יום הכיפורים מגיע: מי צם?

Discussion in 'פורום אוף טופיק' started by John Barnes, Sep 30, 2006.

1. uri מנהלים

לא ולעולם לא אבין את אלה שחושבים שכן.

2. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

תגיד, אתה הולך לפעמים באלכסון בלי שליטה? נראה לי שאיבדת כל קשר לשכל הישר!...

3. שחטאר דונייצק Member

1. זה את שמוצי לכולם ת'עצבים !!! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx
    2. מי שלא צם לא יהודי ? לא נישמה דבר כזה בחיים
    ותגיד לי בבקשה אם דוס לא יצום אז הוא לא יהודי ?!

4. RMCF Member

אם אתה לא מכבד את אלה שלא צמים, למה שהוא יכבד אותך? אבל אתה בטח חושב שאתה יותר "צודק" במקרה הזה, לכן מותר לך לצאת בהצהרות כאלו. וגם כל מה שהוא יגיד זה "נסיון להצחיק בהודעות מפגרות", ואילו אתה כ"כ בוגר, פשוט גאון.

ד"א, לא היית אוהד יובנטוס? חחחחח... אני לא אשכח את השוואות השחקן-שחקן בכל עמדה, שתמיד מוציאות את יובנטוס ככקבוצה הטובה בעולם. ואני זוכר שמישהו אמר שגם אם יובנטוס תרד ליגה היא עדיין תשאר הקבוצה הטובה ביותר בשבילך. מסתבר שלא. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx

5. Wolf Member

תנסה להימנע מהודעות כאלה..כי אתה מוציא את עצמך טיפש בדיוק כמו יקיר.. בן אדם דתי שלא יצום מן הסתם הוא לא דתי כי זה אחת החובות מהיותך דתי מאמין בתנ"ך

6. M A R D U K Member

מספר דברים לי אליכם

בעיקרון, הצום לא חל על ילדים עד גיל מצוות (13 לבנים ו-12 לבנות) ככה שעד גיל זה הם רשאים לא לצום ולא לנהוג במנהגים הנהוגים ביום כיפור - כלומר עקרונית הם יכולים גם לנסוע על אופנוע או רכב רק שזה מנוגד לחוק במדינת ישראל.
    בשורה התחתונה - מותר לרכב על אופניים רק לילדים עד גיל המצוות ולא לכולם.

לא היתה להם מי יודע מה בררה - אפשר להגיד שהם צמו במרבית ימי השנה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/ph34r.Xxx

מדוע למי שלא צם אסור לאחל "בתאבון" לאנשים כמוהו? ומה אם אני אגיד לך שאיחולי ה"צום קל" מעצבנים אותי ועוד אנשים שלא צמים ואתה צריך גם לכבד אותנו ולהמנע מאיחולים כאלה?

תודה לך על קבלת הפנים הלבבית, HUY-ANITO.

א.לא אני אמרתי את זה אלא הרמב"ם בכבודו ובעצמו אמר את זה - חקרתי קצת את העניין ועיינתי בספרי ההלכה (כולל ספריו של הרמב"ם) ואכן מה שאמרתי מקודם זו אמת לאמיתה ואני עומד מאחורי הדברים שלי.
    ב.אינני חי על כספי עליה, ויותר מזה אני יכול להגיד לך שעכשיו אני מבזבז 3 שנים יקרות מהחיים שלי כדי לשמור על התחת של אפסים כמוך ושל המתנחלים הבהמתיים. למזלי אנחנו נמצאים עכשיו בתקופת מעבר בין קו לקו בשטחים ככה שאת יום כיפור אבלה בבית ולא אצטרך לאכול מנות קרב מחורבנות. אני יכול להגיד לך שאני מכבד יותר את הפלסטינאים שעוברים אצלי במחסום מאשר טיפשים כמוך שלא מבינים כלום מהחיים שלהם וחבריך המתנחלים הפנאטים.

Last edited: Sep 30, 2006
  7. ReL Member

לגבי המשפט מי שלא צם לא יהודי , טכנית זה לא נכון . מי שלא צם הוא יהודי שלא מכבד את ערכי היהדות והמסורת של העם הזה . כל האנשים פה שלא צמים , ואני מכבד את הדעה שלהם , עוד יגדלו דורות של יהודים שלא צמים . בסופו של דבר השבת לא תהיה יום שבתון , בכיפור רוב העם לא יצום , זה מה שיביא להרס היהדות להתבוללות . אם אתם לא מכבדים את ערכי היהדות אז למה אתם רוצים שיקראו לכם יהודים בכלל? הרי בלי החגים והשבתות מה מייחד אותנו ? אנחנו נגיע למצב של הרס היהדות לאט לאט והתבוללות בשאר העולם .

Last edited by a moderator: Sep 30, 2006
  8. ReL Member

קודם כל לפני שאני עונה תרשה לי לדעת אם אתה יהודי? למה לפי המשפט הציני המצמרר הזה ממש לא נראה לי

ולגבי מה שרשמת , הם לא צמו כל השנה הם קיבלו מזון דל כל יום , 100 ומשהו קלוריות אם אני לא טועה . וביום כיפור , למרות הכל רבים מהם החליטו לצום .

9. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

לפני שהדיון הזה גולש למימדים של גידופים וחוסר כבוד, תרגעו כולם!
    לכל אחד הזכות להביע את דיעתו, אף אחד לא חייב להסכים איתו, אבל לכבד את דעתו, כי על טעם ועל ריח אין להתווכח. תשמרו על הרמה ואל תכריחו אותנו לנעול את הדיון , תודה

Last edited by a moderator: Sep 30, 2006
  10. M A R D U K Member

הלוואי!
    הלוואי ונגיע למצב האוטופי הזה שבו כל הדתות, כולל היהדות, יעלמו.
    יש להפריד בין דת למדינה ולהכיר בעובדת קיומו של הלאום הישראלי שלמרבה האבסורד מוכר במרבית מדינות העולם אבל לא בישראל...

א. לא אני לא יהודי.
    ב.מה הקשר?
    ג.הם הורעבו - אפשר בהחלט להגיד שמאה ומשהו קלוריות ליום זה סוג של צום.
    ד.בדיעבד זה לא עזר לרבים מהם...

11. Robin Member

לא צם, זה מיותר. אולי אני יעשה על האש אם אני יהיה רעב.

12. dani12 Member

צם עד הרגע שאני כבר ממש לא ירגיש טוב.

13. Juanito Member

מי אתה שתשפוט את היהדות,אנחנו לא אומרים לך על הנצרות או כת השטן או מה שאתה לא מאמין בו,בא לפה ומתחיל לבקר את המנהגים שלנו,מי אתה?

ועוד אתה בא לפה ורוצה שהיהדות תעלם,אפס,פשוט אפס,הדת שלנו זה מה שהחזיק אותנו 5000 שנה ויבוא לפה איזה אחד שהוא לא יהודי ויגיד הלוואי שהיהדות תעלם אנשים טובים וגדולים מאיתנו איבדו חיים כדי שאנחנו היהודים נוכל לחיות בארץ משלנו בשקט,לא רוצה דתות?רוצה אוטופיה?סע לארצות הברית.
    ואחרי זה בא ומדבר על השואה בנימה מזלזלת כזאת,איכס.

תפסיק כבר עם הפירושים המעוותים שלך לתנך,מה אתה בסדר?בדקתי במקורות נו...
    מתי תכניס לך לראש שהאתרים שאתה נכנס אליהם רק מנסים להשיג קולות לשינוי,או לעורר שנאה בין הדתיים לחילונים, אם אתה באמת באמת מאמין בזה אז אתה חולה נפש.

מבזבז את החיים שלך בצבא?גם שאתה ישבת פה בבית וחיילים נלחמו בלבנון הם גם "בזבזו" את החיים שלהם(לצערי חלקם אבדו משהו יותר יקר מזמן) שהם הלכו להלחם בלבנון?
    מילא חוסר כבוד לדת,אבל לתושבים במדינת ישראל,ולחיילים.

מכבד את הפלסטינאים?אני לא מקווה שהם יעשו לך או לחברים שלך משהו שיגרום לך לשנות את דעתך.

נ.ב
    ההורים שלך בשליחות בארץ?אתה ערבי-נוצרי?אם לא למה עלית לארץ בכלל?

14. dani12 Member

אתם שואלים אותי צריך לחסום את M A R D U K

15. Waters Member

בנתיים לא שאלו אף אחד.

http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx