יובנטוס 2012/2013 :: סקודטו שני ברציפות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י Bianconeri, ‏7/7/12.

1. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

לי אישית אין בעיה עם המהלך. אנחנו צריכים סותם חורים לעונה הנוכחית וכזה שלא ניתקע איתו בעונה הבאה, ובנוסף שלא שיחק בליגת האלופות העונה ויהיה ברמה סבירה (פה כנראה המחלוקת). כנראה שניסינו אופציות אחרות (ליסנדרו) והן לא צלחו ובמקום להישאר עם מה שיש החליטו להביא לפחות משהו, שמי יודע מה יהיה איתו (לי אישית אין ציפיות גדולות). אגב, הרצון לקנות חלוץ לעונה הנוכחית בלבד, עם הידיעה שבעונה הבאה (ככל הנראה) מאטרי וקוואליירלה לא יישארו, כנראה רומזת על רצון להביא בקיץ שם רציני יותר - אולי יובטיץ', באלוטלי, סאנצ'ז, וייה וכדומה. ככה אני לפחות רוצה להאמין, כמובן שקיימת האפשרות שיממשו את האופציה על אנלקה ואז נישאר עם ה... ביד.

האכזבה של האוהדים היא גם מההנהלה שלא מתאמת ציפיות איתם - האוהדים שואפים לזכייה בצ'מפיונס וההנהלה לא מביאה שחקנים ברמה ששואפת לשם. חוששני, יובנטינים יקרים, שהשנה לא נזכה בצ'מפיונס ליג, אבל לדעתי שנה הבאה נהיה בעמדת פתיחה גבוהה מאוד, הרבה יותר גבוהה מאשר השנה.

2. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

האכזבה מאנקלה היא פשוט שהוא לא יסתום שום חור... יכלו להביא במקומו גם את אלירן עטר,הוא גם לא שיחק בצ'מפיונס - הרי יש פה סוף ידוע מראש - כשלון. מביאים סוס זקן שמראש כולנו יודעים שלא יצא ממנו כלום,אז למה לבזבז את ה600 אלף?
    אני קראתי בקצת פורומים אוהדים שאומרים שאם זה המצב אז למה לעזאזל התעקשו על שלשחרר את אלכס? עם עכשיו מביאים את אנלקה והדני המגודל, לא יכלו להשאיר את אלכס? שהוא יהיה הסותם חורים?

אני לא יודע עם אני מסכים איתם,אבל אפשהו המחשבה שמביאים את אנלקה באמת לוקחת אותי לשם,אז למה שחררנו את הסמל הכי כדול שלנו,שעדיין יכול לשחק? במה אנלקה יותר טוב? במה בנדטנר יותר טוב?

3. Fratelli d'Italia משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא רואה חלוץ נוסף על רמה מצטרף בקיץ מעבר ליורנטה, במיוחד כשלא נראה שווצ'יניץ' או ג'ובינקו יעזבו, ולכן יש לי תחושת בטן שגביאדיני או בואקי (רשמתי נכון?) יחזקו את החלק ההתקפי שלכם.

4. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

הסיטואציה עם אלכס לא הייתה מקצועית נטו. היו שם הרבה דברים מאחורי הקלעים שאנחנו לא יודעים, כך שהיא לא רלוונטית כל כך לרמת החלוצים שהגיעו אחריו. כמובן שאלכס עדיף על בנדטנר ועל אנלקה (וגם על יורנטה), כמובן שהייתי מעדיף שאלכס יישאר, אבל זה לא המצב ואין טעם לבכות על זה עכשיו.

בואצ'י, בואקי, בואקייה... אף אחד לא לגמרי בטוח.
    אני מניח שמאטרי וקוואליירלה לא ממשיכים אצלנו. בהנחה הזאת, ועם העובדה שיורנטה מגיע בחינם כך שהוא מפנה מקום נרחב בתקציב, פלוס העובדה שאין לנו שום עמדה שממש דורשת חיזוק מלבד החלוצים (יש הרכב חזק ובקאפ מספיק טוב לכל עמדה), אני משער לעצמי שנראה חלוץ רציני+אחד מהצעירים שרשמת בהרכב.

כמובן שהכל ספקולציות בסופו של דבר.

5. סדרו קייטע Member

כמו שציינו פה, הבעיה עם ההחתמה של אנלקה נובעת מתוך ההנחה שהוא שחקן גמור. אם היה מדובר על אותו שחקן, לפני שנתיים-שלוש, אני מניח שהתגובות היו אחרות.

בעיקר לא ברור למה יובה כל כך מתקמצנת דווקא בעמדת החלוץ שהיא באופן כל כך ברור נקודת התורפה של הקבוצה. באקלים הכלכלי הנוכחי לא מצפים ממנה להביא את קבאני או פלקאו, אבל ליסנדרו לופז היה בהחלט יכול להיות פיתרון טוב מאד. בטח ביחס לרכישה של ינואר. ופה עולה השאלה למה בשביל להביא את איסלה, קאסארס או אסמואה יש כסף ובשביל ליסנדרו, אין.

זה מאד מוזר.

נערך לאחרונה ב: ‏26/1/13
  6. VAR Member

זה לא מוזר, החבר'ה פה מסרבים להבין שליסנדרו (ועוד הרבה חלוצים אחרים) נמצא תחת חוזה וליון לא מוכנה לשחרר אותו. ומארוטה, בצדק, לא מתנהג כמו איזה שייח שלא אכפת לו לשרוף פי 2 מעבר לסכום ששווה השחקן כדי להשיג OK מהצרפתים.

7. סדרו קייטע Member

אני לא יודע מה המחיר שדרשו עבורו, אבל במידה ומדובר על טווח ה 8-10 מיליון, מדובר במחיר הוגן, גם באופן כללי וגם ביחס לסכומים שיובה עצמה הוציאה בשנתיים האחרונות.

8. AS R Member

מזל טוב, החתמתם שחקן שב-24 משחקים בליגה הסינית (!) הבקיע רק 3 שערים. ליד זה הרזומה של בנדטנר נראה מרשים.

9. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

אבל יובנטוס לא רצתה לשלם 8-10 מיליון על חלוץ שלא נמצא בתכניות שלה (לא הכלכליות ולא המקצועיות). היא רצתה חלוץ טוב בהשאלה לחצי עונה עם אופציה לרכישה, מה שקשה להשיג בינואר. ליון לא מעוניינת לשחרר, ובצדק, את ליסנדרו לופז בהשאלה.

אלה העובדות. לגבי מדיניות הרכש, לא פעם ולא פעמיים הועלו טענות כלפי מארוטה שהוא מפוצץ את הקבוצה בקשרים ובשחקני עיבוי ולא פותר את הבעיה הכי חמורה - בעיית החלוץ. בעיניי הוא עושה טעות חמורה כשהוא מעדיף כמות על פני איכות. תחשבו לרגע שהכסף על אלייה, קראסיץ', מארטינז ואפילו פלופים פחות מובהקים היה מופנה לשחקן אחד רציני.

בקיץ הקרוב באמת שאני לא רואה צורך להביא שחקן שהוא לא חלוץ. כלומר, כל ה40-50 מיליון שאנחנו מבזבזים בקיץ ממוצע צריכים להיות מופנים לשחקן אחד, אלא אם כן מארוטה יחליט להחתים עוד פעם כמה קשרים. סיכוי גדול שזה בסוף מה שיקרה.

10. VAR Member

מציק לי שאתה כותב על אליה וקראסיץ' שבשבועות הראשונים (או בחודשים הראשונים במקרה של קראסיץ') היו נראים כמו רכישות אדירות (מרטינז באמת היה נראה כמו רכישה הזויה) ואומר שבדיעבד יכלתם לוותר עליהם כדי להביא חלוץ מוכח באמת (בפעם האחרונה שהבאתם אחד כזה בכסף גדול, נפלתם עם אמאורי).

בכלל כשאני חושב על זה - כשמארוטה שילם כסף גדול (דייגו, אמאורי) יובנטוס נקברה אי שם באמצע הטבלה. מצד שני השחקנים שבאמת החזירו אתכם למרכז הבמה היו פירלו (חינם), ברצאלי (מחיר זנות), וידאל וליכטשטיינר (לא יותר מ-12 מיליון על אף אחד מהם). כדאי לחשוב על זה לפני שעושים את מעשה טורס ומביאים שחקן במחירים מופקעים ויוצרים סביבו עננה של ציפיות שעלולות לגמור אותו.

11. ADP משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא חושב שזה ריאלי להביא שחקן ב-50 מיליון יורו ואני גם לא חושב שזה כדאי. אנחנו כן צריכים להתרכז בהבאת חלוץ ולא להביא אינספור שחקני עיבוי לסגל ואז בסוף להיזכר שצריך גם חלוץ. עניין של סדר עדיפויות.

קצת סדר: אליה מעולם לא היה נראה טוב במדינו (למעשה הוא שיחק בערך 4 משחקים בלבד ביובה), קראסיץ' באמת פתח טוב והמשיך רע. זה עדיין לא משנה את העובדה שמכל המקרים האלה רצוי ללמוד שעדיף להשקיע בשחקן אחד סכום סביר מאשר להשקיע ב-3 שחקנים (שמשחקים על עמדות זהות פחות או יותר) סכומים קטנים יותר.
    דייגו ואמאורי בכלל נקנו ע"י ההנהלה הקודמת וסקו, והם לא רלוונטיים (אוף טופיק: לדעתי דייגו הוא הפספוס הגדול ביותר שלנו בעשור האחרון, ולדעתי היה מצליח לו היה נשאר).

12. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

דייגו היה נקודת האור הכי גדולה באותה עונה שחורה,תמדי ניסה לעשות משהו,תמיד נלחם תמיד חיפש את הכדור - אי אפשר לבוא עליו בטענות - אפילו לא לרגע,אני בטוח שהוא יכל להצליח.
    לא יעזור - אנחנו צריכים חלוץ,שיודע לתת גולים - אנלקה לא עונה על ההגדרה הזו,והוא בזבוז של 600 אלף יורו. מחפשים משו לחצי עונה? סותם חורים? זה לא מתחבר עם סקורר,כי כנראה שמשהו טוב עולה כסף.

13. arturo vidal Member

יהיה לנו שני בולי עץ אנלקה ובנדטנר,מה קונטה חושב לעצמו שהוא רוצה אותו?
    זה נראה כמו רכישה של מארוטה ולא של קונטה,אני מאוד מקווה שזה לא ייצא לפועל.

14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

למיטב הבנתי ליון יותר ממוכנה לשחרר אותו, פשוט מחפשים את הסכום הראוי.

15. VAR Member

לא זו הייתה הכוונה שלי. ביום שבו התבשרתם שאליה הוחתם ב-12 מיליון יורו אני בטוח שכולכם או לפחות רובכם המכריע, תמכתם במהלך. זה שהוא התברר כפלופ זה משהו אחר. קורה. אבל אתה לא יכול לקחת אותו ואת קראסיץ' כדוגמאות לשחקנים שהיה צריך לוותר עליהם כדי להשקיע את הכסף בbig name לחוד ההתקפה כי כל אחד מכם כנראה היה עושה את אותו הדבר בזמנו.

זה שהם נקנו ע"י הנהלה אחרת זה אומר שמארוטה לא יכול ללמוד מהטעויות של הקודמים שלו בתפקיד?
    ולגבי דייגו - ברור שהוא שחקן מוכשר אבל לא ברמה ששווה את הבעיות שהוא עושה מחוץ למגרש. מעין גרסת לייט של באלוטלי. לא שיש לי התנגדות שתקנו שחקנים כאלה ב-20M+, להיפך...

אני לא ניזון משמועות אני ניזון מעובדות. ברור שבסוף הכל עניין של כסף. אם ליון באמת רוצה להיפטר ממנו היא תצליח ותהיה מוכנה להתגמש על המחיר.

נערך לאחרונה ב: ‏27/1/13