יובנטוס 2012/2013 :: סקודטו שני ברציפות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י Bianconeri, ‏7/7/12.

1. Raulito Madridista

העיסקה הזו לדעתי יכולה להתברר כאחת המוצלחות בכדורגל העולמי. האמת שאני מופתע איך סיטי ויתרה עליו בקלות כזו. ברור שטבז לא ילד אבל הוא לא מבוגר מידי והוא לא היה עוד שחקן שם. יובה עושה עיסקה טובה - מחיר מציאה ביחס למה שקורה היום בשוק והנה החוד שלה משתפר. טבז לא חלוץ שדוחק ממטר, כאלה יש ליובה מספיק - הוא טכני מאוד ויכול לעבור שחקנים על שטח קטן. לא, ליובה אין עדיין קבוצה 'לזכות בצ'מפיונס', אבל זה חיזוק רציני ויש עדיין כסף בקופה. טבז יחלץ מעט את יובה מהתדמית האפורה שלה, אם הבורג לא יזוז יותר מדי כמובן.

המהלך הזה אומר דרך אגב שיובה ירד מהיגואין. טבז הוכיח קצת יותר ממנו ברמות האלה אני חושב.

2. AS R Member

קיוויתי לראות את יובנטוס פותחת קצת יותר את הכיס ומביאה שחקנים קצת יותר גדולים ממנו. לא שאני לא חושב שהוא שחקן טוב, אבל יובטיץ' למשל או היגוואין היו יכולים להיות הצהרת כוונות הרבה יותר גדולה. מצד שני, זה המצב באיטליה בשנים האחרונות. קצת מעצבן לראות את הקבוצות הגדולות של 4 הליגות הבכירות האחרות (אנגליה,ספרד,גרמניה,צרפת) מוציאות עשרות מיליונים על שחקן בודד, ומחתימות שחקנים צעירים ומבטיחים בעוד באיטליה יובה בקושי מוציאה 10 מיליון ליש"ט על חלוץ בן 29. מה שעצוב זה שזאת אחת ההחתמות הכי מרשימות באיטליה בשנים האחרונות.

נערך לאחרונה ב: ‏26/6/13
  3. Raulito Madridista

אני מסכים עם הכיוון שלך, אבל יובה ניצלה סוג של פירצה כי ברור ששחקן כמו טבז שווה יותר מהמחיר ששולם עליו. יובה בהחתמה הזו חושבת על הטווח הקצר של השנתיים הקרובות נניח(לאו דווקא בגלל הגיל אלא כי טבז שחקן שלא נשאר במקום אחד זמן רב) ולא על 5 עונות קדימה וגם זה בסדר. אני מאוד אוהב את היגואין אבל בכלל לא בטוח שהוא שחקן טוב יותר מטבז. בעונה שעברה למשל טבז היה לא רע בחלקים גדולים מהזמן בו שיחק. יכול להיות שהיגואין מעדיף את הפריימרליג, ויובה העדיפה לסגור את סיפור החלוץ כמה שיותר מוקדם. אני לא שמעתי על קבוצות נוספות שהתעניינו בקרליטו.

4. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

יובה לא צריכה השקעות בצעירים מבטיחים אלא שחקן למטרת זכיה מיידית (כמו רכישת באטיסטוטה אז אצלנו). להוציא 45 מיליון יורו כדי לקדם את הקבוצה למטרה זו שווה את זה. להוציא סכום דומה על יובטיץ' בגלל שהוא צעיר ומבטיח ממש לא. לעמוד בדרישה הכלכלית של היגוואין (כרטיס ומשכורת) זו הצהרה על טימטום הרבה יותר מכוונות.

5. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

דווקא אני חושב שיש משב רוח מרענן אצל הגדולות. יורנטה, טבז, באלוטלי שחזר, גומז שצפוי להגיע, גם רומא ונאפולי בטוח יתחדשו בחלוץ (במידה וקבאני יעזוב). לאציו שמביאה את הברזילאי הצעיר ההוא. הבעיה העיקרית היא לשמור על השחקנים בתוך הליגה.

אגב, בנוגע לאיזה רכישה גדולה ובומבסטית, אני לא כל כך בטוח שנסתם הגולל על יובטיץ'. כן, זה נשמע קצת הזוי שבקיץ אחד יובה תחתים שני חלוצים, אבל זה נראה שמאחורי הקלעים יש סיכום בין שני הצדדים כשפיורנטינה היא המוקש במרכז. אם זה יקרה, אז זה יהיה בחלק האחרון של המרקאטו כשמאטרי וקוואליירלה (ואולי ווצ'יניץ') ילכו מכאן.

יותם,
    לא הבנתי כל כך למה אתה מתכוון, אבל אם התכוונת לחולצה - אתה לא יכול להתחיל להבין כמה זה יהיה לי מוזר לראות 10 חדש אצלנו. העניין הוא שאתה לוקח את זה למקום מאוד קיצוני - זה לא שהחולצה עושה את האנשים אלא האנשים את החולצה. דל פיירו היה ויישאר לעד השחקן הכי גדול בשורותינו, גם אם מרקו מוטה יקבל את מס' 10.

מסכים איתך לגבי באיירן, אבל זו הייתה רק דוגמה. מלבד באיירן, ברוב הפעמים שיטת המשחק לא הצליחה כמו בשנה שעברה, גם מול קבוצות פחות קשות מהגרמנים. דווקא תחת קאררה הייתה לנו עצמה מורגשת על המגרש, משהו שקצת נעלם תחת קונטה. אני חושב שהוא קצת נוקשה מדי עם השחקנים, האווירה השנה על המגרש הייתה הרבה יותר קודרת מהאווירה הקלילה והחיובית של הסקודטו הראשון.

אם המרקאטו יעבוד כמו שצריך, תהיה לנו קבוצה מושלמת ועמוקה בכל חלק על המגרש. אני מאוד מקווה שזה יספיק ואז יהיה לנו מדד יותר טוב לכושר הטקטי של קונטה.

6. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

...כן?

7. Jimmy Jazz Member

מה, כי הוא שחקן בית? והעובדה שהוא לא עשה ולא יעשה בקריירה שלו שום דבר בשביל אפילו להיות מועמד ראוי לה לא משחקת פה תפקיד? אין מצב שאתה רציני, אין. מילא אם הוא היה שחקן יותר טוב, נניח ברמה של, לא יודע, טבז... אבל רק כי הוא חלוץ נסוג, איטלקי וגדל בטורינו? לא עובד ככה, מצטער.

*רק הערה קטנה על הדרך, ככה סתם כי אני מת עליך וחושב שאתה אחד הדברים הכי טובים שקרו במרשתת העברית בעשור האחרון - כולם כבר הבינו מזמן שאתה שונא את יובה - וזה בסדר, באמת שכן. רק תפסיק כבר עם הודעות ה"יובנטוס-הדבר-הכי-דוחה-ורקוב-שקרה-מאז-ומעולם" האלה בכל פעם שמשהו בהתנהלות של המועדון לא מוצא חן בעיניך. זה ילדותי, מרגיז, מביך ובעיקר מוריד את החשק לענות בצורה עניינית.

8. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

אין מה לצפות מהנהלת יובנטוס אחרי שדל פיירו עזב ככה לאוסטרליה לפני שנה, אז להשאיר את מספר 10 כחולצה שלא תהיה שייכת לשחקן כלשהו? אחרי דל פיירו אף אחד לא יהיה שווה מספר 10 ביובנטוס....

9. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

עדיף שג'ובינקו יקבל אותה לא אומר בהכרח שאני חושב שהוא צריך לקבל אותה, זה אומר שאני חושב שהוא ראוי יותר מטבז. אני חושב ששניהם לא ראויים, אבל שאם היה צריך לבחור אחד עדיף כבר ג'ובינקו על שחקן שהרזומה שלו מכיל לא פחות ליכלוכים על מועדונים קודמים שבהם שיחק מאשר גולים. זה לא עניין מקצועי כמו שאין לו רבע מהקלאס שהחולצה המיתית הזאת ייצגה ואמורה לייצג (ראיתם דרך אגב איך הפכתי פתאום לאנדריי?).

אף אחד לא כופה על יובנטוס להשתמש בחולצה הזאת. לא היה קורה כלום אם היו מושכים עוד שנה, שנתיים ואפילו שלוש עד שהיה מגיע מישהו בעל שילוב סביר של קלאסה ואיכות.

ההקצנות שלי בנוגע ליובנטוס זה סתם הומור מפגר. לא צריך לקחת את בחירת המילים ברצינות - עדיף להתייחס לתוכן האמיתי של ההודעה והמסר שאני מנסה להעביר. למדתי את זה מאחד קובי, שאם הייתי לוקח ברצינות את ההקצנות שלו הייתי מגיע למסקנה שהוא מתעב אותי ואת מילאן וכל מה שקשור אליה בצורה בלתי רגילה. בקיצור, אני מרים להנחתה כדי להתחיל דיון. כפי שאתה רואה, אני ממשיך יפה מאוד ברגע שהיובנטינים קולטים מה אני רוצה מהם ומנחיתים את מה שהרמתי להם. ותראה מה זה, הגישה הזאת אפילו סחטה הכרזה שאני הכי גדול בתולדות המרשתת (רואה כמה קל וכיפי זה להקצין?).

ג'ימי פופ! איגי ג'אז! ג'יגה ג'אז! ג'ימי מאן! ג'יגה פופ!

נערך לאחרונה ב: ‏26/6/13
  10. Ricky van Wolfswinkel Member

אנשים ממש נסחפים פה.
    דל פיירו הוא סמל, הוא לא כוכב על והוא בטח לא השחקן הטוב בתולדות יובנטוס.

11. AS R Member

אין לי מושג איך לענות למשפט הזה, אבל נגיד שהוא היה 'רק' סמל ביובנטוס, מבלי להתייחס ליכולת שלו. בכדורגל של היום אין כמעט סמלים, ורק על זה שהוא שיחק באותו המועדון 20 שנה מגיע לו שינציחו את מספר החולצה שלו.

נערך לאחרונה ב: ‏27/6/13
  12. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני כמובן לא מסכים עם הטרולינג של ריקי ואן וולפסווינקל (פווו), אבל אף שחקן לא צריך להנציח את המספר שלו (אלא אם קרה לו משהו טראגי). דל פיירו יכול רק לקוות שמי שירש את מספרו, לא יבייש אותו. לדעתי היה נכון יותר לתת אותו לשחקן שכבר הרוויח את מעמדו כמו וידאל ולחסוך ללא מעט אוהדים את האי נוחות.

נערך לאחרונה ב: ‏27/6/13
  13. Ricky van Wolfswinkel Member

אבל הגבתי לטענה שהוא השחקן הכי גדול בתולדות יובנטוס.

Romanista
    אתה אמרת שלואיס הנריקה הליצן עושה עבודה טובה ושלרומא יש עתיד איתו. לא חושב שיש לך זכות לקרוא לאנשים אחרים טרולים.

14. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

אתה מפרש את דבריי בצורה טיפה מעוותת. לא אמרתי שדל פיירו הוא השחקן הכי גדול בתולדות המועדון, היו המון שחקנים ענקים ביובנטוס במאה השנים האחרונות, ואני לא התכוונתי לעשות תחרות בין בוניפרטי, לפלטיני או לדל פיירו. זה יהיה חסר שחר לעשות השוואות מטומטמות בין מראדונה לפלה כמו בין שחקנים אחרים ששיחקו בתקופות שונות. התכוונתי להגיד, שעולם הכדורגל נעשה מאוד ממוסחר בשני העשורים האחרונים. לכן, אני לא רואה בעתיד הקרוב ואפילו הרחוק, שחקן גדול שגם מזוהה עם המועדון, שיהיה גם מכריע על המגרש בכריזמה ובמנהיגות וגם יהפוך לסמל של המועדון, איתו האוהדים יזדהו בצורה מלאה. ביובנטוס הכי קרוב לזה הוא מרקיזיו, אבל זה מאוד תלוי אם הוא ירצה להישאר, ואני לא יודע כמה מהאיכויות האנושיות יש לו. את זה יגיד העתיד.

15. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש לי. כל עוד זה לא נוגד את החוקים.

לואיס אנריקה הוא הדמות הכי מביכה שדרכה במועדון. דמות שהתביישתי בה בתור אוהד וכך גם כתבתי כאן בפורום.

למרות זאת, היה לי צורם לקרוא טיעונים עילגים שלא מבוססים על שום דבר כמו "לא יודע לאמן הגנה!1" והפייבוריט האישי שלי - "מה יהיה הנריקה". אולי בגלל שהגיע מספרד או בגלל כמות הספיגות של רומא עם אנחל, היינצה, קאייר, טאדיי ברביעת הגנה. בכל אופן, היה חשוב לשים בצד את דעתי האישית ולהציג את הדברים כפי שהם. הבנת מדבריי שהוא עושה עבודה טובה? צר לי. הכוונה הייתה לטפל באלרגיה שנוצרה לי מסיסמאות מטופשות.