יום הבחירות מתקרב...

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Julian Joachim, ‏24/1/03.

1. לירן-ביתר Member

איך אפשר להצביע למרצ? המפלגה הזאת תגרום להכחדת מדינת ישראל! את השמאלנים שמצביעים לעבודה עוד אפשר להבין, יכול להיות הרבה גם יעברו להצביע לשינוי ולליכוד, אבל אלה שמצביעים למרצ ימשיכו להצביע להם כאילו לא אכפת להם מכל מה שקורה במדינה, זה נראה שכל פיגוע הם רק עוד יותר מתחזקים לשמאל. בושה שאז פסלו את כהנא (שצדק) ושיש עדיין את מרצ.
    דרך אגב, הקמת מדינת טרור זה פתרון מושלם להפסקת הטרור.

אתה לא שם לב אבל זה בדיוק מה שאתה עושה, תקרא את סוף ההודעה שלך.

2. Ilan Member

אנשים פה לא מבינים שבאלימות לא פותרים שום דבר, וזה מה שמציאים לכם כל המפלגות המפגרות האלה, בפירוש מפגרות.
    שמעו, אין פיתרון אחר- אם יגידו לכם את זה - זה שטויות. הפיתרון היחידי שראוי זה הסכם שלום, בשביל הסכם שלום צריך לוותר על שטחים. כמובן שאני גם נגד זכות השיבה, אבל אני בעד חלוקת ירושלים, מה לעשות צריך להתפשר, ועוד דבר- אתם צריכים להבין שחלוקת ירושלים תביא רק טוב ליהודים ולערבים בעיר- העיר הזאתי תיפרח, ותיהיה מוקד תיירותי לשלושת הדתות, כל הכלכלה שם תפרח ויהיה לכולנו יותר טוב- ואם אתם לא מאמינים לי סתכלו על הותיקן, זה המודל שאני רוצה שיעשו את ירושלים, הותיקן כאמור לא שייכת לאיטליה, למרות שהיא בלב איטליה, כאמור זה מוקד תיירותי אדיר ואין מה לעשות, רק כך יהיה אפשר לפתור סיכסוכים מדיינים, חוץ מזה, אני מעדיף לותר על שטחים מאשר לותר על חיים. אגב אני חוזר שוב, אני לא בעד זכות השיבה אבל כן בעד להחזיר שטחים, ולעשות פשרה הוגנת בירושלים, אין מה לעשות.

אגב במוסף של יום שישי קראתי תוכנית מאוד מעניינת. האמריקאים יתקפו את עיראק, יקימו משטר דמוקרטי חדש, מיד אחריי זה עיראק תחתום הסכם שלום עם ישראל, והאמריקאים יחליפו את ערפאת ויתפנו לנסות ולהגיע להסדר שלום בין ישראל לפלסטינאים, כמובן שכל המציאות במזרח התיכון תשתנה כשישראל תחתום עם עיראק על הסכם שלום ושערפאת יעוף מפה... ורק נותר להגיד אמן...

3. ג'רי בית הלוי Member

יופי ואז תבוא הפיה לפינוקיו ותגיד לו שהוא ילד אמיתי.

4. Emil Member

אוי התמימות

אתה חושב שאם ניתן לערבים את כל יהודה ושומרון ורצועת עזה, יהיה פה שלום של אמת, שלום של אמיצים, וכל האיזור יפרח וישגשג ויהיה טוב?!

אתה טועה

שים לב, מה אתה חושב שבשילטון הפלסטינאי (אני לא מדבר על ה"אנשים ברחוב" שהם בכללי אנשים שרק רוצים לחיות כמו בני אדם) רוצים? הם רוצים את כל המדינה. תסתכל פעם על הסמל של אש"ף. הסמל הוא מפה. מה מצוייר במפה? את השטחים של יהודה ושמורון והרצועה? ירושלים? עזה? לא. מצויירת שם מדינת ישראל. מהירדן לים התיכון, מאילת לחרמון. אין עם מי לדבר...הם לא רוצים הסכם שלום, הם רוצים שאנחנו נעוף לאלף עזאזלים! תפנים!!

ומה אתה רוצה, נסיגה חד-צדדית אולי? אתה יודע מה יקרה אז? יישובי המרכז יהיו קרובים ביותר לגבול. בקלות המחבלים יוכלו לבצע הסתננויות לת"א והמרכז, עם או בלי גדר הפרדה. במידה ומישהו יחליט להתקיף אותנו פשוט חותכים אותנו באמצע ברצועה צרה ביותר בין הגבול לים התיכון...

כמובן וכמובן שאם השילטון של הפלסטינאים יתחלף יש על מה לדבר. אני די ימני בדיעותי אבל גם לי נמאס מההתנחלויות הטיפשיות האלה שמוצצות את הדם (והכסף) למדינה ולא הייתי מתנגד שתהיה לפלסטינאים מדינה...אבל קודם שיתחלף שם השילטון באנשים נורמליים.

5. ג'רי בית הלוי Member

אמיל, כמובן שצריך להחליף את השלטון..
    אבל זה לא נוגד את זה שצריך לסגת מרוב השטחים(אני לא אומר כל אני אומר רוב), וגדר הפרדה בהחלט תועיל.
    בעזה יש גדר, וכמות הפיגועים שם קטנה בהרבה מאשר בגדה.

6. לירן-ביתר Member

איך אתה כל כך בטוח שהפתרון הגאוני הזה יצליח??? אפשר להשתגע מאלה שחושבים שעוד אפשר לעשות שלום עם הפלשתינאים. קשה לך לקלוט שזה לא יספיק להם?? אחרי זה הם ירצו עוד אז מה השגנו בזה? אתה רוצה קודם להכחיד את המדינה ורק אח"כ להבין את זה? עדיף שכל אלה שחושבים כמוך יקלטו עכשיו שלפלשתינאים זה לא יספיק, לפני שהם נותנים להם כוח והו רסים את המדינה. ואתה יודע למה הפתרון לא יעזור? כי השלטון שם זה טרור. והערבים שרוצים רק לחיות נורמלי לא יעזרו כי הם לא השולטים. תמיכה במדינה פלשתינאית זה פשע ובגידה בישראל, כי אלה שישלטו במדינה הזאת אלה טרוריסטים. הפתח, ובראשה ערפאת, היא לא רק אירגון טרור היא כמו מפלגה פלשתינאית והיא בשלטון! ומה אתם מציעים? לתת לה מדינה, מדינת טרור שרק תגדיל את מספר הפיגועים ותעזור להם.

7. Julian Joachim Member

יום אבל במדינת ישראל:

הרב בא גד מודיע על פרישה מהמירוץ לכנסת!!!

לאחר שבועות רבים של מאמצים לשכנע אנשים להצביע לכבודו, כבודו קיבל החלטה מלווה בבקשה של השר איתם ופרש מהמירוץ, בשביל לעזור למפד"ל ולגוש הימין הדתי.

וכמו שהרב בא גד בכבודו ובעצמו אמר לי בשיחת טלפון מוקדם יותר היום...

תצביע מפד"ל, הצבע לקדוש ברוך הוא!

שאול יהלום, היר איי קאם!

8. Fernando Cavenaghi Member

עוד אחד מעמודי התווך של הפוליטיקה הישראלית פרש!!!!

האדון הגאון (אני) דוד מגן הודיע על פרישת רששימת המרכז מהבחירות הקרובות, פרטים בקרוב.

9. אבי נימני Member

עוד 18 שעות ניפתחות הקלפיות ומי שמצביע לא לישכוח שימו בקלפי 'מחל' כדי ששררון יהיה ראש הממשלה שיפגיז בעזרת השם את ערפאת אחרי שתהיה לו קואליציה יציבה ולא כל שני וחמישי מפלגה אחרת תהיים לפרוש מן הממשלה.

תיזכרו מי ששם לשמאל בוגד במדינה!!

10. Ilan Member

אמיל , מאיפה לך שהם לא רוצים שלום? מה אתה נסעת לעזה ועשית סקר?
    זה שטויות, תאמינו לי שרובו של העם הפלסטינאי רוצה שלום, כמו שהרוב אצלנו רוצים שלום, רק הבעיה זה שהמנהיגים שלהם לא כ"כ רוצים שלום, ונוח להם עם המצב כמו שהוא, הריי המנהיגים שלהם זה לא מי שסובל אצלהם, הם לא עניים מסכנים, ולכן זה לא ממש מפריע להם- כי הם גם מקבלים תהילה גדולה. הבעיה הכי גדולה זה שהצד הרע של הפלסטניאים שולטים עכשיו. תאמינו לי שאם יגיע מנהיג מתון, וזה עוד יבוא, יהיה אפשר לעשות שלום- כי רובו של העם הפלסטינאי רוצה שלום, תבינו, אין דבר כזה עם שלא רוצה שלום, תמיד יש פסיכים שהם המיעוט בעם שלא רוצה שלום, אבל גם תמיד יש את רובו של העם שרוצה שלום, הבעיה שלהם ושלנו זה הפסיכים- אלה שלא רוצים את השלום שולטים אצלהם.

11. Emil Member

אילן, או שלא קראת את כל התגובה שלי או שפשוט לא הבנת...

אתה:

אני:
    אתה:
    זה בדיוק מה שאני אומר, מי שבשילטון הם הבעיה...

ברור שכל עם רוצה לחיות במדינתו בשקט, אבל לפעמים נוצר מצב שהוא הקיצוני עולה לשילטון על אפם וחמתם של המתונים. המתונים לא מנסים לעשות מהפיכה כי הם מפחדים מהקיצוניים שאין להם אלוהים. הקיצוניים שהם מיעוט גוררים אחריהם את רוב העם.

12. AFC Member

1. נו באמת, למי אכפת מהזקן החרטה הזה בא גד?! די כבר! כאילו שהוא היה בכלל נכנס לכנסת!

2.
    לירן, שאלתי אותך כבר מספר פעמים, ואני שואל אותך שוב - האם יש לליברמן או לשרון פיתרון מקורי לבעיה הזאת? ואני לא מתכוון לטרנספר מרצון (כאילו שהפלשתינים יסכימו) או לא מרצון, או אחד מהפתרונות המקוריים של רציחת כל הפשלתינים, אלא פיתרון שיביא סוף לכל המצב הזה. ולא, זה שליברמן לא רוצה לתת להם מדינה זה לא פיתרון. תאמין לי שהייתי מעדיף אלף קולות למרץ במקום קול אחד לאיחוד הלאומי, כי אם מתעלמים מהדרך שלהם ליישב את הסכסוך (מה שלגמרי לא מוסכם עלי), יש להם פתרונות חברתיים! כלכליים! וכן, זה יותר טוב מהמצע של האיחוד הלאומי שכולל רק את ה-"לא ניתן להם מדינה, ונמשיך לשלוח לשם חיילים למותם".

3. אילן, הטענה שלך כאילו הרבה ישראלים רוצים שלום היא ככל הנראה לא נכונה, כי הסקרים מראים על 8 מנדטים לליברמן + 30 או יותר לליכוד. טוב, הרי קשה לעמוד בפיתוי כשנותנים לך מצע כל כך משכנע של "לא לתת להם מדינה, ונמשיך לשלוח לשם חיילים למותם".
    ושוב אליך לירן - האנשים האלה קיצוניים ביותר, הם ממש מסוכנים. אני באמת לא מבין איך אתה מסוגל לתמוך באדם שבאמת רוצה לרצוח אנשים חפים מפשע בדם קר, להמשיך עם הפיגועים, האבטלה וכו'...אין לאנשים האלה פיתרון, אתה לא מבין?! אין!

4. שמעו, אצלי כל טור קטן בעיתון עלול להיות הגורם המכריע בבחירות. בבחירות בין ברק לשרון אני הייתי נחוש להחליף את ברק, שהתפטר כמו נמושה, אבל לאחר שקראתי טוב בעיתון שדיבר על איש מהעתיד שסובל תחת שלטונו של שרון (והוא צדק בהחלט, כפי שאנו רואים היום, ולרוב המדינה יש רצון למשיך בזאת!), הפתק הלך לברק. גם השנה אני הייתי בטוח שאני מצביע שינוי, אבל אחרי שראיתי דברים מהצד של חרדים ואת קלשניקוב החלטתי עבודה, אבל אחר כך סיפרו לי מה בדיוק מציעה "עם אחד" ועדיין אני חושב שבכל זאת מגיע פתק למרץ.

5. אמא שלי כבר נחושה להצביע לשינוי, אז עכשיו התקווה להביע את ההצבעה שלי היא ע"י אבא שלי. לו אני לא אוותר.

13. Ilan Member

גם אני בדיוק לא הייתי החלטתי בבחירות האלה...
    הכל התחיל שהייתי בהתחלה בעד שינוי, אבל לאט לאט הבנתי ששינוי זה לא הפיתרון, וזה מפלגה של אנשים שאין להם למי להצביע. אתמול היה סקר והראו שכ73 אחוז ממצביעי שינוי מצביעים אליהם בגלל "שאין משהו יותר טוב להצביע", ואני מבין אותם. בכלל יש לנו בעיות "קצת" יותר קשות מאשר הבעיות עם דתיים. חוץ מזה שאני מאוד מאוכזב מכך שגיליתי את עמדותיות המדיניות האמיתיות של לפיד, שזה בערך כמו שרון, רק שהוא לא אומר אותם בפומבי כדיי לא להפסיד קולות מאנשים שנוטים שמאלה במפה המדינית.
    לאחר שהחלטתי שאני לא רוצה שינוי, עברתי לעבודה- הבנתי שככל שיהיה להם יותר כח- גם אם גם ככה הם יפסידו, ככה זה יהיה יותר טוב למצנע ולגוש השמאל, כי הריי אנחנו צריכים מפלגה שמאלנית ראשית וזה עדיף על כמה מפלגות שמאלניות מפוזרות.
    עד שאתמול בא אליינו שכן שלנו, שהוא פעיל מרצ, ושיכנע אותי לתמוך במרצ, בנימוקים מאוד משכנעים:
    אם מישהו עכשיו מצביע עבודה, אז בשביל מה הקול שלו שווה? בשביל להכניס אנשים כמו ווייצמן שירי לכנסת, אנשים אשר לא ראויים להיות בכנסת, למשל בבחירות האלה הוא לא תמך במצנע, כיאלו גם לאחר שמצנע נבחר, הוא החליט שהוא לא מתאים וזה פגע מאוד במפלגה. עוד דבר- בבחירות הקודמות שפרס ניסה לרוץ לממשלה אבל בסוף מרצ לא אישרה לו (צריך חתימה של מפלגה בגודל של 10 מנדטים), ווייצמן שירי אמר על פרס דברים נוראים ושהוא אסון ואיש שרק מזיק, ועכשיו לפניי כמה ימים הוא הציע להחליף את מצנע בפרס, מה פתאום פרס מתאים?! בקיצור אני לא רוצה לדבר יותר מידי על אנשים כמו וייצמן שירי, אנשים שאם אתה מצביע לעבודה אתה בעצם מכניס אותם לכנסת. אוקיי עד פה מה ששווה הקול שלכם לעבודה- בעוד שמי שמצביע למרצ בעצם מכניס אנשים דגולים, אנשים ממש חכמים, לתת דוגמא? יוסי ביילין- האיש שהקדים את זמנו, איש דגול, ורק עוד כמה שנים אנשים יתחילו להבין מה שהוא מבין כבר עכשיו, עוד דוגמא? יואב קריים, הוא הרצה לנו בבית-ספר ובהחלט אפשר היה להבין שהוא פשוט איש חכם, אם מישהו לא יודע אז הוא נכה, והוא ראש המטה למאבק של הנכים, איש מאוד חכם ונחמד, שתאמינו לי- זה רק יעשה לנו טוב אם נכניס אנשים כמוהו, כמובן יש עוד אנשים שאם אתה מצביע מרצ בעצם אתה מכניס אותם- כמו יעל דיין, זהבה גלאון וכו' וכו'.
    עכשיו, את מי אתם מעדיפים להכניס לכנסת? איש כמו שירי שגם ככה תומך של פואד, ואם אתה מצביע אליו אתה רק תורם לפואד, איש שהקשר שלו לעבודה מיקרי בהחלט ובעצם הרבה יותר מתאים לו להיות בליכוד. הקיצר הבנתם מה שניסיתי להגיד- רק מרצ!

14. Rossoneri Member

חרות! צריך להצביע חרות! כולכם צריכים להצביע חרות כשתוכלו - ואני יסביר למה.

שלום - לא יהיה פה.
    טראנספר - לא יצליח.
    להרוג אותם - מעשי ואפשרי.

חרות - כי זה או הם או אנחנו [נץ]

15. לירן-ביתר Member

אפשר לנסות קודם טרנספר. אם זה לא יעבוד, אז הפתרון היחידי זה להרוג אותם. למרות שכהנא צדק (ביזיון שפסלו אותו!) אני מעדיף את האיחוד הלאומי וגם בגלל שהיא מפלגה יותר גדולה מזאת של ברוך מרזל.