יום הכיפורים מגיע: מי צם?

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י John Barnes, ‏30/9/06.

1. Juanito Member

מדינת היהודים כבר אמרתי?
    לפני שא"י מדינה מערבית היא מדינת היהודים,רוצה לסוע כל השנה במכונית? סע לחו"ל.

2. Waters Member

לפי איזה דת?
    אפילו התנ"ך שאתה בטח מאמין שהוא הדבר הטוב ביותר שקרה לעם היהודי מאז ומתמיד לא אומר שאסור לנסוע במכונית ביום כיפור.

את ההמצאה הזאת המציאו אנשים נאורים מאוד. אנשים כמו הרב עובדיה יוסף.

כן. נאורים.

3. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

סלע,למה שלא תבוא לבית של מישהו ותירק על הקירות?למה שלא תבוא לאיצטדיון כדורגל אם שלט
    כדורגל זה חרא בואו לראות משחק של מכבי ביד אליהו?למה שלא תבוא לותיקן עם כפייה ותצעק אללה ואכבר?

למה..כבוד[וגם כי אתה לא רוצה מכות אבל זה לה העיקר],כי אתה צריך לכבד את המקום שהגעת אליו,המדינה הזאת נוסדה בשביל היהודים והיא מדינת היהודים.
    במדינת היהודים יש חוקים גם אם חלקם לא כתובים[כמו לא לירוק על הקירות בבית של מישהו] זה עדיין
    לא אומר שמותר להפר אותם,אחד החוקים לא יודע אם כתוב או לא,סביר להניח שלא אבל אחד החוקים
    במדינת היהודים זה לא לנסוע ביום כיפור,לא כזה קשה זה כולה יום אחד בשנה אם אתה מדבר על התקציבים
    המוגזמים שש"ס והדתיים מקבלים אני מבין את זה אבל זה משהו אחר לגמרי,זה לכבד את המסורת/חוקים
    של המדינה שבה אתה נמצא.

תחשבו איזה דברים מדהימים יש לנו במדינה שלנו,איפה עוד בעולם כל המדינה עוצרת את הנשימה
    בבת אחת לדקה או שניים בשביל אנשים שהקריבו את חייהם למען המדינה?אנשים שבאים מחו"ל ורואים
    את המחזה הזה נדהמים,כנ"ל על יום כיפור,זה יום מדהים שאנשים שהם סתם ככה אנטי הורסים אותו.

4. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

במדינות נוצרים לא כופים חתונה עם כומר... רק במדינת היהודים יש חוקים שמחייבים אנשים שלא מאמינים בדרך מסויימת. זה כמו להכניס אוכל לאנשים ביום כיפור.. כפייה.

5. Waters Member

אנשים כאן כל הזמן אומרים "כולה יום אחד".

אבל מדובר פה בעיקרון. ברור שיום אחד שהוא יום שבתון זה אפשרי לא לנסוע אבל למה?
    אין שום סיבה. זו המצאה, זה מה שזה. שהם יכבדו אותי, ואני אכבד אותם.

6. NLevi Member

כן, תנסה להתחתן עם רב בותיקן.

לכל המדינות בעולם (חוץ מכמובן מדינות ערב וישראל) אין דת מוגדרת... חיים שם נוצרים, מוסלמים ויהודים וכל אחד לפי חוקי הדת שלו...
    המדינה הזו היא בהגדרה שלה מדינת יהודים.
    אם זה לא מתאים לך, תתנצר (או שלא) ותעוף למקום אחר.

7. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה רע לא לנסוע יום אחד באוטו בשביל לכבד את את העם שלך ובשביל לכבד בכלל אנשים אחרים,יום אחד בשנה כולה?מה רע בזה?להיפך..אתה חוסך המון תאונות[אם אתה רוצה להביא את התירוץ של האופניים אז
    תשכח מזה גם זה אסור אבל מה לעשות לצערי מפרים גם את זה],זה נותן לך זמן לעשות הליכות קלות ולהוריד
    קלוריות[לא לך אישית לא יודע אם אתה צריך את זה או לא אבל הרבה אנשים כן צריכים] והכי חשוב זה נותן
    לך זמן להירגע ולצאת מהשיגרה הכל כך מהירה שלנו ולחשוב על דברים באמת חשובים,כמו למי עשית רע
    השנה ונותן לך זמן לשבת עם המשפחה והחברים.

המון דברים שנראים לך כמו סתם דברים ביהדות הם בעצם דברים מאוד חכמים שנעשו מסיבות מסוימות
    כמו לא לאכול בשר וחלב כי זה מתעכל לא טוב ויכול ליצור בעיות בגוף,ברית מילה לפי מה שהבנתי מהמון
    רופאים זה דבר מאוד בריא,הצום פעם בשנה מנקה את הדם ועוד המון דברים כאלה..

אני לא אומר שהדת מושלמת אבל אם לוקחים אותה בצורה נכונה.

ולאלה שאומרים שהלוואי ולא יהיו דתות כי אז לא תהיה אלימות או דברים דומים לזה,זה כמו שתגידו שהלוואי
    ולא יהיה כדורגל כי זה יפסיק את האלימות במגרשים והלוואי ולא יהיה כסף כי זה יפסיק את הגניבות וכו...
    בנאדם שירצה להיות אלים יהיה אלים אם זה בגלל כסף אם זה בגלל דת אם זה בגלל מקום חנייה או אם זה
    בגלל בחורה...עוד פעם,מי שלוקח את הדת בצורה נכונה יכול להרוויח המון.

מי זה הם ?פה זה מדינת היהודים,ההבדל בינינו לבין מקומות אחרים זה הדת,אני לא אומר שכולם צריכים
    להיות דתיים אדוקים אבל דברים פשוטים בשביל לכבד את האנשים שהקימו את המדינה הזאת ואת האנשים
    כמו שמאמינים בדת,אפשר לעשות קצת לא?אם יום אחד לא תיסע לשום מקום אתה לא תמות,להיפך..
    מי יודע אם זה מציל אותך ממישהו.

נערך לאחרונה ב: ‏30/9/06
  8. EL Capitan Member

אני, כמו כל שנה, לא צם, אבל שומר על חשמל. כל המשפחה שלי השנה צמה חוץ ממני (אצלנו לא מכריחים לצום. מי שמרגיש שהוא רוצה\צריך לצום- צם. מי שלא- לא. השנה במקרה יצא, שכל המשפחה שלי צמה חוץ ממני), בגלל שאני פשוט לא יכול. אני, ואולי חלק ממכם יופתעו לגלות, רגוע עם עצמי לקראת "יום הדין", או איך שלא קוראים לזה. אני לא עשיתי שום דבר רע לאיש, ואני שקט עם המצפון שלי. חוץ מזה, אני לא מאמין, שבשביל זה צריך את יום כיפור, שאת זה וכמעט כל המנהגים והמצוות הדתים יצרו\בדו ולא אלוהים. אני עושה משו רע? בבקשה, כל יום יש לי בשביל להתחרט על זה.

9. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה כמובן הצד הרע של העניין,הצד הטוב הוא [לפחות מבחינת התאוריה] שהרב אמור לבדוק שבאמת הכל
    בסדר אצל בני הזוג,אני לא בקיא בעיניינם אבל דיברתי עם מישהו דתי והרעיון של כל נישואין והשידוכין והכל
    הוא שאנשים לא יתחנו בשביל לנצל אנשים אחרים אלא באמת יתחנו מאהבה ולא יתחנו בשביל גרין קארד,
    כסף או דברים כאלה,כמובן כמו כל דבר במדינה גם את הרעיון הזה הצליחו להרוס.

10. מיכל3 Member

כשאני צמה, אני צמה בשביל עצמי ולא בשביל הדת, או כי "ככה זה נהוג".
    השנה לא יודעת עדיין, כנראה שלא.

11. Waters Member

יש כמה דברים.

תראה, קודם כל. יש אנשים שהם אלימים - כן בגלל הדת. אני מדבר על כל הקיצוניים הן ביהדות והן בנצרות והן באסלם. אין מה לעשות. הם פשוט אלימים בשם הדת ואתה פשוט לא יכול לטעון אחרת.

בקשר ליום כיפור.
    למה שלא יכבדו אותי בבחירה שלי אם לנסוע או לא לנסוע ואם לצום או לא לצום?
    ועוד קמים כאלה גאונים כמו "יקיר מימון" שפתאום מציבים את הזהות היהודית שלי בסימן שאלה בגלל שאני לא צם. מי אלה שיגידו לי מי אני? שיגדירו אותי?

ועוד פעם, קח את זה בתור עיקרון. כי יש הרבה נושאים שנויים במחלוקת על העניין הזה של הדת במדינת ישראל.

12. Juanito Member

זיו ,אני אוהב אותך http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
    חמש שעות אני נאבק פה איתם סוף סוף הגיע שותף רציני.

13. Wolf Member

אם את לא צמה בשביל הדת אז בשביל מה לצום? אין שום סיבה אחרת בעולם לצום

14. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין שום דבר כזה בעולם,אין איש כזה צדיק שלא עשה משהו רע לשום בנאדם,אולי אתה לא זוכר את זה,
    אולי לא שמת לב,אולי לא עשית בכוונה אבל אין כזה דבר,בגלל זה אנשים תמיד מבקשים מכולם סליחות אפילו
    שזה נראה פלצני,אבל אם אתה באמת מתנצל מהלב אולי זה עוזר קצת ותתפלא שכבר ראיתי כמה אנשים
    שביקשו ממישהו סליחה סתם ככה ופתחו תיבות פנדורה וסיפורים שלמים.

15. Shiran- Rossonera Member

ומי אתה שתחליט מיהו יהודי??.... מההקמה של המדינה אין הגדרה ממשית למיהו יהודי ואתה בא ואומר שלהיות יהודי זה רק עניין של דת?.. מי אתה בכלל שתגיד לי איך לחיות ולמה? זה שעשו לך ברית מילה ושאתה עושה דבר כזה או אחר לא עושה אותך יהודי יותר טוב ממני... אני יהודייה ששומרת מסורת וכן צמה ביום כיפור וכן חוגגת חגים וכל מיני דברים כאלה אבל אנ ילא בעד כפייה ואני לא אוהבת שמכריחים אנשים לעשות את זה... כל אחד ומה שהוא מאמין ורואה נכון לעשות בעניין האמונה שלו.. אתה לא מתפקידך להחליט איזו אמונה היא טובה יותר..
    למה בנצרות יש כמה זרמים כמו קתולים, פרוטסטנטים, אורתודוקסים, אנגליקנים וכו אבל ביהדות זה צריך להיות דת וזה הכל בלי אפשרות מיקוח ובלי אפשרות לחשוב אחרת? אנחנו חיים במאה ה11 או במאה ה21?... אתה פשוט בנאדם אטום שמנסה שכולם יהיו כמוך ולא מוכן לקבל אחרים שהם לא כמוך וזה מגעיל אותי... אתה יכול לחיות את הדת שלך ולהאמין במה שאתה רוצה אבל אתה לא יכול לבוא למישהו שמאמין במשהו אחר לגמרי ולהגיד שמה שהוא מאמין זה לא טוב והוא צריך לשנות את זה למה שאתה רוצה!.

ועניין של צום זה לא עניין דתי במלואו... נכון יש בזה מן הדת כי הדת הכתיבה לנו שזה מה שאמורים לעשות אבל אם אני רואה בזה צורך,ושמירה על המסורת ולאו דוקא בגלל האמונה שככה יכפרו מעשיי אז זה לא טוב?... בולשיט...

אני הייתי פעם בנאדם מאוד מאמין ואפילו למדתי עד כיתה ד' בבית ספר דתי אבל עם השנים כשהבנתי עד כמה העולם הזה צבוע ועצמו מושחת אך מנסה להצטדק כאילו הוא טוב יותר מכולם כי הוא מסתמך על התורה אז זה הגעיל אותי... גם דברים שקרו לי במשך החיים גרמו לי להאמין פחות...

הכל עניין של אמונה אישית בסופו של דבר לא משנה מה תגיד!

נערך לאחרונה ב: ‏30/9/06