יום הכיפורים מגיע: מי צם?

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י John Barnes, ‏30/9/06.

1. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_thumright.Xxx האמת היא שבתחלה לא רציתי להתערב בדיון אבל יש לך שותפים כל כך גרועים
    שהייתי חייב לעזור.

אותם פנאטים אם לא הייתה דת היו ראשי אירגון האוהדים של ארסנל,אבל לא האוהדים הנחמדים ששרים
    שירים וכאלה,אלה האוהדים שמחכים אחרי המשחק בשביל ללכת מכות עם הקבוצה היריבה,אם הם לא היו
    בזה הם היו מתאבקים או רבים עם מישהו על מקום בחנייה או מרביצים למישהו בגלל שהוא לקח את המחק
    שלהם,הדת במקרה הזה מה לעשות היא התירוץ שלהם כמו שכדורגל הוא תירוץ כמו שבחורה היא תירוץ
    כמו שנעליים לבנות אחרי יום עבודה הם תירוץ[מהסרט אמא סדרתית],ד"א גם הפסיכולוגיה מגבה אותי
    בעניין,יש מינוח מקצועי לזה אבל כמובן ששכחתי אותו,בכל מקרה הוא אומר שבנאדם נולד עם תוקפנות
    יותר מאחרים השאלה היא איך הוא מתעל ומנווט אותה,חלק הולכים להיות קצבים או מתאבקים בWWE
    וחלק הולכים להיות אוסמה בין לאדן או סתם ערסים מפגרים,למה?יש מיליון סיבות.

בוא לא נדבר על יקיר מימון,אמנם שנינו צמים אבל הוא לא מייצג אותי אלא מייצג את עצמו,אני לא חושב
    ככה ולא מעיז לחשוב ככה,אל תצום,מבחינתי תצלב ביום כיפור תירק על ספר התנ"ך ושים בתוכו חזיר ותאכל
    את זה..רק שאני לא אראה בבקשה,זה הכל.

צודק,שום דבר לא מושלם,אבל אתה לא בעד לבטל את הליגה האנגלית בכדורגל וגם לא בעד לבטל מוזיקה בעולם או בעד לבטל שום דבר אחר שלא מושלם,אם הכל היה מושלם העולם היה חרא,בוא נודה בזה.

2. Wolf Member

שמירה על המסורת - דת. יום כיפור זה מועד דתי ..כל מי שלא צם בגלל הדת הוא מרעיב את עצמו לשווא.. ואני הכי "אוהב" את החילוניים שלא שומרים שום מצווה של היהדות וביום כיפור מחליטים לצום כדי שאלוהים יסלח להם.. זה פשוט מחליא אותי לראות אנשים כאלה כמו כל האלה שבשבת (היום הקדוש ליהודים) נמצאים באינטרנט ואז צמים ביום כיפור.. או אנשים שקיללו, הרביצו אפילו הרגו או אנסו צמים ביום כיפור ומקווים לכפרה.. בכל מקרה שיהיה צום קל לכל מי שצם.

3. Waters Member

המוזיקה מכתיבה לך דרך חיים? הליגה האנגלית מכתיבה לך דרך חיים (יש כאלה שכן אבל אני לא מדבר על זה)?

הכל עניין של מה הדת מכתיבה לנו ואומרת לנו איך לחיות שזה ממש לא נראה לי. בשביל זה היה לי את ההורים שלי שילמדו אותי עד שאגיע לבגרות. לא צריך איזה יישות כמו הרבה עובדיה יוסף כדי שיחקוק הלכות שעל פיהן אני אחייה את חיי. אני פשוט מתעב את זה. זה מחליא אותי.

4. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה בעיה שלך שאתה לא נותן לאחרים לחיות איך שהם רוצים,לי הכדורגל מכתיב בדיוק באותה רמה כמו הדת
    ולאחרים הדת מכתיבה את כל החיים,כל עוד הם לא פוגעים באחרים אז הכל טוב.

יש המון המון אנשים שלא פוגעים בך מבחינת הדת אבל מספיק מיעוט בשביל שישנאו את כל הדתיים.
    כמו שמספיק מיעוט של 100 בקהל של 20000 בשביל לגרום לחשוב שכל הקהל הוא אלים...
    וכמו שמספיקים 2 ערסים בכיתה אחת בשביל לעשות את הכיתה מופרעת.

הרב עובדיה יוסף חקק כל כך הרבה הלכות שלא אני ולא אתה יודעים עליהם ובטח ובטח שלא מבצעים אותם,
    זה שהוא כבר מחוק שיכלית זה לצערי מפיל הרבה דתיים אבל אין מה לעשות,זה לא שבממשלות יש אנשים
    יותר טובים.
    הרבה עובדיה יוסף לפני כמה שנים חוקק חוק שדווקא שנינו [אני מקווה] מצייטים לו -לא לשים פעמונים
    על גרביים ביום שבת http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx .

אני לא יודע למה אבל אתה מתעב אנשים שחיים על פי הדת,היה איתי מישהו בצבא חי את החיים שלו
    בתור איש דתי,שמר שבת,התחתן בשידוך בגיל 18 התגייס גם בגיל 18 עשה צבא עד גיל 20[הרבה יותר
    טוב מג'אקו למשל] עבר לגור בישוב שנעקר בהתנתקות.הוא התפנה בשקט משם ולא מפריע לאף אחד..
    יש לך בעיה עם בנאדם כזה?הוא מחליא אותך?אותי ממש לא,להיפך,אחד האנשים היותר טובים שפגשתי
    בחיים שלי והספקתי לפגוש המון המון אנשים כמוהו יש עוד הרבה אנשים שכל האימראות של מחליא אותי
    וכאלה סתם פוגעות בהם.

5. Waters Member

אותי זה מחליא. אני לא אומר להם כלום, אני לא מתקומם כי אני מבין שכל אחד באמונתו ייחיה. הם לא מבינים את זה (אני מניח שהדוגמה שנתת דווקא כן) אבל רבים אחרים לא.

התכוונתי שאני לא אתן לכפייה הדתית להכתיב את חיי. לזה התכוונתי.

6. Emmanuel Eboue Member

צם...
    א)זה החג הכי קדוש לי כיה'ודי וזוהי חובתי לצום...
    ב)זאת הדרך שלי לבקש סליחה באמת על כל הדברים הרעים שעשיתי השנה לאנשים..
    ג)חשבון נפש שלי עם עצמי חושב על כל מה שהיה השנה והכל ומגיע תמיד למסקנה שאם אני אצום זה יתן לי הרגשה טובה שבאמת עשיתי פיקוח נפש ואחרי יום כיפור המצפון שלי נקי..

7. FelaKaT Member

מה זה אומר להיות יהודי בשביל כל אותם אלו שלא צמים, מבכים על הכפייה הדתית ולא מאמינים?

8. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

L'allagatore אני אנסה לענות במקומם,אני חושב שלא ממש קריטי להם להיות יהודים...

כמוני כמוך,אני נגד כפייה דתית או כל כפייה אחרת,דברים שנעשים דרך כפייה נעשים בצורה גרועה,
    בגלל זה בעבודות יש לך חופשות ויש לך עוד הטבות ודברים כאלה כי מצאו שזה משפר ומייעל..ככה גם בדת
    ,בצבא ובכל דבר בעצם.

הדבר היחיד שנראה לי חשוב בדיון הזה זה לא מי צם ומי לא צם,שפשוט כל אחד יעשה מה שבא לו ולא יפריע
    לשני יותר מדי,כעיקרון לידי זה בכלל קל,כל עוד אתה לא עושה על האש לידי או אוכל פיצה תעשה מה שאתה
    רוצה אני צם בקלות[טפו טפו טפו].

9. M_T_A Member

אף פעם לא צמתי, ואין שום סיבה שהשנה כן.
    אני לא הולך להתייחס לרוב מה שנכתב פה, אבל להגיד שמי שלא צם יגדל דורות של יהודים שלא יצומו ובסוף יום כיפור לא יהיה שבתון והיהדות העולית תיעלם, זה בולשיט.
    זה היה נכון לפני 100 שנים, לא עכשיו. עכשיו יש לנו מדינה יהודית על פי הגדרה, שנותנת לכל יהודי בעולם לעלות לפה ולקבל אזרחות מלאה מתי שהוא רק רוצה, שהשפה הרשמית בה היא אותה שפה שבה דיברו פה לפני 3000 שנים, ומציינת את כל החגים והמועדים היהודיים וממש לא חסרים פה אנשים דתיים ושומרי מסורת שימשיכו להעביר את זה. אז כל זה ייעלם כי יש אנשים ששומרים לעצמם את הזכות להחליט מתי הם רוצים לאכול ומתי לא? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx

אני כאמור לא צם, וטוחן כל השנה בשר עם חלב ובשר חזיר, ואני רוצה לראות את האפס הראשון שיגיד לי שאני לא יהודי.
    ולמרות כל זה אני יושב בפסח עם המשפחה וקורא בהגדה, וכנ"ל בראש השנה ועשיתי בר מצווה. כי אני מסכים שמסורת זה דבר נחמד וחשוב וכיף להרגיש לפעמים חלק מהעם היהודי, אבל אני לא רואה שום סיבה למה בתור אדם לא דתי אני צריך לסבול בגלל זה ולחיות 25 שעות כמו בימי הביניים.

ועוד משהו, להגיד שאימרה כמו "בתיאבון למי שלא צם" היא התגרות, זה פלצנות לשמה. זה בדיוק כמו להגיד שברכת ה"צום קל" פוגעות שרגשות של אלה שלא צמים.
    העיקר לחפש בקטנות ולמצוא סיבות להתווכח....

חשבת אולי על לגשת לאותו בן אדם ולבקש סליחה? דרך קצת יותר קלה לא?

צום קל למי שצם ובתיאבון למי שלא צם http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

10. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא תמיד אתה זוכר או יודע במי פגעת ואיך,זה אמנם לא פתרון ענק אבל אולי זה עוזר,זה בטח לא יזיק.

11. Lillywhite Member

דבר ראשון זה אחד הדיונים המעניינים ביותר שראיתי פה בזמן האחרון.

ולעיקר:
    ממה שקראתי יש פה תפיסה שגויה לגמרי של הדת. הדת היא בסך הכל דרך לשיפור חייהם של האנשים. לפני אלפי שנים האנשים היו טיפשים ואם היית אומר להם: "אל תאכל בשר וחלב כי זה לא בריא", "אם תתן לאדמה לנוח פעם בכמה שנים יהיו לך גידולים יותר טובים" או "כדור הארץ התפתח מבלאגן גדול והאדם הגיע מהקוף" הם פשוט לא היו מאמינים לך, אבל אם אתה אומר שהאל אמר את זה אז יש לזה תימוכין וזה נכון. שימו לב שההתחלה של התנ"ך, הספר החכם בעולם, מורכבת מהמון דברים שפשוט שיפרו את חייהם של האנשים; אם לא היה את זה בתנ"ך אז יכלו לגנוב, לרצוח ונאוף. בשנים האחרונות (או באלפיים שנים האחרונות) לקחו את הדת כמה צעדים רחוק מדי, הרי מה שיפה ביהדות היא האמונה במשהו שהוא לא מוחשי וקשה להבין אותו, את זה הפכו לסגידה ולעבודת אלילים כלפי אלוהים שהוא בעצם הכל. בתורה כתוב "שמור את יום השבת לקדשו" ו"כבד את אביך ואת אמך" אבל לא כתוב ללכת לבית כנסת כל יום, או לא לעבוד ואחד האיסורים החמורים הוא להתפרנס ממנה. דת זה שם שלא מתאים לדבר היפה שיש רק לעם שלנו, זוהי פשוט דרך חיים, וזה הרבה יותר נכון מלהאמין בישו, במוחמד או בבודהא שהם מן הסתם אגדות או סיפורים שתנפחו הרבה מעבר לפרופורציות שלהם.

אני משתדל לצום ביום כיפור אבל אני בד"כ לא מצליח כי אני לא מספיק רוצה, אני לא רואה בזה ערך עליון ואני יודע שגם אם לא אצום לא יקרה לי שום דבר רע. בסה"כ המטרה של הצום היא סיפוק ומשמעמת עצמי- לסיים צום של 25 שעות זה כמו לרוץ מרתון, מין תחושה עילאית.

שיהיה לכם צום קל וגמר חתימה טובה ידידיי המאמינים בדרך החיים היהודית וחיים טוב יותר מכל עם אחר.

12. M A R D U K Member

המדינה לא צריכה לשמור על ערכי היהדות אלא היהודים המעוניינים בכך בלבד.
    יש הבדל בין שתי התפיסות: תפיסת "המדינה היהודית" ותפיסת "מדינת היהודים" - בראשונה יש כפיה דתית של המאמינים כלפי כל שאר האזרחים ואילו בשניה מדובר במדינה עם רב יהודי בלבד שכל אזרח עושה מה שטוב לו ומה שהוא מאמין.

לגבי הרצל, אתה טועה. אחד הציטוטים המפורסמים שלו שבעצם מפריח את מה שאמרת והוא:

וכל הזמן מדברים על "לכבד את הדתיים המסכנים", "להתחשב במאמינים" וכו' וכו' - אבל מתי פעם אחרונה שמעתם איזה דתי מציע לחבריו להתחשב בחילוניים ובלא מאמינים? מדוע אנחנו כל הזמן חייבים להתחשב בהם בלי שהם יתחשבו בנו אפילו פעם אחת? האין זו חוצפה וצביעות?

לגבי האייתולה עבדאללה יוסוף - שכחתם את הפסיקה הכי גורלית וחשובה שלו - אסור לחטט באף בימי שבת!!! מי שחיטט אבוי לו - הוא ישרף באש הגיהנום!

13. The-Gunner Member

8 דפים של ויכוח. שתהיו בריאים. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

אני לא רוצה להתווכח בויכוח פה, ואין לא ממש כוח, אז רק אומר שאני בצד של זיו וחואניטו. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

14. ואלזררה Guest

מרדוק , אמא שלך יהודייה?

15. Lillywhite Member

מה זה משנה?