א. כבר אמרתי לך - צלב וצלב הפוך הם שני דברים שונים לגמרי. ב. תוריד את הסמל של רומא - מופיעה בו התמונה של רומלוס, רמוס והזאבה - חוגים פשיסטיים שונים ברומא אימצו אותה בתור הסמל שלהם. רוסיה הכל לגיטימי כל עוד אנשים המאמינים באמונה מסוימת לא כופים את האמונה שלהם בכח על אנשים שלא מאמינים בה - ולצערי דווקא זה המצב בארץ.
ושוב לא הבנתי מה אתה רוצה,לא אמרתי כלום בהתחלה. מרדוק,עשה טובה לעצמך ותעזוב ,כי אתה לא תצליח לשנות פה דברים. כמו שאמרתי אנשים גדולים מאיתנ נתנו את החיים שלהם כדי שתהיה מדינה רק ליהודים,זה שעלית לפה זה נחמד אבל זה שאתה רוצה להפוך את המדינה היהודית היחידה לאתאיסטית זה חוצפה לדעתי,פי כמה וכמה אם את לא יהודי.
אם כבר נכנסת לזה אז רק אגיד לך שאפילו הרצל האבא של מדינת ישראל דיבר על מדינה שבה תהיה הפרדה בין דת למדינה - הוא התנגד בתוקף להתערבות של אנשי דת וצבא בשלטון - לצערי, בקטע הזה לא שמעו לדבריו - לא פלא שהדתיים כל כך שונאים אותו ואף הוציאו סרט תעמולה המציג אותו כאנטישמי (בין היתר משווים שם בין דבריו לדבריו של היטלר...) והבנת אותי לא נכון - אינני רוצה שישראל תהיה "מדינה אתאיסטית" או מדינת כל אזרחיה - אני רוצה שהיא תהיה "מדינת היהודים" (כמו התפיסה של הרצל) ולא "מדינה יהודית" - שתמשיך להיות בית לאומי ליהודים ושהרב בה יהיה יהודי (מבחינת לאום) אבל שלא תכפה את הדת על האנשים הלא דתיים, שתהיה בה תחבורה ציבורית בשבתות, שתהיה בה אפשרות לכלל האזרחים להתחתן בצורה אזרחית-חופשית, שחוק שרות הביטחון יחול על כ-ו-ל-ם, שלא יסתכלו לי בצלחת ויקבעו לי מה לאכול ומתי, שכל אזרח בעל כושר עבודה יצא לעבוד ויפרנס את עצמו ולא ישב על צוואר משלם המסים, שזוגות יביאו ילדים לעולם רק על פי יכולתם הכלכלית, שיהיה שוויון בין הסטודנטים לבחורי הישיבות בכל הקשור לתשלום שכר לימוד וכו'. האם זו דרישה מוגזמת?
יהודים לא חייבים להיות דתיים, והמדינה היהודית לא חייבת להיות דתית. אנחנו מנסים להיות מדינה מודרנית בכל הבט אפשרי, אך עדיין כופים את הדת מבחינה חוקית כמו מדינות עולם שלישי. למה לא אוכל לנסוע ביום כיפור? זה מפריע למישהו שמרעיב את עצמו להאמין? לא.
המדינה אמורה להיות יהודית אבל אם יש אנשים שתורמים ורוצים להיות חלק ממנה מתוך רצון ולא בגלל האמונה שלהם לדעתי יש לאפשר להם לעשות את זה. זו בושה שמדינה כזאת מאפשרת להמון אנשים אחרים לא יהודים להתאזרח בגלל שזה לטובתם של אנשים אחרים (כמו בקבוצות הספורט השונות) ולאנשים מן השורה שרוצים להתאזרח כי טוב להם במדינה וכי הם יכוליםן לתרום לה אז הם לא נותנים אפשרות. זה לא עניין של לשנות, זה עניין של עקרונות ואם טוב לו אז שיישאר. דת זה עניין של בחירה ואני לא חושבת שצריך לכפות את זה על אנשים, יש משפט שאומר "איש איש שאמונתו יחיה"... כל אחד שיאמין במה שהוא רוצה אבל שלא ינסה לשנות אנשים אחרים שככה הם צריכים להתנהג! בתור אחת שעובדת בבית הארחה שלא פעם ולא פעמיים מגיעים אליו דתיים אני חייבת להגיד שאני נגעלת מהצביעות שהולכת שם ומההרצאות שלהם מה טוב ומה לא, הם מנסים לשנות אנשים ולשנות את האמונה שלהם ואני לא מסכימה לזה! ולפי הרבה תגובות פה אני רק יכולה להגיד שהאנשים הכי גזענים בעולם הם היהודים!.......
מה שווה מדינה יהודית ,אם היא לא שומרת על חלק מערכי היהדות,כמדינה שמייצגת דת שהשבת היא אחד המרכיבים הקדושים בתוכה,לנסות לשמור על חלק מקדושת השבת נראה לי הגיוני למדי,כנל ביום כיפור,אז יום אחד בשנה כולם ינוחו,כואב לך הלב?קח חופש של יומיים בסיני. הרצל הנהיג זרם שאמר שמדינת ישראל תהיה מדינה יהודית שתתבסס על עקרונות ההיהדות והנוף בארץ יהיה נוף מערבי ומפותח,זה מה שהוא אמר.
אם ככה, אז מותר למחבלים לפוצץ אותנו, כי זה לפי הדת והם מכבדים אותה? בלי קשר, אני צם, וחושב שאנשים שלא צמים צריכים לכבד את אלה שצמים ולא להקשות להם על הצום.
חמודי, כאן זה מדינת היהודים, הדת היהודית לא נכפת על אף אחד אבל מין הראוי שתכבד אותה ולא תצא בגנותה כל עוד אתה אזרח ישראל. אף אחד לא מבקש ממך לשמור יום כיפור ואף אחד לא מבקש ממך להתגייר, אבל אפילו טיפה של כבוד אין לך.
מרדוק אומר דברים נכונים..חבל שאתה מעוות אותם..הוא לא אמר בדיון הזה שום דבר על הדת היהודית אלא על המדינה שנותנת לדת להשתלט עליה ..במדינה שמתיימרת להיות מדינה מערבית חייבת להיות הפרדת הדת מהמדינה..
יש הבדל בין שמירה על ערכים יהודיים ומסורת ובין כפייה.. אני לא אומרת שלא צריך ערכים יהודיים כי אני בעד!.. עם ללא עבר הוא עם ללא עתיד ואם לא נשמר את המסורת בסוף נתבולל ונהיה כמו כולם... אבל לא צריך לעשות את זה בכפייה ואם יש אדם שלא רוצה לקיים חלק מהערכים הוא לא מחוייב להם... עוד מעט גם תגיד שמי שלא ייקיים את הדברים יישלח לכלא!... זה הכל עניין של בחירה אישית!...
לפי החוק במדינת הדת שלנו אסור לנסוע ביום כיפור במכונית. זה קנס. חוק שנוגד לגמרי את "איש באמונתו יחיה". מדינת דת מהעולם השלישי כבר אמרתי?
חח היה לי קצת משעמם... אז קראתי את התגובות פה מסקנה אחת יש לי: אתאיסטים ולא מאמינים למיניהם הם אנשים מפגרים שמחפשים לעורר סביבם רעש ולקבל צומי... הגיע הזמן שאנשים יפסיקו להתווכח על כל דבר שקשור ביהדות בכל הזדמנות אפשרית... אה, וצם.. בטח שצם.