70 אחוז מהשערים של בנפיקה העונה(והיא כבשה המון) הגיעו מפעולות של דה-מריה, איך אתה משווה בכלל בין כשרון לא הוכיח את עצמו כמו ג'ובני לכשרון שכבר שנתיים מצטיין כמו דה-מריה ונרכש ע''י ריאל מדריד.
המשחק היה נחמד, אבל מכסיקו איכזבה בגדול. פעם לא היית מתעסק עם המכסיקנים בשלבים האלה, הם תמיד ידעו לעקוץ עם מה שיש להם, בוודאי כשלא ספרו אותם. הפעם רואים שיש להם לא מעט כישרון בסגל, אבל יש להם כמה שחקנים שכונתיים בהתקפה שזה לא ייאמן. כל כך מעט תכל'ס. מצחיק אותי שעוד מנסים לצייר כאן את קרלוס ולה בתור שחקן תכליתי... ממליץ לכם לעקוב אחריו קצת יותר בהזדמנויות שהוא מקבל בארסנל. הרבה יותר דאווין מכישרון (וכישרון יש לו לא מעט). מעבר לכך, השוער שלהם ליצן אמיתי והמגן הימני שלהם הוא חור מהלך. הם בסכנה ממשית לא לעלות מהבית הזה. אין לי יותר מדי מה להגיד על הדרום אפריקאים, חוץ מזה שהוובוזלות זה הפשע הגדול ביותר של האומה הזו מאז האפרטהייד. גול נהדר של סיפיווה טשבאללה (אחד השמות המגניבים במונדיאל הזה ללא ספק). בקיצור, אחרי המשחק הזה צרפת יכולה להיות יותר רגועה. וחבל שכך.
אני מדוס סאנטוס ראיתי דווקא אחלה מהלכים. הוא היה בכל מקום במגרש ועשה מהלכים טובים, כאשר רובם היו כתוצאה מיכולת אישית. את ולה אני לא זוכר עושה משהו שיכול להגדיר את המשחק שלו טוב. לטעמי לא הרגישו אותו יותר מדי. בכלל, אני חושב שדוס-סאנטוס היה שחקן המשחק עבור המקסיקנים. המקסיקנים בהתחלה עם הנעת כדור טובה מאוד אבל איפה הייתה הרגל המסיימת? גם במשחק ההכנה נגד אנגליה ראו שלהניע כדור הם יודעים, אבל גם שם הם החטיאו מצבים מאוד קורצים. לגבי השוער, אם הוא ימשיך לעמוד בשער, מתישהו, בשני המשחקים הקרובים, הוא יעלה להם בשערים. במחצית השנייה דרום אפריקה כבר החלה להשתפר, ואולי אפילו השער שלהם יהיה לאחד משערי הטורניר. ההתקפה הייתה נהדרת (יציאה נהדרת מהגנה להתקפה) והבעיטה הייתה עוד יותר מדהימה. התלבש לו בול על הרגל. בכלל, הטצ'אבאלאלאלאלאלה הזה הרשים אותי לא מעט, אבל אני לא ממהר להסיק יותר מדי מסקנות. משחק אחד טוב לא אומר כלום לגבי העתיד, ולרצות אותו כבר בליגות הגדולות באירופה על סמך המשחק הזה, זה מוגזם (אף-על-פי שזה זה מה שבדרך כלל קורה במונדיאל וביורו). המרוויחות העיקריות מהמשחק הזה אלו צרפת ואורוגוואי.
אני לא טענתי שלדוס סאנטוס היה משחק רע ואילו לוולה משחק מצויין, אני גם לא טענתי דבר בנוגע לתצוגות שלהם במדי קבוצותיהם, הרי שמעולם לא ראיתי. כל שטענתי, שמצפיה בהם היום, ראיתי מוולה תכונות מרשימות של משחק חכם ומדוייק ואילו מדוס סאנטוס כשרון אישי, אבל פעולות והחלטות לא חכמות שלדידי הם (הפעולות וההחלטות הלא חכמות ולא הכשרון האישי) שגרמו לכך שכשל בספרד ובפרמייר ליג.
Uruguay: Muslera, Victorino, Lugano, Godin, Pereira, Maxi Pereira, Perez, Arevalo Rios, Gonzalez, Forlan, Suarez. France: Lloris, Sagna, Gallas, Abidal, Evra, Govou, Gourcuff, Toulalan, Diaby, Ribery, Anelka.
לטעמי המשחק הפתיע לא מעט. לא מעט ציפו לכדורגל דל-אירועים ולא כך היה. הקצב היה מצויין מצד שני הצדדים והיו לא מעט מצבים. הגול שפתח את המונדיאל היה נפלא - הרבה פעמים אומרים על כדורים שנבעטים לתקרת השער 'בעיטה לחיבורים', אך הבעיטה הזאת באמת הלכה לחיבורים וזה גול נפלא. היה צפוי שהיתרון לא יחזיק מעמד אבל מקסיקו איכזבה מעט על-אף שהצליחה להשיג את השיוויון(מארקז שלא היה פקטור בברצלונה העונה, עם גול מצויין, כמה קור-רוח - איך הוא עצר את הכדור, חיכה, כיוון ובעט טוב) - היה לה מספיק זמן לאחר-מכן כדי להפעיל לחץ על דרום אפריקה והיא לא עשתה זאת. דווקא דרום אפריקה כמעט כבשה שער ניצחון אך החלוץ חסר המזל פגש בקורה. לטעמי גווארדאדו היה צריך לפתוח בהרכב של מקסיקו, וחבל שאין לה חלוץ טוב יותר מג'יזרמו פראנקו. מסיללה הציג דקות סבירות במדי המארחת ואני מקווה שהוא יפתח במשחק הבא. כפי שאמרתי, רוב הציפיות מיום המשחק הנוכחי, מופנות כלפי שתי הנבחרות שיעלו על כר הדשא בעוד 20 דקות - נקווה שדווקא הן לא יאכזבו. דומאנק עושה דבר אחד טוב - אבידאל בלם, ודבר אחד רע - גובו המיותר בהרכב. לפחות ג'ינייאק האפור לא התגנב ל-11 הפותחים, כבר חששתי. לטעמי אם פורלהאן מגיע היום למצב - הוא כובש. הוא סיים את העונה נפלא כשהשיא היה בצמד מול פולהאם בגמר הליגה האירופית.
דוס סנטוס הוא ילד טיפש. זה הכל. על המגרש הוא אחד השחקנים עם הכי פוטנציאל שראיתי. הוא תמיד ניסה יותר מידי, הוא מאוד אמוציונאלי, עד כדי כך שהוא איים להחרים את המונדיאל בגלל שניפו את אחיו (שגם משחק אצלינו) מהסגל הסופי למונדיאל. הוא מאוד טיפש, אבל כישרון יש לו, בכמויות אדירות, הוא פשוט צריך לעלות על הגל הנכון. תמיד בנבחרת הוא נתן הופעות על ימין ושמאל, לקח עם הצעירה ביחד עם וולה (ושלא יספרו סיפורים, דוס סנטוס היה הכוכב אז של הנבחרת הצעירה והוא ה-כוכב גם היום של הנבחרת הזאת) את האליפות עולם כאשר היה המצטיין. בקבוצות משהו השתבש. ברגע שהוא יעלה על הגל הנכון, כמו שהוא עם הנבחרת, הוא יהיה בטופ העולמי. למרות האופי המחורבן שלו (דרש משכורת יותר גבוהה בעונה הראשונה בבוגרים, איים לעזוב עוד בינואר אם לא יקבל יותר דקות. עונה ראשונה יא ילד חוצפן, תגיד תודה שאתה מתאמן בכלל עם רונלדיניו ואטו!) אבידאל יהיה בלם. הוא תופקד בעמדה הזאת גם אצלינו בכמה משחקים. אברה בלם, כאילו באמת?
הוא לא שווה הרכב נבחרת צרפת, אבל הוא כן עשה התקדמות משמעותית בעונה האחרונה. ואני ממש לא מחסידיו, אגב.
בתור אחד שראה את הצמד המקסיקני בנבחרת הצעירה אני חושב שאתה מגזים בגדול. דוס סאנטוס כפי שניתן היה לראות ברוב המשחק היום הוא פצצת כישרון. מבחינת הקרירה שלו - הוא משלם ביוקר על ההחלטה המפגרת לעבור מברצלונה לטוטנהאם. קצת מצחיק איך שחקן בשלב כ''כ מוקדם של הקרירה מוצא את עצמו מחליף של מסי, הנרי (דבר שגם לו יש חסרונות, אבל תראו את פדרו אלוהים אדירים) אך מעדיף לחתום דוקא בטוטנהאם ואז מוצא את עצמו בצ'מפיונשיפ. למזלו (ובאמת שחסר לו) הוא עדיין צעיר והוא מגיע לטורניר כשאין לו שום דבר להפסיד, מונדיאל טוב והוא חוזר למסלול
אורי,שאתה השחקן הכי כישרוני וכנראה גם הכי טוב ואיכותי בהתקפת קבוצתך ראוי שתיקח על עצמך את המשחק ואת זה דוס סאנטוס עשה טוב. שחקנים עם יכולת דריבל כמו שיש לו ויכולת לפרוץ הגנות כזו - לא אמורים לשחרר מהר את הכדור.בדיוק כמו רובן ומסי שמרבים להעביר ולהשתמש ביכולות האישיות שלהם. שמקסיקו לא שיתפה את דוס סאנטוס - יותר נכון שזה היה עייף ולא ביקש את הכדור כמו שהרבה לפני - משחק ההתקפה שלה היה לקוי עם המון איבודים ושום סיכון ממשי של השער.הנעת כדור כל כך לא יעילה... חייב לציין את טוראדו: קשר כל כך עקום זה דבר נדיר.לא זוכר 2 מסירות מדוייקות שלו! כל הזמן חי בסרט שהוא איזה פירלו ושולח כדורי עומק שאף פעם לא מגיעים ליעד.גם המסירות הקצרות שלו לא בכיוון. רפא מארקס כבר גמר את הסוס.