מי אמר שזה אסור?! מאיפה אתה מביא את זה? כשנהפוך סופית למדינת הלכה אז סביר להניח שזה יהיה אסור - בנתיים אנחנו במדינה 'דמוקרטית'. וזה לא שאני הולך להכין לעצמי אוכל בבית ולרוץ איתו החוצה לאכול מול הפרצוף של האנשים - אבל אם אני אקנה משהו בחוץ במהלך יום כיפור אני לא מתכוון להסתיר את זה ואם ארצה גם אשתה או אוכל את זה בחוץ, אני לא מתכוון להתחבא מהם. עובדה שהיהודים החיים בחו"ל מצליחים להסתדר חרף העובדה שהמדינות בהן הם חיים לא נסגרות ביום כיפור והאנשים סביבם ממשיכים לנהל אורח חיים רגיל - אז למה שהצמים אצלנו לא יצליחו להסתדר בלי שיצטרכו לכפות על כל המדינה לשתף איתם פעולה?
לרוב קשה לי להסכים עם מרדוק ודעותיו הקיצוניות, אבל הפעם אני יכול לגמרי להבין אותו. מה זה "אסור לנסוע באוטו" ? בטח שמותר, מי שלא רוצה לא חייב. "אסור לשתות ולאכול לפני הצמים" ? קודם כל, מותר. דבר שני, מבחינה מוסרית, למה שמישהו יחפוץ בכך ?
יש אנשים שמפרשים את התנ"ך, פשוטו כמשמעו, וזה בסדר גמור, כל אחד והזכויות שלו. ויש אנשים שמגדילים ראש ולוקחים את דברי החכמים כמצוות. אני לא מבין מה הבעיה פה, כל אחד, דעתו ואמונתו.
האם אתה יודע את כל שאר הפסוק חוץ מהמשפט הזה? המשפט הזה מופיע בכמה מקומות בתורה, למשל בפרשת 'והיה אם שמוע' ושם כתוב: "וש??מ?ת??ם א?ת-ד??ב?ר?י א?ל??ה, ע?ל-ל?ב?ב?כ?ם וע?ל-נ?פ?ש??כ?ם; ו?ק?ש??ר?ת??ם א?ת?ם ל?או?ת ע?ל-י?ד?כ?ם, ו?ה?יו? ל?טו?ט?פ?ת ב??ין ע?ינ?יכ?ם." על אותו עיקרון - האם באמת מתכוונים שצריך "לשים" את הדברים גם על הלב ועל הנפש? ומה זה אומר? האם צריך למסמר את הדברים לגופו של האדם? האם צריך לעשות ניתוח לב פתוח ולהדביק את הדברים על הלב? המשפט השני פשוט משלים את המשפט הראשון והכוונה של שניהם היא פשוט בבחינת "קחו את הדברים לתשומת לבכם".
ולאנשים שלא מאמינים ולא מקיימים את מצוות היהדות ממש אכפת מההלכה, כן? זה כמו שאותה הלכה אומרת לאנשים 'לא תקיים מצוות ולא תעבוד את **** - לא תגיע לעולם הבא' והולכים ומאיימים עם זה על הלא מאמינים כאילו שזה מזיז להם.
מאיימים? מישהו חנק אותך ואמר לך לשמור שבת? תעשה מה שבא לך, הכוונה שלנו היא שזה אסור מבחינת ההלכה וזהו.
אל תכניס לי מילים לפה ואל תחזיק מעצמך חכם גדול. כמוך יש ב-Animes עוד אלפים. אתה יכול להיות בטוח בזה. הופתעתי דווקא מהאיפוק וההתחשבות ששני הצדדים גילו אחד כלפי השני. אתה פירשת את זה לגמרי אחרת כדי לנסות וליצור פה עימות, אבל לא תקבל אותו.
פירוש רש"י? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx אגב, יואב אתה בטח מכיר אותי מהפוסה. הייתי שם מנהל (שלומי).
סוף סוף אתה מזדהה, אבל דווקא עם הדגל של הלוזיטאנים. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx
צד אחד המשיך באורח חיים רגיל והצד השני לא שחט אותו על זה - אחלה איפוק. זה כמו הבדיחה על ההוא שמספר לחבר שלו שהציל היום מישהי מאונס. "ואללה? איך זה קרה?" תוהה החבר וההוא עונה לו "ראיתי מישהי, רציתי לאנוס אותה והתאפקתי". אותו דבר בדיוק.
אתה בכלל לא היית שם ואתה מתיימר לחשוב שאתה יודע מה כל איש ואיש חשב שם ואני לא מצליח להבין לאן אתה מנסה לחתור. הרי אותה "דמוקרטיה" אליה אתה מכוון ושואף נגלתה במלוא תפארתה ביום כיפור אשתקד, אז מה לעזאזל לא בסדר בזה?