רק אותי מעצבן לראות אנשים כותבים בסטאטוסים שלהם "הולכים לדפוק לאפהההההה" או "יאללה אגאדיר"... מי ישמע כבר כמה זמן לא אכלתם...
צ'רלטון, לשאלתך, בלי לעצבן את הדתיים פה-לא, לא אכפת לי מהספר הזה, האמת רק לפני 5 דקות שסידרתי את החדר זרקתי 4 כאלה לפח-אימא שלי נכנסה וצרחה עלי. אין לי שום רגשות לספר הזה, הוא מבחינתי עוד ספר.
יש את המישור של בין אדם לחברו, שבו צריך לבקש סליחה כנה, ואם הבנאדם סולח אז עקרונית החטא כופר. במישור של בין אדם למקום (=אלוקים), צריך לצום, ולחזור בתשובה (כמה שלבים, לא חרטת ה'אני לא אוכל כמה שעות ואז גם אם הייתי רוצח הפכתי לאדם טוב' שאנשים פה חושבים). כמובן שיש דברים ששייכים לשני המישרים, כמו לקלל את הרמב"ם... אבל אם זה מה שגורם לאזרחי מדינת תל אביב להרגיש בוגרים, שיהנו להם.
כי אלוקים הגדיר לנו בדיוק איך להתענות, ולא יודע, אני אישית חושב שהוא מבין יותר ממני. (מצטער על הדאבל-פוסט, הציטוטים היו משגעים אותי).
ואני חושב שאתה מבין בזה הרבה יותר ממני, ברצינות... בגלל זה אני לא רוצה להתווכח על זה, פשוט ככה אני תופס את יום כיפור, מצטער שכתבתי שטויות מקודם. כן, יש לי בערך 4 שעות של חשבון נפש עם עצמי, מסקנות אני מסיק ואני מנסה להשתפר, אבל אני יודע שעוד כמה ימים אני אשכח את זה, לצערי הרב. להרגיש טוב באותו הרגע בטח שלא, אבל אחרי הצום אני מרגיש יותר נקי וטוב עם עצמי.
בוא נגיד שבשיעורי תנ"ך לא הייתי מצטיין (מבחינה התנהגותית. 93 סופי), הייתי מגיע בלי ספר, ובשביל שהציון שלי לא יהיה 0, הייתי מחפש ממישהו ספר תנ"ך. 4 פעמים שכחתי להחזיר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
אתה צודק. בכיפור אסור לעשות כל דבר שגורם להנאה, אלא אם כן נאמר לעשות אותו. (למשל, התפילה גורמת לך הנאה, אבל זה דבר שחייבים לעשות בכיפור) יש המון איסורים שאנשים עוברים עליהם מבלי לדעת; לחתוך נייר טואלט, לקרוא עיתון, לפתוח מטרייה וכו'
אף אחד לא מבקש ממך לסגוד לספר, להאמין בו או לקרוא בו יום וליל. רק תכבד את בני משפחתך או כל אחד אחר שכן מאמין בו.
קשה לו לכבד, הוא יותר מדי גבר עוד מעט הוא יביא עוד סיפור גבורה על איך הוא חירבן על ספר תנ"ך בשירותי בית ספר
לא, תתפלא. לא חירבנתי ואני גם לא אחרבן. אני זורק את הספר לפח כי אין לי צורך בו, הכיצד זה נהפך לזלול במשפחה? זה לא שאני לוקח את הספרים בידיים וצועק "אימא אימא בואי תראי אני זורק את זה לפח סתם ככה כי בא לי לזלזל בך!"...