ויש שילוב של שניהם ביחד, שזה בדיוק המצב אצלנו. וסתם בשביל להיות יותר ספציפי ובתקווה שגם מובן - אפילו במידה ומארוטה לא מחתים בקיץ את איסלה, אסמואה ושאר הרול פליירז הבינוניים במחירים המופקעים שיש לו חולשה אליהם, חוסך בכך 30 מליון + משכורות, הוא עדיין לא מביא את RVP. אולי אם לא הייתה התעניינות מהמנצ'סטריות והיה אפשר לסכם איתו על חוזה שפוי, מה שלא קרה - וכנראה שגם לא יקרה עם אף אחד מרשימת החלוצים הנוצצת שאנחנו מריירים עליה. חאבי מארטינז זו סתם דוגמא ולא תירוץ, בדיוק כמו RVP. באיירן עברה כי היא קבוצה יותר חזקה, מנוסה ואיכותית מאיתנו. זהו.
לפי מה שקראתי (אולי הדיווחים לא היו מדויקים), עסקת אגוארו הייתה קרובה מאד ונפלה על מיליונים בודדים. קטונתי מלזלזל בסכומים שאני לא ארוויח בחיים, אבל עבור כמו קבוצה כמו יובה היום, זה טירוף מוחלט לא להביא שחקן כמו אגוארו, בגילו, בגלל מיליונים בודדים. אגב, לדעתי הבעיה של יובה היא יותר בקישור ההתקפי מאשר מאשר בהתקפה. שוב, זה לא שמאנג'וקיץ' נחשב לפני העונה לשחקן בדרג יותר גבוה ממה שיש ליובה בהתקפה. רק שהקישור ההתקפי יותר טוב והשחקן מתאים לשיטה, גם חלוצים לא גדולים יכולים להבקיע בכמויות גדולות.
דיברנו על זה פה לא מעט בזמן אמת ואני זוכר שהמסקנה הייתה שרכישה של אגוארו תעלה כמעט כפול (45 מליון יורו + משכורת מטורפת) משתי האלטרנטיבות האחרות שהסתובבו בשוק (בפה רוסי ומירקו). ממש לא מיליונים בודדים, בטח כשהיינו לפני עונה נטולת מפעלים אירופאיים. הבעיה של יובה היא הרבה יותר רף ציפיות מוגזם מאשר חור כזה או אחר בסגל. למי ששכח, אנחנו אלופי איטליה, בדרך לסקודטו מרשים נוסף ואחרי קמפיין אירופאי שללא ספק עמד בציפיות. בקיץ מארוטה יצרף עוד כמה חתיכות לפאזל הנורא איכותי שהוא הרכיב, קונטה יישאר וזה הכי חשוב ואני משוכנע שבעונה הבאה נהיה אפילו יותר טובים. יהיה בסדר, מבטיח http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
לא כתבתי שהפער בין העלות של אגווארו לאלטרנטיבות הייתה מיליונים בודדים, אלא שהעסקה עצמה נפלה על מיליונים בודדים. אם כבר הסכמת לשלם 38 מיליון, אז שלם כבר את ה43. לא החמישה מיליון הללו יפילו יובנטוס ואם הם ה-בעיה, תחסוך אותם במקום אחר. אתה יודע, יש סיבה שאגוארו עולה סכום מסוים ווצ'ניץ' סכום נמוך משמעותית. אגב, זה קצת שטחי להסתכל על השוואה כלכלית בין שחקנים שונים רק מזווית עלות העברה ומשכורת. מעבר לפערי האיכות, בהשוואה לווצ'ניץ', שחקן כמו אגוארו שווה לך הרבה יותר מבחינת מרצ'נדייז וכו', הוא שחקן צעיר משמעותית שיכול לך בתיאורה הרבה שנים ברמה גבוהה או במקרה הכי גרוע, אתה יכול למכור אותו ברווח אחרי שנתיים-שלוש (ראה, אולי, מקרה פלקאו).
אני דווקא זוכר שההצעה הגבוהה ביותר שהגשנו הייתה סביב ה30 מיליון. 13-15 מיליון זה הפרש מספיק גדול בשביל לברוח מהמשא ומתן בעונת מעבר נטולת הכנסות מליגת האלופות? או שזה גם נכנס אצלך תחת קטגוריית כסף קטן? וכן, הפסקה המובנת מאליה שיכלת להמנע ממנה נכונה ואתה כמובן צודק - קון שחקן יותר טוב ממירקו, לפעמים אפילו הרבה יותר טוב. ועדיין, לא חושב שההבדל המקצועי ביניהם שווה את ההבדל הכלכלי. בכלל, כשמסתכלים על השתלשלות האירועים מאז הסאגה הזו, אפשר ללכת לישון רגועים ולא לאכול את הלב יותר מדי על הכאילו פספוס הזה.
אני לא משווה בין הליגות, לכן אין לי ציפייה להביא את מסי, רונאלדו או פלקאו ואגוארו. תראה רק כמה הוצאנו בקיץ האחרון - יותר מ-30 מיליון יורו (כולל מכירות, שזאת אגב נקודה מאוד חלשה של מארוטה ועל זה אני מאמין שלא תתווכח איתי) וזה אחרי שההצעה שלנו על יובטיץ' (30 מיליון) נדחתה ברגע האחרון. כלומר, יש לך לפחות 50-60 מיליון יורו להוציא בקיץ, וזה היה בלי ההכנסות מליגת האלופות שנאמדות סביב ה-55 מיליון יורו. זה לא מספיק בשביל להביא שחקן אחד מהרמה הגבוהה ביותר? אני לא טוען שצריך להביא שחקנים ב-50 מיליון יורו ולשלם להם 10 מיליון יורו לעונה. אבל אני רוצה לראות תכנון איכותי ואפילו ארוך טווח ולא התפשרות על שמות בינוניים שעולים לא מעט (איך אוסבאלדו יכול לשפר את הסגל שלנו? לקרב אותנו לגביע?). למשל, מוניאין, שעשה עונה טובה מאוד עם יורנטה ויכול להשלים איתו ביחד צמד מעולה, ג'קסון מארטינז, ששמו עולה בהקשר שלנו בזמן האחרון, חאמס חברו לקבוצה ועוד.
למוניאין יש העונה 2 שערים ב-37 הופעות. זה השחקן שישפר את הסגל שלכם? יקרב אתכם לגביע? עליו אתה רוצה לשרוף את המיליונים בתקווה שאולי יום אחד יהיה שווה משהו? ג'קסון מרטינז. חלוץ בן 26 שהקריירה האירופית שלו מסתכמת בעונה אחת טובה מאוד בפורטוגל. אתה באמת רוצה לשים עליו את ה-40 מיליון שפורטו ירצו עליו? חאמס בכלל לא חלוץ וגם הוא יעלה לפחות 35 תמשיך אבל להציע שמות (רציני).
בהנחה שהשמות הגדולים באמת יגיעו לקבוצות העשירות יותר, יש שתי אופציות: לקנות אותם צעירים ומוכשרים או להתפשר על איכות ולהתקבע כדרג ב'. האופציה הראשונה עדיפה בהרבה, לדעתי. וזה הקו שנוקטות בין היתר מילאן ורומא ומה שיקרב אותן חזרה לטופ האירופאי. בהתאם לכך, למוניאין יש הרבה מעלות. הוא ויורנטה מגיעים מאותו מקום, אותה ליגה, אותה מנטליות, ויכולים להשתלב ביחד מהר יותר בכדורגל האיטלקי מאשר כל אחד לחוד. הוא צעיר מאוד (סה"כ 20) ויכול להשתפר עוד המון. יש לו ניסיון אירופאי. יש לו דריבל טוב ובכללי את מה שחסר לנו בהתקפה (לצד מסיים, יורנטה). אז אני באמת חושב שבעתיד הלא מאוד רחוק הוא יכול לקרב אותנו לגביע. ג'קסון/חאמס יעלו הרבה אבל עדיין ברי השגה. אלה בסה"כ אופציות, להוכיח שיובנטוס יכולה לקנות שחקן אחד מהטופ אבל מעדיפה לקנות 4 טובים/בינוניים במקום. בשורה התחתונה, בקיץ שעבר דיברנו כל הקיץ על החלוץ והחלוץ והחלוץ שבסוף לא הגיע. בלי להיכנס לאם יש סיבה טובה מאחורי זה, אני לא רוצה לחזור על אותו תסריט פעמיים. עוד רעיונות? דמיאו, שורלה, יובטיץ' (קלוש מאוד), לבאנדובסקי שמסיים חוזה בקיץ הבא, אחד מהחלוצים שיתפנה אצל הגדולות אחרי מעברי הקיץ...
מה אתה יכול להגיד על מוניאין שאי אפשר להגיד על ג'ובינקו למשל, מלבד הגיל? אתה מדבר עליו מנקודת הנחה שהוא יהיה גדול ולא לוקח בחשבון את המצב המאוד סביר שזה לא יקרה. ואז, בעוד שנתיים אחרי שקיבלת ממנו כלום אחד גדול ביחס למחיר ששילמת עליו, תאשים את מארוטה שהוא מבזבז סכומים מפגרים על שחקני דרג ב'. עד שיוכח אחרת, מוניאין הוא בויאן לעניים ואתה מוכן לזרוק עליו מיליונים. ג'קסון וחאמס ברי השגה למי שמוכן לשים עליהם סכומים של 35-40 מיליון יורו. לקנות אותם רק כדי להוכיח שאתה יכול לשים סכומים כאלה זה לא רעיון חכם במיוחד. אתה צריך לשאול את עצמך אם הם שווים את הסיכון, מתאימים מבחינה מקצועית, ואז גם להסתכן במכרז (שלרוב יתבטא בתוספת למשכורת יותר מאשר תוספת למחיר ההעברה) ברגע שתבוא אפילו עוד מתעניינת אחת (ותהיה כזאת). דמיאו, עד כמה אתה מכיר אותו? אתה מוכן לחתום על כך שווצ'יניץ'/ג'ובינקו צעירים לא היו זוכים להייפ דומה לו היו ברזילאים צעירים שמשחקים בליגה הברזילאית? או במילים אחרות - אתה באמת בטוח (ברמה שמצדיקה הוצאה של 25 מיליון) שהוא יותר טוב ממה שכבר יש לכם ושמחיר ההתאקלמות בליגה שונה לחלוטין ממה שהוא מכיר יהיה אפסי? שורלה - בדרך לצ'לסי תמורת 20 מיליון פאונד. רוצה להתחרות בהם? תציע יותר וזה תקף גם למשכורת. רק לפני שאתה עושה את זה, אני מקווה בשבילך שאתה בטוח מאוד בכך שהוא באמת שווה את זה ושהוא ה-שחקן שהולך לשדרג אתכם, כי בסכומים האלה אתה כבר נכנס לתחום של הוא + כמה ממלאי חורים לסגל ובום נגמר לך התקציב. לבאנדובסקי זה כבר שם מעניין, אבל קח בחשבון שהעובדה שהחוזה שלו נגמר בקיץ הבא לא בלעדית לך ולראשי יובנטוס ושחצי אירופה תסתכל בעניין כזה או אחר. מכרז כבר אמרנו? אתה יודע מה מכרז אומר, נכון? כמעט תמיד יהיה מישהו שכסף לא בעיה בשבילו והוא מוכן לשים סכומים שעבורך לא יצדיקו את ההשקעה (ראה מקרה RVP). יובטיץ' זה לפחות 30 מיליון יורו. תחשוב טוב טוב - אתה בטוח שאתה רוצה את זה? וכשאתה מריץ לך את המחשבות בראש, אל תריץ רק את ההילייטים החיובים שאתה זוכר ממנו, תחשוב על כל אחד מהמשחקים שבהם צפית בפיורנטינה ויובטיץ' היה חלש עד חלש מאוד ואם אתה רוצה תסריט שבו יובנטוס לא במצב טוב וכוכב העל שרכשתם בעשרות מיליונים כדי שיציל אתכם לא רק שלא מציל אתכם, אלא לא קיים על המגרש. אאוץ'. מילא הצליבה של התקשורת, אבל תחשוב על המבטים העוינים מצידו של אניילי ועל ההסברים שתצטרך לנפק לאנשי הכספים של המועדון, אותם אנשים ששכנעת אותם לשרוף את התקציב של הקבוצה על השחקן הנ"ל ואותם אנשים שמשלמים לך את המשכורת. אני מנסה להכניס אותך לראש של מארוטה ולהבהיר לך שהעניין לא כל-כך פשוט כמו שזה אולי נראה. ללכת ולהוציא סכומי עתק זה סיכון גדול מאוד שמפחיד לקחת. ברור שאתה רוצה שזה יקרה ויש לכך שתי סיבות עיקריות: 1. אתה לא זה שצריך לקחת אחריות במקרה הסביר למדי של כישלון 2. אתה לא חושב במונחים ריאליים ולא מכיר יותר מדי במצב של כישלון. אתה מפנטז על סופרסטאר ועל כל הטוב שיהיה מבלי לעכל כמו שצריך את העובדה שמסי ורונאלדו יש רק שניים ופרט אליהם אין באמת שחקנים שהם 100%, לא מבחינה אינדבידואלית ולא מבחינת תרומה לחוזק של הקבוצה. בכיתם בלי סוף כשסיטי לקחו לכם את דז'קו ובכיתם בלי סוף כשסיטי לקחו לכם את אגוארו. פינטזתם על מצב שבו היה לכם אותם (כל אחד בנפרד) ומשוכנעים שאם באמת הייתם מוציאים את הכסף בכל אחד מהמקרים הנ"ל הייתם עכשיו הרבה יותר טובים או משהו כזה. בפועל, לסיטי יש את שניהם ואני רוצה שתגיד לי שסיטי קבוצה יותר חזקה מיובנטוס. אתה לא תעשה את זה כי זה לא נכון ושנינו יודעים את זה. מה המסקנה? תגיד לי אתה. אם SES לא היה שחקן מילאן ומשחק בגרמניה או ספרד, היית מציע לשים עליו 35 מיליון בלי לחשוב פעמיים. בפועל, כבר חודשיים שהוא נראה חרא ואם זה היה הרכש הבומבסטי שלך וככה הוא היה נראה בתקופה הזאת של העונה, היית דופק את הראש בקיר ורוצה להתאבד אחרי שהייית נזכר שהוצאת עליו 35 מיליון. ברוך הבא TO THE REAL WORLD. יכולת מקצועית של שחקנים זה לא דבר מובטח, ההעברה הגדולה הזאת זה ללכת ולעשות עץ או פלי על המשרה שלך, יש אנשי כספים שצריך לענות להם וגם אם אתה אומר להם בדיוק את מה שהם רוצים לשמוע, יש טיפוסים בחוץ שיש להם פי 3 יותר כסף ממך. וחוץ מזה, זה לא מנג'ר ואתה לא יכול להתחיל שמירה חדשה במידה ונכשלת. קשה, הא? נ.ב. ובגלל זה גליאני אלוהים
אופציות ריאליות? במידה וריאל מביאה חלוץ(פלקאו/ניימאר) - היגוואין, לדעתי יכול לתרום לנו ולא יעלה המון. זלאטן בנסיבות כאלה או אחרות יכול לחזור(אם כי לא יודע אם זה מה שאנחנו צריכים) סאנצ'ז - שוב תלוי במחיר שברצלונה תדרוש,אם יהיה אפשר להוציא עסקת השאלה+רכישה אז בכלל טוב
יותם, אני אהבתי את החשיבה שלך, אך עדיין אני חושב שאתה מסתכל על צד אחד בלבד. יובנטוס הוא מועדון פאר ובהתאם למעמדה ושאיפותיה היא צריכה מדי פעם להעיז כדי להשיג את מטרותיה. אתה מסתכל רק על הצדדים השליליים של השחקנים האלו, והם אכן קיימים, אבל אף שחקן הוא לא מנייה בטוחה ומשום שכרגע קיים בטורינו צורך (דחוף) בחלוץ מהרמה הגבוהה ביותר- עליהם להשיג אחד כזה בסכום הדרוש. אני לא אומר להתפרע כמו קבוצות השייחים, אך כפי ששי ציין, במקום לצרף מספר רב של שחקנים בינוניים להשלמת הסגל, על הקבוצה כעת להשקיע את מירב התקציב על בחלוץ או לפחות לנסות. אנחנו הוצאנו סכום לא מועט על מאריו באלוטלי (למרות שמארוטה לא היה משיג אותו בחיים בכזה סכום) והיה קיים סיכון שייכשל, במיוחד לאור עברו הבעייתי, אך לשמחתנו מדובר עד כה בסיפור הצלחה. דבר דומה יכול לקרות עם יובה, לה יש קבוצה מאוד יצירתית ואיכותית שאני בטוח שעם חלוץ על רמה, היא יכולה להגיע לגבהים חדשים.
אני יכול להגיד שאם מוניאין בגיל 20 הוא ג'ובינקו בגיל 26, אז הוא במצב טוב מאוד. ברור שקיים סיכון שהוא לא יפרוץ, אבל גם קיים סיכוי שהוא כן, ועל זה אנחנו חייבים לחיות כדי להישאר בטופ. רומא לא נתנה לילד בן 18 לפתוח במרכז ההגנה? SES, שלמרות החודשיים המאכזבים האחרונים אפשר לומר שנתן עונה טובה, לא היה הימור גדול? היה. אם אתה מביא שחקני כדורגל מוכחים אתה חייב שזה יהיה מציאה של אחד למיליון או להוציא הרבה כסף. אם אין לך את הכסף (וזה לא המקרה, בחלקו בכל אופן), לפחות תשקיע בצעירים מוכשרים (מאוד) כדי שבעתיד תתפתח לך קבוצה ברמה הזאת. זה למה מוניאין הוא אופציה טובה. אגב, בגלל העונה החלשה שלו, סביר להניח שהוא יעלה פחות ממה שבילבאו הייתה דורשת לפני שנה. לפני הכל, אני לא מתיימר להיות מנג'ר. השמות שאני מציע הם רק דוגמאות לשחקנים שיעברו במחירים שיובה יכולה לעמוד בהם. הטענה הראשונית שלי הייתה ש"אין כסף לשחקן מהטופ" היא המצאה שקרית של מארוטה. יש כסף, הוא לא מעוניין לקחת את הסיכון. שני דברים שונים לגמרי. הפחד שלו לקחת סיכון על שחקן מהטופ תוקע אותנו במקום, ולמה שאני ארצה מנג'ר פחדן בקבוצה שלי? מוג'י לא פחד להוציא לא מעט כסף על שחקנים שהיו נראים לו. חלק נכשלו (סאלאס, די ואיו), חלק הצליחו מאוד. סיכון זה שם המשחק וזה מה שמקדם קבוצות הלאה. עוד כמה דברים לגבי שחקן מהטופ: מוכר חולצות, מביא קהל למגרשים, משתתף בפרסומות (ביובה השחקנים מפרישים מחוזי הפרסום האישיים שלהם לקבוצה), עוזר להגיע לשלבים מתקדמים בליגת האלופות = עוד כסף. עוד סיבה למה להביא שחקן אחד מהטופ על פני ארבע בינוניים.
האמירה של מארוטה הייתה לגיטימית. ישנו קושי רב לצרף שחקנים בקליבר הזה (היצע נמוך, ביקוש גבוה) כשמולך עומדים קרוב ל10 "בתי השקעות". בואו נחליט שמי שמבקר את מארוטה יציע גם אלטרנטיבה (ריאלית, בבקשה..). יש לכם את ווצ'יניץ', יורנטה, מאטרי, ג'ובינקו, קוואליארלה. תחזקו את ההתקפה. one shot, one name, בלי סיפורי סבתא מיותרים. אתה מתפרץ לדלת פתוחה. ההכנסה של ריאל מדריד למשל זינקה בטירוף מהקיץ בו החתימו את רונאלדו,קאקא ואלונסו. מארוטה לא מעדיף מרצונו להשקיע את הכסף ב4 פדואינים על פני אחד מהטופ. הוא טוען שלהשיג שחקן כזה במסגרת התקציב השפוי היא קשה עד בלתי אפשרית ללא השוואה לרכישות הקטנות יותר (שגם הן הכרחיות לקבוצה גדולה ועד כה הביאו ליובה שתי אליפויות ורבע גמר האלופות).
זו השורה התחתונה שמשום מה המבקרים מתעלמים ממנה בצורה כה בוטה. הייתי מבין את התלונות (כנראה שלא מסכים איתן, אבל בהחלט מבין) אם היינו אנדראצ'יבינג בשנתיים האחרונות, אבל זה כידוע רחוק מלהיות המצב. זה לגיטימי ואולי אפילו נכון לחשוב שקונטה, פירלו, האיצטדיון וההגנה אחראים מרכזיים יותר למצב ה*לא-רע-בכלל* שהמועדון נמצא בו כרגע, אבל גם בפה עשה עבודה יפה מאוד ומגיע לו לפחות טיפה יותר קרדיט ממה שהוא מקבל.
יובה חייבת שחקן נוסף ברמה אירופאית גבוהה וחלוץ זו ההעדפה וזה דבר שאין עליו ויכוח כי כדי להתחרות באירופה אתה גם צריך את השחקן הזה שייתן את הערך המוסף בימים שהקבוצה לא טובה וגם יוכל לעשות שערים מכלום, מה שכן אני מסכים שיובנטוס לא צריכה להשתגע בסכומים שהיא מוציאה אבל לדוגמא במקום השאלות כמו של פלוסו, בנדטנר ואנלקה ורכישות כמו של רוביניו השוער יובה יכולה "לחסוך" את הכספים הללו ולתת את המקומות האלו בסגל לצעירים מהפרימברה וכדו', ואת הכסף שהיא חוסכת להוסיף ל20-25 מיליון יורו שיש לה וביחד ב30 מיליון לנסות ולהביא את השחקן הטוב ביותר שאפשר: ברור לי שהכוכבים הגדולים לא יהיו מנת חלקה של יובה אבל לא חסרים שחקנים איכותיים במחירים סבירים כמו לדוגמא כריסטיאן אריקסן שעל פי מה שאני מבין יעלה בסביבות 17 מיליון יורו והוא שחקן מצויין שמסוגל לעשות שערים מכלום או אולי לנסות ולחטוף את איסקו רגע אחד לפניי שהוא עושה עוד עונה גדולה במלאגה ומחירו מאמיר לשמיים, יש דרכים לשפר את הסגל של יובנטוס בשחקנים איכותיים בסכומים לא גבוהים ולשם יובה צריכה לכוון, מארוטה לא מנהל כושל באופן טוטאלי כי אי אפשר לומר את זה על בן אדם שעשה רכישות שהביאו אליפות בדרך לאחת נוספת אבל בהחלט יש עוד המון מקום לשיפור, פירלו גם הוא לא נהיה צעיר בכל יום שעובר וצריך להתחיל ולחפש מחליף גם לו.