יום הכיפורים תש"ע

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏24/9/09.

1. Tony Adams Member

דתיה אמיתית לא יכולה לשמור על הערכים שהיא גדלה עליהם בצבא. כל מה שהולך שם זה לא בדיוק המקום האידיאלי להן, והן פשוט לא יחזיקו דתית שם, הכל אצליהן יתערער.

יש לי ידידה שאחים שלה פשוט לא מסכימים לך ללכת לצבא אחרי שהם ראו שם טוב מאוד מה הולך. ואני מבין אותם.

לצערי יש בנות שתופסות על זה טרמפים. ואת זה אני שונא.

2. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

שידורים שמאלצים בן אדם לעבוד ביום כיפור, בוודאי שלא. אבל משהו כמו VOD? למה בכלל לסגור אותו? מה זה מפריע למישהו אם אני בוחר לראות שידור ב-VOD במהלך יום כיפור? עד לפני כמה שנים, היו כאלה שאפילו ניסו לגרום לכך שהערוצים הזרים יוחשכו ביום כיפור. זה לא בקטע של "כל אחד יעשה מה שנוח לו, כל עוד הוא לא מפריע לאחר", אלא של ציבור אחד שרוצה לכפות את אורחות חייו על ציבור אחר.

דוכני חזיר? אין טעם. כל מי שרוצה חזיר, יודע כבר בדיוק איפה אפשר למצוא. בכל זאת התקדמנו קצת. אבל היה נחמד אם מי שמוכר חזיר לא היה מצטייר כסוג של אדם נורא שמוכר מי יודע מה. בסך הכל חזיר, שחלקים גדולים מהעולם הנאור אוכל. לא ראיתי שקרה להם משהו רע. לא רע יותר מנגיד, שואה.

3. yonmu Member

ערכי על פי מי? על פי היהדות, כשהמדינה שבה אתה חי מגדירה את עצמה כמדינה יהודית.

ותודה רבה שאתה דואג שאני לא אביך את עצמי. אני בטוח שאתה יודע בדיוק על איזה ערכים נערים ונערות דתיים גדלים ואיך ומתי זה מתנגש עם הצבא.

4. xavi6 Member

בוא תסביר לנו, גם אתה עזרא. אני דווקא רוצה לשמוע. באמת מתוך התעניינות נטו.

נערך לאחרונה ב: ‏30/9/09
  5. Charlton Member

אתה מאשים את הציבור החרדי שבפאקינג יום אחד לא תראה טלוויזיה?
    אתה כנראה שכחת שאתה גר במדינה יהודית, ושהיום הזה הוא יום קדוש בשביל כל העם, וכן גם בשביל הסבא רבא של הרבא שלך הוא היה קדוש, עכשיו אתה לא יכול לכפות על אנשים לצום אותו, אבל אתה לא יכול לצאת נגד החרדים בעניין הזה, מילא אם היה קורה מצב שלא היו נותנים לדוגמא בשבת לראות טלוויזיה, אז הייתי אומר לך צודק, אבל איך שאתה מתנתק מהעם, ולא מבין אפילו מה רוצים ממך. וכל זה בגלל שלא תראה יום אחד טלוויזיה, זה פשוט אבסורד

6. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבל מה הבעיה אם הוא כן יראה? אני צם ולא אכפת לי שיש אנשים שלא צמים. למה הם לא מתרכזים באמונה של עצמם? האם זה יפריע למישהו אם הוא יראה שידורים חוזרים של הסופרנוס כשאתה בכלל בבית כנסת, רחוק ממנו?

7. T0XiN Member

יש לי פתרון הכי טוב,
    תתקין צלחת לוויין פרטית ואז לא תצתרך להיות כפוף לשידורי המדינה ביום כיפור http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

8. ACBenb Member

זה בדיוק העניין, שברוב המאמינים יש רצון קטן לכפות את זה גם על מישהו אחר. אולי זה פסיכולוגי כי מטריד אותם ומקטין את האמונה שלהם לראות שמישהו אחר שלא מאמין באמונתם, זה קיים אצל הרבה אנשים.

9. oFiRzZz Member

"רוב המאמינים" ?
    רוב החרדים אולי .
    אני צם אבל שכל אחד יעשה מה שבראש שלו ..

10. ACBenb Member

אם אתה דמבר על חרדים אז אני לא מהסס בכלל הכליל. אולי הגזמתי במילה "רוב" אבל חלק נכבד, זה הגיוני שתאמין במשהו ומנטייה טבעית תרצה שכולם יאמינו בזה גם.

11. Charlton Member

אתם יכולים לא לצום, אבל אל תדרשו שיפתחו את הערוצים
    זה יום לאומי, הוסטפר, לא אכפת לי מהקטע שתשב בבית, אבל תגיד לי.. ביום השואה אתה מתלונן על זה שאין שידורים? לא, נכון? עכשיו הבאתי לך אותה בהפוכה.. וגם אם היה שידורים
    אתם מנותקים מהדת, כאילו היום הזה הוא כלום ושום דבר, ובכלל יש פה ספק שזה לא בעיה? מביחנתי זה בעיה, אבל זה לא משנה כי זה זכותכם..

נערך לאחרונה ב: ‏1/10/09
  12. GAL1 Member

ההבדל הוא שבשואה אנחנו בטוחים, בדת לא.
    עכשיו הבאתי לך אותה בהפוכה...

13. Charlton Member

סבבה, אז אם אתה בא בגישה הזאתי
    אז רוב העם צם ביום כיפור, תאכל אותה ולא תהיה דבוק כל היום למחשב ולטלוויזיה, כמו שאתה גם רגיל בטח
    גועל נפש

14. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

עוד פעם המשפטים האלה... 'רוב העם צם ביום כיפור'. מי אמר? יש לך דרך להוכיח את זה?
    אני מנחש שלא.

ואין שום קשר בין יום השואה ויום הזכרון ליום כיפור. יום כיפור זה יום שקשור לדת וממש לא יום לאומי כמו שאתה חושב(וכן, אני יודע שזה כואב לך אבל לא מעט אנשים מנותקים מהדת כיום). יום השואה והזכרון הם ועוד איך ימי אבל לאומיים שנוגעים לכולנו כאזרחים ישראליים.

יחי ההבדל הקטן.

15. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מאשים את החרדים בזה, כי אני לא יודע מי בדיוק אשם בעניין הספציפי של ה-VOD. אני יודע שבעבר הם עשו ניסיונות לגרום לכך שהחברות לא ישדרו גם ערוצים זרים במהלך יום כיפור, אז יכול מאוד שהם קשורים גם לכך. לא יודע.

תעשה לי טובה, ותפסיק עם ההכללות המטופשות האלו, שמאוד פופולריות דווקא בספורט. בדיוק כמו שלא כל המדינה רוצה שמכבי תל אביב תנצח, כך גם היום הזה אינו קדוש עבור כל העם. הוא קדוש עבור חלק, וחסר משמעות עבור אחרים. בסדר, לגיטימי, אני מכבד את זה ומכבד את כל מי שהיום הזה קדוש לו. אני לא עושה פיקניקים, ולא שומע לא מוסיקה ולא טלוויזיה בקולי קולות. הכל בתוך הבית שלי ובאופן פרטי ושקט, בלי שאפריע לאף אחד. אבל מה? גם זה לא מספיק! צריכים למנוע ממני לעשות דברים בתוך הבית!

זה מזכיר לי את דודו טופז בתוכנית שלו פליטת פה. משהו בסגנון "על כל דבר במדינה הזאת יש מס. זה שאני כאן יש על זה מס, זה שאתם כאן יש על זה מס. הולכים לעבוד, מס הכנסה. קונים משהו, מס ערך מוסף. אתה מעסיק מישהו, מס מעסיקים. מישהו מת לך, מס עיזבון. אתה נוסע לחו"ל, מסי נמל. יש מלחמה, מלווה מלחמה מרצון .אתה אומר אני לא רוצה כלום, רק לשבת בבית מול הטלוויזיה? אגרה!".

אותו דבר. כל מה שאני מבקש זה לשבת בבית שלי ולא לעשות כלום. גם זה לא נותנים לי. אתה כותב "אל תדרשו שיפתחו את הערוצים". צודק, אני לא דורש דבר כזה. אני דורש שישאירו אותם פתוחים, או לפחות את ה-VOD (אין לי בעיה עם כך שהערוצים הישראליים לא משדרים, כמובן). לא שמישהו יבוא ביום כיפור ויעשה בשבילי מאמץ מיוחד. אם דרוש בשביל זה מאמץ מיוחד - שלא יעשו את זה, אני מוותר, ולו כדי שכל אדם שיום כיפור חשוב לו, יוכל להתייחד ביום זה עם דתו. אבל אני לא מבקש שיעשו מאמץ מיוחד. אני בסך הכל מבקש שלא יורידו עלי את השאלטר!

הרי הטלוויזיה היא לא העניין (יש לי מספיק DVD ודברים במחשב, תאמינו לי). היא הדוגמה. מה השלב הבא? אולי יבואו אלי הביתה לנתק את ה-DVD? לראות שהמקרר שלי ריק? יעשו אצלי ביעור חמץ בפסח? אולי בכלל חברות האינטרנט צריכות לנתק את האינטרנט וחברת החשמל צריכה להפסיק לספק חשמל? כל מה שקשור לתוך תחומי הבית שלי הוא ענייני. בשבילי זה עוד יום, והעובדה שאני אדם מתחשב ואין לי שום כוונה לקחת את האוטו ולצאת לרייסים, אלא אני יושב בבית כמו ילד טוב ולא מפריע לאף אחד, לא נותנת לשום בן אדם זכות להיכנס לי לחיים ולהחליט מה מותר לי ומה אסור לי גם במסגרת הקטנה הזאת שביקשתי לעצמי.

לי לא איכפת מה כל מי שמאמין ביישות הערטילאית הזאת שנקראת "אלוהים" רוצה לעשות. מבחינתי הוא לא קיים, וכל המצוות שהוא כביכול ציווה עליהן הן חסרות כל משמעות. סיפורי עם חמודים. אם זה היה יום קדוש לסבא רבא שלי, אז יופי בשבילו. אולי אני גם צריך להתקין לעצמי שירותים ומקלחת מחוץ לבית? בטח זה גם מה שלו היה. שנים עוברות, דברים משתנים, וכל אדם מאמין בדברים אחרים.

אז תפסיקו בבקשה לנסות לחבר אותי ואחרים "אל העם". אני לא מאמין בזה, ואם זה מנתק אותי מהעם - סבבה. אני אעשה מה שטוב לי ואחרים יעשו מה שטוב להם. אבל לא, צריכים לכפות עלי. ושוב אני חוזר לטופז ופליטת פה. "למה אני יורד לאוסטרליה? כי שם אוכל להיות יהודי אם אני רוצה. פה מכריחים אותי". אז כן, אני מנותק מהדת, אבל הדת דוחפת את עצמה לחיים שלי על אפי ועל חמתי.

אולי ביום כיפור הבא אצא לרייסים ברחובות. למה לעזאזל לא.