יובנטוס פנו אליו כמו שאתה פנית אליו. רגע אחרי שהסיפור עם קונטה קרס עיתונאים ממציאים בולשיט. -זה כל מה שזה.
אז אתה אומר שקונטה הסכים להגיע ב-2011 בזכות מארוטה? זה הגיוני. אבל קונטה היה אישיות אחרת מגאספריני, הוא סמל יובנטיני אמיתי. אני מניח שגאספריני פחד שמה שיזכרו לו, בסוף, זה כישלון ביובנטוס. ייכשל ברומא? אז עוד אחד נכשל ברומא. לא נורא.
אפשר להשוות בין קונטה שהגיע ב-2011 עם קבלות מינימליות לקונטה ב-2025 עם שש אליפויות מאחוריו? וקונטה היה סמל כשחקן, כמאמן הוא הכל חוץ מסמל. גאספריני שועל ותיק (גם קונטה) והם לא ילכו למקום שאין לו מנכל, אין לו מנהל מקצועי והוא כבר חמש שנים קן צרעות. אם אלקאן היה שומר על המבנה הניהולי הקיים או לכל הפחות בונה אחד חדש אולי היה סיכוי לשכנע אותם. ברגע שהכל באוויר רק מי שאין לו מה להפסיד ילך ליובנטוס ולגאספ וקונטה יש הרבה מה להפסיד. כרגע יובה הלכה למעשה - משותקת ואין לגאספריני וקונטה שום סיבה להכתים את עצמם במועדון משותק. גון אלקאן שוב נותן לשונאי יובה סיבות לחגיגה, אין הרבה אנשים עם יכולת הרס של תאגידי ספורט מפוארים כמו גון אלקאן, געגועים לאנדראה אניילי (לפני שגעון הגדלות) שגם כשטעה לפחות ידענו שהוא אוהב את יובה ורוצה לעשות אותה גדולה, אצל אלקאן נראה שזה לא המצב.
בעיניים שלי, יובה אולי רק לקונטה פנו, ואז אפשר לדון אם זו הפתעה שלא הגיע לבסוף. לגאספריני אף אחד ביובה לעולם לא יפנה. השתגעתם? שיובה יפנו אליו? כמו שכתבתי עכשיו בנושא של רומא, גאספריני זה לא מאמן שעומדים לו על הראש עם סטופר. זה לא מאמן עם גישה של תוצאות כאן ועכשיו, או אפילו בשנה-שנתיים הראשונות. פשוט מאוד כמה עיתונאים המציאו בולשיט. שמנותק גם מהשתלשלות האירועים הכרונולוגית (גאספריני יוצא מפגישה פרטית עם הפרידקינים בפירנצה (דהיינו כבר היו מגעים מקדימים קודם עם הסוכן וכו', שלך תדע כמה זמן נמשכו) - יוצא מהפגישה, והולך לשבת עם ה ds של רומא בבית קפה לאור יום, שכולם יראו ויצלמו פפראצי. -ואז בגלל התמונות פאפארצי מישהו ביובה מתעורר ומציע לו חוזה קונקרטי תוך שעה וחצי. וגאספריני חוזר הביתה ושוקל את זה). חחח נו באמת. ידיעה מצוצה מהאצבע שהחזיקה מעמד בקושי 12 שעות ואל תיבנו על זה תיאוריות.
ברומא יעמדו לו עם סטופר פחות מאשר ביובה. וכן, ברומא יצטרכו להשתנות... ולהפסיק לעמוד לו עם סטופר. או בוא נאמר כמה שפחות... ראשית הקהל יצטרך להבין את זה. וגם הקודקודים של רומא יצטרכו להבין את זה והתקשורת. כולם. גם אני. ביובה גם אם רוצים לא יכולים להשתנות. אתה שואל אותי למה הוא עוזב את אטלנטה - שנתיים שלוש לפני שהיה תולה את האימונית ממילא? בשביל חוזה זהב אחרון בקריירה. לסדר את המשפחה והילדים וכן גם את החיים המתוקים של הפנסיה. הרי גם שחקנים עושים את זה. בחוזה האחרון שלהם. ברומא ירוויח פי 3 בהשוואה לאטאלנטה. 3 שנים ברומא זה כמו שכר של 9 שנים בברגמו.
במבחן התוצאה, מלבד ליגה אירופית אחד, מה עשה גאספריני בברגמו? אז יופי, גם מוטה לקח בולוניה לטופ 4. וזה למרות שבאטאלנטה היו סגלים טובים יותר לאורך השנים. אם גאספריני היה מביא סקודטו או אפילו נלחם עליו , הגישה אליו הייתה שונה. יובה לא זקוקה לו, עדיף טודור שהינו מוטיבטור ומאמן טוב יותר.
מאמן זה לא שחקן. שחקן שמסיים קריירה - יש לו עוד איזה 40-50 שנה לחיות. הוא אמור לחשוב על כסף עד היום האחרון של הקריירה שלו. גאספריני עוד מעט בן 70. מה הוא רוצה, לקחת את כל הכסף הזה איתו לקבר? גם הילדים שלו אני מניח כבר אנשים בוגרים שמסודרים בחיים. זה שקול לגבר שעד גיל 40 היה רק במערכות יחסים כושלות, ועד שהגאולה הגיעה ומצא wife material הוא עוזב אותה בשביל איזו tussy עם שדיים יותר גדולים. כל כך חבל. לזרוק כזה מפעל חיים לפח האשפה בשביל... מה בעצם? מה התקרה שלו ברומא?
אני חושב שאולי דווקא בגלל גילו גאספריני התעייף. הוא אמר בראיון לאחר הבטחת ליגת האלופות: “For the first time in nine years, I feel that it will be very difficult to repeat ourselves. “A result that might seem normal, like qualifying for the Champions League, will be complicated. And this is something we need to discuss,” בקיץ אטאלנטה שוב תמכור כמה מהשחקנים הכי טובים שלה (אדרסון, לוקמן ואולי אף רטגי) וצריך יהיה שוב להתחיל מחדש כפי שהוא עשה כבר 9 שנים. ברומא יש לו פרוייקט מעניין, מערכת שצריכה הבראה אבל כזו שיכולה לרכוש את הכוכבים של אטאלנטה כפי שעשו בעבר עם מנצ׳יני וקריסטנטה.
התעייף בשביל להשיג מה? מקצועית אין לו מה להפסיד בברגמו. ומקצועית יש לו מעט מאוד מה להרוויח (משהו חדש שעדיין לא זכה בו - ברומא) האם אטאלנטה כן יצליחו לשחזר לא יצליחו לשחזר כן ימכרו שחקנים לא ימכרו שחקנים - ממילא איתו פחות ממקום 6 קשה למישהו להאמין שיכול להיות. בשנתיים-שלוש שנשארו לו לקריירה גם אם ייקח רק מקום 6 ואפילו 7, בכל מקרה תמיד יזכרו אותו שם כאגדה. ומאידך, מה תיאורטית יש לו להרוויח ברומא, שלא השיג עדיין בקריירה? הרי טופ-4 כבר השיג מלא פעמים וגם גביע ליגה אירופאית. רק סקודטו. (גביע איטליה גם - אבל זה מחוויר לצד מישהו שכבר הניף גביע אירופאי) ומה הסיכויי שזה יקרה? מקצועית,ֶ ברומא יש לו הרבה יותר מה להפסיד באשר באטאלנטה. ואם היה הולך ליובה/מילאן, אז בכלל. חברים המנוע פה הוא רק כלכלי. נכון שזה לא רומנטי אבל זה כל הסיפור. נו מה לעשות.