ואללה, לא יודע אם יש פה קטע של בכוונה.. אני מכבד את חבריי שמים במהלך יום כיפור, אבל למה שהם לא יכבדו את הבחירה שלי? אני לא מתכוון לצאת עם החבר'ה עם סנדוויץ' ביד אבל אפילו תאורטית, למה אי אפשר לכבד בחירה של בן אדם?
לא צם, עח זה חג של צביעות. סתם דוגמא - אתה מאונן בחמישי, צם בכיפור, כמה ימים אחרי זה שוב מאונן מה עשית בזה שצמתה?ביקשת סליחה, והלכת לבית כנסת.?
תוספת לגבי טענות ה"זה בריא לצום פעם בשנה/חודש/שבוע": לשמור על תזונה נכונה ומאוזנת ולשתות מספיק זה הדבר הבאמת בריא אבל מה שקורה ביום כיפור זה ההפך הגמור - אתם אוכלים ארוחת שחיתות, צמים 25 שעות (כולל התנזרות לא בריאה בעליל משתיה) , ואחר כך אוכלים עוד ארוחת שחיתות כך שגם אם יש אלמנט כלשהו של בריאות בצום אז בטח שלא צום בדרך הזאת של לפוצץ את עצמך לפני ואחרי ולא לשתות כלום במהלך הצום ככה שלא יעבדו עליכם - צום כזה מזיק לבריאות.
כי בעיניהם אתה כופר מגעיל ומרושע שצריך לסלק מהארץ, בעוד שהם שונאים "פריקים" ו"חנונים" וכול מי ששונה מהם(אצלי זה ככה, עם חלק מהחברים שלי) ושונאים אותם בלי סיבה מוצדקת,ובעיניהם הם הצדיקים כי הם צמים ביום כיפור והולכים לישמוע איזה רב שאלוהים נגלה אליו. מה אכפת לך אם הם מכבדים? ההפך, אם הם מעיירים לך-תאכל להם מול הפנים ותתקע גרפס גדול מול הפנים.
צום קליל ונחמד. התפילות, לראשונה, לא נראו לי ארוכות מדי, ואת נעילה שרדתי בלי הרבה בעיות. "לשנה הבאה בירושלים, לשנה הבאה בירושלים הבנויה"
שנה ראשונה שצמתי, האמת,לא ממש קשה חוץ משעות אחר הצהריים. בערך כל החברים שלי צמים כך שזה לא ממש קשה. אני זז לאכול איזו פרוסת עוגה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx
מסכים איתך. מי שהרב אמר לו שזה בריא - זה בדיוק כמו שמוכר בחנות בגדים יגיד לך שהחולצה נראית עליך טוב. האינטרס שלו זה למכור והאינטרס של הרב הוא שתשמור מצוות, אותו דבר.
ואחרי זה הלוואי שישברו לו בקבוק בירה על הראש. וגם עליך. צד אחד אומר למה לא מכבדים אותי שאני רוצה לאכול - הצד השני אומר למה לא מכבדים אותי שאני רוצה לצום? מה נראה לכם יותר היגיוני? שבן אדם שעושה לעצמו סבל ולא אוכל, יכבד את מי שאוכל, או בן אדם שאוכל וממשיך כרגיל, יכבד אחד שעושה לעצמו סבל ולא אוכל? מה יותר היגיוני? הרב לא אמר לי לפחות שזה בריא, מי שכן אמר לי שצום זה בריא זה אבא שלי שבכלל לא צם, הוא נוסע בכל כיפור לדוד שלו והם עושים חגיגת אימפנאדס. אז מה האינטרס של אבא שלי לשקר לי ולהגיד לי שזה בריא?
בחיית..זה שיש לך חברים כאלה[וד"א המשפט תראה לי את חבריך ואומר לך מי אתה הוא מאוד נכון] זה לא אומר שכולם ככה,בכל מקרה אני מקווה שאתה אומר את זה בציניות.
כאילו אתה מסתלבט שאתה כותב אם-הוספה ? וצום סה"כ בסדר, לא היה קשה, רק הקטע עם השתייה די קשה, אבל עברתי את זה.