יום הזיכרון לשואה ולגבורה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Didier Drogba11, ‏30/4/08.

1. T0XiN Member

ובנוסף היטלר שרף את הרייכסטאג ואיים על שאר המפלגות,מה שאומר שהוא עלה גם אם הם רצו או לא רצו.
    הוא עלה כביכול בדרך "דמוקרטית" רק שמאחורי הקלעים הוא איים פה ושרף שם.

2. פול סקולס Member

בלי שום קשר לדעותיי בנושא,
    אני חייב לומר לך שסלע צודק, הן מידע אישי ומקיף יחסית שלי והן מהעובדה שלמדתי בדיוק את זה בשיעורי הסיטוריה האחרונים.
    היטלר לא זכה ברוב קולות, גם לא שאר המתמודדים.
    כך נוצר מצב שהינדנבורג הזקן היה צריך לבחור את הקנצלר, ומתוך אילוץ (לא זוכר בדיוק מה היה האילוץ)
    הוא בחר בהיטלר (הוא העדיף את היטלר על פני נשיא ראש ממשלה קומוניסטי)
    זמן קצר אחרי שמינה את היטלר לקנצלר הינדנבורג התחרט (אבל לא יכל לעשות כלום) ואמר כי "היטלר יהרוס את העם הגרמני" או משהו כזה..
    כמה שהוא צדק

תקרא פה:

"ביולי 1932 שוב נערכו בחירות בגרמניה, הנאצים זכו ב - 230 מקומת בפרלמנט, המפלגה הנאצית הופכת להיות למפלגה הגדולה ביותר בפרלמנט. היטלר לא הצליח להשיג רוב מוחלט כדי להיבחר לקאנצלר משום שבמקום השני היו הסוציאל-דמוקרטים ובמקום השלישי היו הקומוניסטים שהיו מתנגדיו. כוחו של היטלר גבר ומס' חברי המפלגה עלה למיליון איש, לצידם עמד כוח אדם רב שחלקו הגדול נשא נשק, אלו הפגינו טרור ברחובות. הנאצים הפגינו טרור ברחבי גרמניה מבלי שהממשלה תנקוט באמצעים חריפים נגדם. היטלר ביקש מהינדרבורג את משרת הקאנצלר, הוא סרב בטענה שלהיטלר אין רוב בפרלמנט. היטלר נוקט מדיניות עוינת ומצטרף לאופוזיציה ומנסה להרכיב גוש ימין. מפלגות הימין הופכות לגוש אופוזיציוני חזק ובלית ברירה הקאנצלר מתפטר. רה"מ הבא עובר תהליך דומה. בשל כוחו העולה של היטלר, בעלי התעשייה פנו אל הנשיא בבקשה שימנה את היטלר לקנצלר. פון פאפן מציע את עצמו כסגן הקנצלר על מנת לרסן את היטלר. ב - 30 בינואר 1933 מינה הינדרבורג את היטלר לקאנצלר גרמניה."

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏2/5/08
  3. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

היו בחירות והיה ראש ממשלה אחר, הוא לא הצליח לייצב את מצבו והנשיא נתן לנציג מפלגה אחרת את ראשות הממשלה. לאחר שגם זה לא הלך, לא היה לו ברירה ובגרמניה במצב הכלכלי של אז לא היה משאבים לעוד בחירות, לכן לא נשאר לו ברירה והוא נתן לנציג המפלגה הנאצית את האפשרות להרכיב ממשלה. אם אני לא טועה זאת הייתה האופציה השלישית אם לא הרביעית שהנשיא ניסה לפני שהוא נשאר עם הברירה האחרונה ביד.

נערך לאחרונה ב: ‏2/5/08
  4. Makaay#10 Member

זה לא משנה ה66% האחרים יכלו להתנגד חאלס להגן עליהם זה גובל בגועל נפש אתה פשוט לא רואה בעיניים , אתה מסוג האנשים שאני מאמין שאם היית חי באותה תקופה לא היית מאמין שהם יעשו את זה עד שהיית מגיע למשרפות. תנסה לדמיין את זה לעזעזל ואל תביא לי את זה שהמשפחה שלך הייתה בשואה כי עם התגובות שלך והאהדה הבלתי נגמרת לגרמנים ולתרבות שלהם אתה צר מוח מדי בשביל להבין מזה שואה בכלל ואתה לא מסוגל להשים את עצמך לרגע במקום ההוא . תנסה לרגע לקחת אויר ודמיין את זה:
    אתה חיי בגרמניה בדיוק כמו היום, יושב עם החברים (ואני מניח שיש לך חברים גרמנים) ומדסקס על נושאים שונים,על באיירן ,על בירה , כוסיות . חולף יום ,יומיים ,שבוע . אותם חברים מתנהגים כמו זומבים כאילו לא הכירו אותך העם שחיית בו והתפארת בתרבותו מוביל אותך למכונת השמדה משומנת באמצע החיים(שד"א אני לא יודע במה אתה מאמין אני מאמין שחיים רק פעם אחת,אולי כשתזכר בזה ישתנה אצלך משהו) נעמד מעל בור, בתור, בקור מקפיא , ערום , ואז מגיע תורך . תנסה לדמיין את זה ואז תבין את כל אותם אנשים שאומנם לא היו שם אבל לא יכולים לסלוח לעם הגרמני עד היום הזה.

ואוו אז 33% תמכו בהיטלר ,למי אכפת, למי אכפת מהנתון הסטטיסטי המפגר הזה,רוב הגרמנים השתתפו בשואה ועל זה אין מה להתווכח, למי אכפת מהפאקינג משבר כלכלי? לך תגיד תנתונים האלה לאמא שראתה את בניה נרצחים בקר רוח מול העיניים, לך תסביר את זה שהגרמנים היו מתוסכלים אז לילד בן השנתיים שסיים את חייו עוד ליפני שהם התחילו , רבאק למי אכפת מהנתונים המפגרים שלך רוצה נתונים ?
    6 מליון יהודים מתו . וזה לא כולל עוד את שאר קורבנות המלחמה, שזה בכלל נתון מפחיד. לא נתון שאתה תביא כמובן.

אני עוד אוהד של באיירן וזה רק בגלל שהקבוצה נחשבה לקבוצה יהודית ולא שיתפה פעולה עם הנאצים בשואה, היטלר תמך ב1860 יימח שמה, שנתמכה ע"י הנאצים, אני יודע שהעם הגרמני של היום הוא לא העם של פעם אבל אני כן יודע דבר אחד, גם אז אף אחד לא האמין שדבר כזה ייקרה, וגם היום אני מאמין שמנהיג כריזמטי ברמות גבוהות יוכל להטות את העם הגרמני או לפחות חלק נכבד ממנו שוב פעם. זה עם מסוכן, לא דור מסוכן , אין דור מסוכן ,יש עם מסוכן. כמו הר געש כבוי, אתה אף פעם לא תדע מתי הוא עלול להתפרץ עוד הפעם, רק שהפעם מר סלע, יש לך לאן לברוח, למרות שלא נראה לי שאתה מעריך את זה יותר מדי מההכרות עם ההודעות שלך,אני לא ממש זוכר יותר מדי הודעות שלך בעד ארץ ישראל ולטובת היהודים, לך חשוב רק להראות טוב בעולם, לא להראות ברברי, תרבותי, יפה נפש. עדיף להיות ברברי מאשר רוצח בדם קר.

5. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

רוב הגרמנים השתתפו בשואה? תגיד, אתה בהכרה? הרוב הגדול מהעם לא יצאו מגבולות גרמניה והנאצים שמרו מכולם בסתר מה קורה בפולין. כמה חיילי SS היו אחראיים על השמדת היהודים? לא הצבא, אני מדבר על אותם אנשים שחיסלו יהודים, אתה יודע כמה? מדברים אם אני לא טועה על 200,000 איש שהיו אחראיים על הכל. לא כל אדם מסוגל לעשות עובדות זוועה שכאלו, אלו היו "הנבחרים" שעברו סינונים לביצוע המשימה וגם הרבה מהם פשוט אבדו שפיות לאחר מכן.

6. xavi6 Member

הנתון הזה דווקא כן משנה, ומאוד, למרות שאצליי במחברת רשום משהו אחר. אצלי רשום שהיטלר עשה בחירות ואחרי שניצח ברוב מוחץ הוא התחיל לחוקק חוקים והוציא צווי חירום ובלה בלה בלה. ביום ראשון אני אגש למורה. זה מה שכתוב לי-
    "הטלר רצה לבסס את שלטונו באופן חוקי ולכן הוא מבקש לערוך בחירות".

מצב שני ראיתי שהוא ביטל את הזכויות הפוליטיות והאזרחיות של האזרחים. אז מי שבחרו הם היו חברי הפרלמנט? כי הוא פיזר גם אותם.

7. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

אסף, נגיד ואני מסכים לכל מה שאמרת, אבל על השורה האחרונה אני לא מוכן להסכים.
    מה שהיה לא יחזור, ואם אתה חושב אחרת, אז אתה חיי על שלט רחוק, אתה לא חיי את הרוח הגרמנית, אתה לא חיי את התיקשורת, את הדיעות ואת תחושת האשמה והמועקה. אתה לא היית פה שב 2006 במונדיאל לראשונה מאז סיום מלחמת העולם השניה 50 שנה אחרי הגרמנים ניפפו בדגל לאומם, לראשונה הם יכלו להרשות לעצמם את זה אחרי כל רגשי האשם שפקדו את הדור הזה שלו אישית לא היה חלק בכל הקטסטרופה שהיתה פה.

אהה נכון, תעשה מיוט על השלט ותמשיך לדמיין ...

8. Makaay#10 Member

זה פשוט לא יאמן שאתה ממשיך להגן עליהם אתה פשוט -סליחה ערכתי- אבל זה בסדר טיפוסים כמוך יש בכל מקום גם באיראן, אנשים כאלה ששונאים את העם שלהם ומנסים להבין כמה שיותר את העם הממולם.וואוו הם איבדו שפיות אח"כ? אוי מסכנים(!), ותפסיק כבר לדבר כאילו אתה יודע הכל על השואה ולהביא מספרים זה מגעיל, וגם לא נכון כי חוץ מהאקט עצמו הייתה מערכת שלמה מבחוץ שפעלה על מנת להחדיר בכולם את החשיבה הנאצית, הם יכלו להתנגד אבל למה להתנגד כשמוציאים משוק העבודה את היהודים וההומואים , והמשבר מתחיל להתאחות?
    אתה בחיים לא דיברתי והגנת וחפרת ככה על מדינת ישראל, על הצבא, כי אנחנו בשבילך לא תרבותיים לא בסדר, ברבריים. מזל שמתוך פורום של אלפי משתמשים רק ספורים מתנהגים וחושבים כמוך אחרת לא רק בדמיון לא היה לך לאן לברוח,אלא באמת. ורק אז באותה שבריר שניה שתגלה שהגעת לדרך ללא מוצא אתה תשנה את צורת החשיבה המעוותת הזאת.

9. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

שוב, אני מבקש, המטרה של הדיון הזה לזכור את 6 מיליון הקורבנות. שמרו את השנאה שלכם ואת הגידופים שלכם נגד שאר המשתמשים לפחות לדיון הזה בצד.

עם אחד....

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏2/5/08
  10. Makaay#10 Member

לירן, נניח ואני מסכים עם כל מה שרשמת , תנסה שניה להסתכל על ההודעה הזאת מהצד ולהזכר באותר אנשים שחיו את גרמניה אז, שנלחמו עבורה במלמה"ע ה1 שאהבו אותה, שהקריבו למענה, שבנו בה את חייהם, שחשבו ששם הם יגדלו את ילדיהם ונכדיהם. ההודעה הזאת נראת בדיוק כמו הודעה של מישהו שהיה מאוהב במדינה הזאת, ולא היה מוכן להאמין שמישהו יקלקל את סיפור האהבה הזה.

11. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

אסף, אני מכבד אותך, אבל ההשוואה היא עלובה, עלובה מאד.
    כיום גרמניה היא אחת המדינות מבחינה כלכלית ותעשייתית הטובה באירופה. כיום בגרמניה כל הימנים הקיצונים נחשבים גורם עויין בדיוק כמו שאנחנו מגדירים את החמאס או את החיזבאללה כגורם עויין.
    אני מסוגל להבין את הסלידה שלך, באמת שאני מסוגל, אבל אל תבואו ותנסו למכור למשתמשים אחרים בולשיט מסוג ההשוואה הזה. ושוב, ביום שאתה תחווה את גרמניה בגרמניה, אני ישמח לשמוע את הדיעה שלך, עד אז אני מבקש ממך ומאחרים שימו את הסטיגמות בצד ותיצמדו בבקשה יותר למציאות.

תודה

12. Makaay#10 Member

אני מצטער, אני רק מביעה דעה ולא באתי למכור לאף אחד כלום אני מכבד את זה שאתה גר שם ומכיר את גרמניה כיום אבל גם אתה לא תוכל לשכנע אותי על מה שייקרה שם בעתיד. הסיבה היחידה שאני לא חושב שהדבר יחזור על עצמו הוא פשוט כי אני לא חושב שיוולד עוד בנאדם כל כך חולה נפש וכריזמטי כמו הזבל ההוא.

13. דנידין Member

מקאיי אתה קשקשן מארץ הקשקשנים. אם יש מדינה שבה זה לא יקרה שוב זאת גרמניה. מה אתה נביא? הם דואגים לקחת את שיכורי הרחוב הבודדים שלהם ולסגור אותם מאחורי סורגים, כל אלו אותם קיצוניים שהחברה הגרמנית מתעבת. בישראל נותנים לקיצוניים בשטחים לחגוג ולעשות מה שבא להם + תמיכה מהממשלה. יעברו עוד הרבה מים בנהר עד שדבר כזה יחזור על עצמו בגרמניה, פשוט כמעט ובלתי מתקבל על הדעת. סע לבקר שם ותראה.

14. לא מצאתי כינוי Member

שמת לב לסתירה של דברייך?
    זה כל כך מגוחך שאתה יכול לקבוע שדבר כזה חד משעמית לא יקרה לעולם. אף אחד לא יכול.

15. ManUtd Fan Member

לא יודע עד כמה זה נכון, אבל מורה שלי סיפרה כי היה חבר כנסת שהעלה רעיון שצריך להרוג את כל הערבים, וזה כולל כולם (בדואים, דרוזים וכו')...ואפילו היו כמה שהצביעו בעד הרעיון הזה. במה זה שונה בדיוק מהבן זונה ההוא?

אגב, לאותו בן-זונה היו שורשים יהודיים. סבתא שלו אם אני לא טועה הייתה יהודיה שהתחתנה עם גוי.