוש הדבר, חזרה אחורה.
    בפורטוגל רק פורטו מועמדת אבל קשה להאמין שישקיעו כמה מיליונים בבניון.

2. Dennis Member

עם סנטאנדר בניון לא יגיע לשום מקום. מתוך האופציות הרבות שהעלה עופר, כל קבוצה בגרמניה או צרפת אשר מקומה בליגת האלופות או אולי אפילו גביע uefa היא אופציה טובה. אך אני לא מאמין שבכל אירופה כל כך מתפעלים מבניון על מנת לשלם עליו 6.5 מליון כפי שסנטאנדר דורשת. אם כן - קבוצה בעלת עבר,עתיד והווה בגביעי אירופה השונים היא אופציה לא רעה בשביל בניון.
    איטליה - הוא צריך להתאבד לפני שהוא עובר לשם- אין לו שם מה לחפש בגרוש. שחקנים גדולים ממנו נפלו - האחרון אשר עולה לי לראש הוא אנדי ואן דר מיידה באינטר.
    האופציה הטובה ביותר היא אנגליה. אין לבניון מה לחפש בקבוצות הגדולות- ארסנל מנצ'סטר וליברפול ובטח ובטח שלא לצ'לסי שם יראה אולי 50 דקות משחק בעונה. הכי ארצה לראות את בניון בטוטנהאם - אני לא יודע אם אתם עוקבים אבל הולכת להיות שם חתיכת קבוצה. ממקום כלשהו הופיעו משאבים והם בונים קבוצה טכנית ומהירה עם שחקנים מרחבי היבשת וכן מדרום אמריקה. כרגע אין שם יותר מדי שחקנים גדולים אבל בין השמות המוכרים אפשר למצוא את קין,פוסטיגה,דפו וקאנוטה בחוד; אנדרטון ופויט (עוזב בסוף העונה לקטאר) בקישור; ציגה, קינג וקאר בהגנה ואת קלר בין הקורות. הדיווח הרציף ביותר הוא התענינותה בדייגו הברזילאי. עוד שמות בהם מעוניינת הקבוצה: שוער לידס פול רובינסון שכפי שהבנתי כבר חתם (תמורת דמי העברה של כשני מליון ליש"ט), ואן פרסי בן ה20 מהירניבן ההולדנית, כוכב אינדהובן ההולנדי ואן בומל בן ה26 שמועדונים רבים מעוניינים בשירותיו אך הוא אמר שהוא רוצה לטוטנהאם. זהו יעד מצוין עבור בניון - קבוצה בליגה נחשבת ביותר, בעלת היסטוריה עשירה, שחקנים טובים (אני מאמין שבכל זאת הוא ימצא את דרכו להרכב הראשון) וללא יותר מדי לחץ. בקיצור, למידע על כל ההעברות שקיימה טוטנהאם או עומדת לבצע כנסו ל http://www.soccerage.com/en/02/00183.html .
    בנוסף מתכנננת הקבוצה להביא מאמן בעל שם דוגמא ראדומיר אנטיץ' שזה עתה אימן בסלטה ויגו וברצלונה, ג'ובאני טראפאטוני (שלדעתי צריך לפנות את משרת האימון של הנבחרת למרצ'לו ליפי שיעזוב את יובנטוס בסוף העונה בהסכמה הדדית) או מאמן פורטו.
    כמובן שבניון יכול להשאר בספרד (גם העדפתה של סנטאנדר) אבל שם הוא יכול להגיע רק ללה קורוניה או ולנסיה בתור קידום לקריירה שלו (ריאל מדריד או ברצלונה לא על הפרק)

3. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההיפך...בניון לא נודע במסירות שלו אלא בטכניקה המדהימה שלו ואם היית רואה משחקים של ראסינג היית רואה איך הוא מפרפר שחקנים בלי למצמץ...

חוץ מזה..לעבור לקבוצה בלי מאמן זה לא בדיוק הכי אידאלי..הרי ברור שהוייה יעוף בסוף העונה וצריך לדעת מי יהיה המאמן החדש של ליבפרול..אם הוא יקבל את בניון בלי שהוא ביקש זה יכול להרוס את הקריירה של בניון בליברפול[אם תהיה],יכול להיות שיגיע מאמן חדש שמשחק מאוד הגנתי וידרוש מכל השחקנים לעשות הגנה[מה שבניון לא בדיוק מצטיין בו] ואז יקרה לו כמו מה שקרה לברקוביץ..
    בקיצור..לבניון אסור למהר לעבור מראסינג...

4. ofer23 Member

טוטנהאם נראית אופצייה אמיתית בייחוד אחרי שהם כבר הביעו את התעניינותם בבניון כבר בעונה שעברה יחד עם איינדהובן (שכחתי להזכיר אותם ברשימת הקבוצות, זוהי אופצייה די הגיונית, בניון יוכל להיות סוג של מחליף לאריין רובן שעובר לצ'לסי).

חוץ מזה, בהחלט הבנת אותי כי דיברתי על שאלקה והצרפתיות רק בשל העובדה שהם משחקים באירופה.

5. EladLR Member

בניון צריך להשאר בגבולות ספרד.. לדעתי
    הליגה באנגליה פיזית מדי בשביל בניון. בניון כמה שהשתפר במבנה הגוף שלו... הוא עדיין חלשלוש לליגה האנגלית. בספרד הוא מתאים ביותר... והוא מסוג השחקנים שכל קבוצה צריכה. בספרד הטכנית שם הוא יכול לממש יותר טוב את הפוטנציאל שטמון בו לדעתי יותר מאשר הוא יכול באנגליה
    לספרד הוא רגיל מכירים אותו הוא מכיר את השחקנים מעריכים אותו ועוד..

בניון צריך לעבור לקבוצה יותר טובה בספרד. זה הכל. לא להתחיל ישר לעבור לצמרת הגבוהה יש לו עוד זמן לזה...

6. ofer23 Member

טוב לפי דעתי אופציית לה קורוניה תרד (או שכבר ירדה) מהפרק בעקבות ליגת האלופות.
    עם כל הכבוד לבניון, אני לא חושב שהוא יוכל להיות שחקן חיזוק לקבוצה שהגיעה לארבע האחרונות של אירופה (לדעתי גם יותר רחוק).

7. EladLR Member

דווקא לקרוניה נראיית לי אופציה טובה מאוד לבניון שיוכל להתפתח שם די טוב בקבוצה שחסר לה אולי שחקן כמו בניון

8. burning soil Member

בעקבות ההצלחה בליגת האלופות,קשה להאמין שלה-קורוניה תרצה את
    בניון,ועוד לא הזכרנו את הכלים ההתקפיים המצויינים שיש לדפור..

9. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

דווקא אני יכול לראות את יוסי בליברפול..הם יכולים להיות ממש דורסניים אם רק ידעו להשתמש בכלים שלהם..
    בניון משמאל ודיוף מימין כשבחוד יש את אואן והאסקי או בארוש...יכול להיות קטלני..

10. ofer23 Member

בניון יותר טוב מקיואל??. לא נראה לי...

11. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

מי משחק אצל ליברפול באמצע? אנטוני לה-טאלק? (מצטער על הבורות שלי במשחק ליברפול ראיתי אולי 2 משחקים לא יותר, העונה). עד כמה שאני זוכר, בעמדת הקשר ההתקפי באמצע אין להם שחקנים גדולים, ושוב סליחה אם הרגע אמרתי משהו נורא מטומטם ובעצם משחק שם שחקן שהוא לפחות רונאלדו http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx

12. ofer23 Member

הקישור של ליברפול נראה כך:
    קשר אחורי - סטיבן ג'רארד - לא העמדה של בניון
    קשר ימני - אל האדג'י דיוף - לא העמדה הטובה של יוסי, ובכל מקרה לא יתפוס את מקומו של דיוף
    קשר שמאלי - הארי קיואל - אולי השחקן שמקומו בהרכב ליברפול הכי מובטח
    קשר מרכזי - דיטמאר האמן - האמן כבר די מבוגר(31) אך יותר טוב מבניון.
    ספסל: על הספסל ממתינים ברונו שיירו (26), סליף דיאו (27), דני מרפי (27), אנתוני לה טאלק המבטיח (אולי הוא חלוץ, לא בטוח, בן 20) וולדימיר שמיצר(31), כולם כרגע יותר טובים מבניון.

לסיכום, לפי מצב העניינים, לא נראה כי בניון מקבל דקות רבות בליברפול לפחות בשנתיים הקרובות.
    לכן הייתי ממליץ לו לדחות את המעבר לליברפול לפחות בשנה.

13. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

לה-טאלק חלוץ, וג'רארד והמאן די דומים אחד לשני בתפקוד, ואף אחד מהם הוא לא קשר מרכזי קלאסי-התקפי אלא קשר סולידי שמחזיק את האמצע (משהו כמו אבוקסיס בהפועל ת"א כשהולמאי היה קשר אחורי נטו). ואם כבר צעירים מבטיחים בעמדות התקפיות בליברפול אז אי-אפשר שלא להזכיר את פלורן סינמה-פונגול הצרפתי שעשה השנה התקדמות אדירה. לטעמי בניון פשוט לא מספיק טוב כדי לשחק בליברפול, למרות שדווקא בעמדה הספציפית שלו - שחקן חופשי בקישור ההתקפי (שבכלל לא קיימת במערך הנוכחי של ליברפול ובכלל היא לא נמצאת ברוב הקבוצות בעולם), אין לסקאוזרס הרבה מה למכור.

אני מקווה שאני אתבדה ושהוא יעבור לשם ויהיה להיט ענק, אבל העובדות שהצגתי לעיל+המעבר (הבלתי-אפשרי לטעמי עבר ובניון) מהקצב הספרדי לקצב האנגלי די מטות את הכף לכשלון חרוץ באנפילד.

14. shmulikwe Member

דבר ראשון סליף דיאו ואל חאדג'י דיוף בטוח עוזבים בקיץ ודבר שני אני לא חושב שכל השחקנים שהזכרת יותר טובים מבניון

15. רועי הירוק Member

בניון לא יעזוב את ספרד- אפילו לא לליברפול. ליברפול גם מכחישים כל התעניינות מצידם בבניון. בניון הישאר בליגה הספרדית ולכן, לדעתי, עדיף שראסינג סנטאנדר תרד ליגה וכאחד השחקנים היותר מוכשרים עם פונציאל כמו של בניון יילקח ע"י קבוצה אחרת בליגה הבכירה בספרד. אני חושב שיהיה מעניין לראות את יוסי בשינוי מרענן בקבוצה חדשה ואולי גם יותר גדולה שבה הוא ישתלב יותר טוב ויתבלט שם.