אני לא מאמין שיגיע לפה חלוץ שיבקיע יותר מ-15 שערים לעונה. שיטת המשחק של הקבוצה (שעשויה להשתנות) מנמיכה אינדיבידואלים ויכולת אישית ומגדילה את הקבוצתיות. אני מתקשה להאמין שגם היגוואין יחצה את ה-15 שערים ובמקרה הטוב מאוד את ה-20 שערים, וכשאמרתי מבקיע בצרורות מול מאיורקה התכוונתי בדיוק לזה - מול מיורקה גם מאטרי היה כובש 20 שערים. מול הצפיפות האיטלקית, גם היגוואין יתקשה מאוד.
אז אתה אומר שהיגוואין לא יותר טוב ממאטרי? היגוואין יותר טוב ממאטרי בכל פרמטר למעט למי יש חברה יותר כוסית. הוא יותר מהיר, יותר טכני, מוסר טוב יותר ויותר קטלני מול השער, כך שאני לא רואה שום סיבה לא להביא את הארגנטינאי. השאלה המעניינת היא איך יעבוד שילוב שלו עם יורנטה.
היה לו קמפיין מצויין באלופות. בסריה א' זו העונה הטובה והיציבה (יחסית אליו) מכל הקודמות. הוא בוודאי לא שווה את ערך השוק שהצמידו לו באנגליה ולא שווה עדיין את השקעה גדולה, אבל אני עדיין לא מבין איך העונה שלו נחשבת בעינייך (ונאור) ל"אכזבה גדולה". אכזבה ביחס לציפיות אולי? גם כאן אין פסול בזה שיתפס בהדרגה. זה מזכיר לי את הטענות בקהילה האנגלית ששחקן מאיטליה יבקיע אצלם פחות. בשני המקרים זוהי בורות נוראית שנובעת ממושפעות וסטיגמות. היגוואין כבש שערים חשובים נגד ברסה וקבוצות חזקות אחרות בספרד ובליגת האלופות. יש לו יותר מ120 שערים, יותר מ50 בישולים בתקופת זמן קצרה יחסית לגילו ב-ריאל מדריד, אחת הבמות הכי גדולות והלחוצות ביבשת. הוא "נכשל" במעמדים הגדולים? במה זה מתבטא? אולי התכוונת ל-התנסה בהם בגיל צעיר, לעומת כל חלוץ שנמצא ביובה או 90% מכל החלוצים באיטליה שלא הגיע בכלל למעמד הזה. אין לך שום דרך להתווכח עם המספרים שלו (וספרד כאמור לא מורכבת מ19 מאיורקות בדיוק כמו שפסקארה לא מייצגת את איטליה). אתה כן יכול להעדיף את טבז וזלאטן אבל אל תנסה לגמד את התפוקה האדירה של היגוואין. לדעתי לשני הפרובלמטים ישנן מגרעות שמורידות לרצפה את הכדאיות להשקיע בהם (כל אחד מהסיבה שלו). היגוואין לעומת זאת נקי מאגוים, בגיל המתאים כדי לבנות עליו לשנים רבות, יציב נפשית, מהווה שידרוג עצום להתקפה הנוכחית שלכם, וגם די מציאה בשוק של היום גם במחיר הגבוה יחסית שדורשים עליו, בעיקר ביחס לחלוצים אחרים (כולל זלאטן וטבז).
לא יכול שלא להסכים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx היגוואין הוא לא סופרסטאר- הוא לא רונאלדו או מסי,הוא לא סוחב אחריו קבוצה,אבל גם לא בשביל זה הוא בא,אנשים באים אליו בטענות שהוא לא שם במאני טיים,לא זכורות לי ביקורות על רונאלדו ואיפה הוא היה נגד דורטמונד? הגוואין חלוץ הרבה הרבה הרבה יותר טוב מכל אחד אחר שיש לנו בסגל(כולל יורנטה),והוא יהיה שדרוג נהדר.
אחת הסיבות שאין ליובה חלוץ של עשרים שערים בעונה היא הרוטציה של קונטה. קוואליירלה כבש 13 שערים ב 1554 דקות, שזה שער בכל 119 דקות. היגוואין כבש 15 שערים ב 2214 דקות, שזה שער כל 147 דקות.
כמו שיותם כתב לי בדיון אחר, קשה להתווכח עם סטטיסטיקה שזה נוגע לחלוצים, בטח שהם מעמידים את המספרים האלו באופן די יציב (להוציא פציעות). למרות זאת, כמו במקרה ההוא שדיברנו עליו, אני פשוט לא מעריך את היגוואין כמו "שתומכיו" מעריכים. אין לי נתונים אבל התחושה שלי היא שאחוז ניצול המצבים שלו סביר לא יותר, הוא לא כל כך טכני ויחד עם איבוד המהירות (יחסית ללפני כמה שנים, איטי הוא עדיין לא ורחוק מכך) הוא מתקשה היום ליצור מצבים לעצמו. גם משחק הראש שלו לא משהו יוצא דופן. אבל אם אני מעריך אותו או לא פחות רלוונטי, השאלה היא כמה הוא יכול לשדרג אם בכלל את התקפת יובנטוס. לדעתי לפחות, יורנטה עדיף עליו למרות העונה החלשה שלו. בהשוואה לקוואלאמשהו ומאטרי קשה לי להעריך אבל לא נראה לי שהפלוס של הארגנטינאי גדול בהרבה משלהם אם בכלל.
ציפיתי מיובטיץ' להרבה יותר ממה שהוא הציג העונה. אולי לפציעתו הקשה יש חלק בכך, אך אני לא רואה אותו משתפר בשום אספקט בהשוואה לעונה שעברה, אלא דורך במקום. יכול להיות שהבעיה בי ואני מצפה ממנו ליותר מדי בגיל 23, אבל יש לו פוטנציאל עצום, שלדעתי צריך כבר להתממש. הבעיה הכי גדולה שלו היא שהוא יכול להציג מחצית אדירה ולשטוף את המגרש, אך לאחר מכן מסוגל להיעלם למספר מחזורים. העונה על אף שהוא משחק יחד עם מוסרים נפלאים כמו פיזארו, ואלרו ואקווילאני, הוא כבש מעט יחסית ולמרות שהוא אמור להיות הסטאר של הוויולה, אני יכול למנות לפחות שלושה שחקנים שתרומתם להצלחת הקבוצה גדולה יותר משל המונטנגרי. אם לייאיץ' לא היה מתפוצץ בחצי השני של העונה, אני לא רואה את פיורנטינה מגיעה בכלל למקום הרביעי.
בקושי. אם נמשיך את הקו שלך ונתמקד בסטטיסטיקה, נגלה כי התפוקה של היגוואין במשחקי הקלאסיקו עומדת על נתון מחריד של שלושה שערים ב18 הופעות - כששניים מתוכם הובקעו לפני יותר מארבע שנים. זה כבר פשוט שקר גס. ב48 הופעות צ'מפיונס ליג, הצליח פיפיטה למצוא את הרשת שמונה פעמים בסך הכל; שני שערים בלבד הוא כבש בשלבי הנוקאאוט, ורק שער אחד מתוך השמונה שלו הובקע מול קבוצה חזקה באמת (מילאן ב2010). לשם השוואה - קארים בנזמה, שחקן שאינו נחשב לחלוץ מבריק במיוחד, הבקיע 31 שערים ב53 הופעות אירופיות - כשרק העונה טעמו שתי קבוצות חזקות את נחת זרועו (דורטמונד ומנצ'סטר סיטי). ובכל זאת - בניגוד לרושם שעשוי להתקבל משתי הפסקות הנ"ל, קשה לי לתמוך בסברה הגורסת כי היגוואין אינו מתפקד במאני טיים. המציאות מספרת כי במשך התקופה שלו בריאל מדריד, התעלה הארגנטינאי במספר מכובד של מעמדים חשובים: כך למשל, הוא חתום על שני שערי אליפות (שער נצחון מול אוסאסונה ב2008 והשער הראשון ב3-0 על בילבאו בשנה שעברה) ועל מספר שערים קריטיים שהותירו אותנו במירוץ אחר התואר (שער בתוספת הזמן נגד חטאפה ב2009, בישול מצוין לרונאלדו בדקה ה90 מול אוסאסונה ב2010). במילים אחרות - החולשה של פיפיטה במרבית רגעי המפתח אינה נובעת מבעיה פסיכולוגית או ממחסום מנטאלי כלשהו, אלא מגורם מקצועי; הוא פשוט אינו איכותי ומגוון מספיק כדי להתמודד מול ההגנות החזקות ביבשת. מסיבה זו, אני סבור כי אוהדי יובנטוס אמורים להתייחס למעבר הצפוי באמביוולנטיות: מצד אחד, הם יקבלו (סוף כל סוף) חלוץ טוב בקנה מידה עולמי, אשר בהחלט מהווה שדרוג לעומת שחקנים כמו קוואלייארלה או מאטרי. מנגד, אם הזברות מעוניינים למנף עצמם לרמות הגבוהות ביותר ולשחק תפקיד משמעותי בזירה האירופית - ספק אם היגוואין הוא האיש המתאים למשימה.
לפי הGazzetta אתמול (שבת) בלונדון, נפגשו אנטוניו קונטה ופאביו פראטיצ'י, עם סוכנו של סטבן יובטיץ' - פאלי רמדאני. פראטיצ'י העניק לרמדאני את ההצעה הרשמית הראשונה בשם יובנטוס לרכישת החלוץ של פיורנטינה. רמדאני יפגש ביום רביעי עם נשיא הוויולה - אנדראה דאלה ואלה ויגיש לו את ההצעה הראשונית, ומשם - יחל המו"מ באופן רציני ורשמי. לפי הדיווח, ביובה מכינים ליויו כבר את החדר שלו במועדון כשהחולצה מספר 10 של הקפיטאנו אלסנדרו דל פיירו, מחכה לו.
ארנסטו ברונצטי אומר שהיגוואין שלנו ב-70%. קחו את זה בעירבון מוגבל - מאז שאני עוקב אחרי כדורגל, ב-70% מהתחזיות שלו הוא טועה. הטוטוספורט (עוד מקור לא אמין במיוחד) מדווח שההצעה שלנו על יובטיץ' היא כזאת: חצי מארונה, קוואליירלה ו5-7 מיליון יורו. האמת שזה יכול להיות דיל נחמד ולא יקר במיוחד, אבל אני בספק גדול מאוד שדלה ואלה בכלל הולך לשקול משהו בסגנון של הדיל הזה כשארסנל מציעה 30 מיליון יורו בקאש. היום לפני 28 שנים: 39 מהאוהדים שלנו נרצחו בהייזל. יהי זכרם ברוך.
הייתי מוסיף להם אפילו עוד שלושה מיליון ומשאיר את החצי של מארונה אצלנו, חבל שלא סומכים עליו מספיק, לדעתי כבלם רביעי ברוטציה יש לו מקום בסגל שלנו, ובהתחשב בעובדה שברצאלי לא נהיה צעיר מיום ליום, מארונה יהיה תחליף הולם אם וכאשר יקבל את הדקות שלו.
כעת עולה האפשרות שיובנטוס תציע למנצ'סטר סיטי את פיליפה מלו בנוסף ל 5 מיליון יורו בתמורה לטבס. מבחינה כספית, יובה יכולה לבצע עסקה מצויינת, אבל אני לא יודע עד כמה הארגנטינאי נחשב לשיפור מקצועי.
אין ספק שאם עסקת טבז תצא לפועל בתנאים הנוכחיים היא יותר מפנטסטית עבורנו. פליפה מלו גם ככה לא יידרוך על כר הדשא ביובנטוס ארינה אחרי שחרב במו רגליו מרכז שדה שלם (ולא תשכנע אותי שום טענה על התעלות בליגה הטורקית) אלא אם כן יגיע לביקור במדי קבוצה אורחת. לגבי טבז, לא מאמין שאמצא אחד שיחלוק על הכישרון והפוטנציאל הטמונים בו, אך יחד עם זאת האישיות הפרובלמטית שלו עלולה להתקשות להתחבר לקבוצה עם מרקם קבוצתי כמו שקונטה בנה ביובה. למרות שאני עדיין מאמין שקונטה מסוגל להדביק גם פרחח ברמתו של קרליטוס לקבוצה. גם ג'יובינקו כזכור לא היה הילד הטוב בכיתה.. בקשר ליורנטה - יהיה יותר ממעניין לראות אותו עולה לטרוף את הדשא אחרי עונה של ייבוש מצד ההנהלה בגלל שלא הסכים לחדש חוזה, מה גם שמשחק הראש והמיימדים הפיזיים שמשולבים עם טכניקה לא רעה בכלל באופן יחסי יכולים להשתלב בצורה אדירה עם ג'יובינקו לצידו לדעתי. ושוב, הכל כמובן תלוי ברמת הכושר המאוד לא ברורה איתה הוא יגיע.
טבס חלוץ בעל יכולות מקצועיות גבוהות מאוד, אבל לא הייתי בונה על שחקן פרובלמטי ובעל חוזה מנופח שנושק לגיל 30. לדעתי, היגוואין יהיה זה שיגיע לטורינו לאור העובדה שסוארס סגר בריאל מדריד. עובדה שגם תוכל לגרום להפחתת מחירו של הארגנטינאי.