יום הזיכרון לשואה ולגבורה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Didier Drogba11, ‏30/4/08.

1. wolf89 Member

אחרי שהוא מונה לקנצלר, ודאג לפיזורן של שאר המפלגות. הוא רצה יותר כוח בפרלמנט, אז הוא ארגן בחירות. בבחירות האלו הוא זכה ביותר מ95%, כמו שסדאם חוסיין זכה בבחירות האחרונות שלו ב100%. בואו נחשוב איך זה קרה בדיוק... (שאלה רטורית)

ועם רייכסטאג מלא בנאצים, הוא פשוט יכל לחוקק כל חוק שרצה מה שלא יכל לעשות כל כך בקלות שהיו לו רק 44% מהמצביעים.

2. T0XiN Member

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%9C%...%98%D7%9C%D7%A8

תקרא קצת לפני שאתה מביא טענה מגוחכת כזאת שמתבבסת על שמועות

3. Ampelmann Member

שלום חיים, זה שוב גיא. אני כותב מהמחשב של גל, בברלין.

רציתי לחלוק איתך מקום שהייתי בו היום ממש כאן, שנקרא "מונומנט למשטרי טרור" (או בסגנון, לא זוכר במדויק). זה עובר ממש איפה שפעם היה מטה השטאזי המזרח גרמני, בסמוך ממש למקום בו הייתה החומה הידועה.
    כל מקרי הטרור של המשטר הגרמני, בין 1921 עד לפול החומה, מתוארים שם. כמובן שלנו יש שם ייצוג גדול, מהמקרה המפורסם של יהדות יוון ואילך, דרך רדיפות של אנשי רוח ופוליטיקה, הפרטיזנים, הסלבים, הצוענים ועוד. דבר לא נחסר שם. בדרך לשם היה שטח עצום שמהווה אנדרטה ל-6 מיליון הנספים.
    גם אני חושד, גם אני מרגיש חשד כלפי כל אחד פה, ולמרות זאת נתקל רק באדיבות. אני רואה איך ההיסטוריה נוטפת פה והם לא מתביישים ולא מתכחשים לה. אני רואה תרבות ואינספור תרבויות, יש כאן הומואים, יש כאן פאנקיסטים, יש כאן אנשים מוזרים והם הולכים בחופשיות ובנוחות. העיר הזו מגוונת כל כך שאני לא יכול שלא להתפעם ממנה.
    אגב, המשפחה של סבתי שרבים ממנה לא יצאו מהמלחמה בחיים הייתה נוהגת לבלות פה בקיץ. שלא תחשוב שאני לא מבין מה קרה בו.

אתה אדם אפס, כי אתה יודע להשמיץ ובוכה כשהוא מושמץ. אתה שונא גזענים ואתה גזען. אתה פולט רפש כמו זקנה ממורמרת, הטיעונים שלך לא שווים גרוש כי הם מבוטאים בצורה מחליאה. אתה מבקר מחשבות של אנשים ואתה דמגוג קטן, טוקבקיסט בשקל. פורום נרקב? לך תבנה פורום "נרגנים ממורמרים", תהיה שם מנהל נפלא. גמל לא רואה את הדבשת של עצמו. אז אתה לא אדם אפס, אתה גמל אפס.

אי אפשר לומר שלא כיבדתי אותך בעבר, הגנתי עליך לא פעם ואני מצר על כך. כל רגע שהיית בפורום הזה היה בזיון.

4. פרנקו בארזי Member

כל אותם גזענים שפלים כאן, שכל כולם שנאה טהורה להכל - ערבים, גרמנים, אתיופים, רוסים וכו' -
    גם היטלר התחיל "בקטן". גם היטלר בהתחלה לא דיבר על השמדת עם.
    "צריך לגרש את היהודים מהמדינה שלנו. היהודים רק מזיקים"
    לי אישית זה נשמע דיי דומה למה שברוך מרזל וחבר מרעיו אומרים.
    אחר כך הוא השווה את היהודים לטפילים.
    ברוך מרזל וחבר תומכיו ומרעיו רואים בערבים כתתי-אדם שיש להרוג להשמיד ולאבד.
    אנשים ששונאים ערבים בגלל שהם ערבים עושים בדיוק מה שהנאצים עושים.
    אנשים שרוצים להרוג את כל הערבים בגלל שהם ערבים הם לא פחות גרועים מהנאצים.
    לצערי במדינה יש לנו לא מעט כאלה, עכשיו למרבה ההפתעה אני רואה שגם בפורום יש לקיצוניים האכזריים ומלאי השנאה האלו ייצוג.
    ואני עוד כותב את זה בתור ימני, שתומך בקרוב משפחה שלו שהוא ח"כ במפלגה הימנית "איחוד לאומי".
    לא יאומן שאחרי כל מה שהעם היהודי עבר, יש עוד יהודים שחושבים ורוצים לפעול בדיוק כמו הנאצים.

5. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

אתם צריכים ללמוד לכבד את הדעות אחד של השני, יום השואה עבורי הוא יום זיכרון מאחר ובשאר ימות השנה יש אלף ואחד דברים שנמצאים בראש אבל זכר השואה לפחות אצלי הוא דבר נצחי ולי לפחות קשה לשכוח. מתוך עניין שלי ראיתי עשרות סרטים וקראתי ואני אמשיך לקרוא על הזמנים באירופה של טרום השואה, במהלך ואחרי. זהו נושא מרתק שראוי שאנשים יתעניינו בו יותר מרק יום אחד בשנה. לא כולם נזכרים באותה תקופה רק באותו יום זיכרון בודד בלוח השנה.

6. samoel Member

יש לי בעיה אחת עם הדור של היום של גרמניה. אמרת סלע, ובצדק שהם לא אשמים וצריך לסלוח לגרמניה על הכל ואני מסכים ואני תומך של גרמניה ואוהב את המדינה הזאת להפך, כישראלי אני מאמין שצריך למנף טעות נוראה שכזאת ולהמשיך(תקראו לזה לרכוב על הגל) עם קשרי הידידות עם המדינה שתומכת בנו מספר אחת בעולם(אני כבר סקפטי לגבי האמריקאים אחרי כל הפירסומים האחרונים).
    אבל הבעיה של הדור של היום שהוא רוצה לשכוח את העבר כי זה לא הם, מצדו אולי בצדק, אבל מצדנו זו בעיה. ואם אני צריך להפנות זעם כלפי הגרמנים ולהזכיר להם את זה גם אם הם לא רוצים אז אולי עדיף מאשר לתת להם לשכוח. אני בטוח שהם השתנו, ובכל זאת משהו קצת בעייתי עם הגרמנים שרוצים לשכוח, איך הדבר ייתכן כיהודי אני לא מסכים שזה יקרה.

7. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אגב, משום מה תמיד מלווה עם השואה צמד המילים '6 מליון'. זה הרבה מעבר. אני לא זוכר לגמרי במדויק, אבל יש איזה גוף שאחראי לחקור את הנושא ועוד לפני כניסתו של המילניום השלישי תועד מותם של כ-10,000,000 יהודים בשואה. לפחות על פי מה שהם פרסמו.

8. ACBenb Member

אני יודע שמתו בשואה 10 מיליון אנשים ומתוכם 6 מיליון יהודים... אם נוסיף את כמות ההומאים, הצוענים, הפולנים, הרוסים והנכים שהנאצים רצחו אז זה יביא למספר ענק של 10 מיליון.

9. Didier Drogba11 Member

מתו בשואה 32 מיליון בני- אדם לפי מה שידוע לי.

10. אחד_מנתניה Member

מלח"ע 2

11. Red Left Winger Member

וואו, רק 20 מיליון חיילים רוסים נהרגו במלה''ע ה2.

אז אתה מדבר על 32 מיליון סה''כ? נסה משהו בכיוון ה70-80כולל כל מי שנהרג בשואה.

נערך לאחרונה ב: ‏5/5/08
  12. אחד_מנתניה Member

מתוך ויקיפדיה

13. Red Left Winger Member

אז ויקפדיה זה לא דבר האל ואני אומר לך שנהרגו כ20 מיליון חיילים רוסים במלחמה.

המספרים הרשמיים נמוכים בהרבה מהכמויות שסטלין זרק לשדה הקרב, כמו עכברים.

נערך לאחרונה ב: ‏5/5/08
  14. אחד_מנתניה Member

אולי כ-20 מיליון חיילים ואזרחים!

מה שבטוח, נספו הרבה פחות אנשים מהמספר שציינת בהתחלה, 150 מיליון.

15. Red Left Winger Member

כן זה היה בלהט הרגע.
    התכוונתי ל70 80 מיליון