יום הבחירות מתקרב...

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Julian Joachim, ‏24/1/03.

1. AFC Member

א. אוקי. אתה אומר שליברמן הגאון יעשה טרנספר. אז יעני עכשיו כל צה"ל צריך להיכנס מעזה, לסחוב אנשים זועמים (חלקם הגדול מחבלים מסוכנים ביותר) למדינה אחרת וזהו. נכון שזה כל כך פשוט? אני רוצה לראות אותך לוקח פלשתיני הרחק מביתו.
    ועוד נקודה - לאן נעביר אותם? הרי ירדן מסרבת בכל תוקף לקבל אותן...

ב. אני לא קורא למי שלא מצביע כמוני מפגר או חולה נפש, אבל בהחלט זה פשוט לא יכול להיות שעדיין אנשים פשוט הורסים את העתיד של ילדיהם כשהם מצביעים למפלגתו הפאשיסטית של ליברמן או לליכוד הכושל. אתה מוכן להסביר לי איך מובטל יצביע לליכוד?! איך הורה שכול יצביע לליברמן?! פשוט טמטום, ואם תחשוב על זה קצת אתה תראה שזה נכון.

2. TsIgAlKo Member

וידוקה בדיוק כמו שאתה אומר שליברמן פשיסט אפשר להגיד שמרצ הם מפלגה של תומכי טרור מטורפים וחולי נפש.... בדיוק כמו שאתה אומר שהאיחוד הלאומי יהרסו את המדינה אפשר להגיד שהמפלגות השמאלניות יתנו את כל הארץ לפלסטינים

3. AFC Member

כל כך קל להגיד את זה!!

לא יכולת להגיד משהו יותר מקורי מאשר "הם יתנו את כל הארץ לפלשתינים"?

קודם כל, אריאל שרון, יו"ר הליכוד, מפלגה ימנית, כבר עכשיו הופך את המדינה הפלשתינית לחלק מהקמפיין שלו! מוזר, חשבתי שנתנית שטחים לפלשתינים הם מזימה שמאלנית, נכון?

דבר שני, מצנע אמר בדיוק מה הוא מתכוון לעשות, והוא לא אמר שום דבר על החזרת שטחים (ובטח שלא כל המדינה, לפי ההיגיון המטורף שלך).

דבר שלישי, מרץ והאיחוד הלאומי הן מפלגות קיצוניות ביותר שכל אחת מהן עם מספר מנדטים גבוה בהחלט מסוגלות עם המדיניות שלהן להיות אלו שיחריבו לנו את המדינה. אפילו שמאלני כמוני כבר נדהם כיצד מרץ לא מתייחסים אפילו לפשעים הנוראים של הפלשתינים, והפאשיסטיות וגזענות המבחילה של האיחוד הלאומי.

דבר רביעי - סליחה על הביטוי, אבל לומר שמפלגה בשלטון תתן לפלשתינים את כל המדינה זה פשוט טמטום חוגג. תעשה לי טובה, לפחות אל תגזים ככה.

דבר אחרון - ראית שהחזרת שטחים כבושים בעצם עזרה מאד לישראל. מצרים היא מדינת ערב החזקה ביותר, לאחר שנתנו להם את חצי האי סיני וחתמנו איתם על הסכם שלום, אנחנו לא צריכים להתמודד עם הצבא הגדול שלהם. גם עם ירדן אין לנו מחלוקת יותר בעקבות החזרת שטחים. לפעמים הפיתרון כואב, אבל אי אפשר להשיג רק את מה שאתה רוצה.

4. Ilan Member

וידוקה- הקטע שאני בעד מרצ זה לא רק בגלל הדעות המדיניות, זה גם בגלל הדעות הכלכליות, גם בגלל העקרונות, גם בגלל האנשים שיושבים שם (יוסי ביילין- גאון שהקדים את זמנו, הוא אחד האנשים היותר חכמים שאני מכיר, יואב קריים- הוא הירצה לנו בבית ספר שלנו בתחילת השנה והוא נשמע ממש אדם חכם, אדם שיודע מה אנחנו צריכים, כמובן שהוא הרצה לא מטעם מרצ אבל הוא אמר דברים מאוד מאוד נכונים), ועוד דברים קטנים שעושים את מרצ ואין בכל שאר המפלגותץ

5. Kgt1 Member

הזיכרון שלך ממש לא טוב אה?? כבר הסברתי לך פעמיים את עיקרי הטראנספר שמציע האיחוד הלאומי, ואתה ממשיך לחשוב על טראנספר בכוח. בפעם המיליון - טראנספר מרצון! אף אחד לא יחוייב לעזוב בכוח את מקום מושבו ועל אלו הנשארים תופעל תוכנית קנטונים מיוחדת.
    מאות אלפי פלשתינאים כבר עזבו את השטחים לירדן לפני שזו סגרה שעריה לאחרונה פשוט בגלל שהפלשתינאים שעזבו עשו זאת מרצונם - בלי קבלת כל עזרה כלכלית ממדינת ישראל אותה מציע האיחוד הלאומי בטראנספר שלו. זו מדינתם ולא יכול להיות שיהיה מצב שתקום מדינה פלשתינאית בעבר הירדן המערבי אלא אם כן אתה בעד חורבן ישראל. המדינה הפלשתינאית היא ירדן.
    ניסינו כבר בכל שאר הדרכים וזה לא עובד - אולי הגיע הזמן לנסות את זה בדרך ההגיונית (והמקובלת מאוד בכל העולם) ??
    אגב אני אישית יותר מעריך תומכי מרץ מאשר תומכי ליכוד/עבודה כי לפחות מרץ מציעים לך פתרונות. אומנם הפתרונות של מרץ יביאו לסיום קיומה של מדינת ישראל אבל לפחות פתרונות.

6. ג'רי בית הלוי Member

אילן, אם היה אפשר לבחור רק בדעות החברתיות של מרצ הייתי תומך בהם מזמן. הם לפי דעתי המפלגה החברתית מספר 1 בארץ. אבל אני בחיים לא אבחר בהם, בגלל העמדה שלהם בכל מה שקשור לפלסטינים וכזה. הם יותר מדי שמאל, ולפעמים נראה שיותר הם מעדיפים שיסתיים הסבל של הפלשתינים מאשר הכאב שלנו. בגלל זה אני לא תומך בהם, ומנהל ויכוחים מאוד ארוכים עם ההורים שלי(לא בנימה רעה כמובן), שבוחרים בהם.

גבי, טרנספר מרצון זה רעיון יפה מאוד, אבל בתכלס, כמה כבר יסכימו לזה?
    תאמין לי שבישראל יהיה להם תנאים פי שמונה מאשר בירדן.
    ומה הבעיה של מדינה?
    כל עוד עושים הפרדה חד צדדית, אנחנו יוצאים משם ובונים גדר, מצדי שיהיו המדינה ה-51 של ארה"ב, העיקר שיעזבו אותנו בשקט ואנחנו נעזוב אותם.

7. Kgt1 Member

"בישראל יהיה להם תנאים פי שמונה"? אז"ש. הם הרי תמיד טוענים כמה הם סובלים פה מבחינה כלכלית וחברתית ושם שניהם ישתפרו.
    כמה כבר יסכימו לזה? העובדה שכל כך הרבה פלשתינאים היגרו מרצונם בכלל בלי תמיכה כבר בשנה האחרונה אומרת שיסכימו לכך לא מעט.. ואלו שלא יסכימו כאמור תופעל עליהם תוכנית קנטונים מיוחדת. אז כן זה לא פתרון שיוויוני והומני - אבל מה לעשות שהעובדה שיש לנו מדינה אחת ועם קטן מאוד גורמת לי לרצות לשמור על שתי אלו. אז אפילו בלי קשר לעובדה שזה פתרון מצוין גם לצד השני, אני מסתכל קודם כל עלינו ועל המדינה שלנו. כי ישראל זו מדינת היהודים.

8. Tomzo Member

אני חייב להגיד לכם מספר דברים:
    1. וידוקה אני רוצה להזכיר לך את בגין הימני שהצליח והביא שגשוג למדינה ושינה לנו אותה
    זה בתגובה למה שאמרת מקודם על זה שהימנים אף פעם לא הצליחו ולא יצליחו בארץ
    2. באמת יש אנשים מפגרים במדינה הזאתי שהולכים כמו עדר מאחורי האדם לא משנה מה הוא עושה להם
    אני ימני בדעות שלי אבל אני ממש לא מאמין בשרון כי הוא לא הוסיף לנו כלום למדינה ואני ממש לא חושב שהוא יכול לעזור לנו
    בזמנים הקשים האלו ולמרות שאני מאמין בטרנספר אני לא מאמין שזה ייתבצע.
    3. בקשר לטרנספר ברצון אז לדעתי המון ערבים יירצו לעזוב את הארץ ואני אגיד לכם למה - לפני איזה חודש אבא שלי פגש ערבי במוסך שלו ושאל אותו:"מה אתם צריכים את ערפאת? מה הוא עזר לכם?" ואתם יודעים מה הערבי ענה לו?!:"אנחנו הערבים מוכנים לשלם 1000 דולר בשביל להעיף את ערפאת מהשלטון למרות שאין לנו כסף!"
    ואתם יודעים מה זה אומר?! שהם לא מרוצים ולא טוב להם ולכן הם היו רוצים לעבור

היו עוד כמה דברים שרציתי להגיב עליהם אבל אני לא זוכר אותם עכשיו

9. Julian Joachim Member

וידוקה, אתה מדהים אותי...

מה גאוני בצעד של מצנע?

אפשר להסתכל על העניין משני אספקטים.

א. מצנע לא יצטרף לממשלה והיא תיפול, בזבוז עצום של כספי משלם המסים, חוצפה.
    ב. הממשלה תיפול, אבל עד אז גם מצנע ייפול (לך תדע, בעבודה הכל יכול לקרות) - וגם אם זה יהיה מצנע מול נעמי בלומנטל מצנע יפסיד, כי הוא פשוט עומד לפני מפלגה שאין לה ולא יהיו לה פתרונות לכלום. הליכוד לפחות מציעים פתרונות, אולי לא הכי מקובלים עלייך, אבל מציעים.

10. Don p1 Member

וידוקה מה יהיה?...

מצנע אמר ברור - "אני אמשיך באותה נקודה שברק הפסיק"
    הנקודה בה ברק הפסיק היה בקמפ-דיוויד כאשר הוא הציעה לעשות את כל הפעימות בחברון בפעם אחת(חלומו של ערבי היום) לתת ל25 אלף פלסטינים את זכות השיבה ואחרי כמה שנים להוסיף עוד 25 אלף. לחזור לגבולות 66 , לתת ריבונות על הר הבית והקמת מדינה פלסטינאית והורדת התנחלויות.

אז מצנע אומר שהוא ימשיך מאותו מקום שברק הפסיק, המקום היה כאשר ערפת לא הסכים לקבל את כל זה, וביקש יותר..
    אז לאן נחזור לגבולות 48?...לכמה ערבים ניתן זכות שיבה?...2 מיליון
    וכל הבלה בלה...
    מצביעים מצנע חוזרים 50 שנה אחורה.

אבל אני לא מודאג, הבחירות הוכרעו ביום שמצנע אמר את זה.
    העם כבר הבין שתתן לערבים אצבע, הם ירצו את כל היד.

11. RVN Member

ניצן ההחלטה שלך לא להצביע מרצ בגלל שהם בעד שיגמר הסבל של הפלסטינאים במקום שלנו שגוי.
    הם היחידים שמבינים שהסיכסוך הזה לא יגמר גם אם נשלח מיליון טנקים לשטחים, אלה פתרון מדיני שיהיה שווה לשני הצדדים.
    הם גם מבינים שהכלכלה שלנו לא תשתפר כל עוד מליוני דולרים הולכים להתנכלויות במקום לשכונות מצוקה ולנזקקים ולאנשים שבאמת צריכים את זה.

12. AFC Member

קודם כל, אני מעולם לא שמעתי אותו אומר דבר כזה.

דבר שני, ברור לשנינו שאפילו שולה אלוני לא הייתה נותנת לשני מליון פלשתינים להיכנס לארץ.

פולדש - הוא מוכרח להצטרף לממשלת אחדות? גם הבוחרים שלו לא רוצים זאת, גם הוא לא רוצה זאת וגם הוא לא מוכרח לעשות זאת - אם הוא מצטרף לממשלת אחדות הוא בעצם מוותר על העקרונות שלו. כאופוזיציה לוחמת הוא יכול להוביל למהפך, שרון לא ינצח שוב אם הממשלה שלו שוב תיפול, ומה לעשות, עוד כסף יישפך. מצנע יכול לנהל ממשלה הרבה יותר טוב משרון, ממשלה שלא תתפרק ולא תיפול. תסתכל על זה מכל הצדדים - רק הוא יכול להציל אותנו, וכן, יש לו פתרונות. בניגוד להסבר המאד מפורט של שרון ש"המצב קשה", מצנע מציע גדר הפרדה, מדינה פלשתינית, תוכניות לכלכלה, לביטחון, לחינוך, לדת וכו'. ומה הליכוד מציע? את השנתיים האחרונות + 200 אלף מובטלים ועשרת אלפים חיילים ואזרחים הרוגים.

13. ג'רי בית הלוי Member

RVN, אני לא אמרתי שאני לא תומך בהם בגלל שהם רוצים שהסבל של הפלשתינים יגמר, אמרתי שאני לא אתמוך בהם כי הם מתנהגים לפעמים כאילו שיותר חשובים להם הפלשתינים מאשר הישראלים.

14. אבי נימני Member

אסור ליתמוך במרצ,מרצ היא התנועה הכי גזענית שיש בישראל היום מפלגה שבראש סדר העדיפויות שלה נימצא שיפור חייהם של הפלסטינים ולא של העניים בישראל ובנוסף היא תנועה שתומכת בטרנספר ליהודים !!.

15. RVN Member

ניצן צר לי לבשר לך אבל הרב בא גד הוריד את מועמודתו לכנסת בעקבות בקשת מפדל.