יום הכיפורים מגיע: מי צם?

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י John Barnes, ‏30/9/06.

1. Bensh Member

כדי לדעת אם הוא בן זונה

2. M A R D U K Member

טעות.

א. כל המצוות הדתיות אף פעם לא תורצו בסיבות בריאותיות ובתועלת אישית למאמין עד לעת המודרנית - עשו את זה "כי אלוהים אמר" ולא כי "זה בריא" או "זה נכון"-התועלת האישית זו המצאה של המיסיונרים בעת המודרנית.
    ב.בתרבויות העתיקות היו חוקים עוד לפני שהם הופיעו בתנ"ך (כמו חוקי חמורבי) - זו לא המצאה של התנ"ך.
    ג. אז בתנ"ך כתוב "לא תרצח", "לא תגנוב" וכו' וכו' - זה לא מונע ולא מנע ממאמינים לגנוב ולרצוח - גם בתקופת התנ"ך. יש סיפור על פנחס הכהן נכדו של אהרון הכהן בן שבט לוי (שמצידו היה אחיו של משה רבנו) שיום בהיר אחד קם, יצא מהאוהל, ראה יהודי הולך עם מדיינית, לקח רומח ורצח את השניים - בלי משפט ובלי ברור (ולמרות שמנהיג העם משה היה בעצמו נשוי למדיינית) - מה לדעתכם עשה אלוהים? האם העניש את פנחס? לא ולא! ולא רק זאת אלא שהוא אף העניק לו במתנה את הכהונה לעולמי עולמים כאות תודה על הרצח - מאז שבטו של פנחס, לוי, הפך לשבט מיוחס ומיוחד - כמתנה על רצח מהאלוהים שציווה "לא תרצח"...
    ד. לא הייתי קורא לתנ"ך "הספר החכם בעולם" - ספר שכבר בפרק השני סותר לגמרי את מה שכתוב בפרק הראשון - כלומר הוא מתחיל ברגל שמאל ובהמשך רק מתמלא בתיאורי זוועה, רצח, השמדת עם, אונס, גילוי עריות, גזענות, שנאה ושפיכות דמים.

ומה מונע ממך לחשוב שהיהדות שונה מנצרות,איסלם ובודהיזם והיא לא "אגדות או סיפורים שתנפחו הרבה מעבר לפרופורציות שלהם"?

3. M A R D U K Member

זונה מי שהשריצה אותך.

עובד אלילים מטונף, עבד שפל ונרצע של יהוה.

ליקקת לו כבר היום את הרגליים או שזה אסור בשבתות?

4. Juanito Member

מה זה בהם?מה זה בנו?
    אתה לא חילוני ואתה לא דתי ואתה לא יהודי.
    אתה שייך לקבוצה אחרת בחלוקה באתנית,קבוצה שבאה לפה ולמרות שהיא לא שייכת המדינה דאגה לה,אין לך זכות לבקר את האוכלוסיה היהודית בכלל.
    אתה יכול להסתכל מבחוץ ולהגיד זה לא טוב זה לא טוב,אבל אין לך זכות לשנות את טובת המדינה אלייך.
    זוהי מדינת היהודים והיא תספק צרכים לפי היהדות.

לא התכוונתי להשמע חוצפן או פלצן,אבל ככה זה.

ושוב מרדוק,אתה מגלה בורות ביהדות,פשוט בורות, ה' נתן לאדם חוקים ומצוות משלוש סיבות:
    לשפר את היחסים בין האדם לאל.
    לשפר את היחסים בין אדם לחברו ולמשפחתו.
    לדאוג לבריאותו של האדם.

לה' אכפת שהאדם אוכל בשר וחלב?לא,זה מוכח שזה לא בריא .
    לה' אכפת שילד יתחצף לאביו כי זה פוגע בו?לא כי זה פוגע באב.
    מאוד בריא לנוח יום אחד אחרי שש ימים עבודה.
    ולכל החוקים בין האדם לאל,ה' פשוט לא רוצה שתלך להתפלל לאשתרת אחרי שהוא משקיע בך כלכך הרבה.

בתנך מותר לרצוח בשתי מקרים-הבא להורגך השקם להורגו.
    ואם מישהו מסיט את העם היהודי לחטאים.

התנך הוא אכן הספר החכם בעולם,שום נפלה בפח של חופש ודעת אמת,תסתכל מעבר להסתה,אולי תמצא קצת חוכמה.

נערך לאחרונה ב: ‏30/9/06
  5. ואלזררה Guest

תאמינו לי יש סיבה לשאלה שלי
    אני לא שואל סתם
    מרדוק אומר שהוא לא יהודי
    ובגלל זה אני שואל עוד פעם
    מרדוק אמא שלך יהודייה?

המבין יבין

6. M A R D U K Member

טעות - אני משתייך לאותו ציבור שהדת היהודית נכפת עליו בניגוד לרצונו - למוצאו האתני של כ"א ואחד מאיתנו אין חשיבות.

וכמו שכבר אמרתי בתור אזרח המדינה שממלא אחר כל חובותיו והדת היהודית נכפת עליו בכח ובאונס זו זכותי המלאה להתנגד לכך. ברגע שהדת היהודית נכפת על כלל הציבור, גם הציבור הלא יהודי, היא עוברת מרשות היהודים לרשות כלל האוכלוסיה.

להזכירך המדינה אוהבת להציג עצמה בתור "דמוקרטית"...

ולואלזררה,
    אבא שלי יהודי ואמא שלי לא יהודיה ככה שגם על פי ההלכה אינני נחשב ליהודי אבל גם אם זה היה הפוך והייתי נחשב על פי ההלכה ליהודי - לא הייתי רואה בעצמי יהודי - כי אני לא מרגיש שום קשר ליהדות.

7. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

הנצרות באה מתוך היהדות ד"א.

ואם תשים לב שכל הדתות בערך מדברות על אותם הדברים ורק הפרשנויות של האנשים שונות.

שים לב שגם האיסלאם וגם היהדות לא אוכלים חזיר ועושים ברית מילה ואני מאמין שמישהו שמתעמק
    יותר יגלה שהדתות לא שונות אחרי הכל רק הפנאטים ש"עומדים בראש הדת".

בכל מקרה חבל שהתעוררתם וכתבתם דווקא שאני חייב ללכת...שיהיה למי שצם צום קל ולמי שלא שיעבור
    לו מהר.

8. M A R D U K Member

נכון אבל גם היהדות מצידה לא נוצרה "יש מאין" - היא עצמה שאבה דברים רבים מהאמונות האליליות שהיו פה לפניה.

9. מ.ח.א Member

היהדות זאת הדת הראשונה בעולם

10. M A R D U K Member

הדת המונוטאיסטית הראשונה אך לפניה היו דתות פוליטאיסטיות (אליליות) רבות.

ההבדל הקטן בינהן:
    בדת פוליטאיסטית יש הרבה אלים שלכל אחד מהם יש "פנים" משלו, בדת מונוטאיסטית יש אל אחד בעל אלף פרצופים... - כלל לא בטוח שהמונוטאיזם עדיף.

11. Juanito Member

תקרא את ההודעה שערכתי.

מרדוק פעם אחר פעם בורות-היהדות לא שאבה כלום מהדתות האחרות-אם כבר בתנך תמצא תופעה שנקראית אנטי-מיתוס,שלילת מיתוסים אחרים ע"יפבוקים ורמיזות
    למשל:
    החיה היחידה שמוזכרת בסיפור הבריאה הוא התנינים הגדולים.מה פתאום תנינים?
    סיפור הבריאה הבבלי מספר על כך שהייתה מלחמה בין אלים שדמותם תנין ואלי אחרים,האלים האחרים נצחו ויצרו את העולם מקופה של תנין. במילה אחת התנך מפריח סיפור בריאה שלם.

ויש עוד הרבה מקרים כאלה.

אל תשכח הנצרות והאיסלם מבוססים על היהדות,שניהם נוצרו עלי ידי תמהונים ונפחו את התמהון שלהם עד כדי דת.

12. ואלזררה Guest

למה כמה דתות כבר יש?

13. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז מה שאתה אומר בעצם זה?
    אני גבר אני לא צם, אוכל לאנשים בפנים אוכל חזיר ובשר וחלב אני גבר!@%!^!@#%

אתה גאה בעצמך?
    יופי.

התנך הוא באמת הספר החכם בעולם,איש באמונתו יחיה לקוח מהתנך לא ממקום אחר.הרבה דברים על אוכל שנראים ככפייה בשבלכם בסוף מתגלים כבריאים(בשר לבן נחשב למאוד לא בריא וגם עירבוב של בשר וחלב לא).
    חז"ל דרך אגב באמת היו חכמים לא כמו הרבנים של היום,וזה עצוב המצב שהגיע עליו שאנשים רוצים להוכיח את עצמם כמתנגדים לדת של עצמם.או להרגיש שהדת נכפת עליהם.חבל.

14. FelaKaT Member

למשל?

אין לך שום זכות להתנגד לכך.
    האיסור ליסוע בכיפור, האיסור להפעיל חנויות בשבת ושאר "הכפיות", עלו לחוק בצורה דמוקרטית ואף אחד לא הצמיד לאף אחד אקדח לראש בכדי שיצביע בעד החוק הנ"ל.
    וכמובן, אתה, בתור "אזרח המדינה שממלא אחר כל חובותיו" חייב לציית גם לחובה זו מאחר ומדובר בחוק כשאר חוקי מדינת ישראל.

לך תספר את זה לרוב בתי החולים בעולם שמלים את היום את רוב התינוקות שלהם מסיבות בריאותיות בלבד ולא בגלל ש"אלוקים אמר".

תספר את המקרה במלואו:אלוקים עצר את המגיפה שהייתה על עם ישראל באותו זמן. למה את זה שכחת להזכיר?

שוב, כמו בהתחלה, תביא דוגמאות לסתירות במקום לזרוק דברים לאוויר.

15. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מבין למה יש הרבה שלא צמים את יום הכיפור???
    הוא בסך הכל יום אחד לא פחות ולא יותר .
    אצלנו באיסלאם אנו צמים חודש שלם, ואין לי בעיה רצינית עם זה.