יובנטוס 2012/2013 :: סקודטו שני ברציפות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י Bianconeri, ‏7/7/12.

1. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפי אתרי החדשות באיטליה, השעות הבאות הן שעות גורליות למרקאטו שלנו הקיץ.
    מארוטה ופראטיצ'י נחתו לפני שעה קלה במנצ'סטר ומקיימים שיחות עם ראשי הסיטי לגבי טבז. יובה מתכננת להציע 10-12 מיליון יורו על טבז, סיטי דורשת 15 מיליון. נראה איך יתפתח היום הזה.

2. OriRR Member

לפי כל אתרי התקשורת באיטליה טבז בדרך לחתום בקבוצה.
    יובה תשלם תמורתו 9 מיליון יורו + 3 מיליון יורו בונוסים וטבז ירוויח 5.5 מיליון יורו לשלוש עונות.

אני ממש מקווה שזה נכון. בדיוק השחקן שהיה חסר לי בקבוצה. וורלד קלאס אמיתי ומכונת שערים.

3. JohnTerry26 Member

זהו זה נראה שסגרתם על העסקה, תמורת 10 מיליון ליש"ט. כך מדווח בסקיי ספורטס הבריטי (והאמין) ובעוד מקורות ברשת.

אני חושב שהשגתם סוף סוף חוד ראוי.

4. Alta Tensione Member

שהנשיא של סנטוס יסבול שבוע משלשול.

5. Muurad Member

סנטוס למה?(אה. טוב, אם אתם רוצים 10 מיליון יורו על רוביניו יש לי חלקת אדמה מדהימה למכור לך מול הרצליה פיתוח, בצד של הים)

החתמה פשוט אדירה. הוא מתאים כמו כפפה לאיטליה, יהיה לו אימפקט מהרגע הראשון על המגרש. לא רואה אלופה אחרת באופק בכמה שנים הבאות.

נערך לאחרונה ב: ‏25/6/13
  6. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

רוביניו יעלה לכם 8 מיליון יורו. טבס (לפי הדיווחים) יעלה ליובה 45. גם אם סאנטוס הייתה מסכימה לקלוט אותו זה לא היה מבטיח את טבס לדעתי. בכל אופן, לדרוש כסף על הכרטיס של רוביניו הייתה טעות שמאוד מאפיינת את גליאני המהולל.

7. Jimmy Jazz Member

הציניקן שבי גם חשב שהעסקה נסגרה כבר הערב רק בגלל ההתקפלות הפתאומית של מילאן, אבל מהדיווחים שצצים בשעות האחרונות עולה תמונה שונה לחלוטין. די מארציו טוען שהמפגש הראשון בין הצדדים נערך כבר באמצע מאי ושקונטה בעצמו היה שם יחד עם המנהלים. לפי הדיווח, התנאים עם השחקן (שנורא התרשם מהפרויקט) סוכמו כבר אז. אמנם רק הערב מארוטה ופראטיצ'י הגיעו להסכם המיוחל עם סיטי, אבל עושה רושם שהקו המנחה שזורם בדרך כלל באיטליה ובפורומים מסויימים בישראל על כך ש"גליאני מלך, מארוטה אפס" לא מתאים הפעם. כך או כך, זה לא באמת משנה – מה שכן משנה הוא שסוף סוף (רק שלא תיפול לו מזוודה על הרגל בדרך למדיקאל מחר) יש לנו חלוץ גיים צ'נג'ר אמיתי. בראבו בפה, בראבו!

מעבר לתוספת הכוח המשמעותית לסגל, ההחתמה הממשמשת ובאה שלו תעזור למארוטה גם במשא ומתן על יובטיץ'. בתקשורת משוכנעים שההגעה של טבז לא תמנע מאיתנו לנסות להחתים גם את יו-יו, ההבדל הוא שמעתה נהיה הרבה פחות עם הגב אל הקיר ולא נאלץ לקבל את האוליטימטום של דלה-ואלה (לא שהיה סיכוי שזה יקרה מלכתחילה...). טבז בסגל=פחות לחץ לחלוץ ברמה=משא ומתן שונה לחלוטין מול הויולה=סכום כסף + שחקנים עבור המונטנגרי (?)

8. Un bombón משתמשים של כבוד היכל התהילה

מילאן התחילה את ההתקשרות עם טבס מינואר 2012, אבל אין לה שום קשר ישיר או עקיף לעסקה הנוכחית פרט לכך ש"ראתה אותו קודם". לא היה כאן אפילו דו קרב בין המועדונים בגלל העלויות שלו.

קל מדי לשבור את המיתוס סביב "גליאני מלך". הקונטרסט בין עלות הסגל של מילאן להשפעה שלו על המגרש הוא בין המצחיקים בעולם הספורט. יש נטיה להתעלם מהמשכורות החסרות פרופורציה שסוחטים ממנו השחקנים להם עורב בסיום החוזים שלהם.

נערך לאחרונה ב: ‏26/6/13
  9. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

זו עסקה טובה לשני הצדדים. מצד אחד סיטי נפטרת ממשוגע בן 29 עם משכורת מנופחת. מצד שני יובנטוס מקבלת במיידי חלוץ על שהיה כל-כך חסר לה.

כמה מילים על טבז: שוכחים להזכיר את זה כתוצאה מהגובה הנמוך וצורת המשחק שלו אבל מדובר בשחקן מאוד פיזי שבקלות יכול להתאים את עצמו גם במערך של חלוץ בודד, דבר שעשה לא פעם אחת ולא פעמיים בהצלחה רבה במהלך הקריירה שלו. עם זאת, סימן השאלה היחיד סביבו, כמו בכל מקום שהיה בו, הוא באיזה מצב רוח הוא יהיה בו רוב הזמן ואיך קונטה מכניס אותו לפאזל שלו שמורכב משחקנים סופר ממושמעים וקבוצתיים. הימור: טבז יעשה את מה שואן פרסי עשה ביונייטד של העונה שעברה - יהיה השחקן המוביל של האלופה.

אם חלוץ נוסף יגיע? גם יורנטה וגם טבז בקיץ אחד עם כל סוללת החלוצים הארוכה גם כך ביובנטוס מקשה עליי מאוד להאמין שיובטיץ? יגיע גם הוא. בכל מקרה, החוליה החלשה ביותר בקבוצה השתדרגה משמעותית. אני לא חושב שיהיו ליובנטוס יותר מדי בעיות להמשיך לשלוט באיטליה בתקופה הקרובה, אך מה שבאמת מעניין זה איך ההחתמות הללו ישפיעו עליה בשלבים האחרונים של ליגת האלופות במידה ותגיע לשם בעונה הבאה.

10. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

גליאני מלך, מארוטה אפס.

אני צוחק. אין לי בעיה לפרגן למארוטה בכל דבר טוב שהוא עשה (יורנטה, וידאל, ליכטשטיינר, אולי גם טבז), אבל אני עדיין חושב שיש לו בעיה חמורה של מכירת שחקנים והתקפלות בכל פעם שהוא צריך לשים מעל 20 מיליון יורו (לשים 15 מיליון הוא דווקא יכול והרבה פעמים). בכל אופן, אם זה קורה, ועושה רושם שהפעם זה באמת קורה - שאפו.

זה היה האולטימטום של קונטה כשהמשיך בקבוצה, 2 חלוצים בקליבר גבוה או שהוא עוזב (בנוסף ליורנטה). הסיבה לכך היא שהוא כנראה גם מאוד רוצה את הגביע עם האוזניים (לדעתי הוא לא ברמת האימון הנדרשת לשם, עדיין) ולא מוכן להתפשר על הצלחה באיטליה.
    בכל אופן, אני מסכים לחלוטין שעכשיו אנחנו יכולים להיות הרבה יותר רגועים בגזרת יובטיץ', אלא אם מנצ'סטר תחפש את המחליף שלה לטבז דווקא בפירנצה. אם טבז יחתום, כל חלוץ נוסף שיבוא יהיה בונוס נחמד מבחינתי.

:aa1: הטוטוספורט מדווח שאלגרי מאוד רוצה את מאטרי במילאן, ושלמארוטה וגליאני כבר יש סיכום בעניין. על כל פנים, כנראה שעד שרוביניו לא יימכר זה לא יקרה.

11. Jimmy Jazz Member

https://pbs.twimg.com/media/BNsRTCFCcAAsDK3.Xxx
    טבז נחת לפני כשעה במילאנו וכרגע נמצא כבר בדרך לטורינו עם *מישהו* מטעם המועדון שבא לקבל את פניו. הבדיקות הרפואיות ייערכו ככל הנראה מחר, כמו גם החתימה על החוזה.

אלעד (ושאר הספקנים), לא יודע מה איתך, אני תמיד הרגשתי ש"הבעייתיות" ו"מצבי הרוח" שלו באנגליה נבעו בעיקר מסביבה שלא התאימה לו מבחינה חברתית ותרבותית. אני מקווה ומאמין ששינוי האווירה והמעבר למדינה דומה יותר לבית אליו הוא כה מתגעגע יעשו לו רק טוב. זה נדיר לראות שחקן בשלב הזה של הקריירה מוותר על כל-כך הרבה כסף, ככה שנראה לי שהוא רצה להגיע אלינו כמעט כמו שאנחנו היינו נואשים להביא אותו.
    מבחינה מקצועית נטו אני חושב שיש מעט חלוצים בעולם שמתאימים יותר לגישת הלהשאיר-הכל-על-כר-הדשא-ולרדת-מהמגרש-כשהחולצה-ספוגה-זיעה של קונטה. האופי הלוחמני הזה, בנוסף ליכולת והכשרון ברגליים, גורמים לי להיות אופטימי במיוחד שהולך להיות כאן חיבור כבר מהשנייה הראשונה. אם כבר לחשוש ממשהו, זה מאובר דוז הגרינטה שהולכת להיות לנו בסגל - קייליני, בונוצ'י, פורסט, וידאל ועכשיו גם קרלוס - אני מפחד, ובקטע טוב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx

שי - אין לי כוח לצעוק עליך עוד פעם, אז אני רק אגיד שברצאלי+פירלו+וידאל+פוגבה+טבז = אותו סכום שקודמו של מארוטה בתפקיד הוציא על אחד, פ. מלו. זהו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

כמעט ושכחתי,
    תוכל להסביר למה לא?
    בופון אומר בערך בכל הזדמנות שיש לו שקונטה הוא המאמן הכי טוב שהיה לו, פירלו טוען שהוא הופתע מרמת הידע העצומה שלו ושהוא שוקל קריירת אימון אחרי הפרישה במיוחד בגללו, שאר שחקני הסגל מהללים אותו בכל הזדמנות וגם אצל העיתונאים והפרשנים באיטליה מדובר בסוג של קונצנזוס. זה ממש מוזר לי שיש עדיין אנשים (לאו דווקא אתה) שמזלזלים בו וחושבים שמדובר בסך הכל במוטיבטור כריזמטי ותו לא.

12. Don Joan Roman Member

טבז הוא שחקן שהכסף אצלו משחק תפקיד פחות מזה שהוא רוצה להרגיש טוב במקום בו הוא משחק, כשהוא מרגיש טוב הוא אחד החלוצים הטובים בעולם וגם קיבלנו אותו במחיר סביר, נקווה שנצליח יחד

13. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא לא רק מוטיבטור כריזמטי, אבל אני חושב שההצלחה שלנו נובעת בעיקר מהיותו מוטיבטור כריזמטי. הוא כן טקטיקן ברמה טובה, אי אפשר להצליח באיטליה אך ורק עם כריזמה, אבל קח את הנוקאאוט שהוא קיבל מהיינקס השנה בתור נורה אדומה. יכול מאוד להיות שהוא למד מאותו מפגש, אבל בינתיים מבחינתי הוא לא מספיק טוב (אין לי ספק שהוא ילמד). מלבד זאת, תסתכל על הפרויקטים האחרים שמתחרים על אותו כתר - גווארדיולה, מוריניו, אנצ'לוטי. חובת ההוכחה על קונטה, בינתיים.

רק אגיד שמארטינז+קראסיץ'+אלייה = ואן פרסי, וגם אזכיר לך את הסכומים הגבוהים שהוצאנו על מאטרי וקוואליירלה בזמנו, אבל היום זה לא היום להתלונן. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

14. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתם בושה לכדורגל האיטלקי ולמורשת הסמלים הענפה שלו. מביך. כל הקיום שלכם זה כתם אחד גדול.

15. Jimmy Jazz Member

די כבר, נו. מה עדיף, שיובטיץ' יקבל אותה? או ג'ובינקו? וידאל? בעצם מה אני מתרגש, חכה להודעה המצמררת שדל-פיירו בטח יוציא באתר שלו בקרוב, אולי זה יסגור לך את הפינה. אין משהו גדול יותר מהמועדון הזה ואין שום צורך באובר רומנטיקה במקרה הזה.

שי - אני ממש לא רואה בצמד המפגשים מול באיירן נורת אזהרה, הם היו גדולים על כל אירופה בכמה רמות השנה ואני בספק אם נגיע בעתיד הקרוב למפגש נוק-אאוט מול יריבה כלשהי כשאנחנו אנדרדוג כל-כך מובהק. אם כבר, אפשר לשאוב אופטימיות ולהתנחם במחשבה שאילולא כמה נסיבות ביזאריות היינו נותנים להם פייט שקול יותר, ועוד בעונה שאף אחד לא באמת ציפה לזה מאיתנו.

ברור שחובת ההוכחה על קונטה וברור שיש לו עוד הרבה מה ללמוד ולשפר, העניין הוא שזה בדיוק מה שהוא עושה מהרגע שהגיע אלינו. המעבר מה424 ל433 ל352 ועד ה3511, הכל נעשה על מנת לנצל את הסגל שלו בצורה טובה יותר ובכל פעם שידרג אותנו בעוד פרמטר. ליגת האלופות היא תחרות קשה ויש כמה קבוצות טובות יותר, אבל אני נורא אופתע אם קונטה יהיה הסיבה לנפילה שלנו בה (אם וכאשר, כמובן).